Jump to content

Curatare, intretinere şi recondiţionare tapiterii textile si piele

Guest andreiasa
 Share

Postare recomandată

stii vorba aia.... "ce face omu' cu mana lui e sfant..."

te poti duce la o spalatorie mai "aranjata"... si ti-o va spala cu apa (aspira). nu cred ca e mai eficienta decat cea manuala. tu poti sa-ti controlezi miscarile asupra zonelor care te intereseaza (eu nu sunt de acord cu spalatoriile numai ca nu prea exista spatiu si timp pentru astfel de operatii.. dar si cand prin ocazia...) - asta daca nu esti mandru de tine!!

ai dreptate

cel mai bine speli masina acasa

si treaba cu curateneia din interior e la fel . o faci acasa si iasa mai bine ca la spalatorie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pt tapiteriile din piele nu este indicat folosirea aspiratorului cu aburi. Aspiratorul cu aburi se poate folosi pe tapiteriile din material textil. Pielea este mult mai delicata decat materialul textil, iar in timp acel aspirator cu aburi poate dauna pielii si pot aparea crapaturi, cute, etc.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Tot ce tine de curatarea tapiteriei se gaseste in comert. Spuma, detergenti, tot. Mai complicat este uneori cu datul scaunelor jos.. treaba multa.

Link către comentariu

Am o intrebare. Am curatat tapiteria, nu piele, cu solutie pentru tapiterie, covoare, din comert. Acum probabil ca am folosit prea mult pentru ca de fiecare data cand se stropeste cu apa, ploaie sau mai stiu eu ce, raman niste pete care ma seaca la inima. Stie cineva ce as putea face??? Multumesc.

Link către comentariu

Cred ca o idee ar fi sa incerci o clatire mai abundenta cu apa curata ... fara alte solutii in ea.

Modificat de Aditu
Link către comentariu

Asta m-am gandit si eu, clatire, dar apa multa nu inseamna ca va ajunge si la arcuri? Scartaituri si alte chestii. Am tot incercat cu apa si sa frec cu burete, dar se face o spuma de mai mare frumusetea. O sa continui cu apa si burete si ma gandeam sa folosesc un aspirator, poate se curata mai repede spuma aia.

Modificat de dudu
Nu mai da Quote mesajului anterior! Foloseste AddReply sau FastReply! Citeste Regulamentul! Multumesc!
Link către comentariu

Salut.

Problema e ca ai folosit solutie multa si mai important,nu ai clatit bine dupa aceea.(nu ai avut cum sa scoti spuma aceea din tapiterie)Solutia cea mai buna ar fi un aspirator cu apa.

Link către comentariu

Pentru tapiterie de piele lucioasa am folosit Turtle Wax Platinum cam 20 ron din Cora si a dat cel mai bun rezultat pana acum. Pentru textila Vanish si periat bine, dupa care aspirator ca altfel raman pete albicoase...

Link către comentariu

Salut

Imi poate spune cinneva o spalatorie unde sa spal tapiteria si sa iasa intradevar si sa nu ma ud cind ma asez pe scaun?

Multumesc

Link către comentariu

Avand si eu masina cu interior din piele, am incercat Turtle Wax - Leather Cleaner & Conditioner. Un produs ca un lapte de culoare alba. E prima data cand achizitionez un produs dedicat curatarii interiorului din piele deci nu am termen de comparatie.

Ce pot spune e ca in ciuda faptului ca miroase urat, lasa pielea curata si o inmoaie. Eu ma declar multumit dar voi mai incerca si altele. Momentan trebuie sa folosesc toata sticla si apoi ma voi indrepta spre altceva. Din cunostintele dvs., cam la cat timp trebuie sa repet procedeul? Sau se aplica stilul clasic, o data pe saptamana sau cand e nevoie?

ALEKS

Link către comentariu

Am si eu o intrebare.

Cu ce solutie reconditionati volanul din piele?

Mentionez faptul ca volanul meu din piele a inceput sa se toceasca in partea stanga si parca nu mai are stralucirea de altadata.

Multumesc

Link către comentariu

Am si eu o intrebare.

Mentionez faptul ca volanul meu din piele a inceput sa se toceasca in partea stanga si parca nu mai are stralucirea de altadata.

Multumesc

Eu folosesc o crema pentru reconditinat pielea. Intai curat volanul cu un degresant, dupa care aplic solutia respectiva. Arata foarte bine. Nu mai stiu cum se numeste dar te intereseaza ma uit si iti spun. Este o sticla de plastic maro o cumpar de la Mega Image.

