Jump to content

Bulgaria

GicuP
 Share

Postare recomandată

si noi vom ajunge la albena din 7 iulie. daca aveti ceva recomandari proaspete, va rog sa le postati aici.

eventual ar fi super daca ati schita in 2-3 cuvinte drumul din Vama pana la Albena.

P.S. daca mai sint colegi care sint in Albena in perioada 7-14 iulie, dati un semn aici.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

n-ai cum sa-l ratezi, meri din vama tot inainte, marea sa-ti fie in stanga. Ai cateva giratorii la care tii tot inainte din directia din care vii. Apoi dintr-un deal se va cobori spre albena, un drum in linie dreapta si dai in rondou . Albena e in stanga deci faci rondoul ala si te duci in stanga. E simplu.

Link către comentariu

mersi godoroja !

speedo, am o mare rugaminte. eu voi fi cazat la hotelul ralitsa superior, singurul cu teren de baschet.

dau o bere cu proxima ocazie daca te poti duce pana la hotel sa intrebi la receptie daca au minge de baschet sau tre sa aduc eu de acasa. sintem, prevad, la limita cu spatiul pentru bagaje. tare ma tem ca daca mai gasesc multe de pus las mazda acasa si incalec golfu.

Link către comentariu

Da, sunt jegosi politistii bulgari, vor spagi, niste fomisti, vedeti ca inteleg si romana !

Link către comentariu

si noi vom ajunge la albena din 7 iulie. daca aveti ceva recomandari proaspete, va rog sa le postati aici.

eventual ar fi super daca ati schita in 2-3 cuvinte drumul din Vama pana la Albena.

P.S. daca mai sint colegi care sint in Albena in perioada 7-14 iulie, dati un semn aici.

Este exact cum a spus si godoroja in plus pt albena sunt indicatoare speciale la fiecare 10km

Link către comentariu

la vigneta pe o luna atentie s-o primiti pe cea rosie, iar pentru o saptamana pe cea albastra

sa cereti chitanta si sa dati bani ficsi, altfel nu pupati rest

teapa clasica e sa dea pentru o luna vigneta albastra fara chitanta (si desigur fara rest) - iar in trafic desigur ca nenorocitii cu radarul va vor cere chitanta...neavand-o va fi cel mai minunat pretext pt o "amenda"

Link către comentariu

n-ai cum sa-l ratezi, meri din vama tot inainte, marea sa-ti fie in stanga. Ai cateva giratorii la care tii tot inainte din directia din care vii. Apoi dintr-un deal se va cobori spre albena, un drum in linie dreapta si dai in rondou . Albena e in stanga deci faci rondoul ala si te duci in stanga. E simplu.

Sper sa nu fie o intrebare prosteasca, dar la bulgari la sensul giratoriu are prioritate cel ce vine din stanga (ca la noi ) sau cel din dreapta, care intra in intersectie?

Bineinteles, ca voi fi atent la semnele de circulatie, dar raspunsul la intrebarea mea e bine de stiut din `nainte .

Multumesc!

Link către comentariu

Salutare. O sa plec si eu la sfarsitul lunii in vacanta la greci (Halkidiki) si as vrea sa stiu cat costa vigneta la bulgari pe o luna si dc se poate platii cu euro, si dc exista taxa de drum la greci si dc da cat face? Si inca ceva: o sa ma ghideze un GPS cu harta Mio Map v3.3 care la o simulare de traseu ma duce prin centrul Sofiei, ceea ce am inteles ca e mai bine, decat pe centura, e adevarat? Merci

Link către comentariu

• Administrator

Aries, vigneta este 7 euro/7 zile si o iei de la benzinarie.Pentru o luna am inteles ca este 13 euro, dar nu am nimic concret. Poate vor confirma colegii care au fost recent.

Am fost si eu anul trecut in Halkidiki cu aceeasi versiune de Mio. Te ghideaza pana in Thesaloniki si dupa aia prin Halkidiki isi ia pauza D-na Ioana ;) (cel putin la mine asa a facut, s-a culcat :ceuameni: ).

