Jump to content

Bulgaria

GicuP
 Share

Postare recomandată

salut

noi am fost la elenite (intre varna si sunny beach)....statiune de familisti, f curata si linistita...prima impresie..turismul la ei este peste cel de la noi...era blocata autostrada shumen varna pina in apropierde varna....la intoarcere am mers pe autostrada (sensul spre romania)...a fost ok mai putin o portiune de aprox 15-20 km unde a fost cam distrusa....

pentru cine vrea detalii despre elenite please pm pt ca nu intru f des in forum..dar citesc tot ce se poate (cind am timp)...o zi buna si concediu placut fara evenimente....p.s.\; sa nu uitati sa faceti asig medicale

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din ce am mai citit in Bulgaria utilizarea detectorului e legala.L-a folosit cineva? Au fost probleme?

Link către comentariu

L-am folosit pentru ca era in bara. Chiar nu aveam cum sa il dau jos.

Oricum e bine sa il ai ascuns cat mai bine sau sa nu ai deloc.

Link către comentariu

Dar eu stiam ca e legal,asta e chestia. Stiu ca mai demult am intrebat la politie la noi si mi s-a raspuns ca e legal.

Link către comentariu

Este interzis folosirea detectorului in Bulgaria. Merg destul de des acolo si iti spun sigur ca este ilegal detectorul de

radar. Oricum daca te risti, vezi ca ei folosesc banda X de frecventa.

O seara buna

Link către comentariu

Din ce am mai citit in Bulgaria utilizarea detectorului e legala.L-a folosit cineva? Au fost probleme?

In Bulgaria este ILEGALA utilizarea detectorului. Eu l-am folosit, dar cu mare grija - cand observam ca ma apropii de un echipaj de politie il luam de pe bord. Nu am folosit ventuzele ce se lipesc pe parbriz, l-am asezat pe bord pe un cauciuc lipicios in asa fel incat sa nu se vada din afara masinii.

Au radare in banda X si K. Anul acesta nu am intalnit nici unul. Anul trecut erau amplasati la intrarea in Ruse, unde sunt 3 benzi pe sens si restrictie de 50km/h.

Link către comentariu

Eu l-am folosit mereu in Bulgaria, chiar am fost oprit de politie, l-au vazut mai mult ca sigur, insa nu s-au luat de el. La fel, cand am trecut pe langa echipaje de politie, sigur l-au vazut, insa nu m-au oprit. Oricum, atentionarea cu flash-uri functioneaza la ei destul de bine, deci detectorul nu prea are rost, mai ales ca ei au pistoalele in banda X.

Link către comentariu

am revenit azi in tara traseul bucuresti-sofia-kassandra..mare atentie la intersecti deoarece in mare parte acolo este limita de viteza la 60/h, la iesire din tuneluri, in curbe, si stau foarte bine ascunsi, ii vezi in ultimul moment...personal nu am dat nici o amenda dar intr-o benzinarie din Bulgaria vorbeam cu cineva care a dat sp... 35 euro pentru depasirea viezei cu 33/h..foaret multi romani care mergeau in coloana folaoseau statia CB, imi pare rau ca am lasat-o acasa..SUCCES

Link către comentariu

Am revenit si noi de la bulgari, una peste alta ok, dar se putea mai bine. Am stat la Elenite, Royal Park Hotel.

Autostrada Varna -Shumen e si pe acest sens in reparatii.

Link către comentariu

Gata, pot sa zic si eu o impresie!

Curat, organizat, ordonat. Nu s-a adeverit cele zise, si cele auzite din Romania. Cred ca vorbesc mai mult cei care nu au fost, sau nici macar nu au termeni de comparatie. Bulgarii sunt peste serviciile fata de litoralul nostru (si totusi au aceasi Mare, Marea Neagra).

Respectiv cu furtul masinii nu am ce zice, parcare pazita cu 5leva/zi. Nu am stat deloc cu frica ca imi va disparea masina. Ceea ce am vazut, ca se ridica masinile parcate neregulamentar, totul in mai putin de 2 min ( de la aparitia "autoutilitarei" si pana la "decolarea" cu masina cu tot).

In rest, mancare ok, nisipul/marea curat.

Am stat la LTI Berlin Golden Beach - Nisipurile de Aur.

