Jump to content

Bulgaria

GicuP
 Share

Postare recomandată

Salut!

Eu am plecat acum 3 saptamani in concediu spre Grecia cu oprire de o saptamana in Bulgaria la Veliko Tarnovo - un oras f frumos, fosta capitala a bulgariei, cu preturi bune, un oras curat etc. Drumul pana la Veliko Tarnovo a fost super ok. Veliko Tarnovo e un fel de Sighisoara, as putea spune doar ca ceva mai batran. E prima asezare omeneasca din Bulgaria cu o istorie de peste 5 mii de ani. Ca mai toate orasele vechi, ex-comuniste, are si o parte noua. Ce mi-a placut foarte mult este ca partea noua, blocurile uniforme si gri, sunt construite dupa centrul vechi, nu sunt amestecate. E un oras care si-a pastrat esenta. Casele vechi, renovate dupa posibilitati si cam toate in acelasi stil, sunt locuite de oameni batrani. Soselele asa cum a mentionat mai sus colegul Victor sunt mult mai bune ca la noi. Intrun cuvant bulgarii sunt peste noi la servicii (calitate/pret). Am intalnit spre Veliko Tarnovo cateva echipaje de politie, cat si la intoarcere - nu am avut probleme. Am observat ca vecinii bulgari sunt mult mai ordonati in trafic ca noi. Distanta Bucuresti - Veliko Tarnovo 160 km.

Modificat de bogdan.cocea
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salut tutror.

am tot citit,m-am tot minunat si m-am hotarat sa scriu si eu in topicul asta ,ca tot sunt in bulgaria acum.

stau cu laprtopul in barate si ma gandesc sa nu imi dea la cap moderatorii pentru ceea ce urmeaza sa scriu,insa ma risc.

incep prin a spune ca drumul de la bucuresti pana aici,la Nisipurile de Aur a fost f bun,cu mici ocolisuri k mai sunt drumuri in lucru,insa fara absolut nicio problema legata de politie sau alte nenorociri.

singura problema pe drum,de la varna pana la nisipuri nu sunt indicatoare decat in bulgara.

am ajuns aici,la hotel MIMOSA.

parcare in fata hotelului cu paza, deci lipsa griji.

hotelul ok,foarte curat,vreo 10 piscine,din care 2 acoperite,sala de fiare,etc.

asta mai putin conteaza.

si acum incep minusurile.

romani cu carul si nesimtire fara margini.

pentru unii All Inclusive inseamna all la sacosa.

majoritatea isi cara in cate 3-4 farfurii de fiecare de scapa mancarea pe jos,si de mancat...pauza.

am auzit comentariu la un unflat,normal,roman "pai ce fa, daca tot am dat un ban sa mancam, ce p*** mea. (mare om)

dezamagitor.....sincer.

plus multe,multe nesimtiri.

la sezlonguri,vin de noaptea sa isi puna prosoape pentru a "rezerva" locul pentru a doua zi.

la bar..... care se inchide la 23.00, la ora 22.40 e plin de romanasi care isi fac plinul la bere, chiar daca stau de cate 3 ori la coada, inclusiv cu copii mici.

ce sa va mai zic.....comentarii de 2 lei la tot pasul.

unul din ele : " fa,ai grija ca daca pierzi plasticul ala de la mana,nu ne mai dau jegosii astia mancare si te bat de te c*** pe tine,ai auzit? "

poate pentru unii pare amuzant,insa uneori,chiar imi e rusine sa spun de unde sunt.

....

hai ca raman fara baterie la laptop......

va mai povestesc zilele astea ca am ceva de stat!!!

va saluta jafu!

Link către comentariu

Ceea ce ne-ai spus este binecunoscut... De ce crezi ca italienii vor sa scape de romani? S-au saturat de jeg si de tiganie...

Sfatul meu (acum ca tot te-ai pacalit cu Nisipurile :rolleyes: ), pentru cei care vor sa nu intalneasca romani nesimtiti in Bulgaria, este sa mergeti cat mai in sud. Dincolo de Varna si chiar dincolo de Burgas. In general manelaru' se opreste mai aproape de Romanica, ca-i e lene sa conduca si face economie la benzina... Evitati Albena si Nisipurile de Aur. Eu asa fac...

Pana una alta - nu-i mai baga in seama. Daca ii ignori vei constata ca este mai frumos ca la noi. Concediu placut!

