Jump to content

Bulgaria

GicuP
 Share

Postare recomandată

Salut. Eu am luat bilete ptr. 8 August in Albena la hotel Hotel Ralitsa Superior 4* Ultra All Inclusive.

Plec cu masina si abia ma linistise citiva prieteni ca nu se mai fura masini in Bg dar azi, vad la TV ca ieri (1 May) deja s-au furat masini... deci o sa imi pun alarma pe masina (momentan nu am alarma).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

do it ai pus punctul pe "i". si eu am luat bilete la bulgari. ce facem? :)

Link către comentariu

V i c t o r

Masini se fura peste tot... Dar eu inclin sa cred ca bronzatii pe care i-am vazut la tv si-au "aranjat" furtul pentru a incasa asigurarea. Nu se poate sa furi un BMW X3 fara sa auda si sa vada nimeni nimic. Decat daca il lasi descuiat si cu cheia la vedere... :)

Oricum, este bine sa ai alarma, plus ceva mecanic pe volan, plus inscriptionarea VIN-ului masinii pe geamuri si oglinzi, plus casco.

Eu voi merge anul acesta de doua ori - odata la Obzor si a II-a oara la Dyuni.

La bulgari niciun hotel nu ofera ultra all inclusive (ca in Turcia). E vrajeala de marketing... Doar all inclusive, adica papica si bauturi autohtone. Scotch Whisky, Canadian Whisky, Gin, Rum, Campari, lichior, Vermouth, Cognac, Vin imbuteliat, Rakia - traditional bulgareasca, vin spumant, cocktail-uri, bere la draft, sucuri naturale, cafea, bauturi racoritoare, apa plata etc. sunt bulgaresti. Daca vrei alte licori platesti... Mie unu' mi-au placut si vinul si berea lor. Cu tariile nu ma impac. Doar pot sa va spun ca am luat o mastica (din curiozitate) dar nu mi-a placut deloc. Nu am putut sa o beau. E un fel de uzo...

Link către comentariu

salut,

banii de asigurare ii da casco doar daca ai actele masinii si toate cheile ... ei se plangeau ca au actele in masina.

deci ... bani de asigurare 0 !

Link către comentariu

'clau_j17' do it ai pus punctul pe "i". si eu am luat bilete la bulgari. ce facem?

Daca mergi in aceasi perioada cu mine ar fi frumos sa mergem impreuna.

Eu vin din Dublin si ma opresc la parinti (in Buc)... deci plec din Buc. ori ne putem intilni oriunde in alta parte pe traseu pina la iesirea din Ro.

Suntem o familie cu un copil, avem un Qashqai care imediat cum intru in Ro o sa ai pun alarma (probabil Viper 5901 sau Viper 7901, deocamdata studiez ce si cum...). Nu m-am hotarit pe unde ies din tara dar cred ca va fi Buc-Calarasi-Silistra-Dobrich(71)-Albena(71) Daca esti interesat atunci da-mi PM si schimbam nr telefon... Poate mai vine cineva... mai multi e mai mult fun...

Link către comentariu

ar fi bine,numai ca eu am luat biletele cu data de 1iulie. :)

Link către comentariu

eu zic sa va lasati masinile acasa... :tomato:

vecinul meu s-a dus cu bora lui acu 2 ani.. si dimineata pe la 5 a venit unu de la hotel sa-i zica ca i s-a umblat pe la masina.

a avut noroc, nu au reusit decat sa-i strice broasca de la sofer.. iar la usa de la pasager i-au scos o parte din maner incercand sa ajunga la sistemul de deschidere a usii..

si partea mai proasta este ca avea alarma din fabrica (nu aftermarket cu senzori de perimetru etc..)

eu unu am o frica absoluta de bulgari, unguri, moldoveni... adica vecinii nostri dragi..

bine ca si romanii sunt specializati, dar mai mult ataca masinile cu nr strain.

Link către comentariu

Acum stii cum este: "pai nu mai traversez strada ca au fost calcati unii de masina"...

Este adevarat ca de fiecare data cind se fura la Bg masinile unor turisti Romani se face mare propaganda pe tema asta... sa fiti siguri ca autoritatile Bulgare vor lua masuri ptr. ca litoralul lor traieste din turism si mai ales din clientii Ronani care sunt majoritari; si nici patronul hotelului de unde s-a furat masina gaseste neconvnabil ca de linga ograda lui s-a furat masini rezultind bad name ptr. acel hotel si chiar si statiune. Vreau sa spun ca trebuie sa gindim pozitiv si bineinteles stiind ca Bulgaria are un "factor de risk" mai mare, masina trebuie sa fie asigurata CASCO. Mai spunea cineva pe forum ca si in Bucuresti se fura masini (mai ales cele scumpe-vezi cazul Gigi Becali care are si relatii si bodyguarzi si bani) deci daca e sa te loveasca masina, fi sigur ca te va lovi si pe refugiul de tramvai. Daca cineva pleaca in perioada 8 Aug in directia Albena, da-ti de stire.

