Jump to content

Curatare, intretinere şi recondiţionare tapiterii textile si piele

Guest andreiasa
 Share

Postare recomandată

Haideti ca n-am mai apucat sa pun pozele aici, pt ca am fost nevoit sa plec spre Urziceni ... ma voi stradui s-o fac cand ajung acasa.

De iesit cred ca au iesit bine, categoric acum sunt curate (am pus tapiseriile pe scaune, ca a trebuit sa plec, dar le-am pus fara sarmele din dotare), insa problema e ca de pe urma operatiunii mi-a aparut o "buba": mi-a ramas martorul de la airbag-uri aprins !!! Am citit pe forum ca s-au mai intamplat cazuri, insa n-am reusit sa-l fac sa se stinga in niciun fel. Asa ca ma voi stradui sa ajung si eu la o prima intalnire cu colegii forumisti, pt pareri/preturi/idei de rezolvare a problemei, de indata ce voi afla exact locatiile si orele de intalnire specifice fiecarei zi (pt asta ma voi muta pe threadul corespunzator ...)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cred ca mi-a curs pasta de pix pe tapiterie, e pix dinacela gel, cu ce o curat?

Link către comentariu

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

eu folosesc de foarte multi ani Biocarper, atat pt tapieteria de pe scaune dar si cea de pe plafon, stalpii laterali.

sunt foarte multumit si continui sa folosesc.

cu o bucata de perdea, se sterge foarte bine orice suprafata textila sau daca aveti prieteni la spalatori, acele lavete cu care ei sterg masinile sau curata interiorul sau tapiteria

Link către comentariu

Pentru tapiterii textile, eu recomand Sonax. Am varsat o cafea pe bancheta din spate, si am curatat-o dupa cateva zile. A iesit perfect, nu se mai vede nici o urma.

Link către comentariu

Ai tapiterie din material textil sau piele?

Am tapiterie din texil, dar am rezolvat intre timp cu niste servetele de curatat tapiteria, cevae produse americane care se gasesc la CORA.

Link către comentariu

In cazul in care aveti vreo pata pe tapiterie (ma refer stric la cea textila), daca folositi orice solutie dar nu folositi nici un aspirator injectie-extractie, exista posibilitatea ca pata de la suprafata sa fie curatata, iar grosul acelei pete care a apucat sa se imbibe in tapiterie sa nu fie scos, pt ca nu ai cum sa tragi murdaria din tapiterie. Si aici sunt 2 posibilitati: folosirea unui aspirator injectie - extractie ori tapiteria demontata si spalata cu jet de apa cu presiune. In felul asta se elimina murdaria care este in interiorul tapiteriei.

Link către comentariu

Aici ai dreptate, sunt sigur ca in cazul meu s-a intamplat asa, dar deocamdata e ok nu se vede. Astept pana la vara cand e cald si vreau sa spal tapiteria, acuma nu are nici un rost.

Link către comentariu

Da, clar. Iarna nu prea se face nimic la masina decat daca ai garaj si sa fie incalzit.

Link către comentariu

a folosit cineva Pulimax de la Mafra?

post-19020-1261317130_thumb.jpg

Link către comentariu

Este OK pulimax de la mafra, dar pentru tapiteriile textile. Pentru cele din piele, eu nu il recomand.

Link către comentariu

• 2 weeks later...
Tapiseria eu o curat cu BioCarpet...este ft. bun...

In schimb am o alta problema...mi-a curs dintr-un bidon putina motorina in portbagaj...cu ce o pot scoate din mocheta din portbagaj?

BioCarpet este f f f bun pentru tapiterie din material textil, dar, singur cateodata nu prea da rezultate, am testat un amestec bomba Bio-Carpet + vanish ametecate intr-o sticla cu pulverizator de BioCarpet, am incercat-o pe un scaun de Golf 4 crem care defapt era gri spre inchis de la jeg si a curatat fantastic de bine, eu am folost si un aspirator cu apa/abur ca altfel raman pete de la solutia de spalat...

Apropo, ceva produse mai noi pt piele (curatat+intretinut) ce imi recomandati...ceva testat de voi :icon_thumright:

Link către comentariu

Pt. piele intoarsa (Alcantara) eu folosesc cu succes Sonax. Chestia-i ca nu trebuie sters prea tare sa nu se scamoseze si nici prea incet , ca sa se curete bine.

Link către comentariu

Scuze, am uitat sa mentionez, este piele obisnuita neagra(nu intoarsa)...

Pentru iarna exista ceva produse speciale care sa protejeze pielea de temperatura scazuta si de socurile termice (de la -15 grade cand e lasata afara la +20 cand se incalzeste habitaclu)?

Cutele care apar inevitabil pe piele se mai pot remedia macar putin?

Link către comentariu

Pai in general orice solutie de hidratare ar trebui sa protejeze pielea impotriva intemperiilor. Si cutele se pot remedia in timp, daca nu sunt deja crapaturi. Poti incerca solutiile Leatherique.

Link către comentariu

Daca intretin pielea (saptamanal - odata pe sapt sau odata la 2 sapt cand o duc la spalatorie) cutele (nu sunt inca taieturi, doar cute mici) se remediaza in timp?

Nu am multe, daor ici colo, oricum ca noua nu o sa iasa veci, dar macar sa le mai estompeze...

Link către comentariu

Cutele pot disparea in timp, daca intretii pielea cum trebuie. Dar acum depinde si de ce solutii folosesti. Majoritatea solutiilor pt piele curata murdaria doar la suprafata, iar murdaria care a intrat deja in piele, sta linistita. Daca se intretine din timp, se remediaza cutele si nici nu or sa mai apara alte cute. Ce solutii pt piele folosesti? Cele mai indicate sunt cele fara ceara, silicon, etc pt ca acestea creaza o pelicula protectoare la suprafata pielii, iar pielea nu mai poate respira.

Link către comentariu

Pai, inca nu am folosit nimic, ma documentez...nici nu am masina de mult timp...

Ce imi recomanzi? Niste nume de produse care le-ai incercat si sti ca dau rezultate.

Multumesc anticipat pentru ajutor! :D

Link către comentariu

Pana acum am folosit doar 2 marci Leather Master si Leatherique. Si de departe, aleg Leatherique. Alte produse nu am mai incercat ca sa iti pot da un sfat. Dar daca alegi sa folosesti Leatherique, iti pot spune ca nu o sa iti para rau.

Link către comentariu

• 4 weeks later...
Aspiratorul cu aburi scoate orice fel de pete.

Parca in manual scrie sa nu folosim aburi pentreu curatarea tapiseriei

Link către comentariu

E contraindicat la plafon (sau acolo unde tapiseria e lipita, prin presare);se pote dezlipi si atarna.

Dar la scaune si bancheta nu vad nici o problema.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!