Jump to content

Ulei motor golf3

krisscop
 Share

Postare recomandată

Super petrotel si astfel macar "nu ne vindem tara" :vaidecapulmeu:

Modificat de lxl
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pt un ABD 1,4 . 1994 si 121 k km. Ce ulei recomandati ? . imi sunt recomandate 3 norme.... Care ar fi mai potrivita 500.00 501.00 502.00 si ce vascozitate ? full sintetic sau semi ? Multumesc !

Link către comentariu

Pentru abd 1,4 55kw

Engine oil grade:

Alternative oil grade

Cold climate=5w30or5w40 semi-syntetic

Moderate climate=10w30or10w40 semi-syntetic

Hot climate=10w40 semi-sintetic

Engine oil classification API/ACEA - SG/A2

Eu sincer sa fiu as folosi un5w40 dar sintetic,dar asta este parerea mea personala,recomandarea este cea de mai sus ;)

Link către comentariu

Eu iti recomand Castrol SLX Professiona 5W-40, respecta norma VW 502.00 care e cea mai avansata din cele enumerate mai sus.

Eu nu ma contrazic ,dar in oferta mea de castrol SLX Profesional LL III este 5w30 s-au SLX Profesional LL IV este 0w30 si au norma de cclasificare VW 506.00 ,VW507.00 care corespund :D cerintelor la motoarele mai noi E3 ,E4,pe cind asta este un motor la masina din 94 am inteles eu.Nu contest ca poate baga ulei sintetic dar cred ca ii ajunge un 5w40 softec ori cum catalogul ii recomanda doar semi sintetic. :(

Link către comentariu

maine vreau sa fac schimbul de ulei ma puteti ajuta si pe mine cati litri de ulei intra la mine in motor am motor 1.4 abd si ulei mia dat cineva ulei sintetic 10w50 e bun asta si cati litri tre sa bag ?

Modificat de Paul.Iasi
Pt ce trebuia sa scrii cu bold?
Link către comentariu

Daca uleiul respecta una din normele VW 500.00/501.01/502.00 atunci e OK pentru motorul ABD.

Link către comentariu

Eu iti recomand Castrol SLX Professiona 5W-40, respecta norma VW 502.00 care e cea mai avansata din cele enumerate mai sus.

Salut,

Exact acest ulei mi-a recomandat la service-ul meu si cum ei lucreaza numai cu Castrol mi-a fost facut schimbul de ulei cu Castrol SLX Professional 5W-40.

Singura problema ar fi ca mi-a crescut consumul , consuma in jur de 1 L ulei / luna.

Anterior foloseam 10W-40 Mobil1 , un prieten mi-a spus ca uleiul 5W40 e prea subtire pentru motoarele uzate si ca cel putin 10W40 ar fi trebuit sa aleg.

Altcineva mi-a spus ca 5W40 este foarte bun pentru sezonul rece , si vara sa schimb cu 10W40.

Ce parere aveti ?

Link către comentariu

Salut,

Anterior foloseam 10W-40 Mobil1 , un prieten mi-a spus ca uleiul 5W40 e prea subtire pentru motoarele uzate si ca cel putin 10W40 ar fi trebuit sa aleg.

Altcineva mi-a spus ca 5W40 este foarte bun pentru sezonul rece , si vara sa schimb cu 10W40.

Ce parere aveti ?

Unitatea de masura al unui ulei nu este ;grosimea ; :icon_thumright:

Link către comentariu

Se referea in sensu ca e full synthetic si ca l-ar manca foarte repede fata de unul semi synthetic si ca nu ar fi recomandat pentru un motor uzat ci pentru masinile noi acesta full synthetic

Link către comentariu

deci din sfaturile voastre :

norma 502.000 cea mai buna asta m-am lamurit

ulei 5w-40 ?

sau 10w-40 ?

sintetic sau semisintetic .

masina are 121 k km iar motorul merge ceas .

Modificat de tracto
Link către comentariu

E un topic intreg despre 5W40 vs. 10W40. Parerile sunt impartite, fiecare cu avantajul si dezavantajul lui.

Eu unul as merge pe 5W-40 asa cum scris si mai sus.

Link către comentariu

deci din sfaturile voastre :

norma 502.000 cea mai buna

masina are 121 k km iar motorul merge ceas .

Nici un catalog s-au constructor de masini nu recomanda uleiul in functie de km.