Link către comentariu

Servus,am o mica problema si sper in ajutorul vostru,ma gandesc sa fac concediul din vara in Bulgaria,ideea e ca am gasit o agentie din Bucuresti(Travel planner se numeste) si nu stiu nimic despre ea,are oferte bune si m-ar avantaja.M-ar interesa daca a mai apelat cineva la agentia asta si daca sunt seriosi.

Anul acesta mergem la Elenite prin agentia de mai sus. De data aceasta nu m-am ocupat direct cu rezervarile, responsabila fiind o prietena cu care mergem acolo. De altfel vom fi nu mai putin de 6 familii de bistriteni, doar sejururile nu se suprapun 100%. Pana acuma au fost prompti. Sa vedem cu ce impresii revenim.

Link către comentariu

Cateva impresii despre BG:

Paste - Dyuni : Totul ok - recomand indiferent daca esti cu familia sau esti adolescent , macare super, bauturi autohtone ( dar nu dau duresri de cap ) sampania EUFORIA bulgaresca este de nota 10, parcarea este foarte ok pazita + camere + bariere.

1 mai - Obzor -Holtel Miramar 4* - peste asteptarile multora : camere foarte ok, macare excelenta si diversificata la dulciuri au +10 ( nu am mai vazut atatea feluri si toate superbune ca la Miramar ), parcare mare pazita + bariere +camere, sigurul lucru negativ sa ii spun asa a fost ca nu poti fuma decat afara la terase nici macar in lobby .....in rest super Recomand cu placere.

Alte impresii : drumul ca deoicei si bun si rau. un prieten a luat o groapa si a indoit o janta de aliaj pe care am rezolvat o destul de repede in Varna la o vulcanizare undeva in periferie cu toate astea bulgaroii au fost foarte ok indrumandu ne catre vulcanizarea care avea aparat de indreptat iar aici toata operatiunea a costat 25 leva destul de ieftin avand in vedere ca in Ro nu o faci la banii astia + ca puteau sa cera mai mult pt ca eram romani.

Link către comentariu

V i c t o r

Confirm Miramarul din Obzor - am fost anul trecut si m-am simtit excelent. Despre drumuri pot spune ca sunt mai bune decat cele de la noi si mult mai libere. Nu exista ambuteiaje!

Link către comentariu

Neatza all , eu nu am fost niciodata in Bulgaria si parca as pleca anul asta acolo.

As pleca la inceputul lui Iulie , eu, sotia, nasa fetelor si bineinteles maimutzele.

Ce imi recomandati? All inclusive bineinteles.

AAAAA si am Casco la masina asa ca.... :Driver:

Va pupa tata si :) Safe

Link către comentariu

Daca ai chef doar de tolaneala si fara prea multe plimbari, iti recomand Byala.

Link către comentariu

Dap...nu vreau sa ma plimb ...:) Vreau sa stau doar ..

Link-uri ...ceva ??

Multumesc

Link către comentariu

Buna,

este cineva care a fost la hotelul Golden Beach - Nisipurile de Aur?

In regim all inclusiv ce cheltuiele mai apar la acest hotel?

Drumul pe la Calarasi poate fi recomandat?

Mersi

Link către comentariu

V i c t o r

Radu, iti recomand Club Miramar din Obzor sau Royal Marina Palace din Dyuni. Fugi de Nisipurile de Aur sau Albena, daca nu vrei sa te calci pe picioare cu manelisti si spargatori de seminte. Orienteaza-te spre sudul Bulgariei.

Link către comentariu

Nenea Radu, vezi ca la "Royal Marina Palace din Dyuni" e cam aglomerat.

Eu plec acolo in Iunie, am avut recomandari foarte bune de la cineva care a fost acolo anul trecut si merge si anul asta. Spun ca e aglomerat ca in iunie nu mai sunt locuri, am prieteni care au dorit sa mearga si nu se mai poate, dar au ales alt hotel din complex.

Modificat de angel
Link către comentariu

Salut Radu.

Eu am fost anul trecut in Bulgaria in statiunea Constantin si Elena la Hotel Azalia de 4 stele - all inclusiv

Hotelul este super OK, cu camere mari, curate, frumoase, cu piscina interioara cu apa termala, 1 piscina exterioara pentru adulti, 1 piscina exterioara pentru copii, 1 piscina cu topogane.

Hotelul este pe plaja in pret este inclus sezlongurile dupa plaja+piscina+prosoape+parcare.

Referitor la mancare+bautura este f multa si diversificata. Restaurantul hotelului se inchide dupa fiecare servire a mesei, deoarece se face curat si se incepe pregatirea urmatoarei mese a zilei, dar la piscinele exterioare+interioare gasesti baruri - deschise pana nopatea tarziu (3 la numar) cu Sandviciuri, sucuri naturale+cu bule (fanta, cola), bere, wisichi -:cool:), inghetata, dulciuri, fructe, cafea, ceai etc - toate aceste sunt free. Seara la piscina mare exterioara sunt petreceri, karaoke, discoteca.

