Jump to content

Computer bord

cris dea
 Share

Postare recomandată

doar daca masina are BC - ii dai reset inainte de plecare (asta daca nu cumva masina a stat deja cateva ore si deja BC1 este resetat) si cand ajungi la destinatie, vezi datele obtinute.

daca nu ai BC.... nu are cine/unde sa-ti arate

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 2 weeks later...

Inca o nelamurire cu montarea BC: avand in vedere ca imi pun comenzi pe volan am nevoie si de maneta de stergatoare cu functii pt BC? eu am deja maneta dar o voi da unui amic care o are rupta (copilul i-a folosit-o pe post de scara) si vrea sa stiu daca are rost sa imi iau alta sau nu; ma intereseaza daca masinile care vin din fabrica cu comezi pe volan vin si cu maneta cu functii de BC

Link către comentariu

daca ai comenzi pe volan, nu mai ai butoane pe maneta de stergatoare.

Link către comentariu

Daca iti pui volan multifunctional, nu este obligatoriu sa schimbi maneta cu una simpla. Eu am de 5 ani volanul multifunctional si maneta originala a masinii, cea cu butoane. Butoanele respective se dezactiveaza din calculator - devin inutile, astfel incat sa functioneze corect toate cele de pe volan.

Intr-adevar, masinile care vin din fabrica cu volan multifunctional nu au acele butoane pe maneta.

PS: Cum iti pui "comezi pe volan"? Schimbi volanul cu altul multifunctional, nu...?

Link către comentariu

Montez volan cu comenzi, evident (impreuna cu cluster si tempomat, masina mea fiind lowline) si mai am nevoie de calculatorul de coloana si cablul de airbag.

Happy times!  :icon_thumright:

Link către comentariu

Daca iti pui volan multifunctional, nu este obligatoriu sa schimbi maneta cu una simpla. Eu am de 5 ani volanul multifunctional si maneta originala a masinii, cea cu butoane. Butoanele respective se dezactiveaza din calculator - devin inutile, astfel incat sa functioneze corect toate cele de pe volan.

Intr-adevar, masinile care vin din fabrica cu volan multifunctional nu au acele butoane pe maneta.

PS: Cum iti pui "comezi pe volan"? Schimbi volanul cu altul multifunctional, nu...?

mi-am montat si eu volam mf, si am si maneta cu butoane, dar nu mi-am dezactivat nimic din calculator. imi functioneaza butoanele, mai putin steluta. Poti sa-mi zici te rog mai exact ce trebuie dezactivat? mersi.

Link către comentariu

Tocmai asta este ideea. Daca nu ai codarea corecta care sa faca inutilizabile butoanele de pe maneta, nu au cum sa functioneze toate butoanele de pe volan.

Dupa cum am explicat aici http://vwforum.ro/topic/42221-comenzi-pe-volan/page-13#entry1297399 , codarea mea este 2022, care include si codarea pentru tempomat. Citeste toate posturile de acolo si ai sa te lamuresti.

In momentul in care faci codarea corecta se "dezactiveaza" butoanele de pe maneta, vor functiona toate butoanele de pe volan, insa vei avea mereu o eroare la calculatorul de coloana. Eroarea e cauzata de codarea care dezactiveaza butoanele de pe maneta, singura solutie fiind inlocuirea manetei si recodarea. Totusi, stiind despre ce e vorba si pentru ca toate modificarile le-am facut in service autorizat, unde am primit toate sfaturile si explicatiile de care am avut nevoie, am decis sa nu schimb maneta, pentru ca acea eroare nu influenteaza cu nimic functionarea corecta a calculatorului/volanului.

Link către comentariu

La masina din semnatura de ce piese am nevoie sa-mi pun CB?am tempomat dar nu functioneaza imi apare martoru in bord cand il activez dar nu merge.

La masina din semnatura de ce piese am nevoie sa-mi pun CB?am tempomat dar nu functioneaza imi apare martoru in bord cand il activez dar nu merge.

Link către comentariu

alte ceasuri - cu BC si maneta stergatoare cu butoane de BC.

In functie de anul de fabricatie al masinii, e mai usor sau mai greu, cu adaptarea ceasurilor.

tempomatul - trebuie verificat ce e cu el..... poate sa fie din maneta (se poate repara) sau switch ambreiaj nefunctional, etc....

