Jump to content

Bulgaria

GicuP
 Share

Postare recomandată

Citeste mai sus posturile mele #839 si #842. Mie imi place foarte mult Obzorul. Iti recomand hotelurile Miramar, Riu Helios, Casablanca si Luca Helios Beach.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Frumoasa descriere,eu pe G Maps am gasit 329km distanta din Bucuresti.

Vreau sa te intreb ceva,pe booking.com se face plata direct si definitiv cu cardul?Hotelul la care m-am orientat spune ca plata se face integral numai la check-in cu cash.

La prima vedere ma pune sa platesc de 2 ori,la rezervare pe site si la receptie...asta nu am intes exact.

Link către comentariu

Vei plati doar la check-in, la receptie. Pe booking.com faci rezervarea.Vezi poza alaturata cu scop informativ.

post-14767-1279731072_thumb.jpg

Modificat de Kostas
Link către comentariu

Curios,pe booking .com ca sa fac rezercarea ma pune sa platesc direct suma,imi cere datele cardului.

Oare am omis ceva pe site?

Link către comentariu

Iti cere datele cardului pentru ca nu poti face rezervare altfel, trebuie sa furnizezi un numar de card. In functie de politica hotelului, daca nu onorezi rezervarea ti se va retine sau nu o suma de pe card ca penalizare. Altfel, pana in ziua rezervarii nu ti se ia nici un ban de pe card si nici nu se plateste folosind booking.com.

Modificat de cristian
Link către comentariu

E foarte clar.

Multumesc.

PS:Inca o intrebare,la receptie se plateste in EURO sau LEVA?

Modificat de iulixxx
Link către comentariu

Eu te sfatuiesc sa ai leva la tine, cursul de schimb la care iti vor face conversia nu va fi unul prea convenabil pentru tine. Citeste ce s-a scris mai sus, cel mai sigur este sa folosesti cardul la un bancomat al unei banci cunoscute pentru a scoate leva direct, beneficiezi si de un curs bun.

Link către comentariu

Du-te cu lei sau euro, e acelasi lucru. Cursul acum este de 1.95 leva pentru 1 euro si 0.43 leva pentru 1 leu.

Eu am plecat cu euro si cand am platit la receptie mi-au calculat in euro fix cat era si pe booking.com

Link către comentariu

Spre rusinea mea nu credeam ca e posibil.Am card ING....deci "inca o data" (cum ar zice Cristoiu) cu cardul meu de romania ING pot scoate acolo leva direct? :)

In magazine/benzinarii se poate plati astfel?

Link către comentariu

In magazine n-am incercat, insa la benzinarie in mod sigur poti face asta. Eu insa n-as face-o, nu spun ca s-ar putea intampla ceva urat, dar prefer sa nu ies in evidenta prea mult si sa evit pe cat posibil situatiile urate.

Link către comentariu

Au si ei ING, Unicredit, Raiffeisen. Poti scoate fara probleme de la bancomentele care sunt in fata bancilor. Este mai sigur.

La benzinarie merge platit cu cardul la fel ca la noi. Evita sa faci asta in magazine.

Modificat de Kostas
Link către comentariu

Am inteles,exista riscul de frauda.Faptul ca pot scoate direct leva din cardul meu(de fapt contul) de lei e extraordinar,nu mai sunt nevoit sa schimb din lei-euro-leva.

Va multumesc foarte mult baieti,mi-ati fost de mare ajutor.

Modificat de iulixxx
Link către comentariu

Spre rusinea mea nu credeam ca e posibil.Am card ING....deci "inca o data" (cum ar zice Cristoiu) cu cardul meu de romania ING pot scoate acolo leva direct? :)

In magazine/benzinarii se poate plati astfel?

nu vreau sa ma bag dar am inteles ca cu cardurile ING e dificil de operat in "afara retelei".

Link către comentariu

Am sa ma interesez si eu,oricum daca ai informatii sigure am sa te rog sa le postezi.Cu cardul ING cumpar tot felul de obiecte din toata europa,platesc in euro si lire sterline,merge perfect intotdeauna.

Pot sa deschid si un cont la Raiffeisen,nu cred ca dureaza mai mult de cateva zile pana primesc cardul.

Link către comentariu

... am inteles ca cu cardurile ING e dificil de operat in "afara retelei".

Te contrazic. Am scos leva de la un bancomat al OTPBank din Obzor, am platit de cateva ori cu cardul la Metro, Kaufland si Billa din Ruse si nu au fost niciun fel de probleme cu cardul ING. Merge brici! :icon_thumright:

La hotel eu nu am putut sa platesc in euro, mi s-au cerut leva. Am platit cu cardul (tot de ING) fara probleme. Atentie - nu toate hotelurile au pos.

Am un prieten care a gasit sa cumpere leva si de la o casa de schimb din Bucuresti.

Link către comentariu

Multumesc pt increderea acordata acestei minunate banci :blah_:

Ha, ha, ha...

Ma rog, ca sa incep acum sa explic mecanismele de functionare a decontarii interbancare a platilor cu cardul, ca sa eliminam suspiciunile legate de nefunctionarea cardurilor anumitor banci...nu are rost.