La greci nu am platiti nici o taxa de drum. Ori ca nu exista ori ca nu am stiut eu.

LE: Am gasit ceva pe site-ul ACR :

Taxe Bulgaria

Vignete pentru autoturisme si microbuze cu pana la 8 locuri.

Saptamanale: 4 Euro

Lunare: 10 Euro

Anuale: 59 Euro

Vignetele se pot achizitiona de la oficiile din vama, statiile de benzina cu program non-stop situate de-alungul autostrazilor si din marile orase, precum si de la DZI Bank.

La trecerea peste podul Ruse - Giurgiu exista urmatoarele taxe:

Motociclete: 2 Euro

Autoturisme: 7 Euro

Autoturisme + rulota: 15 Euro

Microbuze: 7 Euro

Autobuze, camioane: 20 Euro

Link către comentariu

Merci mult de informatii. Oricum o sa imi iau si o harta a europei pentru orice eventualitate ( sper sa nu vorbesc intr-un ceas rau, dar daca moare GPS-ul pe traseu? :biggrin: ) Din Thesaloniki am vazut ca mai sunt 80 de km si am inteles ca exista indicatoare bine puse :10[1]: care te ajuta sa ajungi al destinatie. A... si apropo de Ioana... o fi obosit si ea saraca sau s-o fi incins prea tare de la caldura :lol:

Modificat de Aries
Link către comentariu

• Administrator

Sunt suficiente indicatoare dupa Thesaloniki cu fiecare localitate/statiune din Halkidiki. Nu prea ai nevoie de harta, dar nu-ti strica. :biggrin:

Nah, ca am dat-o in OFF TOPIC. Despre Grecia hai sa vorbim aici.

Link către comentariu

salutare,

pe data de 13 se invarte roata spre Sunny Beach (Burgas).

Fiind din Iasi m-am gandit la 3 trasee posibile pe care vreau sa le supun avizarii colegilor draguti de pe forum in vederea gasirii celei mai bune alternative:

1. Iasi - Calarasi - Burgas 640 km (dintr-o bucata; doar 230 km prin Bulgaria, trecere cu bac-ul);

2. Iasi - Bucuresti - Burgas 713 km (2 etape; doar 259 km prin Bulgaria, trecere pe la pod Giurgiu);

3. Iasi - Vama Veche - Burgas 717 km (dintr-o bucata; doar 225 km prin Bulgaria).

care varianta credeti ca este cea mai avantajoasa, mai ales din punct de vedere al timpului (distanta nu este o problema, sunt obisnuit cu trasee lungi), avand in vedere ca in toate variantele prin Bulgaria parcurg cam aceiasi distanta.

suntem 2 masini, ambele dotate cu GPS, deci cred ca nu vom avea probleme majore de orientare ( se prind satelitii in Bulgaria??? ... :( )

multumesc anticipat pentru orice sfat

Link către comentariu

Nu stie nimeni daca e mai bien de traversat Sofia prin centru sau pe centura, s-a mai lucrat la centura? Merg si eu in Halkidiki la sf lunii si anul trecut mi-a luat aproape 2 ore sa ocolesc Sofia pe centura - se lucra din greu, masini mari inatrziate...iar niste colegi au luat-o prin centru si au iesit destuld e repede.

In grecia nu se platea taxa de drum anul trecut, am intrebat vamesul.

Link către comentariu

@manfred: eu m-am intors luni din Halkidiki, am fost 2 masini, la dus, iar la centura Sofiei am facut un test: masina in care eram eu a luat-o pe centura pana la linia de tramvai iar ceilalti prieteni au intrat si ei un pic pe centura apoi au facut stanga spre BISTRICA, ZELEZNICA,KOVACEVICI, BELCIN, apoi dreapta spre DUPNICA si te scoate la un OMV pe E79 dupa DUPNICA.

Varianta aleasa de noi a fost necastigatoare, iar amicii mei au iesit cu 20 km inaintea noastra si nu au avut pb, drumul fiind liber. Aceeasi varianta au ales-o si la intoarcere, si a fost ok.

