Jump to content

Ce becuri folosim la Golful 5? Recomandari pentru Interior si exterior

xqzme
 Share

Postare recomandată

daca vreau sa-mi pun philips blue vision pe faza scurta le pun pur si simplu?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Administrator

pai cam ce crezi ca ar trebui sa faci daca este fix acelasi tip de bec...?! asa, de curiozitate...

Link către comentariu

Va salut!

Ca sa nu mai pateasca si altii ca mine, va recomand ce becuri sa NU puneti pe masinile voastre. Initial am cumparat un set de becuri faza scurta Philips Xtream Power care erau ceva mai bune decat cele de pe masina si am zis ca se poate si mai 'bine' , asa ca am luat de la un coleg de pe forum niste becuri 'xenon like' ...dupa vreo 5-6 luni de utilizare, am constatat ca mi s-au albicit/matuit farurile iar astazi m-am hotarat sa dau becurile (chinezariile) jos si puteti vedea in poza atasata ce s-a intamplat cu ele. Acum am revenit la Xtream Power si ce-i drept sunt mult mai galbui decat porcariile pe care le-am avut pana azi, dar stau linistit ca nu-mi 'iau foc' farurile.

Asa ca patit fiind, eu recomand sa lasati becurile originale pe masina, ori sa mergeti pe ceva de firma, gen Philips, dar sa nu va asteptati la miracole.

Acestea sunt 'baloanele' incandescente demontate azi de pe masina:

post-1935-0-65625300-1289757726_thumb.jp

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut. Astazi am vazut ceva putin mai ciudat la golful meu, referitor la luminile interioare care se aprind cand se deschide oglinda din parasolar, in sensul ca incearca micutele sa se aprinda si apoi se sting imediat. Folosesc extrem de rar acele beculete, insa sunt curios din ce cauza nu se aprind si scot doar acel pacanit cand plimb parasolarul inspre inainte inapoi? Au ceva contact pe acolo caruia nu ii convine ceva?

Multumesc furmos.

Link către comentariu

Becurile H7 Philips X-TREME POWER arata asa(poze) ; are capul becului argintiu si pe spate sa scrie sigur Philips .

Aseara m-am trezit ca unu e ars si am umblat pe la benzinarii sa-mi cumpar. Am gasit Philips in reteaua Lukoil (sper ca nu se considera reclama sau anti reclama) si dupa mai multe benzinarii gasesc si x-treme power . Grabit sa le montez ; n-am plecat din benzinarie ; cand am desfacut pachetul m-am trezit cu un bec de Philips normal si un Osram tot normal . Am fost inapoi si fara sa comenteze l-au schimbat .

De aceea mare atentie mai ales pentru cei care le achizitioneaza pentru prima oara sa nu dati 130ron sau mai mult degeaba. Verificati continutul inainte de a pleca chiar daca nu face-ti acolo schimbul becurilor . (cutia arata ca si cand n-a fost desfacuta)

Cu stima

Razvan

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Buna. O problema care e sau nu legata de becuri. Am observat ca mi s-a ars unul din becuri de la iluminare numar, si cu aceasta ocazie am descoperit un orificiu cu un fel de clapeta, care se afla intre cele 2 lampi de iluminare numar. Are careva idee ce reprezinta? Mersi

Link către comentariu

Am mai cautat pe net si m-am hotarat la Osram Night Breaker. Si ca sa am si pozitiile (w5w) in aceeasi nuanta, tot caut ceva de culoare mai alba.. si tot ce gasesc sunt numai cu lumina albastra. De parca toata lumea vrea lumini albastre acum..

Am gasit ceva interesant pe net insa deloc la vanzare la noi prin magazinele online.. stiti ceva de Philips w5w Silver Vision ? am gasit doar poza asta:

post-13765-1284834653_thumb.jpg

am gasit eu un link de undeva din turcia....acum sincer pun la indoiala calitatea...

http://www.cokucuzfiyatlar.com/Philips-T10-W5W-Silver-Vision-4000K-Set-Park-Ampulu-011270,PR-20860.html

18 lire turcesti inseamna aproximativ 9 euro... daca merge cineva in turcia si ia mai multe bucati sigur are reducere ceva acolo...

Link către comentariu

Salutare,

sper ca postez unde trebuie.....am depistat ca becul de la parasolarul din stanga nu mai merge. Aveti idee ce tip de bec este si cum se schimba? Merci!

Link către comentariu

Salut,

Sa va povestesc si din experienta mea cu becurile aftermarket.

Am cumparat de vreo doua luni si ceva doua pozitii pe led, can bus, 8 smd, chinezesti, de la cineva de pe forum, pt. masina din profil.

Am primit becurile, le-am montat, unul functiona, celalalt se stingea dupa 3,4 secunde si imi dadea in bord eroare de bec ars. Asa incat am trimis inapoi pe posta pozitia cu problema, in speranta ca primesc altul in locul lui, care sa stea si aprins. Becul inlocuitor nu a mai venit, astfel incat de mai mult de o luna sunt cu o pozitie pe led si pe cealalta e becul original :)

Dar, aseara, in garaj, am observat ca atunci cand pun contactul (e TDI), fara ca luminile sa fie aprinse, pozitia chinezeasca incepe sa palpaie, face ca un stroboscop. Pana acum n-am observat lucrul asta, nu stiu daca e normal sa palpaie sau nu, dar eu unul m-am lecuit de ledurile chinezesti.

