Jump to content

Bulgaria

GicuP
 Share

Postare recomandată

tot pe 14 plecam si noi tot Ozbor 2 masini...cred ca pe la 5 dimineata

Modificat de iulixxx
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De la Bucuresti pana in Obzor faceti cam 4 ore, maxim 5. Mai greu este pana la granita cu Bulgaria (MCV-uri la panda). Cazarea (check-in) la hotel se face de regula incepand cu ora 14.00 (rareori si cu putin noroc vi se va da camera la 13.00-13.30). Daca plecati la 8 ajungeti in timp util si aveti si o "marja" de siguranta...

Link către comentariu

Multumesc pt sfaturi Victor...te rog spune-mi inca o data(am citit posturile tale precedente) de unde cumparam vignieta la pretul corect,neumflat

Am ales sa plecam dimineata pt ca vreau sa cercetez putin zona inainte...am decat cazare fara masa,vreau sa vad ce restaurante sunt in zona,ma intereseaza mai multe cum ar fi si un club de biliard

Modificat de iulixxx
Link către comentariu

De la Bucuresti pana in Obzor faceti cam 4 ore, maxim 5. Mai greu este pana la granita cu Bulgaria (MCV-uri la panda). Cazarea (check-in) la hotel se face de regula incepand cu ora 14.00 (rareori si cu putin noroc vi se va da camera la 13.00-13.30). Daca plecati la 8 ajungeti in timp util si aveti si o "marja" de siguranta...

Victor, poti sa imi explici si mie ce ai vrut sa spui cu ,,MCV la panda''?

Link către comentariu

Imi permit eu sa-ti raspund in locul lui Victor......MCV la panda--noile masini dotate cu noile radare ,Dacia Logan MCV (break),care pandesc pe "vitezomani" :)

@iulixxx...vigneta cel mai bine de luat(daca nu se vinde la ghiseul din vama) este de la benzinaria OMV care se afla aproape la iesire din Ruse pe sensul tau de mers spre Shumen,platind-o cu cardul sau leva bulgaresti :Driver:

Link către comentariu

Victor, poti sa imi explici si mie ce ai vrut sa spui cu ,,MCV la panda''?

:P Scuze, am crezut ca toata lumea este familiarizata cu "MCV" - sunt Loganurile albe, break, ale politiei, ce au montate radarele greu depistabile si care ne fac drumul mai greu decat este...

Referitor la vigneta - se cumpara la pretul oficial cu 5 euro sau 10 leva (valabila 7 zile) (daca ai leva) de la chioscul din termopan ce se gaseste imediat (la 30-35 metri) dupa ce te-au controlat politistii de frontiera de la Giurgiu. Mai poti cumpara si de la benzinariile din Ruse (nu la prima pentru ca acolo este hotia cu 50 ron o vigneta...). La respectivele benzinarii poti plati in leva ori cu cardul.

Link către comentariu

Pe 26 plec la Albena,mai are cineva traseul asta :-?_

Link către comentariu

M-am intors si eu ieri din Bulgaria (Nessebar).

In vama : la plecare la ora ~7:00 eram in vama,foarte liber nu stiu daca am pierdut acolo 5 minute. tot din vama am luat si vigneta cu 5 eur pe o sapt. Taxa de pot a fost ~26 lei.

Drumul: bun,fara mari probleme (la intoarcere am ales ruta cu autostrada)

Politie: 3 masini la bulgari fara radar .

Cazare si servicii : Am fost cazat la un hotel de 4* de nota 9 .Mancarea nu a fost chiar punctul lor forte.

Una peste alta foarte tare in Bulgaria .

Link către comentariu

Vigneta se mai gaseste pana in benzinaria OMV de care vb andrusel la o benzinarie din aia de la ei galben/albastra, e chiar la sosea nu ai cum sa nu o vezi,pe dreapta. Scrie mare VIGNETTE in josul afisajului ala de la strada. Am dat 10leva/7zile.

Sfatul meu este sa stati departe de hotelul .COM din Albena. am avut rezervare pt. 5 nopti, am stat doar una, dupa care am plecat la Neptun. Nu ma mai duc cat oi trai la bulgari. Hotel subdimensionat grav, nu sunt destule sezlonguri la piscina, nu sunt destule locuri la masa in restaurant, hotel f prost fonoizolat, se aude ce se vorbeste in camera vecina, nu ai minibar in camera, angajatii nu stiu o boaba engleza, te fac la cursul valutar de nu te vezi, mancare proasta, cozi imense la bautura. DECI, BE AWARE of ALL INCLUSIVE!!!