Link către comentariu

romanii sunt de evitat oriunde in lume,eu ii evit pe cat se poate... merg de 3 ani in bulgaria cat mai departe,cat mai liniste cat mai pustiu.Nu caut decat mare,peisaje,relaxare si atat.Mananc pe unde apuc,tot timpul in alta locatie,hotelul e strict pt dormit.

asa ca nu e vina lor....tot a noastra de natie alterata ce suntem.defectul lor suntem tot noi,din care sincer ma exclud

Link către comentariu

Adevarul cel crunt este ca suntem neam de traista!Multe neamuri proaste si oameni indobitociti si necivilizati, dar nu stiu care este adevarata explicatie!Lipsa educatiei de baza din familie si lipsa exemplului din interiorul familiei...cred ca este una din multele alte explicatii ale acestor comportamente!

Link către comentariu

Daca traia Maresalul Antonescu eram departe :D

Link către comentariu

Daca traia Maresalul Antonescu eram departe :)

:) acum imi intelegi semnatura?!

am scris in urma cu 2 sapt intr-un topic legat de concediu in Bulgaria....dupa 4 ani revin pe litoralul romanesc...prefer sa vad la Eforie familisti cu copii care calca pe prosopul meu :P decat ^romani^ cu gabarit depasit la nisipuri

stima

Modificat de Raven1
Link către comentariu

salut tutror.

am tot citit,m-am tot minunat si m-am hotarat sa scriu si eu in topicul asta ,ca tot sunt in bulgaria acum.

stau cu laprtopul in barate si ma gandesc sa nu imi dea la cap moderatorii pentru ceea ce urmeaza sa scriu,insa ma risc.

incep prin a spune ca drumul de la bucuresti pana aici,la Nisipurile de Aur a fost f bun,cu mici ocolisuri k mai sunt drumuri in lucru,insa fara absolut nicio problema legata de politie sau alte nenorociri.

Pe unde exact ai mers ??

Link către comentariu

• Administrator

Ce-mi puteti spune despre Nessebar ? A fost cineva? Recomandari, impresii ...

Link către comentariu

Nu am fost in Nessebar dar au fost niste prieteni, care s-au declarat incantati. Si... mai putini romani.

Un site cu impresii aici.

Si o harta a Bulgariei:

bulgariaharta.gif

Link către comentariu

am fost in Nessebar...recomand.Foarte curat,foarte linistit...insula e foarte frumoasa,case vechi,ramasite din vechea cetate.Preturile in schimb sunt cam maricele,dar nu de speriat(asta pe insula,in rest e ok).Plaja foarte curata.Romani aproape deloc...ultima data am intalnit cred ca max 4 familii foarte ok,abia am sesizat ca vb romaneste,oameni maturi,seriosi.....deci fara cocalareala.E mai de pensionareala statiunea,chiar si pt mine care cand e vb de concediu sunt pensionarul maxim,ma cam plictisisem la un mom dat.Toata lumea e amabila,toata lumea intelege engleza(la niv miinim dar suficient),iti acorda atentie...asa ca nu prea are ce sa te enerveze si sa te tina activ...dar

Dc iti vine cheful de zbenguiala si de o discoteca sa zicem ,te urci in masina,conduci 3.5km si ai ajuns in Sunny Beach,pot sa iti recomand si un club de noapte.SB e un fel de costinesti al nostru multi tineri ,multi straini,aglomeratie ...Eu ma duceam acolo sa mananc...gasisem o terasa cu un meniu impresionant,mancare buna,servita rapid si relativ ieftina.In SB gasesti si junk food McD,KFC pt doritori.

la astia dupa 1 noaptea se sting toate luminile pe strada,e bezna totala....foarte ciudat

Modificat de iorgunicolae
Link către comentariu

Buna,

Suntem doua masini care plecam in 12.06.2010, dimineata la ora 6 suntem in giurgiu si mergem spre sunny beach

Mai sunt si altii interesati care merg in acea directie pt a forma o coloana?

Este adevarat ca Autostrada spre varna este in reparatie ?

care este atunci cel mai bun traseu?

astept un semnal cu date de contact pe mail: sky99@personal.ro

Link către comentariu

Ce ziceti de acest traseu spre Burgas ?

post-27614-1275903606_thumb.jpg

Link către comentariu

L-am parcurs eu anul trecut dar pana la Obzor. Este foarte bun si foarte liber. Intalneam o masina la 10 minute... Privelistea este pitoreasca - vai, dealuri, curbe. Fara radare, politie etc.

