Jump to content

Autostrazi FRANTA


Mama Omide
 Share

Postare recomandată

  • 2 weeks later...

Daca vreti totusi sa nu platiti nimic si sa va plimbati prin Franta va sugerez sa folositi cu incredere drumurile lor nationale! Eu m-am descurcat sa ajung de la Strasbourg la Paris fara GPS, doar cu un atlas rutier.

Si in afara de vreo 100 km cu drumuri nationale doar cu o banda pe sens restul aratau ca si autostrazile (doua benzi pe sens, delimitate cu parapeti).

Plus ca am avut si ocazia sa mai vad ceva de pe DN, ca de pe autostrazi... nici nu stii in ce tara esti! ;)

Asa ca am ajuns la fel de bine...

Si nu am platit un euro in Franta!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Subscriu la cele de mai sus.

Drumurile nationale sunt ok ...mai ales daca luam in considerare faptul ca pe autostrada intre Lyon si Marsilia se mergea bara la bara...cred ca am facut vreo 6 ore. Drumul pe Coasta de Azur este si foarte frumos si ar fi fost pacat sa pierdem niste peisaje super. (pe autostrada e cam ca in metrou - ajungi repede dar nu vezi nimic ). Oricum calitatea drumurilor este ireprosabila.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...
Oricum calitatea drumurilor este ireprosabila.

Da, dar... NU in orase :) Asta vara am crezut ca sint in... Romania, asa erau de proaste drumurile din orasele Frantei... :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut.

Stiti cumva daca este obligatoriu permisul international de conducere? permisul nostru e de ajuns, ca nu as vrea sa am probleme cu politistii francezi din cauza asta.

msms

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca nu intentionezi sa te muti acolo e de ajuns permisul (de fapt cred ca pasaportul e cel mai important).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu de 6 ani stau in Austria cu permis romanesc si cu numere romanesti. Am fost de vreo 5 ori in Franta, am strabatut-o in lung si in lat si nu m-a intrebat nimeni niciodata de permis international. Apropo, ce e ala? :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 years later...

Permis international am avut si eu de la ACR. Nici nu stiu pe unde l-am aruncat. nu cred ca mai este necesar.

In franta drumurile nationale si judetene sunt mai libere decat autostrazile - si mult mai pitoresti. Daca nu esti presat de timp sunt cea mai buna alegere;

In orase e foarte greu de gasit loc de parcare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Depinde de autostrazi. In general cele cu plata sunt destul de libere, iar DN-urile lor sunt mai aglomerate. Costul per 100 km de autostrada este cam de 7.5 Euro. Maine dimineata o sa plec in Bretania si am ales rute ocolitoare. Am de facut 625 KM din Bruxelles pana in Rennes dintre care aprox 200 sunt pe nationale. Dat fiind ca am mers destul de mult in Franta, iar anul trecut in Normandia, am ales varianta asta pentru a vedea mai multe. Ca si timp, as castiga 30-45 min, daca as merge numai pe autostrazi si ar insemna 30 Euro taxe.

Legat de permisul de conducere: de cand Romania este in UE, permisul este valabil/recunoscut, indifrerent data esti turist sau cetatean rezident in orice tara UE.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Franta este o tara cu o istorie bogata, plina de vestigii, domenii, castele, si multe altele.Am fost mirat de nr mare de sate si comune cu constructii foarte vechi (biserici, castele) si care nu sant mari ca suprafata si locuitori.Toate astea le vezi numai daca conduci pe drumuri nationale si departamentale.Este deosebita.

Aglomeratie este in zonele periferice oraselor mari si depinde de ora din timpu zilei.Autostrazile sant libere si degajate, dar cu radare.Cred ca la 200km este un radar in masina civila sau echipaj cu moto.

Si calitatea drumurilor nu este foarte buna.Dar in comparatie cu Belgia sau Italia este cu plus.

Si pretul benzinei sau motorinei este mai mic pe nationale decit la drumu mare.Am vazut si sub 1 euro motorina.

Drumuri bune.Dani ab

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

iulie 2009

Am preferat sa o iau direct ( linie cat de cat dreapta ) din Rochefort pana la Besancon. De la 83 euro cat ar fi trebuit sa platesc taxe am ajuns la 23.5. Drumul indicat de GPS era pe langa Paris pe autostrazi si era mai lung. fata de planificarea GPS-ului ( am avut Auto-Route la mine ) am ajuns cu o intarziere de 1h mergand pe nationale.

Din chitante poti sa-ti dai seama de pretul carburantului ( motorina ).

post-5732-1248954538_thumb.jpg

post-5732-1248954570_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!