Jump to content

Benzina sau Motorina?

LiviuS
 Share

Benzina sau Motorina?  

932 voturi

1. 1. Benzina sau Motorina?

• Benzina
      442
    • Motorina
      563

Postare recomandată

Toti care au motoare de 130-150cai sau peste si mai vreau sa puna pe ei, cred (parerea mea) ca simplul motiv e lauda de dupa, adica povestile si barfele ca: ex. uau e am 200 cai, nu ma eu am 212, etc. Imi cer scuze fata de cei ce s-au simtit...

Te inseli amarnic... te-ai gandit ca poate le place senzatia unei masini care te impinge cu adevarat in scaun (lucru pe care no offense dar 101cp nu-l fac nici de departe). Eu daca as avea motorul de 150/130 i-as face chip-tuning 100% si asta doar pt senzatiile pe care mi le ofera, nu ca sa "ma dau mare".

dintre o skoda octavia rs benzinara si o octavia rs tdi care ati alege-o? sau niciuna? :salut:

TDI-ul, cu ochii inchisi (am condus si RS 2.0T deci stiu ce vorbesc... sunt constient ca 2.0T-ul este mai rapid dar dpdv al senzatiilor....)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dar voi intelegeti la benzinar ca singurul dezavantaj e consumul / banii dati pe benzina?

Ganditi-va ca mai sunt si alte dezavantaje de ex. autonomia. Da, autonomia, unii vor sa mearga 1000 km pe un plin.

Link către comentariu

Autonomia e invers proportionala cu consumul, deci tot acolo ajungem... :salut:

P.S. Eu cu masina pot oricand sa fac 800 km minim cu un plin, deci ies din tara sigur indif de directie...zic ca e de ajuns. :))

Modificat de DORU_14
Link către comentariu

iar incepem doru... de ce toti oamenii cu 1.8t zic ca au consum 12-13 lejer in bucuresti, numa' tu ai 7 (si cu 4x4!!!)? come on, inseamna ca daca ai avea diesel ai consuma 3.

Link către comentariu

cine stie ce secrete se ascund in spatele acelei masini... de are un consum asa astronomic .... de mic :D

poate ne spune si noua din acele secrete...

eu unul vreau sa stiu ;)

Link către comentariu

iar incepem doru... de ce toti oamenii cu 1.8t zic ca au consum 12-13 lejer in bucuresti, numa' tu ai 7 (si cu 4x4!!!)? come on, inseamna ca daca ai avea diesel ai consuma 3.

Ice, te stiam baiat atent la dicutiile noastre de pe diversele topic-uri ale VW Forum. Sa iti reimprospatez memoria:

1= in aria "Motoare pe benzina", dar si topicul "Mersul economic" parca, sustineam ca pot demonstra scepticilor ca 12-13 lejer in oras nu scot decat in conditii grele, 10-11% este chiar la indemana oricui.

Crezi ca a mai sunat cineva sa mergem in drive-test? Nu! No comment.

2= in topicul "Cat va consuma agregatul?" din aceeasi arie postez TOATE datele la fiecare traseu mai important... asadar consumul in general mai mic pe care il obtin nu este unul singular! Iar testele sunt realizate in conditii de rulaj diferit.

3= in topicul de fata am declarat un consum mediu bazat pe un nr km preponderent extraurban, deci 7% este mai mult decat OK, raportat la viteza medie si nr km parcursi. Si, din ce-mi amintesc, chiar ai raspuns la mesajul meu...deci revenirea ta de acum mi se pare nejustificata. Atat timp cat nu doreste nimeni sa vada cu proprii ochi demonstratia mea pe masina lui buna si nu pe masina mea mincinoasa :D , consider ca orice reply pe aceasta tema e rauvoitor. No offense, dar asa sta treaba...

Modificat de DORU_14
Link către comentariu

probabil scoti consumul ala daca mergi intre 02.00-06.00 dimineata cu 10-15% din acceleratie si schimbi la 1500 in CEL MAI RAU CAZ la 2000rpm...ziua in trafic nici mie nu-mi scade sub 10...si vorba aia...o arzi si cu 4x4 :D

Link către comentariu

Ca sa clarificam 7% este in afara localitatii ? 10-13 in oras probabil cu un traseu lejer; Scot eu cu dieselul 10 cind sunt blocaje / cozi interminabile si ajung acasa cu vit medie sub 20 km/h pe 14km.