Traseul pe la Vama Veche, un drum de 9h30min din Tg-Mures, in total 682km (din poarta in poarta).

Modificat de Manoka
Link către comentariu

Ca urmare al postului meu de aici...

Acum sunt la Hotel Dune in Sunny Beach. Pot sa recomand acest hotel celor care sunt satui de tigania si cocalarii romani veniti in Bulgaria. Un hotel de lux la preturi nu foarte mari. 320 euro 2 persoane 2 nopti cu mic dejun. Asta acum in plin sezon si rezervare cu o saptamana in urma. Ce imi place aici? Parcare fix pe plaja in fata hotelului supravegheata cu camere video si paznic care coboara niste stalpi printr-o telecomanda ca sa poti intra/iesi in/din parcare. Deci nici o sansa ca masina sa fie furata.

Mancarea este excelenta, serviciile de nota 100. Adica inca ce la intrare esti preluat de cei care vor sa duca bagajele in hotel, receptioneri amabili si eleganti. Inca un lucru in pus... plaja este privata, doar cei cazati aici pot sta pe plaja. Sezolungul gratis, baldachinul gratis, ospatarite pe plaja gata sa te serveasca oricand cu orice. Sezlongul nu este unul de plastic obosit cum am am vazut pe aici. Nimeni nu vine sa puna prosopul la 4 dimineata pe sezlong sa fie sigur ca apuca loc. Piscina nota 10. Restaurant in aer liber si inchis daca se doreste, Mesele superb aranjate si scaune foarte comode, confortabile. Un hotel cu 3 etaje, mic, amplasat fix pe plaja. Sus pe hotel... jacuzzi, unul in aer liber si unul inchis. Accesul este permis cu animale de companie din cate am vazut doamne fetele/femeile/doamnele/domnisoarele pe aici. Nu am vazut nici o masina de Romania aici la hotel in afara de a noastra, toti sunt bulgari si toate masinile din parcare inmatriculate in Bulgaria. Masinile par expuse in parcare ca la un salon auto. Restaurantul... pentru toate gusturile. Camerele... luxul la el acasa. Fiecare camera are in jur de 50 mp, lcd, lumini difuze si discrete daca e nevoie, patul si pernele printre cele mai confortabile pe care le-am incercat vreodata. Terasa si barul deschise pana tarziu in noapte in aer liber sau inauntru. Servirea excelenta. Locul este putin mai scump decat media din Sunny Beach dar merita la maxim. Aici nu te simti intre romanii tarani cu care ne-am obisnuit in Bulgaria. Calitatea exceptionala a tot ce inseamna acest hotel,luxul, servirea, sunt la ele acasa.

Recomand acest hotel tuturor celor care vor o oaza de liniste si respect maxim in Sunny Beach cu sau fara copii si animale de companie. Majoritatea erau veniti cu copiii . Nimeni nu era deranjat daca un copil mic incepea sa planga.

Wi-fi peste tot in hotel pana si pe plaja langa apa. Cred ca au niste routere wifi foarte puternice.

Ce nu imi place... drumul... foarte prost. Ruse-Shumen-Varna-Sunny Beach.

Voi reveni cu poze probabil maine seara cand ajung acasa si voi reveni tot in acest loc si peste 3 saptamani.

Pun cateva poze cu vedere in spatele hotelului spre mare.

PS: Avand nevoie de o farmacie la ora 1 noapte am gasit-o, singura non stop din statiune ziceau oamenii pe aici. Zona centrala, Hotel Glarus in spatele clubului Go Go Girls si a supermareketului Zora. Este de retinut pentru cine are nevoie de farmacie 24/7.

post-14767-1279411190_thumb.jpg

post-14767-1279411220_thumb.jpg

post-14767-1279411233_thumb.jpg

post-14767-1279411280_thumb.jpg

post-14767-1279411305_thumb.jpg

post-14767-1279411520_thumb.jpg

post-14767-1279411532_thumb.jpg

post-14767-1279411552_thumb.jpg

post-14767-1279412726_thumb.jpg

Modificat de Kostas
Link către comentariu

Arata bine! E de retinut :) Cat te ducea o masa de pranz la restaurantul hotelului?