In hotel au fost cazati circa 1% romani (ii recunosti dupa felul cum isi umple farfuriile cu mancare - niste piramide), restul rusi si germani.

Tot personalul este prietenos. Cand ne-am cazat am dat la receptie 5 euro pentru a ne oferii o camera mai buna - nu am vrut sa stam pe fata deoarece era galagie de la piscina si batea soarele, cu toate ca sunt draperii la geam+termopan...camerele au clima si poti sa setezi tu temperatura in interior. Toate camerele au balcon cu priveliste spre mare.

Mentionez ca hotelul are si Spa - in jurul pranzului venea o tanti cu o galeata cu namol cald si daca doreai puteai sa-ti aplice un tratament - nu costa nimic.

Hotelul dispune si de sala de intretinere (noi am folosit-o in ultima zi deoarece am cam pus ne noi cat am stat la Hotelul Azalia - papa bun), biliard etc

Seara in holul hotelului canta un nene la pian (care are de vanzare CV-uri inregistrate pe calculator cu muzica lui, cu coperti trase la xerox - cum era si la noi prin anii 90-95). Aici vei gasi un bar si poti servii ce vrei cu un ambient f relaxant.

Daca doresti iti pot trimite poze cu camera, hotelul, piscinele, restaurantul

Noi ne-am simtit super bine (spus asta deoarece tatal sotiei mele a fost director de hotel si sotioara mea este cam fitoasa cand vine vorba de alegerea hotelui - stie la ce sa se uite cand alege un hotel - camere, lengerie, baie, pozitionarea hotelului, parcare, mancare etc)

Mentionez ca in statiune nu prea ai ce face, dar hotelul iti ofera tot, mai ales daca pleci cu copii in vacanta.

Referitor la mersul prin Bulgaria vreau sa va spus ca am plecat 2 masini din Bucuresti, dar pe parcurs am format o coloana de 8-9 masini, ne-am grupat pe drum - nu ne cunoasteam. Am facut toti un popas si am vorbit ca daca ne vor opri militienii bulgari cu radarul sa le dam moneda din botswana.

Modificat de bogdan.cocea
Link către comentariu

V i c t o r
... circa 1% romani (ii recunosti dupa felul cum isi umple farfuriile cu mancare - niste piramide)...

Nu numai romanii fac asa. Anul trecut la Miramar cca. 40% erau britanici. Nu faceau piramide, dar isi luau cate 2-3 farfuri. Toti avem tendinta aceasta... Nu-i de ras. :D Poti manca si bea la greu in primele doua zile apoi, nu mai intra nimic (asta daca nu faci indigestie ori faci o criza de ficat sau bila)... Nu ai decat un burdihan care are si el o anumita capacitate de procesare a alimentelor... Tocmai aceasta este strategia all-inclusive. Dupa primele zile de abuz abia daca mai poti ciuguli ca o pasarica... :rolleyes:

Link către comentariu

Eram romani care vorbeau engleza :)

Victor eu nu inteleg faza cu piramida...Dupa parerea mea nu iti faci farfuria piramida - iti pui cat mananci. Daca mai vrei te ridici de la masa si iti mai pui. Pe pariu ca romanii care vb engleza nu mancau tot si aruncau. Dar asa sunt romanii calici! Si stiu ce spus - calatoresc aproape in toata lumea, din cauza meseriei

Modificat de xxnelu
Link către comentariu

V i c t o r
Daca mai vrei te ridici de la masa si iti mai pui.

Nu-i intotdeauna asa. Mie imi place, cand ma asez la masa, sa am tot ceea ce-mi trebuie (si sare si piper si servetele si scobitori si oliviera si tacamuri si mancare). Ma deranjaza sa ma tot ridic pentru ca as mai vrea ceva. Mai ales ca serveam masa afara, pe terasa, la o distanta destul de mare de platourile cu mancare. Pentru multi servirea mesei are si rol de socializare si mi se pare suparator ca interloculorul sa se tot ridice in mijlocul conversatiei, sa-si mai ia o chiftea, o clatita sau o felie de salam.

De acord ca trebuie sa-ti iei cat iti trebuie, dar cand te atrage un anumit sortiment culinar ai tendinta sa pui in farfurie mai mult decat consumi... Pe acest principiu isi bazeaza strategiile de marketing supermarketurile, atunci cand fac promotii importante. Si mai este o explicatie, pentru care nu trebuie sa-i condamnam pe romani - cei peste 40 de ani de lipsuri si saracie, isi pun amprenta pe comportament. Scuze de offtopic.

Modificat de victor blackedition
Link către comentariu

Confirm ce-a spus bogdan.cocea in privinta hotelului si a statiunii....am fost acolo anul trecut dar am stat (ca prostul) in alt hotel similar dar sub Azalia dpdv dotari, personal etc

Link către comentariu

A facut cinva rezervari direct cu hotelul? adica fara sa ia bilete prin agentia din ro? deca este cineva sa ofere niste sfaturi....

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!