Pe scurt: recomand folosirea cardului, este o varianta decenta(dpdv paritate valutara) si este destul de sigura daca respectam niste minime reguli de prudenta.

Bafta

Link către comentariu

Citeste mai sus posturile mele #839 si #842. Mie imi place foarte mult Obzorul. Iti recomand hotelurile Miramar, Riu Helios, Casablanca si Luca Helios Beach.

Mersi de info victor si clau. Am gasit dupa multe incercari Luca Helios dar disponibil din 15 sept 2010... E ciudat in 2011 nu se pot face rezervari acolo ori apar prin iarna ?

Cu cardul de asigurare e o mare tzeapa data de stat...pai numai bujetarii au avut job non-stop last 5 years... :blah_:

Sunt curios ce spun pentru fii-mea...macar le dau telefon sa le spun citeva...

Cit despre tranzactiile cu cardul...chiar nu prea am incredere si nu imi dau seama cum pot retrage bani de pe card fara ca eu sa fac tranzactia...

Ca frumusete statiuni care ar fi top 3 ?

Am observat sunny-beach ca fiind ok. Acum 19 ani am fost in Varna si mi s-a parut ca si Eforie Nord...

Link către comentariu

Pentru 2011 ofertele pe booking apar la finele lui ianuarie, inceputul lui februarie. Obzorul fiind mai la sud poti avea vreme frumoasa si dupa 15 septembrie. Asta daca nu esti ahtiat sa te arzi la soare. Cauta zilnic pe booking pot aparea oferte de last minute, cu plecare peste 1-2 zile, la pret excelent. Zilele trecute am vazut la Hotel Casablanca, in Obzor, apartament (doua camere, doua grupuri sanitare) cu 425 euro, cu all inclusive, 7 nopti, acum in iulie.

Link către comentariu

Am fost si eu la Balchik mai ieftin cu all inclusive si a fost OK.

2 chestii:

- vineta a fost pt 7 zile si la plecare a trebuit sa mai cumpar una de 7 doar pt. ziua de intoarcere in RO

- In Balchik sunt f multe chioscuri de schimb valutar la 0.4 leva=1 leu si interesant ca daca ramii cu leva la plecare ii schimba la acelas curs

Modificat de neuradu
Link către comentariu

Pentru 2011 ofertele pe booking apar la finele lui ianuarie, inceputul lui februarie. Obzorul fiind mai la sud poti avea vreme frumoasa si dupa 15 septembrie. Asta daca nu esti ahtiat sa te arzi la soare. Cauta zilnic pe booking pot aparea oferte de last minute, cu plecare peste 1-2 zile, la pret excelent. Zilele trecute am vazut la Hotel Casablanca, in Obzor, apartament (doua camere, doua grupuri sanitare) cu 425 euro, cu all inclusive, 7 nopti, acum in iulie.

Mersi man.

Site-ul f bun dar are o mare hiba: Nu ai posibilitatea filtrarii dupa ofertele all-inclusive. Majoritatea sunt cu mic dejun doar iar restul meselor nu sunt trecute ca pret intotdeauna...

Eu cel putin nu am chef sa merg fara masa asa ca voi cauta numai cu masa completa.

Cit despre ofertele de tip last minute am alta parere: ele sunt reduse din cauze obiective mai mult ( camera proasta,fara balcon, mica, plasata linga zgomot sau cu defectiuni tehnice...etc )

L.E. Site-ul booking.com nu are din cite am observat sistem de securitate 3D secure pentru plata cu cardul.

Modificat de 120 L
Link către comentariu

Am tranzitat si eu Bulgaria si a fost ok; am scapat fara sa ma opreasca nici un politist. Pe Bulgaria am intalnit vreo 5 radare pana la intrarea in Grecia. De obicei stau la limitari si pt detinatorii de statii CB ii sfatuiesc sa si le ia; eu am folosit-o si am vorbit cu soferii de tir, pe canalul utilizat si la noi,22.

Link către comentariu

La Cassablanca am rezervat si eu 3 nopti,138E 2 pers doar mic dejun

Hotelul arata foarte frumos din poze si e foarte ieftin.

Link către comentariu

@120L, pe booking.com nu faci plata. Acolo faci doar rezervarea. 3D Secure se foloseste doar la plati electronice nu la rezervari.

Link către comentariu

Pai...e un avantaj pentru mine. In caz ca nu merg nu pot sa "traga" banii...:)

Una peste alta site-ul e ok din atitea recomandari dar merge imbunatatit.

Despre cazari, a-ti avut probleme cu diferenta intre ce vezi pe site si situatia de la fata locului ?

Eu prin RO am avut destule surprize neplacute si am refuzat sa ramin acolo...

Link către comentariu

Ba da, iti vor trage banii daca nu te duci. si nu au nevoie de alte date decat cele care ti le cer acolo. Tu poti aproba la banca cererea lor sau nu. Poti spune ca ti s-au furat datele cardului. dar nu este si nu va fi cazul.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!