Link către comentariu

Pranzul m-a dus la 30-40 leva pentru 2 persoane. Poate fi mai scump in functie de ce mananci. Orice ar fi este mult peste orice alta mancare de o gasesti la orice alt hotel din Sunny Beach.

Modificat de Kostas
Link către comentariu

Nu era scump. Cum ai facut rezervarile?

Link către comentariu

Rezervarile prin booking.com

post-14767-1279474702_thumb.jpg

post-14767-1279474710_thumb.jpg

post-14767-1279474719_thumb.jpg

post-14767-1279498557_thumb.jpg

post-14767-1279498577_thumb.jpg

Modificat de Kostas
Link către comentariu

Da, mi-am facut rezervare din nou la acest hotel pentru 30.07-02.08 si 01.09-05.09

Modificat de Kostas
Link către comentariu

Kostas...super hotelul...excelenta alegere.

Treceam pe langa el in fiecare seara, in timpul plimbarilor pe faleza.

N-am putut sa nu remarc ca este singurul hotel din Sunny localizat direct pe plaja !!! intre celelalte hoteluri si plaja fiind faleza cu magazine si restaurante.

Nu vazusem cum este pe partea cealalta, cu marea...dar din pozele facute de tine acum am inteles unde ma voi duce la anul. E foarte simplu :beerchug:

Merci,

Link către comentariu

Interesant este ca nu este scris nicaieri numele hotelului, nu are nici un banner/reclama/luminite si nici umbrelele nu sunt inscripionate. Multa lume intreba cum se numeste hotelul cand ajungeau in fata, altii faceau poze la "salonul auto" expus in fata hotelului. :)

Sergiu, la anul voi merge din nou, poate mergem impreuna.

Modificat de Kostas
Link către comentariu

varamiu abea s-a intors din grecia, si in bulgaria l-au oprit de 2 ori politia... pe motiv de acte la control.. nu depasise viteza...

iar la al doilea echipaj... undeva la 50km de sofia, i-au cerut toate actele, si i-au pus sa astepte cam 40 min sa verifice masina, ca li se parea ca e furata din bulgaria... desi masina e din 2006 inmatriculata in romania... are numere vechi cu steagul romaniei..

la un moment dat un politai cica ar fi insinuat de o spaga, dar varamiu se facea ca nu intelege... erau cam dezamagiti care nu au primit nimic, si le-au dat drumul

varamu s-a tinut tare pentru ca era legal si cu toate actele la zi.

asa ca se mai intampla... nu e perfect totul in bulgaria asa cum vad ca zic multi pe aici :)

eu vroiam sa ma duc in grecia (la bulgari nu ma duc nici sa fie gratis, pentru ca e plin de cocalari din romania)...

dar mai bine mai trag un circuit de europa... prin viena, prin praga, prin munchen, poate pana prin venetia... m-a desumflat si mai tare varamiu cu politaii lui :(

Modificat de alios
Link către comentariu

@soila, varul tau a avut doar putin ghinion. Se poate intampla asta oriunde in lume. Si crede-ma ca mai sunt locuri in Bulgaria unde nu sunt cocalari romani. De exemplu unde am fost eu. De fapt cred ca n-ai fost niciodata si vorbesti din auzite.

Link către comentariu

Treaba cu generalizatu' e o meteahna mai veche a noastra...asta e. Noi scriem aici tocmai pt ca ne dorim ca aceasta mica comunitate stransa in jurul VAG sa fie cat mai informata atunci cand trebuie sa ia o decizie.

In ceea ce priveste Bulgaria, n-as vrea sa fiu inteles gresit...de aceea explic mai pe larg putin.

Anul acesta am mers pt prima data acolo, la mare. De tranzitat Bulgaria am mai facut-o, atat catre Grecia cat si catre Turcia...deci nu eram complet strain. In nicio traversare n-am avut probleme cu politia lor...insa am auzit/citit si eu in mai multe locuri de anumite grozavii.Se poate...cine stie, mi-am zis.

Asadar, nu am fost chiar in largul meu cand am ales litoralul bulgaresc anul asta...mai mult am fost impins de la spate de un coleg de serviciu, cu care m-am si dus pana la urma in vacanta(el mergea a treia oara in acel loc- am scris mai sus Sunny Beach hotel Majestic).

