Jump to content

Placute frana

dany
 Share

Postare recomandată

De 7 este imbusul de la etrier

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tot Ate power si placute ceramice am si eu. Sunt ok, au eficienta buna, dar putin zgomotoase in franare la viteza mare. Un avantaj este ca nu lasa niciun fel de mizerie pe jante.

Link către comentariu

si la rece au aceeasi eficienta? sau sunt putin mai slabe pana se incalzesc ?

Link către comentariu

Sunt la fel. Doar ca fac depuneri pe disc, cel putin la mine au facut.

Link către comentariu

Cand se incalzesc sunt mai ferme. La mine nu au lasat deloc mizerie pe jante.

Link către comentariu

era vorba de depuneri pe discuri, nu pe jante. 

robi, depunerile presupun ca faceau sa vibreze volanul la franare. 

Link către comentariu

Din pacate da, am tot incercat sa scap de ele cu frane violente de la 130 pana la 50 s-a rezolvat pt cativa km. Am scapat de acele depuneri doar cu placute normale ate.

Link către comentariu

• 3 months later...

DA,deci...ieri am schimbat placutele frana,,cu Comline,englezesti,foarte bune-40 lei pe spate,60 de lei -pe fata,manopera 0 ca il cunosc pe om.Treaba e ,care nu stiti,la Caransebes are fabrica TMD,Ieri am vazut balotii,15 tiruri incarcate cu-Ate,Brembo,Textar,Comline,Meyle,Febi,Ipn sau Itn ca nu mai stiu,si mai,,toate facute la Caransebes,PE ACEEASI LINIE,DOAR NU VA INCHIPUITI CA AU LINII SEPARATE

FRATILOR,NU MAI CUMPARATI DE"FIRMA" CA NU MAI ESTE...Am poze,scoase,incarcate,condens pe cutii cat vrei,dar nu le pun  aici ca  au coduri de bare si nu ma bag...

Luati ce e ieftin,globalizarea a intrat peste tot,ca o mica paranteza,Recasul ia concentrat de struguri din China,ca sa nu mai aveti impresia ca beti vin romanesc.Ala adevarat merge la capitala,la Jmecheri

Modificat de DANIM
Link către comentariu

Corect ce spui tu, dar cel mai probabil standardele de calitate sunt diferite intre firme.

Adica ce trece peste pragul a este ate, ce trece peste pragul b dar este sub a este brembo si tot asa.

Pe aceeasi idee swatch produce si tissot.

Chiar daca mecanismele arata la fel asta nu inseamna ca au aceeasi calitate.

Link către comentariu

@Danim erau si TRW printre ?!

Link către comentariu

M-am uitat pe poze,mai sunt TRW,Ferodo,Hella,Pagid,Starline,Wagner si Bosch

Corect ce spui tu, dar cel mai probabil standardele de calitate sunt diferite intre firme.
Adica ce trece peste pragul a este ate, ce trece peste pragul b dar este sub a este brembo si tot asa.
Pe aceeasi idee swatch produce si tissot.
Chiar daca mecanismele arata la fel asta nu inseamna ca au aceeasi calitate.

Ce praguri ,ce vorbesti,nu te supara?SUNT SCOASE DE PE ACEEASI LINIE ,INTELEGI,O ORA IASA ATE,(CA SE VAND)UN SHERT DE ORA STARLINE,SI TOT ASA...?Nu poti schimba turnatura  de fabrica,e vrajeala.Ca si samsarii de caini;vand ciobanesc,labrador,golden retriever,amstaff,caniche,etc.Nu ai  cum sa ai grija de atatea  rase,Stii ce difera?Forma si volumul ambalajului.Chiar imi pare rau ca nu pot pune poze,ca ma ingrop eu

Modificat de DANIM
Link către comentariu

adica ciobanescul german si labradorul sunt la fel?

Link către comentariu

Danim, fiecare firma are propriile cote de toleranta pentru produse, cote intre care un produs este declarat conform specificatiilor.

Ce vreau sa spun este ce un produs pe care este in cotele de toleranta ate, poate fi in afara cotelor pentru brembo sau ferodo.

Cu alte cuvinte ce o firma zice ca e rebut, alta poate spune ca e bun de pus pe masina.

Modificat de loghy
Link către comentariu

• 1 month later...

Salut,

Trebuie sa schimb placutele pe spate si cu ocazia asta tot fac research pentru imbunatatirea sistemului de franare, pentru ca mi se pare ca masina nu franeaza suficient de bine.

Iau in calcul si schimbarea discurilor cu unele mai mari, dar momentan e doar la stadiul de idee. 
​Pana atunci, as vrea sa pun ceva mai performant pe configuratia actuala.

Imi puteti recomanda niste placute care sa ofere o performanta mai buna?

Link către comentariu

Daca vrei sa faci ceva si sa ai rezultate  modifica fata. Franarea pe spate este mult mai putin folosita decat pe fata. 

Schimbi furtunele de frana cu unele metalice, schimbi lichidul de frana cu unul mai calitativ, si schimb daca vrei discurile si placutele de frana cu unele mai mari (nu o sa-ti mai intre jante pe 15) sau mai calitative. 

Apropo, s-ar putea sa ai alte probleme, sa nu ai vacum suficient, sa fie pe la sfarsitul vietii pompa tandem, etc.

Modificat de deenman
Link către comentariu

Da, upgrade-ul e luat in calcul pentru fata.

Pe spate trebuie sa le schimb acum, si de-asta ceream niste recomandari concrete.

Nu cred ca sa fie probleme altundeva.
Masina franeaza bine, doar ca eu sunt obisnuit cu ceva mai agresiv. E si automata si are lag-ul specific atunci cand retrogradeaza pe franare si ma simt mai nesigur.

Link către comentariu

De la placute pina la asfalt mai sint niste discuri si anvelope intre.Ce anvelope ai?

Link către comentariu

Michelin Primacy 3

Link către comentariu

Masina mea a avut Textar din fabrica si tot Textar am pus si acum. Foarte multumit de frane. Cred ca sunt o idee mai moi, pentru ca discurile arata impecabil dupa 70.000 km, semn ca nu le agreseaza placutele.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Si sm schimbat si placutele de frana. 85.000. Am pus ce era pe masina. Ferodo. Uzura a fost uniforma la toate cele 8 placute.

Link către comentariu

• 3 months later...

Salutare am masina din sematura cu 87000 km la bord,nu am schimbat nici placute nici discuri,trebuie sa mie se aprinda vreun martor in bord?

Link către comentariu

Daca este luata din romania ''de noua'' ai sanse mari sa NU ai senzor uzura placute.Poti intreba mecanicul cind te duci la revizie.

Link către comentariu

sau cel mai simplu virezi rotile spre stanga si te uiti la roata stanga daca iese firul din etrier.... 

Modificat de andrei_221
Link către comentariu

Așa cand pun contactul nu face autocheck(se aprinde pt 2-3sec si se stinge) Dar cand te uiti atent la bord mai ales cand e in soare se vede pictograma.Nu am maxidot

La fel si cu senzorul pt lichid de parbriz

P.S de cand am mașina nu am schimbat lichidul de frâne(trebuie sa se aprindă un beculet in bord?)

Modificat de beidaud
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!