Jump to content

Bulgaria

GicuP
 Share

Postare recomandată

Deci... :Driver: ...citesc topicul asta cu cea mai mare atentie de ceva 30 min si pot sa spun ca deja m-am ingrozit de continutul lui.

Am rezervare in luna august la Hotel Gergana, Albena si planuiesc sa plec impreuna cu masina pana acolo. Sa inteleg ca ziua este safe (in afara de politia "bulgareasca") si noaptea..."D-zeu cu mila...cum ai norocu`".

A mai fost cineva la acest hotel? Nu de alta...insa nu vreau sa am neplaceri...!!

Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Deci... :) ...citesc topicul asta cu cea mai mare atentie de ceva 30 min si pot sa spun ca deja m-am ingrozit de continutul lui.

Am rezervare in luna august la Hotel Gergana, Albena si planuiesc sa plec impreuna cu masina pana acolo. Sa inteleg ca ziua este safe (in afara de politia "bulgareasca") si noaptea..."D-zeu cu mila...cum ai norocu`".

A mai fost cineva la acest hotel? Nu de alta...insa nu vreau sa am neplaceri...!!

Multumesc!

Am stat anul trecut la acest hotel 7zile, doua fam. cu doua masini si nu am avut nicio problema. :santa: Hotelul are parcare. Concediu placut! :beer: :soare:

Link către comentariu

Atentie!! S-au marit si amenzile....si proportional si spaga... :)

Link către comentariu

@nick58: mersi pentru info si urari...la fel si tie! Am fost in turcia, juma de europa si mi-e frica de "neamurile" noastre de peste Dunare. Am mai aflat de la niste judecatori care au fost prin Nisipurile Aurii si care au dat in niste radare... :) ...20 euro spaga! Mai toti mi-au zis sa nu ma duc...dar deja am dat banii pe bilet...too late! :D

Modificat de claudiu slatina
Link către comentariu

Nu-ti mai fa atatea probleme :blink: Osa vezi ca raportul pret/calitate este OK. Oricum, in tara, cu aceeasi bani nu faceai mare lucru. Hotelul si plaja din fata lui gestionate de TUI :) Sa-mi spui cum a fost cand te vei intoarce

Link către comentariu

pentru cine a fost la ralitsa superior, cume cu parcarea ?

auzisem ca albena e statiune "inchisa", adica se intra si iese printr-un singur loc, cu militieni la intrare.

asa e ?

am vazut ca multe routeplannere recomanda iesirea pe la Calarasi. cum e cu bacul ?? la ce ora se fac trecerile ?

Link către comentariu

@oaspetele

Am fost 2 ani la rand in Albena prin Calarasi si am trecut cu bacul.De fiecare data am ajuns la bac undeva in jurul orei 7.30-8.Sunt 2 bacuri care fac curse dus-intors, care pleaca in momentul in care se umplu.

Legat de parcarea in Albena, intr-adevar exista o singura intrare-iesire.Nu as miza prea tare pe vigilenta politistilor de la intrare.Din cate stiu eu hotelul pe care l-ai ales este cel din centrul statiunii(corect?) si are parcare subterana.

Link către comentariu

Este interzisa utilizarea detectoarelor in Bulgaria? Eu stiam ca e permisa!

Link către comentariu

am impresia ca ralitsa superior e situat la marginea statiunii, singurul dezavantaj, pe langa multe avantaje.

dar asta poate sa insemne ca exista loc pentru parcare in preajma hotelului.

pentru doritori, iata harta statiunii albena :

http://www.vacanteinbulgaria.ro/images/har...albena_mare.jpg

Link către comentariu

Nu-ti mai fa atatea probleme :D Osa vezi ca raportul pret/calitate este OK. Oricum, in tara, cu aceeasi bani nu faceai mare lucru. Hotelul si plaja din fata lui gestionate de TUI :) Sa-mi spui cum a fost cand te vei intoarce

@nick58: Am rezervare din 17-27 august. Cu siguranta o sa postez impresiile! Inca o data multam`! :rolleyes: :)

Link către comentariu

@ Cosmin Bolohan

Cum adica ai extins polita pentru o saptamana, ce ai facut in sensul asta ? Am CASCO si RCA la Omniasig si mi-a zis tipul care mi le-a facut, ca automat se extinde extern asigurarea pt ca le am pe ambele la ei, iar ceva de genul asta este stipulat chiar in contractul de la CASCO.