Acum vine partea interesanta: IMPRESIILE DESPRE UN LOC SAU ALTUL SUNT STRANS LEGATE DE ASTEPTARILE PE CARE LE AVETI DE LA LOCUL RESPECTIV !!! Pt ca asteptarile mele nu erau cele mai bune si m-am dus cu neincredere, am venit destul de multumit de calitatea concediului la banii pe care i-am dat.

Pe scurt:

- nu stiu ce se intampla in alte statiuni de acolo(n-am vazut decat Nessebar-ul)

- nu stiu ce se intampla in alte hoteluri

- eu recomand doar ce-am vazut cu ochii mei

- bineinteles ca sunt si lucruri mai putin bune

Deci, fiecare face cum doreste...dar vacanta in Bulgaria este facuta in proportie covarsitoare pt mare. Asadar, @soila, sa nu comparam mere cu pere pt ca un tur al Europei e altceva. Decat sa ma duc la marea romaneasca, eu as alege oricand Bulgaria(pe scurt asta e ideea mea)...pt ca daca aveam bani mai multi de dat pe asta, cred ca alegeam anul asta Sicilia :D ...sigur placea tuturor :D

Bafta

Link către comentariu

Kostas "

din punctul tau de vedere suna fuarte frumos dar problema sta altfel in teren si aici vreau sa spun de cei multi care nu-si permit sa dea 300-400 de euro pt.2 zile !! si chiar si asa un bun prieten tocmai a reventi din bulgaria de la un hotle de 4* si a fost fuarte dezamagit (adica nu va mai maerge la bulgari in contextul in care an de an petrece concediul numai la bulgari )

*cat despre parcul auto din fata hotelului ....dute in mamaia hotel - Vega sau Rex si dupa mai vb :rolleyes:

ferari,amg fara nr,lamborghini,rols,betley si lista continua cu tot felu de bijuteri !

Link către comentariu

@soila, varul tau a avut doar putin ghinion. Se poate intampla asta oriunde in lume. Si crede-ma ca mai sunt locuri in Bulgaria unde nu sunt cocalari romani. De exemplu unde am fost eu. De fapt cred ca n-ai fost niciodata si vorbesti din auzite.

eu nu am fost niciodata in bulgaria, dar stii cum e, tot auzi ca toti romanii s-au mutat acolo, si uneori chiar daca incerci sa te simti bine si sa ignori prin jur.. tot mai auzi "f*tu-ti dumnezeu matii de copchil iesi din apa odata"

am fost in grecia acu 2 ani, si in corfu nu am gasit romani, plus ca la greci peisajul e si mai frumos.. din munte direct in mare.. in timp ce la bulgari e acelasi peisaj ca litoralul romanesc.

pe mine m-a desumflat varamiu cu politaii lui, am mai zis,

si cum zice si colegul mai sus... nu-mi permit sa ma arunc la mii de euro pe hotel de 4 stele cu plaja privata sau cu parcare cu paza ultra-moderna...

ca aici iar auzi tot felul de intamplari cu masini "incercate" de hotii din bulgaria, care pot fi chiar romani :))

fiecare cum ii place :)

Modificat de alios
Link către comentariu

Stiu foarte bine ce inseamna Rex, Yaki sau Vega. Sunt client de-al lor. Ce voiam sa subliniez e ca exista si in BG locuri scumpe si de calitate fara tigania si romanii cu care ne-am obisnuit pe la hotelurile din BG. Am vrut ceva mai exclusivist in Bulgaria si am gasit. Am fost si in Grecia si stiu cum este si acolo. Intr-adevar este cea diferit. Acum depinde la ce buget/venituri ne raportam. Este ceva normal sa te intinzi cat iti este plapuma.

Modificat de Kostas
Link către comentariu

Revenind la ale noastre,Kostas vad ca tocmai ce ai fost la Sunny Beach si pentru ca mi s-a stricat navigatia si cam am emotii , am vazut ca ai postat mai sus si ruta catre statiune: Ruse- Shumen- Varna -Sunny Beach.Saptamana viitoare trebuie sa ajung acolo si vreau sa te intreb daca este singura ruta si daca sunt indicatoare ,ca sa fiu sigur ca nu ma ratacesc. Multumesc.

Si poate mai e cineva care merge la Sunny Beach saptamana viitoare,poate plecam impreuna.Eu am biletul incepand de miercuri 28.07.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!