Link către comentariu

Ce folositi pentru inlaturarea aparitiei unor pete-siroite, albe pe tapiterie, dupa cateva luni de la curatare cu Sonax pentru interior-textil ?

Link către comentariu

Ce folositi pentru inlaturarea aparitiei unor pete-siroite, albe pe tapiterie, dupa cateva luni de la curatare cu Sonax pentru interior-textil ?

Adica cum "pete-siroite". Este posibil ca sa fie prea mult detergent cum am patit si eu. Am inceput sa curat cu apa si burete, dupa asta aspiratorul ca sa suga cat mai mult din spuma de detergent care ramane.

Link către comentariu

cel mai ok pentru plafon mi se pare shervetelel umede cele fara clor sau alcooli. gen cele ce se sterg copii mici cu ele.. sunt in kaufland la vreo 15 lei si au culoarea ambalajului un galben cu alb. spor la treaba :D e foarte eficace :))

Link către comentariu

imi poate spune cineva pe scurt si la obiect cu ce pot curata tapiteria alcantara patata de cafea? adik o metoda eficienta, nu alde doina sau altceva pt ca imi este frik sa n-o patez mai tare decat este.Multumesc

Link către comentariu

Cei de la Swissvax au un cleaner special pt Alcantara. Incearca la concorso.ro

Link către comentariu

eu folosesc aceasta solutie cumparata din Real, fabricata in SUA si am dat pe ea cam 25 lei maxim 30! mi se pare foarte eficienta, dar nu este pt curatare ci doar pt intretinere, pielea din masina mea nu a avut nevoie de o curatare niciodata, doar stearsa cu carpa uda la spalatorie(unii ziceau ca trebuie cu carpa uda, dar uda cu apa calda nu cu rece, etc etc) dupa 7 ani, arata ca noua, in afara de scaunul soferului unde a inceput sa lase urme de uzura, este impecabila! deci raman fanul ecestei solutii pe care v-o recomand si voua!

Respekt!

post-54496-1270579181_thumb.jpg

post-54496-1270579181_thumb.jpg

Link către comentariu

Am gasit o masina care imi place mult si as vrea sa o cumpar dar nu prea ma incanta cum arata pielea de pe scaunul soferului.Credeti ca ii mai pot face ceva sa arate mai bine?Am atasat o poza.

post-34504-1270754481_thumb.jpg

Link către comentariu

Wayne - Din cate pot observa pielea este intr-o stare buna doar ca partea imbracata in alcantara este usor deformata, adica nu mai are striatiile asa proeminente. Dar asta este cand cumperi o masina SH, nimic nu mai este nou.

Link către comentariu

Am curatat scaunele cu Biocarpet pentru pete - a nu se intelege biocarpet pentru covoare, clasic. Solutia Biocarpet pentru pete am cumparat-o la pretul de 10 RON din Carefour.

Este usor de folosit: se pulverizeaza cateva fasuri pe pata, apoi de lasa sa actioneze cateva minute si se sterge/freaca cu o carpa curata si uscata.

Update: Te sfatuiesc inainte sa incepi sa cureti cu Biocarpet pentru pete - sa aspiri bine-bine scaunele

Spor la treaba

Am si eu o intrebare.

Multumesc

Update:

Am cumparat solutie pentru reconditionarea volanului din piele. Se cheama Vopel (au si site, puteti comanda online). Eu am cumparat solutia de la un centru din Berceni/Aparatorii Patriei fata in fata cu spitalul nr. 10, la pretul de 15 RON. Este un set format din 2 tuburi: vopsea + fixator. Dupa ce se aplica vopseaua se lasa cateva ore sa se usuce dupa care se aplica fixatorul de vopsea.

Deocamdata nu am folosit solutia deoarece nu am avut timp, dar citind pe forumuri despre vopel, multi au laudat produsul

Link către comentariu

Buna!

Am un Golf 4 cu interior de piele NEGRU (dupa cum am mentionat inainte cu cateva posturi mai sus), pielea este cam murdara (jeg) si pe alocuri au aparut cute in piele (superficiale), caut ceva care sa curete, intretina, reimprospateze (vizibil-optic) si sa mai scoata din cutele pielii, daca se poate.

Offff.....

