Jump to content

Bulgaria

GicuP
 Share

Postare recomandată

Ca sa fie clar ce intreb : exista casa de schimb valutar dupa podul de la Giurgiu si daca da, cursul e cat de cat ok ??

Inca una si ma duc : pleaca cineva in directia Nesebar/Elenite in data de sambata 3 iulie, dimenata, din Bucuresti ??

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

L-am parcurs eu anul trecut dar pana la Obzor. Este foarte bun si foarte liber. Intalneam o masina la 10 minute... Privelistea este pitoreasca - vai, dealuri, curbe. Fara radare, politie etc.

Salut!

Eu sunt de o saptamina la Diuni, ma intorc vineri 18 iunie. Drumul despre care am intrebat nu mai este cum era acum doi ani, cind l-am parcurs si eu si mi-a placut !

Anul acesta am luat o mare teapa cu el. Intre Shumen si Karnobat, este o portiune de vreo 50 de km, prin dealuri si paduri (500 m altitudine :beerchug:, unde drumul este bombardat. Am pierdut mai mult de o ora, am mers cu 30-40 km/h..... INFERNAL.

Ma intorc pe la Varna, sper sa fie mai bine. Revin cu impresii.

Vremea super, apa calda si parcarea full de masini de RO.

Link către comentariu

in nisipuri, curs de schimb, 1 euro = 1,85 leva

recamand sa schimbati fie la casele de schimb din hoteluri,fie la raiffeisen bank,care este aproape de plaja,langa hotel ADMIRAL!

nu va bagati sa schimbati la casele de schimb din bazare!!!!!

Link către comentariu

Salut!

Eu sunt de o saptamina la Diuni, ma intorc vineri 18 iunie. Drumul despre care am intrebat nu mai este cum era acum doi ani, cind l-am parcurs si eu si mi-a placut !

Anul acesta am luat o mare teapa cu el. Intre Shumen si Karnobat, este o portiune de vreo 50 de km, prin dealuri si paduri (500 m altitudine :), unde drumul este bombardat. Am pierdut mai mult de o ora, am mers cu 30-40 km/h..... INFERNAL.

Ma intorc pe la Varna, sper sa fie mai bine. Revin cu impresii.

Vremea super, apa calda si parcarea full de masini de RO.

unde anume era portiunea aia, la inceputul drumului sau mai spre final ?

Link către comentariu

vreau sa plec si eu intr-un week-end in bulgaria(2 nopti)..initial am vrut sa ma duc la nisipuri dar am citit pe net ca si la nessebar e frumos.Cati km fac in plus din bucuresti pe la Ruse daca ma duc la nessebar?Merita?

Link către comentariu

the_punkreas2003

Cursul de schimb real trebuie sa fie 1.95leva/1euro. In statiuni si la hotel mai greu gasiti. La vama asta e cursul si la fel este si la banci in Varna. Eu am fost in Konstantin si Elena, la 8km de Varna, asa ca m-am aprovizionat din Billa ;) desi am avut all inclusive. Macar bunul simt sa arunce un minibar in camera nu au avut aia, si a fost 4* hotelul... Iar A/C nu se putea opri in camera asa ca le-am demontat senzorul magnetic de pe usa balconului -> am taiat curentul la A/C :))

Link către comentariu

@crazymih: Eu zic ca merita... De la Varna sunt 100km pana la Nessebar pe care ii faci in aprox. 1h30' - 2h. Cu cat mergi mai spre sud, cu atat e mai frumos si serviciile mai bune.

Link către comentariu

unde anume era portiunea aia, la inceputul drumului sau mai spre final ?

Am revenit din Bulgaria, prin Varna de data aceasta.

La dus prin Ruse-Shumen-Karnobat-Aytos-Burgas-Sozopol vreo 350 de Km, din care 50, intre Smyadovo si Lozarevo,

sunt greu de descris. Peisaj minunat, masini rare dar gropi de 20 de cm adincime. Nici daca faci slalom nu le poti ocoli

pe toate. Si asta cu 30-40 km/ora maxim. Bine ca nu am facut pana ca era si cam pustiu pe acolo...

Am vrut sa merg pe autostrada A4 Sofia-Burgas, vreo 50 de Km intre Karnobat si Burgas. Am intrebat un politist care statea

la umbra la iesirea din Karnobat si a zis ca ar trebui sa ma intorc in Karnobat pentru Avtomaghistrala.

Dar mai bine ca nu m-am intors ca oricum pe drumul prin Aytos E773 se poate merge cu 120 Km/h (adica e bun:) iar pe autostrada,

cind am intrat la Vetren (portiunea veche), era restrictie de 90 km/h, din cauza denivelarilor.