Daca ai o harta o sa vezi ca drumul indicat de mine apare cu "alb", dar e bun, fara gropi si radare.

Deci NU, prin centrul Sofiei.

Modificat de Roger
Link către comentariu

Multumesc Roger! am vazut si eu rute ocolitoare pe acolo dar nu stiam daca sa le folosesc sau nu. daca nu au gropi e OK.

Link către comentariu

Salutare,

proaspat intors din Bulgaria, unde am stat cate 3 nopti in Sunny Beach ( Majestic Hotel) si in Nisipuri (Admiral Hotel).

Impresia este placuta, mai ales in legatura cu Sunny Beach, unde hotelurile arata foarte bine, mult peste litoralul romanesc.

La ambele hoteluri am avut parcare pazita, in Sunny Beach a fost moca, in schimb in nisipuri, la Admiral am platit 16 leva pe zi pentru un loc in parcarea hotelului.

In Nisipuri am mancat la o terasa de vis-a-vis de hotel (parca Rocks se numeste, unde in fiecare seara canta un nene care il imita pe Elvis), iar mancarea si serviciile de acolo au fost exceptionale.

La iesire din Nisipuri (eram 2 masini) am fost opriti de o urata cu ochelari de soare care agita un baston cu STOP. Nu avea nici un fel de insemne dupa care sa-ti fi dat seama ca e politista sau ceva de genul asta. Si pentru ca i s-a parut ca prietenul din prima masina a fost recalcitrant, i-a luat actele sa ii dea amenda ca nu a oprit la semnalul ei. E drept ca nu oprise chiar linga ea ci la 3-4 metri mai in fata. Mi-a verificat si mie actele si mi-a facut semn sa plec. I-am spus ca nu pot pleca pana nu pleaca prietenul meu din fata, caruia ii luase actele, findca el stie drumul. N-a interesat-o, pana nu am mutat masina 20 de metri m-ai in fata nu s-a potolit.

Am oprit si ne-am pus pe asteptat... La un moment dat, dupa vreo jumatate de ora, ne-am dus la ghereta lor sa vedem ce se intampla, si ne-au spus ca pentru ca am fost obraznici o sa avem de asteptat...

Ca sa intelegeti exact situatia va spun ca erau peste 35 de grade si ca doua din sotiile prietenilor cu care eram sunt insarcinate. Nu i-a clintit nimic pe respectivii militieni, nici macar prezenta gravidelor, atunci cand am incercat sa ne folosim de situatia asta, ne-au trimis la masina sa stam inauntru, ca doar avem aer conditionat...

Dupa vreo ora de asteptat actele si amenda, am sunat in tara sa facem rost de un numar de la consulat sau ambasada, am facut rost, insa nu respundea nimeni, nici la consulat, nici la ambasada.

Am incercat sa le spunem ca e absurd ce se intampla, sa ne dea odata amenda si sa plecam, ca totusi suntem in Uniunie Europeana. Raspunsul lor a fost ca acolo nu e UE, acolo e Bulgaria...Le-am spus ca o sa chemam "television" si ei ne-au zis "and the radio, too"

Asa ca am trimis fetele in masini, ne-am asezat pe bordura si am asteptat...vreo 3 ore si jumatate, pana au venit cu amenda (pentru nepurtarea centurii de siguranta si pentru ca nu am oprit la semnalul lor: 200 leva). Ne-au dat doar amenda, iar actele le-a primit inapoi prietenul meu abia dupa ce a venit cu chitanta doveditoare a platii amenzii.

Pe ansambu un concediu placut, parerea mea este ca e absolut inutila o comparatie intre litoralul nostru si al lor (sunt mult peste) insa in afara de litoral sunt clar sub noi.

Toate bune

Link către comentariu

Referitor la tranzitarea Bulgariei, cum vi se pare ideea de a o tranzita noaptea?, ma rog noaptea spre dimineata, adica ma gandeam sa plec din Bucuresti in jur de ora 1 dimineata, asta insemnand cateva ore prin bezna bulgareasca. A... si apropo... poate mai pleaca cineva in 26.07.2008 dimineata?