Recunosc ca nu m-am uitat in contractul CASCO dupa treaba asta, ci m-am dus direct la sediul OMNIASIG din Iasi si i-am spus persoanei responsabile de acolo ca intentionez sa plec din tara cu masina 5 zile si ca doresc o extindere a asigurarii CASCO pentru exterior. Tipul a fost foarte amabil si mi-a dat o hartie (cred ca Anexa E se numeste, nu mai tin bine minte, trebuie sa ma uit acasa). Nu mi-a spus nimic cum ca ar fi automat extinsa polita, desi stia ca am si Casco si RCA la ei (motiv pentru care a fost si gratuita extinderea).

Toata operatiunea a durat aproximativ 10-15 minute, iar eu am ramas foarte placut impresionat de modul in care s-a comportat angajatul Omniasig, desi era plin de treaba si era inainte de sarbatori (asta apropos de topicul cu asigurarile).

Asadar, Vizitatoru, ma poti folosi ca exemplu daca vei vorbi la Omniasig din nou, consider ca ar trebui sa fii 100% sigur ca se extinde automat pentru exterior polita Casco, iar in caz contrar sa faci tot posibilul sa obtii acea anexa de care vorbeam mai sus. :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

am fost 2 ani la rind in albena - hotel dobrotitsa - are parcare, nu am avut probleme cu masina si nici cu politia pe drum - am dat in radar cind ma intreceam cu un bulgar si ne-au oprit - actele, m-au intrebat unde merg - le-am spus albena si le-am aratat vaucherul - mi-a urat drum bun iar pe bulgar cred ca mai aveau putin si-l bateau

in rest mincarea super, plaja curata, liniste (nu manele la maxim ca la noi) - in concluzie multumit

am uitat sa spun ca prima data fusesem la mamaia citeva zile si am dat o fuga sa vad cum este in albena - incomparabil

asa ca anul acesta tot aculo ma voi duce, la acelasi hotel, cred ca pe la inceputul lunii august

daca e cineva care pleaca in aceeasi perioada, poate mergem impreuna sau ne intilnim la o bere pe acolo :vaidecapulmeu:

Modificat de pmrazvan
Link către comentariu

Stie cineva daca in hotelul Laguna Garden e hot spot ?Daca nu,sa nu car magaoaia degeaba.

Link către comentariu

in toata statiunea este retea wi-fi...la hotelul unde am fost cauzat, daca nu aveai placa wi-fi la calculator iti dadeau ei, binenteles cu garantie care ti-o restituiau la plecare

Link către comentariu

Asa cum anuntam cu ceva timp in urma, urma sa fac o calatorie prin Bulgaria pana la Sofia. Am plecat sambata pe la ora 14, am ajuns pe la 19, iar de la 22:30 am plecat inapoi spre Bucuresti. La dus, drumul cat de cat ok. Liber, se mergea bine, insa plin de radare. Stau ascunsi prin boscheti, dupa curbe, oriunde nu pot fi vazuti si abia asteapta sa te prinda. La intoarcere, cand nici nu iesisem din Sofia, era un post de politie pe marginea drumului. O baraca imputita, la propriu, in care isi faceau veacul vreo 4 bulgaroi infometati. In ultimul moment sare in fata mea politistul cu bagheta reflectorizanta ca sa ma opreasca. Precizez ca mergeam legal. Adica 50km/h. Cere actele, i le dau, totul era ok. Se uita in masina, se uita foarte atent la GPS-ul prins in parbriz, dupa care ma "invita" in baraca. Acolo, impreuna cu un alt coleg, incearca, intr-o engleza absolut execrabila, daca se poate numi totusi engleza, sa-mi explice ca trebuie sa-mi dea amenda de 300 leva, deci cam 150 euro. Pentru o crapatura din parbriz. Si ca trebuie sa ma intorc in centru in Sofia, sa caut o banca anume, s-o platesc. Si ca pot sa ma oblige sa merg la reprezentanta VW de acolo sa schimb parbrizul a doua sau a treia zi dimineata, pentru ca era sambata, inainte sa ma pot intoarce in tara. Inutil sa va spun ca nu am scapat pana cand nu am platit 60 euro. Eram, apoi, prieteni de-o viata parca. Nu s-au multumit cu mai putin, desi am incercat. Am plecat cu un gust extrem de amar, cu o grija extraordinara, pentru ca drumul era pustiu, in bezna, iar radarele pandeau la tot pasul. Cel mai de cosmar drum din viata mea! Nu recomand nimanui sa mearga in Bulgaria. Nu ne merita sub nicio forma banii. Sper sa va ajute acest mic review. Daca aveti orice intrebare va stau la dispozitie.

Link către comentariu

@ Cata B

Ai perfecta dreptate, dupa cum spuneam si eu din proprie experienta, politia din Bulgaria este sub orice critica, te vaneaza din toti boschetii cu radarele lor primitive, sunt foarte aroganti, impertinenti si analfabeti (ce mult se aseamana cu ai nostri!).