Link către comentariu

Eu am fost deja de 2 ori in nessebar(o data unde se termina sunny beach spre nessebar si o data in nessebarul nou). super, insa de 1 mai cand am fost a fost plin de romani. cum ziceau si colegii mai sus.. :|

Daca ai posibilitatea, mergi mai in sezon pentru ca e mai "fara" de-ai nostri. La intoarcere iti recomand sa faci un mic ocol pe la Balcihk sa vizitezi. MERITA, insa incearca sa-ti rezervi mare parte a zile si multa memorie la aparatul foto.

In Nessebar, orasul vechi e super. Cel nou e doar un oras. partea spre sunny beach e plina de dune de nisip. mie mi-a placut acolo.

P.S. in nesebar sa nu te astepti la vreo super plaja. e mai modesta, cu mici exceptii

Link către comentariu

Salut

pe 28 plec si eu la vecini la Nisipuri

Dupa ce am citit pe aici imi cam pare rau ca am ales sa merg aici. E prima oara cand ajung la bulgari.

Am zis sa incerc si eu...

O sa revin cu impresii

Va rog sa imi spuneti daca e mai bine sa ies pe la Giurgiu sau prin Vama si daca stiti ca autostrada Ruse-Varna ar fi in lucru?

Link către comentariu

cristi si eu plec pe 30 tot la nisipuri. :)

mie toate referintele au fost de bine. acum vedem la fata locului

Link către comentariu

Nu va faceti griji,o sa va placa si la nisipuri,eu am fost de vreo 3 ori si mi-a placut de fiecare data!Anul asta incerc Sunny B!Recomand drumul spre Giurgiu!numai bine si concedii placute fara evenimente neplacute!

Link către comentariu

Unul din lucrurile care nu-mi plac in Nisipurile de Aur este plaja - este mult mai ingusta decat in Albena sau Sunny Beach, iar ca si cum asta n-ar fi fost de ajuns, mare pare din plaja e ocupata de sezlonguri si umbrelute si din aceasta cauza se creeaza senzatia de aglomeratie (bine, nu in sensul plajelor de la noi, cu prosop langa prosop). Daca vei cauta o plaja linistita, atunci cu siguranta nu o vei gasi in Nisipuri. De asemenea, apa devine adanca destul de repede. Insa, daca veti cauta o statiune animata cu multe posibilitati de distractie, atunci va recomand Nisipurile. Insa mare atentie unde parcati masina - riscati sa va fie ridicata.

Link către comentariu

multumesc de raspunsuri.

Cam nasol daca plaja e ocupata si ingusta. Ma duc cu 2 copii. Hotelul este insa pe plaja.

Stiu si de faza cu ridicatul masinilor. O sa parchez la hotel.

Alta intrebare ar fi daca imi trebuie neaparat GPS

Link către comentariu

eu unul am avut gps-ul dar nu l-am folosit!dar stim bine ca oricand te poti rataci o tzara,deci ia-l cu tine :)

Link către comentariu

@cristi fx don't worry just relax. :)

si noi plecam cu fetita,care are doar 3 anisori.

Link către comentariu

Salut

Va rog sa imi spuneti daca e mai bine sa ies pe la Giurgiu sau prin Vama si daca stiti ca autostrada Ruse-Varna ar fi in lucru?

M-ar interesa si pe mine asta, noi plecam doar la inceputul lui iulie, poate aflam ceva pana atunci.

Link către comentariu

Nu exista autostrada Ruse - Varna.Autostrada este dupa Shumen pana la Varna ,apr.80 km.Pana acolo ai drum cu o singura banda pe sens(rar 2) dar destul de lejer. :rolleyes:

Link către comentariu

@cristi fx don't worry just relax. :rolleyes:

si noi plecam cu fetita,care are doar 3 anisori.

asa si vreau...sa ma relaxez...

Referitor la autostrada, nu stiam exact de unde este, dar cei de la agentia de turism de unde am luat bilete mi-au spus ca au fost de 1 Mai si ca acea autostrada este in reparatii.

Vroiam sa stiu daca mai are cineva aceasta informatie.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!