Jump to content

Tuning Fabia

Vially
 Share

Postare recomandată

A iesit f bine, felicitari. Daca tot ai desfacut ceasurile de bord de ce nu ai luat si conturul cromat pt cele 2 indicatoare (combustibil si temp.) superioare ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 601
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• bebeko

143

• saboteur

47

• Andrey_sxg

44

• b77eru

42

Top Posters In This Topic

Posted Images

Era prea incarcat bordul daca puneam si conturul cromat pentru temp/combustibil. Am vazut la o O1 ( chiar a celui de la firma de tuning ) si nu ma incantat deloc. In schimb am vrut sa-mi pun leduri rosii la limbile de la indicatoare, dar iarasi m-am razgandit ( am vazut in prealabil la cineva pe forum ).

Modificat de bebeko
Link către comentariu

Eu ma gandeam si la acel contur, pt o imagine unitara din acest pct de vedere. Dar gusturile nu se discuta.

Spor si pe viitor.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Nu prea inteleg de ce atunci cand intrebi pe cineva informatii suplimentare despre un chiptuning la acest motor , primul lor raspuns este : schimba masina cu un motor mai puternic ! :vaidecapulmeu: Parerea mea este ca fiecare dintre cei care isi doresc imbunatatirea performantelor printr-un chiptuning, este foarte constient ca nu se poate ajunge la 200 CP nici cu mama tuningului. Dar, un chiptuning poate sa creasca performantele motorului de la 64 CP si 112 Nm , undeva la aproximativ 70 CP si 125 Nm. Deci cu o investitie destul de mica ( ~ 250 euro ), poti sa aduci motorul la performante apropiate de cel de 1.4l, 8 V ( care are 75 CP si 126 Nm ), motor care exista in prezent pe Fabia, deoarece fata de motoarele vechi de 1.4l sigur performantele pot fi superioare. Asta, facand comparatie cu diferenta de pret dintre cele 2 motoare care este de aproximativ 2000 euro ( la masinile noi ).

Deci, de ce nu merita un chiptuning la acest motor ???

Modificat de bebeko
Link către comentariu

mie sincer mi se pare o risipa de bani un chip tuning la fabia 1.2 HTP 64 Cp. Zic asta pt ca cine vrea cai putere isi ia din start o masina cu 100 Cp sau chiar mai mult si poate ca acolo are sens, dar multi de`abia isi iau masina si dupa 2-3 luni deja se gandesc la un chip tuning... unde ti`a fost capu cand ai luat masina?!? si sincer vorbind nu stiu cat de mare o sa fie diferenta si cat renteaza un tuning pentru 6 Cp sau io stiu cat... parerea mea!

Modificat de samo
Link către comentariu

bebeko, iar revenim la problema spinoasa a chiptuningului, eu raman la aceeasi concluzie, tu crezi ca softistii care fac softul de motor pt VAG chiar is pe langa subiect si se gaseste cate un nea'caisa sa descopere gaura la macaroana? Posibil sa castigi 6 cai pe de de o parte dar in mod sigur pierzi mult pe alta parte. Stau sa si ma uit la cate unii parca cand aud de chiptuning e afacerea si ocazia vietii lor, vezi doamne n-au dat 2000 de euro si "s-au scos" cu 250, si doamne ce fraieri is VAG si ce miez suntem noi. Nu uita ca un chiptuning nesustinut cu un tuning hardware (pistoane, camasi, axe cu came, admisii, filtre, eshapari) e cam fortarea motorului peste parametrii suportati. Fii sigur ca softul pe care-l ai e cel optim, si nu "imbunatatesti" nimic prin chiptuning. sincer iti zic ca poti scoate si 100 de cai din motorul ala, dar nu te va tine mai mult de 30k

Link către comentariu

In primul rand, sigur ca doream un motor mai puternic atunci cand am cumparat masina, dar repet diferenta de bani ( ~ 2000 euro ), pe care in momentul respectiv nu i aveam, si-au spus cuvantul :rolleyes:

Saboteur, sunt foarte constient de treaba ca nu se poate castiga mult dupa un chiptuning, dar performante asemanatoare ( cel putin teoretic ) cu ale motorului de 1.4, 8V tot se pot obtine. Si fii sigur ca chiar daca softul din fabrica este cel optim pentru acest motor , el niciodata nu este conceput sa " scoata " totul din motor. El este conceput in asa fel incat sa reziste la toate conditiile extreme de exploatare a masinii ( - 30 C la + 30 C ). Dupa spusele altora ( multi dealtfel ), softul este conceput sa scoata doar 70 % din performantele motorului.

Asa ca ...

Link către comentariu

Pai nu scoate tot, dar sunt sanse sa tina mult. E adevarat ca daca vrei sa tii masina 3 ani, 30mii km, faci tuning si aleluia, vede cine o cumpara cum e sa circuli mii de km cu amestec modificat poate incorect, sau dusa masina la limita.