Link către comentariu

Aries, nu cred ca e o varianta prea buna. Majoritatea pleaca pe la 5-6 dimineata din vama Giurgiu. La ora asta sigur vei merge mai linistit, si vei gasi companioni pe drum. Mers incet, inarmat cu multa rabdare si cu siguranta iti vei lua in Duty Free un parfumel pentru iubita din banii de spaga :))

Pentru cei cu Miomap, sa nu patiti ca mine, in seara de dinaintea plecarii, tot cu v3.3 zic sa verific hartile, mergeam in Halkidiki, si pauza, aveam harti vechi si proaste. Dupa cautari pe net am reusit sa pun harti din 2007 si miomap V3.4. Insa am adormit la 12 si la 2 am decolat spre Grecia. Asadar, mare grija si verificati. Cat despre intratul in Sofia, daca nu gresiti strazile si mergeti conform gps-ului e ok si iesiti mai repede ca pe centura care e f aglomerata de altfel si plina de politisti. Daca gresiti si va impotmoliti, pierdeti mai mult timp.

Succes.

Link către comentariu

daca e cineva in Albena, poate ne intalnim la o bere.

stam la Ralitsa superior.

au si teren de baschet, asa ca astept parteneri.

:)

P.S. de maine.

Modificat de oaspetele
Link către comentariu

post-10065-1215334007_thumb.jpg

Asa era in vama la 13:45 eram singura masina care se intorcea in tara.Si la dus la fel a fost si am intrat in Bulgaria la 9:50 ,asa ca recomand Vama Veche. Era sambata si atunci si acum asa ca nu a fost cum am citit pe forum ca o sa fie..lucky me :)

post-10065-1215335163_thumb.jpg

Inca o poza memorabila :) cred ca cea mai buna parte a concediului a fost ca n-am ramas fara masina.Oricum la cate locuri de parcare avea hotelul asta cred ca era un fel de intelegere intre patroni si autoritati sa nu le fugareasca clientii din hotel.

Doar in Albena cred ca e valabil ca e statiune cu circuit inchis si nu circula nimic in afara de taxiuri,turisti,aprovizionari si trasuri (carute).

Asa ca daca vezi un loc liber sari pe el fara frica...nu zice nimeni nimic.

Modificat de speedo
Link către comentariu

vigneta bulgareasca e bine s-o iei de la oficiul special din vama; altfel daca te bazezi pe prima benzinarie s-ar putea sa intalnesti pana acolo niste tovarasi cu uniforma pusi pe capatuiala...

la greci nu exista taxa de drum

referitor la tranzitarea bulgariei noaptea avantajul e ca nu prea stau radarele la vanatoare (stiind ca ziua traverseaza romanii pt a ajunge la destinatie)

Modificat de FABIAn RuSu
Link către comentariu

Multumim speedo pentru poze, cred ca si ceilalti care va mai spuneti parerile pe aici, ar fi fff bine daca le-ati insotii si de ceva poze.

Stiti cum se zice: pozele sunt mai graitoare. :lol:

Link către comentariu

Salutare, plec in curand la Nisipurile de Aur(din Focsani)-simbata 2 august trebuie sa fiu acolo-si nu stiu ce ruta sa aleg. Exista o varianata recomandata de viamichelin prin Calarasi(am inteles ca se pierde ceva tim la trecerea cu bacul), apoi mai este si cea prin Vama Veche(dar mentionez ca 2 august cade simbata si risc sa dau de o aglomeratie tipic romaneasca) si nu in ultimul rind prin Giurgiu(unde apar taxe de tot felul) care este cea mai lunga. Mentionez ca as alege drumul prin Calarasi(cel mai scurt) dar am intele ca sunt probleme la trecerea cu bacul(prima cursa la 7.00, nu se respecta randul samd). Asa ca astept sfaturi! ;) :)

Link către comentariu

Citeste 3 posturi mai sus ca sa vezi cum era sambata in Vama Veche.bafta!

Link către comentariu

Pe mine ma intereseaza cum o sa fie simbata dimineata(cca intre orele 5 si 7) intre Constanta si Vama Veche. :zzzzz:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!