Desi trebuie sa recunosc ca lumineaza mult mai alb decat cel original, odata ce e aprins (si daca sta aprins), o sa astept pana ce scot nemtii pozitii led pt. gama VAG. Pana atunci o sa pun inapoi becul original.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut,

Aveti idee cum se demonteaza becurile de la iluminare numar ? Eu am desfacut alea doua surebele de la becul din dreapta insa nu iese de capul lui. Am incercat sa-l fortez un pic cu surubelnita dar nu merge.

Multumesc.

Link către comentariu

Dupa ce ai scos cele doua suruburi trebuie sa scoti si capacul de plastic cu o surubelnita.

Link către comentariu

asap03 si eu am cumparat becuri cu led pt pozitii pt masina din semnatura . La fel fac si la mine, palpaie simultan in momentul in care pun contactul. Le am de vreo 4 luni si nu mi-au dat nici o eroare. Am avut asta vara unele cu 16smd care mau tinut cateva zile. Astea vad ca nu fac probleme momentan.

Link către comentariu

Palpaie pentru ca centrala electrica le testeaza la punerea contactului.

Link către comentariu

salutare! sunt tentat de faruri cu xenon originale, dar distractia ma ajunge pe la 1000 euro.. si nu ma incanta in acest moment..

am masina de 8 luni, aprilie 2007 data fab, in primele 2 luni de cand am luat o eu, mi s au ars o data 1 bec pe faza scurta dreapta, si altadata faza scurta stanga si stop pe frana stanga, in acelasi timp..

de fiecare data le am inlocuit la service cu becuri H7, si H4 pt spate Hella..

Va rog care ati testat sa mi recomandati becuri pt faza scurta, lunga, proiectoare si pozitii care sa lumineze mai alb..

sincer nu prea merg noaptea, dar imi place cum se vede.. de asta sunt si tentat de xenoane..

NU doresc chinezarii/aftermaket uri.. din calcultaorul recomandat de colegi rezulta becuri Philips, sa inteleg ca blue vision sunt ceea ce imi doresc eu? le are cineva? cum se comporta? se miscoreasca distanta de vizibilitate?

Va multumesc!

Link către comentariu

• Administrator

daca citesti acest topic, vei gasi raspunsurile pe care le cauti... doar un pic de lectura si bunavointa...

PS: ce H4 ai pus tu pe spate???

Link către comentariu

PS: ce H4 ai pus tu pe spate???

Hella :D

sincer nu avut nici macar curizitate sa ma uite pe el ce scrie, habar aveam de unde se desface stopul sa schimb becul.. dupa asta ma chioram..

asa a zis "nenea" de la service, am luat o ca atare... judecand ca in RO sunt doar profesioniti peste tot..adica toti se cred:d

Link către comentariu

• Administrator

imi cer scuze, nu m-am exprimat corect... Unde pe spate ai folosit bec tip H4...?

Ca sincer nu prea-mi dau seama...

Link către comentariu

• Administrator

H4 este un bec cu halogen, nu pt stopuri. sprodh4bv8451949.jpg

Pe frana ai P21W

End offtopic

Link către comentariu

Am observat in seara asta o ciudatenie la farurile mele, initial reflectate pe spatele unui Golf IV si apoi si prin analiza directa. Faza scurta este alba, desi becul H7 este un halogen obisnuit, ieftin, intr-un far si altul Osram Cool Blue, mult mai scump, in celalalt, dar se vad oricum la fel cu ochiul liber, poate unul rezista mai mult ca celalalt, vad eu asta in timp.

Intrebarea mea este ce fel de bec sa folosesc la pozitie sa nu se mai vada diferenta asa de mare, intre H7 foarte alb, spre xenon look de 6 000 k, si pozitia care este galbena ca lumanarea.

Cu multumiri.

Link către comentariu

incearca philips blue vision

Link către comentariu

ondin,incearca cu niste leduri...philips blue vision w5w o sa te dezamageasca,o sa ai tot look-ul ala de lumanare.Chiar daca sticla e albastru intens,lumina pe care o produc este galbena.

Link către comentariu

O sa incerc cu niste leduri daca nu gasesc nici un halogen o idee macar mai alb decat ce exista pe masina din fabrica.Multumesc.

Link către comentariu

• Administrator

cata5maj

o mica (,) corectie: totusi Philipsul BV W5W da o usoara alta tenta... daca el are tenta de lumanare, atunci ce aveam inainte erau maronii

Folosesc (cu acelasi succes limitat) Osram Blue - nu mai stiu cum, tot pozitie cu varful vopsit

O sa incerc cu niste leduri daca nu gasesc nici un halogen o idee macar mai alb

Singurele becuri cu "halogen" sunt cele de pe faza scurta si lunga. Atat

E o confuzie in termeni

Link către comentariu

Vroiam sa spun ca nu sar direct in leduri pentru pozitie, mai incerc totusi cu o varianta clasica.Cam asa se prezinta acum 'problema'.

post-31175-0-18984500-1294600023_thumb.j

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!