Doru - te invit eu intr-o vineri sa ma duci acasa si iti garantez ca nu scoti 10 (decit in preajma sabatorilor sau in august cind fuge lumea din bucuresti unde apuca... :D )

Modificat de MOTANUL
Link către comentariu

Multi vad, putini cunosc... asta e realitatea.

Motanul, daca suporti tu cheltuielile cu benzina, ma ofer sa te duc eu acasa...pe traseul stabilit de mine vei vedea ca realitatea confirma ce sustin: in nicio situatie consumul urban nu mi-a depasit 13,9% ! Dar sa stii ca masina mea minte si scoate consum redus. ;)

Atat am avut de spus... si de acum nu raspund decat la invitatii de drive-test. Cu masina doritorului, evident. In cazul Motanului fac o exceptie, ca ne cunoastem demult. :D

Modificat de DORU_14
Link către comentariu

eu am avut 1.8 t si daca esti cumpatat consuma putin, am scos o singura data consum afara 6.7%, bbm cu cupra r a scos si el consum sub 7 dar f greu si nu suntem genu de oameni care mergem asa, doru are partea lui de dreptate..nu fiti rai :D

Link către comentariu

In afara localitatii sunt martor; Si nu era pe masina lui. A luat masina cu 8 sau 9 si fara sa reseteze a mai mers ~ 50 km si a ajuns la 7 si ceva.

In oras pe un traseu lejer sunt convins ca scoate 10-11.

Pe traseul in cauza nu;

Deja e antamat testul - am discutat pe PM si cele mai mici detalii contractuale :D) negocierile au durat 30 minute si au fost crancene. (oricum Doru e un sofer linistit - dar desi nu era nevoie am subliniat ca: nu are voie sa depaseasca coloana la semafor; tre' sa mearga pe banda de stanga daca tre' sa faca stanga si alte interdictii etc etc);

PS: Pt. a-l incuraja i-am trimis si o poza cu una din intersectiile prin care tre' sa treaca:

http://www.feeder.ro/14septembrie_753457457.jpg

E adevarat ca nu cuprinde desfasurarea cozilor de 3-4 km dar este concludenta.

Modificat de MOTANUL
Link către comentariu

Da, lupte crancene pt termenii intelegerii. :)

Intr-adevar, poza este imbarbatoare; cum nu s-a mentionat in intelegere, voi opri motorul intr-o astfel de situatie. Doar calculam consumul in mers, nu la relanti :D

Link către comentariu

In afara localitatii sunt martor; Si nu era pe masina lui. A luat masina cu 8 sau 9 si fara sa reseteze a mai mers ~ 50 km si a ajuns la 7 si ceva.

Am luat o masina 1.8T combi la 8,8% la Sacele si am lasat-o langa Ploiesti la o benzinarie (dupa 101km) la 7%, traseu Sacele-Cheia-Valenii Munte-Ploiesti, adica multe serpentine pe prima jumatate. Cei care au fost la Tusnad stiu!

Link către comentariu

voi opri motorul intr-o astfel de situatie. Doar calculam consumul in mers, nu la relanti :)

Stiam eu ca am scapat ceva; Pai asa stai cu motorul oprit pina la 21.-22.00 cind se culca lumea si pleci dupa !!!! Da vezi ca se raceste motorul !!! :)

Adaugam inca 2 conditii: drumul sa se faca in intervalul 18.00-20.00 In mod normal se face in 45-60 minute. Si nu mai mult de 5 opriri pe tot traseul. Asta ca sa nu facem regulile in mers.

Modificat de MOTANUL
Link către comentariu

Eu pe Sacele-Cheia-Ploiesti-Otopeni am scos joi dimineata ( multe tiruri) 3.7%. Dar nu am depasit decat f rar 3000 rot/min si in afara am mers cu maxim 100 km/h. Daca pentru asta iti iei un 1.8T 4x4 si-l mai si tunezi la peste 200cp nu mai zic nimic.

Link către comentariu

Si nu mai mult de 5 opriri pe tot traseul. Asta ca sa nu facem regulile in mers.