Dupa ce am citit TOT topicul kilometric (si lung a mai fost) am ajuns la concluzia ca majoritatea lauda Ma Fra si Turtle Wax plus ca am fost incantat de prezentarea facuta pt Leatherique Rejuvinator Oil si Leatherique Prestine Clean,si ar mai fi multe altele (sonax, wurth etc.) acum astept feedback-uri pt produsele enumerate ca sincer nu stiu pt care sa optez, cel putin o sa ma uit zilele astea dupa un spray cu spuma de curatit pielea ca si cel de la Ma Fra si ma gandesc sa iau si un Turtle Wax...

Am mai auzit de la mai multi variante "home made" atat pt textil, cat si pt piele, iar pt piele una dintre ele suna cam asa:

- spray/solutie de curatat (de mizerie, jeg etc) cat mai bine pielea

- lapte demachiant Doina aplicat cu tampoane demachiante, lasata solutia sa se impregneze apoi stersa (s-a mai pomenit de 2-3 ori de lapte Doina si in acest topic - AICI de ex.-)

- crema de maini cu glicerina aplicata la fel ca si laptele Doina si stearsa dupa scurt timp

- stearsa bine pielea daca a mai ramas exces

Pare cam rudimentar, amuzant chiar cand am auzit prima data, dar, dupa ce am citit pe eticheata multor produse SPECIALE pt INTRETINUT tapiteria din piele a masinii am costatat ca ele defapt contin cam la fel ca si laptele doina si alte creme, adica glicerina, enzime, colagen etc etc. Da ar fi kestia ca cele de masina sunt facute special (contin posibil cocteiluri de substante speciale pt intretinerea/curatarea pielii) si poate cremele de maini mai contin silicon sau alte uleiuri care poate ar deteriora in timp?!?!?

Voi ce parere aveti? Ca nu e tot una Crema Doina (4 Lei) + crema de maini (2-3 lei) + spray de curatat (10-20 lei) care ajung la ~20-30 lei (depinde de spray-ul ales)cu un curatat profesional care costa si de 10 ori mai mult si poate rezultatele sunt nu cu mult mai "stralucite" decat cel home-made si cand te gandesti ca normal interiorul din piele al unei masini trebuie intretinut de cel putin 2-3 ori pe an in acest fel (cel putin inainte de iarna si vara), ar fi cam usturator pt buzunar sa faci profesional aceasta maopera cand ai putea sa o faci in cateva ore la o fractiune din cost si adevaru e ca altfel e cand iti faci tu, o faci ca pt tine, parca altfel iese si altfel apreciezi :icon_thumright:

Cand am avut tapiterie textil cel mai ok era BioCarpet, dar am obtiunt rezultate si cu Wanish sau produse pt covoare de la amway sau FM. Iar pentru pete si o eficacitate mai mare am folosti un aspirator cu aburi, foarte folositor. Dar cel mai ok ies la cei care se ocupa de cosmetica auto, costa cam 200 ron dar iese parca alta masina, curata cu substante mult mai puternice (si daca sunt buni le stiu si folosi) cu aspiratoare cu apa, le lasa sa se usuce peste noapte in camere cu ventilatie cu aer cald etc. no comment. Iar un tratament pt piele e mult mai pretentios si mult mai scump.

Link către comentariu

Cam in aceeasi ceata sunt si eu dupa ce am citit tot topicul. Parerile sun impartite iar responsabilitatea iti apartine. Eu am muncit sambata toata ziua la interiorul masinii iar duminica de dimineata cand am mers sa vad cum a iesit, dupa o uscare de o noapte, am crezut ca mor acolo langa masina. Am frecat cu biocarpet si aspirat cu aspirator de putere Kracher si a ramas numai pete. E mai rau decat inainte de a ma apuca sa o curat. Sa merg la spalatorie...., nu prea am incredere in baietii de acolo ca fac "pospaiala" si dai o carca de bani. Pana la urma cred ca am sa merg la un dealer de solutii pentru tapiterii si am sa ma sfatuiesc cu cei de acolo.

Spor la treaba !

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut,

Am si eu o intrebare.

Ce as putea folosi sa-mi curat tapiteriile din material textil?

Link către comentariu

Si eu am de gand sa folosesc Leatherique Rejuvinator Oil si Leatherique Prestine Clean pentru intretinerea pielii. Am citit si eu review-uri despre ele si absolut toate sunt la superlativ:

http://www.amazon.com/Leatherique-Restorat...howViewpoints=1

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!