Jump to content

Tempomat / Cruise Control Golf V

gabi71
 Share

Postare recomandată

7 hours ago, Danny Golf 4 said:

O sa verific ce a zis @spido si revin cu informatiile de acolo. @F l o r i n am verificat si maneta nu e cea cu foc la pini .

?? Asta ce trebuie sa însemne? Dacă ai pini la 5 și 10,in maneta... Taie-l pe cel de la 5 și leagă-l la 10

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Maneta nu are pini la 5 Si la 10. E cea ok.

Link către comentariu

NU are nici la 5 si nici la 10 ?

sau cum ?

Link către comentariu

Cred ca a vrut sa zică ca nu are la 5..... Ci la 10. Adică e ok. Nu are cum sa nu fie pin/fir la 10

Link către comentariu

Da. Asta am vrut să spun. Am citit toate paginile legate de acest subiect iar la un moment dat am desfăcut maneta si m-am uitat la ea si e cea ok.

Link către comentariu

• 1 month later...

Salut Băieți. Azi m-am hotarat sa montez maneta de tempomat cea care se termina in 513 G si am vazut ca nu am pin-ul nr 4 la ecu si nici fir sub volan la nr 13. Calc de coloana este 1K0 953 549 A. Problema este ca nu vreau sa trag un fir simplu si sa risc sa faca scurt sau cv. Ce solutii imi dati va rog? Am incercat sa caut pini exact cum sunt cei oem dar nu prea gasesc decât pe aliexpress si vin in 30 de zile. Ce ma sfatuiti de unde sa fac rost? Multumesc !

Modificat de Aladin26
Link către comentariu

de la reprezentanta iei kit de reparatie fire si faci acel cablu.

Link către comentariu

Păi si cam cat costa? Stiu ca la reprezentanta au preturi piperate si daca dau mai mult pe cablu decât pe maneta nu are rost :))

Link către comentariu

Cam 25 lei si trebuie 2.  

Link către comentariu

Salut baieti. Am montat astazi o maneta tempomat (am luat-o de pe epiesa imreuna cu mai multe piese si spune ca este compatibila cu 1K0 953 513 G) , am tras si firul de la ecu la calc de coloana pentru ca golful meu este din 2005 si surpriza tot nu merge. L-am codat si din engine si din Steering wheel si tot degeaba , mi-a mancat sufletul. Am urmatoarele erori

2 Faults Found:
17977 - Cruise Control Switch (E45)
            P1569 - 008 - Implausible Signal - Intermittent
             Freeze Frame:
                    RPM: 1888 /min
                    Speed: 25.0 km/h
                         2
                    Bin. Bits: 00010000
                    RPM: 1952 /min
                    Speed: 40.0 km/h
                         3
                    Bin. Bits: 00010000

18107 - Powertrain Data Bus
            P1699 - 009 - Missing Message from Steering Wheel Electronics - Intermittent
             Freeze Frame:
                    RPM: 0 /min
                    Speed: 0.0 km/h
                    Load: 8.6 %
                    Bin. Bits: 00000001

Address 16: Steering wheel        Labels: 1K0-953-549-MY8.lbl
   Part No SW: 1K0 953 549 A    HW: 1K0 953 549 A
   Component: Lenksäulenmodul 012 0030  
   Coding: 0000042
   Shop #: WSC 00028 028 00001
   VCID: 306FF64BA3D6889E243-8065

1 Fault Found:
01044 - Control Module Incorrectly Coded
            000 - - - Intermittent

Am si o navigatie aftermarket si am inteles ca eroare asta de la steering wheel ar fi de acolo. Se poate face ceva sau ce dracu sa ii mai fac? Va multumesc !

Untitled.jpg

Modificat de Aladin26
Link către comentariu

vezi daca ai legat bine (unde trebuie) firul si daca pinul este sertizat bine

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

Posibil sa nu fi pus firul la ecu unde trebuie.

Link către comentariu

Pin-ul nr 4 la ecu si pin-ul nr 13 la calc coloana. Cel de la ecu a intrat super usor dar la calc de coloana m-am chinuit cred ca 30 de minute. Poate nu a ajuns pana jos si nu face contact?

Modificat de loghy
quote post anterior
Link către comentariu

pin 4...la mufa intermediara, de culoare albastra....nu la ECU.

verifica continuitatea cablajului/pinilor - nu stiu ce te-ai chinuit, ca intra instant

Exact - nu ai continuitate la cablaj...de la pini, etc...verifica

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

Am gresit eu scuze. La mufa albastra da. Poate nu am avut pinul care trebuie pentru calc de coloana...cel de la mufa albastra a intrat instant. L-am cumparat cu totul mufat gata de la cineva care monteaza...

Modificat de loghy
quote post anterior
Link către comentariu

Am fost acum la masina si cand am tras putin de fir am rămas cu el in mana... A rămas pin-ul acolopa calc de coloana. Cum pot sa il scot ?

Modificat de Aladin26
Link către comentariu

Deci, a fost sertizat aiurea. Apesi pe siguranta lui si te folosesti de un ac, sa-l impingi afara

Link către comentariu

S-a rezolvat problema. Se pare ca pin-ul care intra in calc de coloana nu era cel care trebuie. M-a rezolvat Dmn. Spido , un om deosebit si cumsecade. Va multumesc pentru sfaturi !

Link către comentariu

• 6 months later...

Salutare, doresc sa pun pe al meu golf  5 gti din 2006 luna 4, tempomat, 1k0 953 549 AF este codul pt  calculatorul de coloana.Un amic are de vanzare 1K0 953 513A.Oare se potriveste ? M-am uitat la modelul lui si la pinul 5 nu are niciun cablu tras, la pinul 10 este un cablu galben.

Modificat de Silviu18
Link către comentariu

Dacă optezi pt 1k0...A...este type 1,iar al tău type 2. Respectiv, trebuie sa schimbi și spira, sa cumperi una type1. Mai bine cauți sa cumperi calculatorul corect.... Sh.. Pana în 200 lei

Daca mașina ta e 2006, firul este tras deja. Schimbi calculator, montezi maneta, codezi... Și e gata. 

Link către comentariu

Florin eu ma refeream ca maneta are codul 1K0 953 513A, nu merge combinatia asta de maneta cu calculatorul meu 1k0 953 549 AF? Am observat ca in maneta intra la pinul 10 doua cabluri galbene.

Link către comentariu

daca nu merge, muti firul galben si il legi de celalalt asa cum s-a mai scris. AF suporta CCS.

Link către comentariu

Trebuie sa meargă. Montezi + codezi. 

Link către comentariu

• 3 weeks later...

salutare, am o problema cu cruise control un pic ciudata ce nu i dau de cap 

nu mai functioneaza deloc si nu stiu in ce conditii s a oprit, am atasat cateva imagini cu eroarea

am verificat vechea maneta si era ok..am cumparat alta noua..aceeasi problema.. 

in measuring blocks la steering wheel pare sa functioneze acel sw.. dau on..e on..dau off..e off deci? idei ceva? 

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!