Bine, domnu', gata, am batut palma. Sper ca ai gologani in buzunare, ca mersul la relanti costa benzina suplimentar... :)

Link către comentariu

Eu pe Sacele-Cheia-Ploiesti-Otopeni am scos joi dimineata ( multe tiruri) 3.7%. Dar nu am depasit decat f rar 3000 rot/min si in afara am mers cu maxim 100 km/h. Daca pentru asta iti iei un 1.8T 4x4 si-l mai si tunezi la peste 200cp nu mai zic nimic.

Pai hai sa ne intelegem - daca iti cumperi o masina cu 400 CP tu crezi ca ai cum sa-i folosesti in oras cind stai la coada la semafor?? :) Sau pe DN1 duminica cind te intorci de pe valea prahovei? Oi avea tu circuit particular si il ti doar pt. tine.

Nici eu nici Doru nu mergem sa scoatem consum bun tot timpul. Au trecut 2 ani de cind am mers ultima oara sa scot consum bun extra-urban.

In oras se intimpla mai des sa merg la consum - poate la 2-3 saptamini din lipsa de alta ocupatie mai inteligenta.

Si decit 10 pagini de teorie - mai bine un test practic intr-o zi. Si vedem dupa cine a avut dreptate.

Link către comentariu

cum nu s-a mentionat in intelegere, voi opri motorul intr-o astfel de situatie. Doar calculam consumul in mers, nu la relanti :lol:

Lol, ok, din partea mea m-am lamurit. Cand se avanseaza foarte incet o si impingi?

Link către comentariu

Extraordinar in ce locuri stati!!!

La noi in oraselul Simleu-Silvaniei nu stiu daca sunt atatea masini de tot, daca tin cont ca sa vorbit de cozi de 3-4 km, pe trei benzi de circulatie din toate patru directiile(deja ma doare capu'). Nu fiti fraieri, mutati-va si voi in locuri mai linistite, si imediat scoateti consumuri minune.

Mi-am luat Golfuletul in urma cu vreo luna si am parcurs 1900km majoritatea, adica vreo 1600km in town, consum 5,8. (nu stiu daca este real, asta zice BC-ul)

Modificat de TitvsCaivs
Link către comentariu

hehe, daca tu scoti acolo 5,8 cu PD... inseamna ca noi cu ALH scoatem 5 lejer ;) Io scot 4,8-5 doar noaptea (adica de la 3 noaptea incolo, nu la 12)

Link către comentariu

Benzina sau motorina? ... Doar atit sa conteze?

Cred ca mai intervin o seria de alti factori care te duc spre o anume alegere.

Pe linga confort cred ca mai conteaza si feeling-ul pe linga multe altele.

Conteaza sa fi fericit cu alegerea pe care ai facut-o!!! Asta e cel mai important dupa parerea mea.

Ca sa pun paie pe foc ... 6.9% cu 3 persoane si portbagaj plin, cu maxim de 180 (pe distanta scurta ca nu prea sunt drumuri) si mers aproximativ lejer si respectarea aproximativa a restrictiilor in localitati (am prins un radar pe traseu da nu l-am luat :D ).

Link către comentariu

DACA AI FI CITIT ATENT (de ce mi se pare ca nu pricepem acelasi lucru din lb romana? :D ) ai fi vazut ca sofam in alta masina decat cea personala, cu 4 pers si bagaj si nu ne mai ajungea benzina, asa ca am facut tot posibilul sa ajung la o benzinarie la timp. Fara sa merg cu 60km/h...

Mie mi se pare ca esti mai mult decat invidios. Sorry, dar nu le poti sti pe toate. Nimeni nu poate. Daca tu esti reticent, asta nu inseamna ca eu nu stiu mai multe despre cum se conduce un motor puternic economic decat tine.

Modificat de DORU_14
Link către comentariu

wwww , RS-ul tau e benzina sau TDI ?

Doru_14 mai ai nitel si-l iei pe mosu` ala de a facut consum record cu Fabia 1,4 TDI. :D :D

Bai si ia nu va mai certati........

Modificat de godoroja
Link către comentariu

Daca se analizeaza costurile/km cel legat de combustibil apreciez ca nu se ridica la mai mult de 40% din total, ajungand ca diferenta diesel/otto sa fie nesemnificativa in anumite conditii.

Link către comentariu

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!