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

in legatura cu ce a zis colegul de mai sus am si eu o intrebare: de ce sunt momente cand imi merge tempomatul si momente cand nu merge. cand functioneaza, se aprinde martorul si masina raspunde la "comenzile" electronice (din butoane) iar atunci cand nu merge nu se aprinde nimic pe bord. mentionez ca nu am nicio eroare pe testere. cu stima

Link către comentariu

posibil maneta cu probleme. O desfaci - se scoate capacul din spate - cu maneta pe masina - si o sa iasa grupul cu switch-uri - foloseste un spray de contacte si curata-le.

Daca tot nu merge, verifica firele care pleaca de la butoane la mufa manetei - sa nu ai fir rupt - daca da, trebuie data jos maneta, pentru reparatie.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Eu daca am afisajul la bord cel cu temperatura exterioara e la fel de complicat sa montezi BC+ in comparatie cu cei care nu au si afisajul de temperatura?

Link către comentariu

Nu exista Golf 5 sau Passat B6 - care sa nu aibe acel afisaj.... toate il au, chiar daca nu au ceasuri cu BC.

Iti trebuie alte ceasuri - cu BC - plus maneta de stergatoare cu butoanele de BC.

Atentie - ceasurile sa fie fabricate pana in 31.05.2006.

spor !

Link către comentariu

ceasurile sa fie pana in 31,05,2006? masina mea e 01.2007

maneta de stergatoare cu butoane BC

si nu trebuie si calculator de coloana fiindca nu am tempomat?

Link către comentariu

Si daca il am si nu am bc se poate activa din calculator fara sa mai schimb ceasurile?

Si daca il am si nu am bc se poate activa din calculator fara sa mai schimb ceasurile?ma refer la afisarea temperaturii in bord?

Si daca il am si nu am bc se poate activa din calculator fara sa mai schimb ceasurile?ma refer la afisarea temperaturii in bord?

Scuze pentru post,de pe telefon mai face asa.

Link către comentariu

daca am golf 5 din 01.2007 motor 1.9 tdi, pot pune ceasuri de bord de la un golf 5 din 2005 motor 2.0 TDI?

Link către comentariu

NU poti. Iti trebuie ceasuri fabricate dupa 01.06 ,2006

Si daca nu ai CCS trebuie schimbat si calc de coloana de volan ca sa suporte manetele.

Link către comentariu

• 2 months later...

Meniul convenience e vizibil doar daca masina are instalata unitate convenience cu coding pe 19 bytes.

Verifica ce unitate ai instalata (adresa 46). Daca e pe 19, debifeaza bitul care face meniul invizibil.

Modificat de starchaser
Link către comentariu

Meniul convenience e vizibil doar daca masina are instalata unitate convenience cu coding pe 19 bytes.

Verifica ce unitate ai instalata (adresa 46). Daca e pe 19, debifeaza bitul care face meniul invizibil.

Salut, multumesc pentru raspuns. 

Deci, sa ma uit cu VCDS-ul la adresa 46 ? Cam care ar fi pasii, mai ca la prosti... 

Eu vrea sa fac setarea asta mai mult pentru ca vreau sa imi reactivez oglina care se da in jos atunci cand dau cu spatele. Mi s-a resetat cand am ramas fara baterie. Si pentru ca... curiozitate :)

Thanks!

Link către comentariu

oglinda o activezi, daca ai motorasul de oglinda cu mirror down si daca calculatorul de usa suporta. Daca nu ai scaune electrice, trebuie sa schimbi motorasul din oglinda - si la calculator - cel mai probabil... trebuie vazut ce ai tu.

abia dupa aia, codezi calculatorul si o sa imi mearga functia.

revenim .... intra pe 46, la Long coding - vezi cati bytes ai.

Link către comentariu

oglinda o activezi, daca ai motorasul de oglinda cu mirror down si daca calculatorul de usa suporta. Daca nu ai scaune electrice, trebuie sa schimbi motorasul din oglinda - si la calculator - cel mai probabil... trebuie vazut ce ai tu.

abia dupa aia, codezi calculatorul si o sa imi mearga functia.

revenim .... intra pe 46, la Long coding - vezi cati bytes ai.

Salut, optiunea cu mirror down o aveam si intainte de a ramane fara baterie. Dupa ce am ramas fara baterie s-a resetat treaba. Deci sa intru cu VCDS - ul .. la long coding.. ok o sa fac si asta. Dar pana ajung la masina poate imi zici tu mai exact cum se face. Sunt noob la vcds.. Thanks!

Link către comentariu

am inteles - nu avea de ce sa se schimbe codarea, cand ai schimbat bateria.

seteaza pozitia oglinzii, pana unde sa coboare, dupa care vezi daca merge.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!