La acest model da 5w40 ,atunci ala trebuie folosit,daca nu este cascaval se alege oloiu dupa jeb :Driver:

Link către comentariu

Colegu' imi place al tau dulce grai ardelenesc, dar nu stiu ce inteleg colegii care sunt mai jos pe harta. :frigbaitata:

In alta ordine de idei, se pare ca Valvoline totusi face recomandarile si in functie de numarul de km:

http://www.oilmag.ro/uleimotor/index.php?oilguide=valvoline

Modificat de hiro
Link către comentariu

Scuze de expresie dar ma rapit un pic si pe mine saracia asta globala.Nu te contrazic posibil ca valvoline sa stie exact uzura unui motor la (x km) ,poate are si un tabel de a categoriza si in functie de soferul care a condus masina pana la respectivi km. "pensionar,student ,om de rand s-au insasi Schumi"dar eu cred ca asa este un pic cam dificil de ales uleiul :scratch:

Link către comentariu

Se referea in sensu ca e full synthetic si ca l-ar manca foarte repede fata de unul semi synthetic si ca nu ar fi recomandat pentru un motor uzat ci pentru masinile noi acesta full synthetic

io am bagat aral10w40 si e super,iti recomand,vezi sa nu fie castrol made in UE

Link către comentariu

Toate uleiurile comercializate de Castrol in Europa sunt Made in UE.

Pe unele din motive de marketing scrie Made in Germany, intr-adevar ambalarea e facuta in Germania ca sa nu fie minciuna :wub:

In rest continutul e la fel, iar calitatea originea e garantata de sigiliul cu holograma (la multe din produsele Castrol.)

Link către comentariu

ce parere aveti drespre Mobil 1 Special X 5W-40 pt Abd-ul meu ?

respecta norma 502.000 si 505.000.

post-10002-1235048863_thumb.jpg

Modificat de tracto
Link către comentariu

Exact acest ulei l-a avut GTi-ul meu pus de catre primul proprietar. L-am tinut 15k km. In acest timp a trebuit sa completez aproape un litru. E mult, e putin, nu stiu. Am cautat, cand am facut revizia dupa 15k, acelasi tip de ulei: Nu l-am mai gasit nicaieri, am gasit doar Mobil S 5w40.

Pana la urma am pus Castrol Magnatec 10w40 - acum nu imi mai consuma deloc - am deja 3000 km.

Cam asta a fost experienta mea cu Mobil X-ul. Masina mea e din 96, motor AGG.

Modificat de Paul.Iasi
Nu mai da quote la mesajul anterior
Link către comentariu

Mai baieti, tot vad aici vorbindu-se de normele VW 505 00 si VW 502 00. La mine in cartea masinii (1.6 benzina din '94 motor ABU) scrie pt benzina VW 500 00 si VW 501 01 iar pentru diesel VW 500 00 si 505 00. In manualul de service (H.R. Etzold) zice pt benzina VW 500 00, 501 00, 502 00 iar pt diesel VW 505 00, 505 01.

Singurele norme ce coincid ar fi pt benzina 500 00 si pt diese 505 00 :offtopic:

Chestia interesanta este ca e diferenta intre 10W40 cu VW 500 00 si acelasi 10W40 cu VW 501 01, primul fiind recomandat pentru un spectru mai larg de temperaturi.

Ulei cu VW 500 00 10W40 am gasit doar Petrom. Acesta ar fi cel mai bun dupa norme si specificatii, dar din pacate e Petrom.

Ajutati-ma un pic cu normele astea ca nu mai inteleg nimic. De ce in cartea masinii sunt unele iar in cea de service altele. Majoritatea au recomdandat in post-uri Castrol Magnatec si Aral Blue Tronic ambele 10W40, dar ambele au VW 505 00 - dupa cartea masinii doar pt diesel. Ce tip de ulei sa bag? Nu intreb ce bagati voi, intreb dupa datele prezentate mai sus, ce tip si ce norma sa caut? Ca de producator... stiu si eu marcile bune :study:

Link către comentariu

Eu am bagat la a mea norma recomandata de manualul specificat de tine.

Eu nu am carte de service, asa ca nu iti pot spune daca sunt aceleasi norme in cartea masinii si in manual.

Link către comentariu

Prin "cartea masinii" m-am referit la 'manualul de utilizare' pe care il primesti cu masina. Unde iti explica care e volanul, ce reprezinta becurile de la bord, etc...

Poate stie careva mai multe despre aceste norme (poate una o include / implica pe alta)

Link către comentariu

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!