La intoarcere prin Varna am facut cu o ora mai putin dar cu vreo 80 de Km mai mult.

Drumurile OK, autostrada Varna - Shumen are o portiune de vreo 10 km cu plombe

dar te descurci pe banda de siguranta cu 100-110 km/h.

Politie destul de rar, joi la dus si vineri la intoarcere.

Semnalizare cam proasta prin Burgas, m-a incurcat "Ioana" dar tot ea m-a descurcat :D

Daca mai doreste cineva vreo informatie...

post-27614-1276893533_thumb.jpg

Link către comentariu

Intre 11 si 17 iunie am fost in statiunea Obzor, la hotelul Luca Helios Beach, hotel de 4 stele cu all inclusive. Rezervarea am facut-o prin februarie pe booking.com si a fost foarte convenabil - 288 euro, camera dubla cu vedere spre mare, pentru doi adulti si un copil de 4 ani.

Voi incepe cu drumul.

De la Bucuresti la Obzor am parcurs 305 km si am realizat un consum mediu de 5,8 litri la 100 km. Pana la Giurgiu am intalnit doua radare clasice (un Logan si o Solenza) plus trei MCV-uri, pe care am reusit sa le evit gratie colegilor de trafic ce m-au avertizat pe statie. Pentru a evita aglomeratia din Giurgiu si cateva semafoare, recomand ca din soseaua principala, imediat dupa un Peco, sa faceti stanga prin Oinacu - pe aici o iau tirurile, drumul este bun si va duce direct in punctual de trecere a frontierei.

Aici am platit aproape 25 ron (nu-ti da restul vreo 3-4000 lei vechi), taxa de pod si am trecut in Ruse. La vama bulgareasca mi s-au verificat pasapoartele si au fost mai atenti la cel mic (mi-au cerut si certificatul de nastere - aveam la mine o copie Xerox). Am trecut de vama si la primul chiosc din termopan am luat vigneta - 5 euro sau 10 leva pentru 7 zile. Am primit si chitanta si abtipild. De ce precizez aceasta - multi romani isi iau teapa pentru ca bulgarii spun ca au terminat vignetele si ii trimit la prima benzinarie. Aici - surpriza - li se cere cu obraznicie 50 ron sau 20 leva pe aceeasi vigneta si dau doar abtipildul fara chitanta! Solutia - ii amenintati ca sunati la politia lor (tot 112) si ca vreti chitanta. Apelul la 112 este monitorizat si oricand sunati vi se cunoaste pozitia.

Din vama am intrat in Ruse si am urmat indicatoarele spre Varna. Vreau sa precizez ca fata de anul trecut indicatoarele de localitati sunt scrise si cu caractere latine, nu doar chirilice si ca cele rutiere au atasate sub ele portiunea pentru care sunt valabile.

Traseul urmat a fost urmatorul: Struyno, Provadia (aici gasiti un supermarket Plus), Bozvelysco, Barzitso, Nova Shipko, Grozdyovo, Goren Chiflik, Pohelnic, Dolmi Ciflik, Staraoryahovo, Byala, Obzor. Precizez ca le-am notat la intoarcere, de pe placutele de localitati - sper sa nu fi gresit vreo litera. Oricum, daca setati pe GPS ca punct intermediar Provadia (care este un orasel destul de mare) va va duce pe drumul cel bun.

Drumul a fost foarte bun cu exceptia a vreo 15-20 km din autostrada lor, care pe aceasta portiune este razuita. Erau cateva indicatoare mari dar scria in bulgareste (probabil ca zicea ca este in reparatii) si m-am riscat sa merg pe acolo, desi pe respectiva portiune nu mai circula nicio masina

Link către comentariu

Si inca o serie de fotografii descarcate. Sper ca nu supar, dar nu le pot incarca pe toate odata.

dsc04891o.jpg

dsc04892jl.jpg

dsc04893di.jpg

dsc04896q.jpg

dsc04897b.jpg

dsc04899c.jpg

dsc04900b.jpg

dsc04901g.jpg

dsc04902x.jpg

dsc04905cm.jpg

dsc04907dp.jpg

dsc04908w.jpg

dsc04909s.jpg

dsc04910v.jpg

dsc04911d.jpg

dsc04918y.jpg

dsc04922g.jpg

dsc04972u.jpg

dsc04973p.jpg

dsc04982y.jpg

dsc04983q.jpg

dsc04986s.jpg

dsc04987v.jpg

dsc05004u.jpg

dsc05005g.jpg

dsc05006ho.jpg

dsc05008v.jpg

dsc05009z.jpg

dsc05011c.jpg

dsc05012y.jpg

dsc05013y.jpg

dsc05017t.jpg

dsc05021u.jpg

dsc05022m.jpg

dsc05023.jpg

dsc05030v.jpg

Link către comentariu

Scuze de off,dar eu unul iti multumesc pt. descrierea amanuntita!