Da-mi voie sa ma indoiesc de treaba cu 70%, imi suna a folclor :rolleyes:

Si mai e ceva... exista garantie 100% ca dupa ce dai banii primesti _exact_ ce scrie acolo? La TDI si benz cu turbo s-au facut multe, s-a mai facut un dyno, un test, hai ca mai credem... dar tie iti face ala un test clar si elaborat dupa tuning ca sa vezi ca ai castigat X cai putere in plus si in ce regim? Sau platesti 300 eur pentru intarirea efectului placebo? Eu m-as gandi si la chestia asta. Vad ca la motorul meu pot sa il faca sa ajunga pe la 116CP si e un amarat de 1390 cmc cu o admisie banala si o calitate a fabricatie plina de emotii. Nu il vad deloc cu inca 16CP in spinare si sa ma duca linistit inca 100mii km.

Parerea mea de diletant..

Modificat de rvacaru
Link către comentariu

Din pacate cam asa este, dar ... parca as fi vrut ceva mai mult de la masinuta si nu doar sa o astept pe viitoarea :)

Link către comentariu

@bebeko, de ce nu ai ales o fabia RS second hand la banii pe care i-ai dat pe un HTP nou, aveai 130 CP si erai fericit :rolleyes:

Link către comentariu

Eu zic ca la clasa masinutei sunt suficienti acei 64 de caluti. Daca vrei un chip tuning, atunci macar sa fie un motor mai mare si macar cu un piston in plus... :rolleyes:

Link către comentariu

@bebeko, de ce nu ai ales o fabia RS second hand la banii pe care i-ai dat pe un HTP nou, aveai 130 CP si erai fericit :lol:

Pentru ca vroiam neaparat o masina noua. Daca vroiam ceva sh alegeam un Golf IV :lol:

Oricum chiptuningul nu il vreau neaparat pentru mai multa putere, pentru ca masina sa prinda o viteza mai mare, ... As alege un chip pentru o mai buna otimizare a motorului, un cuplu mai bun pe o plaja de turatii mai mare, un raspuns putin mai prompt la apasarea pedalei de acceleratie , ...

Totusi, singura grija in urma unui chip nu este cea de scadere a fiabilitatii motorului ( asta daca nu este un tuning agresiv :lol: ) , ci metoda prin care se face acest tuning ( la motoarele VAG de 1.2l, 12V avand ECU Siemens VDO, se poate pune chip doar prin deslipire/relipire :rolleyes: ).

Modificat de bebeko
Link către comentariu

Cam off-topic pe-aici... S-a mutat discutia cu surplusurile de herghelie pe topicul de tuning ! :D

Link către comentariu

Scuze de off-topic, dar am inceput o discutie si pe topicul despre tuning, dar ... nu s-a grabit nimeni sa raspunda cam de muuult timp. Aici se pare ca este mai animata discutia :D

Modificat de bebeko
Link către comentariu

Grila imitatie de inox. La insistentele unui prieten mi-am pus si eu. Treptat a inceput sa mi placa :rolleyes:

post-7439-1176824157_thumb.jpg

Link către comentariu

Nu te supara..dar sincer imi place mai mult neagra...sau fara grila aia deloc( cu plasa) . Cu astea imitatie de inox aduce a logan tunat :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

Nu ma supar, e o chestie de gusturi . :) Dar iti promit ca in momentul in care imi va aduce a logan tunat o vand. Si apoi eu nu prea am vazut imitatie de crom pe logan-uri. Dar sincer nici nu am cautat sa vad loganuri tunate.

Link către comentariu

Cat te-a costat grila ??

Vreo 25 lei si o ora de distractie cu pretenii la soare. Trebuie totusi o foarfeca buna. :D

Link către comentariu

Mai bine arata inainte .... Parerea mea :somnmare:

Link către comentariu

Legat de tuningul la AZQ... Eu voi fi cu siguranta unul din clienti, in cazul in care se va face si vor fi rezultate multumitoare. Si ca sa raspund cuiva de mai sus, da vreau sa fac tuning la acest motor, si da, am luat aceasta masina constient fiind ca este un motor ne-sportiv, dar daca ii mai pot "pune" putina sare si piper, de ce nu ?

Link către comentariu

Bravo Vially , imi place cum gandesti ! :somnmare: Pana acum eu am gasit doar 2 firme in RO care fac chiptuning la acest motor ( si m-am interesat la peste 10 firme de tuning :salut: ). Da-mi un pm daca vrei mai multe detalii ...

P.S. Aici pe forum a facut Kisslorand un chip pentru acest motor pe un Polo si impresiile lui le gasesti la sectiunea tuning si alte modificari - impresii cip-tuning.

Modificat de bebeko
Link către comentariu

Am vazut azi " live " cum arata grila cromata a lui MIP si ... nu arata deloc rau :offtopic:

Link către comentariu

dragii mei duc tratative (mult spus, doar cer informatii :blink: cu cineva de pe un site din cehia care si-a montat maxidot pe fabia. vreau si eu sa imi pun cat de curand asa ca, cum aflu ceva va anunt si pe voi.

Link către comentariu

Daca vrei exista de vanzare maxi-dot cu tot cu ceasurile de bord, undeva pe la 250 euro.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!