Am avut rezevare online pe booking.com, am avut noroc cu asta ca nu a trebuit sa platesc inainte tot sejurul.

In concluzie, la Neptun, la hotel de 3 stele e 130RON/camera/noapte, minibar, seif, wi-fi gratuit si 10ron/zi consumatie la bar, statiune super libera in timpul saptamanii, mananc unde si ce vreau, nu ma bat ca o vita pt locuri pe plaja si farfurii la cina.

@Alexutzu_vl: eu din bucuresti am luat-o spre giurgiu-russe-varna-albena. Drumurile sunt OK. Cel mai greu mi-a fost in Varna, pt ca GPS-ul m-a luat pe niste stradute de prin spatele blocurilor de nu aveau loc 2 masini, prin niste parcari de blocuri. Pana la urma am abandonat traseul si am urmarit indicatoarele de Balcik. Cum intri in Varna primul semafor la stanga, ai o pancarda mare albastra pe care scrie balcik. Pe mine m-a luat GPS-ul pe urmatoarea strada pana m-am ratacit :().

Modificat de gabyte00
Link către comentariu

Ms pt sfaturi gabyte00 ...akuma din ce am citit la tine cu hotelul .Com parca nu mai astept asa mult plecarea,sper sa treaca repede cele 6 zile,daca stiam mai din timp :|:|

Link către comentariu

Va salut

Am o intrebare nustiu daca postez bine dar se refera la o iesire in Bulgaria.

Problema e in felul urmator suntem 2 familii si avem achitat din martie vacanta la Duni, sofer eu si inca un prieten fiecare cu masina lui. Astazi prietenul a aflat ca trebuie sa se opereze la picior (ruptura de menisc). In consecinta nu mai exista al 2 lea sofer. Am vrea sa mergem cu o singura masina suntem 4 adulti un copil de 12 ani si unul de 2. Intrebarea mea e legata de situatia in care incerc sa ies din tara cu copilul in brate credeti ca o sa faca vamesii urat?

Ma gandesc ca pe drum daca e o rezolvam cu o spaga dar la granita probabil nu e asa usor.

Ati mai fost in situatia mea sa iesiti din tara cu un copil in brate? Fiind practic al 6 lea ocupant?

Multumesc

Va rog sa nu imi tineti morala ca pun viata copilului in pericol sunt constient de ceea ce vreau sa fac doar ca nu as vrea sa stric concediul nici alor mei ca plecam singuri si nici celorlalti care sunt pusi in situatia de a renunta daca nu reusim sa gasim alta solutie.

Inca o data multumesc.

Link către comentariu

nu aveti vreun prieten cu un van,un transporter,de imprumut?

sau un logan mcv cu 7 locuri?e o idee...

brgds

Link către comentariu

eu zic ca poti sta la vama pana intalnesti o masina cu doar 1-2 oameni in ea si poate te ajuta.

sau sa spui ca te-ai dat jos din masina ca ii era rau copilului.

Link către comentariu

Daca copilul are pasaport individual sau daca e trecut in pasaportul parintilor, il iei de manuta frumusel, inainte de intrarea in vama e parcare - treceti pe partea cealalta unde de regula sunt free-shop-uri, mancati o inghetata si pot veni si ceilalti cu masina dupa voi la 5 minute cu motivatia ca faceti mici cumparaturi din free shop, nu e datoria vamesului sa te intrebe cati sunteti in masina, la Vama Veche in judet la noi este cel putin super ok trecerea, eu facand drumul in Bg des ptr cumparaturi iti spun sa stai linistit.. :icon_idea:

Modificat de radioman
Link către comentariu

Pai da ambii copii au pasaport individual dar stiam ca nu pot trece decat impreuna cu ambii parinti fiind minori sau cu procura de la unul din ei

Mai ar fi varianta cu o masina doar pana dincolo de vama.

Multumesc.

Link către comentariu

Am o intrebare nustiu daca postez bine dar se refera la o iesire in Bulgaria.