Jos palaria! :lol:

Link către comentariu

Si ultimele poze. Se incarca foarte greu. Sper ca au fost utile precizarile mele. In august va voi povesti despre Duni. Vacanta placuta!

dsc05050p.jpg

dsc05067h.jpg

dsc05277.jpg

dsc05278d.jpg

dsc05279n.jpg

dsc05280f.jpg

dsc05287w.jpg

dsc05288u.jpg

dsc05369i.jpg

dsc05404p.jpg

dsc05407.jpg

Link către comentariu

Super descrierea. Doar 2 intrebari mai am

1.inteleg ca ai trecut prin Shumen, apoi pe autostrada. E semnalizata limpede ieserea de pe autostrada spre Struyno sau Provadia ??

2.cat ai facut la dus si la intors si intre ce ore s-a desfasurat calatoria ??

Link către comentariu

Ma mir ca la ei nu s-a devalorizat leva in raport cu euro si dolarul. A ramas asa de doi ani de zile.

Link către comentariu

http://www.zf.ro/politica/ambasadorul-bulg...xterne-4227066/

Fata de celelalte state din zona est-europeana Bulgaria nu a fost afectata atat de mult de criza financiara, in primul rand gratie consiliului monetar (moneda Bulgariei a fost legata initial de marca germana si apoi de euro - n.n.), care a ajutat leva "sa nu se devalorizeze cu nicun procent", sustine ambasadorul Bulgariei in Romania, Valentin Radormirski, intr-un interviu pentru ZF.

Link către comentariu

Nu se va devaloriza pana cand Bulgaria va trece la Euro, pentru ca Leva are curs fix fata de Euro, de mai multi ani.

Link către comentariu

multam de info,

la intoarcere o sa incerc acest traseu ... la ducere o sa merg prin varna.

Link către comentariu

1.inteleg ca ai trecut prin Shumen, apoi pe autostrada. E semnalizata limpede ieserea de pe autostrada spre Struyno sau Provadia ??

2.cat ai facut la dus si la intors si intre ce ore s-a desfasurat calatoria ??

1. nu am trecut prin Shumen - am intrat pe autostrada dupa Shumen. Am inteles ca intrarea dinspre Shumen este blocata de politie, ca sa nu se intre pe ea. Iesirea spre Provadia este semnalizata. Poti merge pe ea dar eu am pierdut aici peste 30 minute. Plus ca faci slalom printre razuiri...

2. la plecare, am iesit din Bucuresti la 10.30 si am ajuns la hotel la 14.40. La intoarcere am plecat la ora 14.00 si am intrat in Bucuresti la 17.10.

Cursul levei fata de euro este acelasi de cativa ani, Bulgaria fiind sub supravegherea unui consiliu monetar. Fata de dolar s-a modificat, iar pe leu l-a invins iremediabil.

Link către comentariu

La solicitarea unor colegi voi posta traseul fotografiat de pe GPS. Sper ca este mai relevant.

93883477.jpg

64049941.jpg

32958236.jpg

34490256.jpg

72573291.jpg

69987555.jpg

34494816.jpg

57477181.jpg

72251804.jpg

81104430.jpg

38169893.jpg

37028150.jpg

51007974.jpg

Link către comentariu

Cristal clear !

Mersi bocu.

Link către comentariu

Intrebare cruciala: sa treci la bulgari ai nevoie de buletin sau de pasaport?

Link către comentariu

ori buletin ori pasaport.

Link către comentariu

carte de identitate valabila . pasaport trebuie dora pentru copii

Link către comentariu

1. nu am trecut prin Shumen - am intrat pe autostrada dupa Shumen. Am inteles ca intrarea dinspre Shumen este blocata de politie, ca sa nu se intre pe ea. Iesirea spre Provadia este semnalizata. Poti merge pe ea dar eu am pierdut aici peste 30 minute. Plus ca faci slalom printre razuiri...

Salut

Poti sa imi spui daca GPS-ul te-a dus prin Shumen?

Daca urmez GPS-ul ajung pe autostrada....fara sa dau de blocata politiei...

Link către comentariu

Nu, Gps-ul nu m-a dus prin Shumen - il ocoleste. Vezi pozele de mai sus.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!