Trecand insa peste problemele pe care le creaza politia, trebuie sa recunoastem ca turismul din Bulgaria este mult mai dezvoltat si pus la punct decat bataia de joc, jegmaneala, nici nu stiu ce atribut as putea folosi pentru a descrie asa numitul turism din Romania.

Am fost in iarna la Bansko si de curand la Sunny Beach - Nessebar si pot sa va asigur, fara teama de a gresi, ca nu exista grad de comparatie din nici un punct de vedere - preturi, servicii etc.

Referitor la "aventura" ta, cred totusi ca trebuia sa fortezi putin nota, se putea intampla ca parbrizul sa se fisureze si cu cateva minute inaite de a te opri "intelectuali".

Va urez drum bun si sa nu aveti parte de evenimente ca cele descrise de Cata B.

Link către comentariu

@ Cata B

Referitor la "aventura" ta, cred totusi ca trebuia sa fortezi putin nota, se putea intampla ca parbrizul sa se fisureze si cu cateva minute inaite de a te opri "intelectuali".

A, sa nu crezi ca nu am incercat. Le-am explicat de cateva ori ca fisura a aparut chiar inainte sa fiu oprit din cauza unei pietre aruncate de un camion in spatele caruia am mers, dar degeaba. Oamenii aveau in cap un singur lucru. Nu exista argumente care sa-i faca sa se abata de la "nobilul" lor tel. Oripilant, ce sa mai...

Modificat de Cata_B
Link către comentariu

Stie cineva cum arata centura Sofiei anul acesta? vreau sa merg in Grecia la sfarsitul lui iulie. anul trecut se lucra mult si am facut cam 2 ore sa traversez centura. la intoarcere a fost mai simplu, numai 1 ora.

Link către comentariu

la granita cum e? tot cu spagi pentru "traditie" si incercari de tepe la vigneta de drum ???

Link către comentariu

Am fost de Paste. La granita spaga zero, oarecare teapa la vigneta in sensul ca unora ne-au dat si stickerul, altora nu. Depinde de ghiseu...

In timpul sejurului am vrut sa ies din statiune (Nisipurile de Aur) sa verific presiunea la roti si am plecat fara acte. La iesire m-a oprit "tavarisci", mi-a cerut actele, i-am zis ca sint la hotel. Nu m-a lasat sa plec pina cind nu a venit un prieten cu actele. Cit am asteptat am observat ca opreau si controlau numai masini mai rasarite. Sa se asigure ca nu sint furate, sau ca sa dea pontul la hoti, asta nu mai stiu. Am ajuns cu bine acasa...Nu mi s-a parut extraordinar, banuiesc ca in extrasezon au un pic alt comportament decit in plin sezon. Am fost si anul trecut de 1 Mai la Sunny Beach. Probabil ca vom mai merge la vecini

CataB: am patit cam acelasi lucru (radar boschetar) acum vreo 4 ani, la un drum de Grecia. Ghinion...

salutari tuturor

Link către comentariu

Spun si eu aici ca poate la bursa nu cititi. Daca mai aveti niste leva prin buzunare din calatoriile la bulgari si vreti sa scapati de ei, eu sunt solutia :rolleyes: Doar saptamana asta .

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Pe 27 iulie 2008 plec si eu in BG, Albena si o sa stau la Hotel Orhideea.

A mai fost cineva la acest hotel, cum e, are parcare pazita, orice informatie si sfat sunt bine venite!?!

Multumesc!

Link către comentariu

vigneta in BG cat costa pt 1luna? :Driver:

Link către comentariu

noi plecam spre Sunny Beach marti 01-07-08 din c-ta 2 masini. cazare grand hotel .am fost si anul trecut , fara incidente (cu toate ca am cam calcat-o).sper ca in topul preferintelor la ciordit nu este audi (ca skoda anul trecut nu a prezentat interes pt. ei).daca mai este cineva care merge spre acea destinatie sa dea un semn....

Link către comentariu

Sunt la Albena de 2 zile la hotelul Laguna Garden.Aviz amatorilor: daca esti pretentios nu ai ce cauta aici.

E binisor dar nu m-a dat pe spate,ma asteptam la altceva.Prietenii cu care am venit aici au fost la Bolero in Nisipuri anul trecut si spun ca nici nu se compara Laguna cu Bolero cel din urma fiind cu mult peste ce-i pe-aici..

Drumul fara incidente,nici un radar, la vama am trecut rapid.

Inca ceva pt cei care nu au mai fost la bulgari si pleaca pe baza GPS-ului :daca aveti IGO8 e varza frate!! Noroc ca stia baiatu' asta drumul..bafta mai revin cu amanunte.Era sa uit: drumul e ok cu exceptia a 4-500m dupa podul de la Giurgeni in rest se merge bine.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!