Solutia legala este: gasesti o cunostinta cu masina, careia sa-i platesti combustibilul (preferabil mai aproape de Giurgiu sa nu te coste prea mult), taxele de pod (cca. 52 ron) si vigneta bulgareasca (cca. 25 ron), amic ce va va insoti pana in Ruse. Inainte de vama sotia ta si copilul vor urca in masina amicului, iar la vama coborati cu totii la verificarea actelor (sa rezulte clar ca cel mic al tau este insotit de ambii parinti). Pentru celalalt copil (al prietenului cu meniscul) trebuie sa existe si o declaratie notariala prin care se permite iesirea din tara doar insotit de mama... In Ruse faceti transbordarea si... drum bun. :D

Link către comentariu

stie cineva cum pot gasi coordonatele geografice pt Hotel Sunrise Obzor?

nu gasesc adresa pt navi,am gasit un nr din 4 cifre care banuiesc ca e codul postal,dar navi mea nu-l recunoaste

LE:am gasit,uitasem de Google Earth

42g 49' 08.27'' N

27g 52' 52.87'' E

Modificat de iulixxx
Link către comentariu

Mi-am adus aminte ce mi-a facut mio-ul meu, i-am bagat coordonatele date de booking.com si m-a dus in mijlocul unei sosele unda cica :"ati ajuns la destinatie". :rolleyes: De fapt, hotelul era dupa gard. A trebuit sa ma intorc sa intru ca tot omul pe la bariera prin Albena, dupa care sa ma ratacesc pe stradutele alea pt. ca nu erau nici sageti, nici romani care sa stie, sau bulgari vorbitori de engleza. :huh:.

Succes iulixxx cu navi tau, ca al meu numai pe coclauri m-a luat.

Link către comentariu

Plec din BV pe data de 16 August catre Bulgaria, Nisipurile de aur! Recomandari in privinta drumurilor? Ma gandeam sa trec cu bac-ul Dunarea pe la Calarasi?!? Voi ce ziceti?

Link către comentariu

Eu iti recomand: Brasov, Ploiest, Urziceni, Harsova, Constanta, Vama Veche, Nisipurile de Aur. De ce? Pentru ca este un drum foarte liber, chiar daca parcurgi cu cateva km in plus. Eu din Tg-Mures (cu copil mic de 1 an si 4 luni, si 6 persoane in masina, cu bagaje si "sicriu" deasupra masinii) am ajuns in 9h 30 min, in total 682km (scadem Tg-Mures-Brasov aprox 160km, deci o sa ai in jur de 530km si 7h30min-8h). De la Comarnic incolo s-a putut merge fara probleme, drum intins.

Link către comentariu

Inapoi am venit pe Vama Veche, Constanta, Fetesti-Cernavoda, A2, Slobozia, Urziceni, Ploiesti, Brasov, Tg-Mures. In total 11h 40min , dar in primul rand din cauza ca am venit vineri dupa masa, si la Sinaia am facut prostia sa vin pe centura, si am prins un "stau" de 1h 40min :((. Si totodata pe tronsonul Constanta-A2 a fost foarte foarte aglomerat.

Varianta de Giurge-Ruse am evitati din cauza ca nu am vrut sa fac multi km pe teritoriul Bulgariei, si totodata sa intru si sa strabat Bucurestiiul in de-a lungul din partea de sud pana la nord (cred ca as mai fi pierdut inca 2h lejer).

Link către comentariu

M-am intors acuma din Bulgaria-Albena-Negru Voda-Constanta-Bucuresti (Berceni) : 361Km in 6ore. S-a dus dracu turbina si am mers groaznic :( Cursul cel mai bun era in vama 1euro=1.92leva.

Link către comentariu

vineri m-am intors din Nesebar ... cand am plecat din Bv am mers pe giurgiu-ruse-varna-nesebar mi s-a parut mult mai bun drumul decat la intoarcere cand am luat-o pe la vama veche (de nevoie pentru ca am ramas o noapte la neptun) drumul pe la nisipuri este mult mai rupt si mi s-a parut ca traversezi si mai multe localitati,ai mai multe restrictii de viteza cu cat te apropii mai mult de vama parca si gropile se maresc :blah_:

Link către comentariu

O intrebare pentru colegii care s-au intors de putin timp din Bulgaria - pe sensul de dus a fost reparata autostrada? Cand am fost eu in iunie era razuita pe portiuni, pe cca. 15-20 km.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!