Jump to content

Bulgaria

GicuP
 Share

Postare recomandată

Experienta mea de traversat Bulgaria zice ca sa nu ma tem, dar nu pot fi sigur ca ulcioru merge de multe ori la apa.

Am traversat tara vecina si mai putin prietena (uneori) de 6 ori dus-intors (deci 12 drumuri), din care jumatate le-am facut seara tarziu sau chiar noaptea (de ex., ajuns in vama la Giurgiu la 6am).

Ultimele 4 drumuri cu VW Golf IV, deci as zice o masina tentanta... :D

:D Nu am avut niciun eveniment (nici macar radar), asa ca eu sunt linistit. Desi s-ar putea ca Skoda Octavia sa fie mai "draga ochiului" talharilor...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

concluzia mea: nu ma mai prinde nimeni cu masina prin bulgaria!!!

avionul e sfant.

vad ca multi nu au gasit indicatoare, eu am gasit destule dar cand era nevoia mai mare(intr-o intersectie mare de exemplu) NIMIC nici urma ca doar pusesera unu cu 10km inainte nu??

pt. cei care nu au mai fost si vor sa se duca o regula e sfanta: nu parasiti drumurile europene sau autostrada. Restul de drumuri sunt proaste si fara indicatoare clare.

a era sa uit: la intoarcere nu e nevoie sa platiti taxa de pod la ruse ca nu o verifica nimeni si cei care stiu profita!!

Link către comentariu

Vad ca pe unii chiar i-a .... .... ... convins ProTV...

Link către comentariu

din pacate( ca avem asa vecini) sau din fericire (ca nu suntem asa departe de o tara ca Grecia) tranzitarea bulgariei trebuie facuta pentru ca Grecia are foarte multe de vazut, iar inchiriatul unei masini nu iti ofera totusi o libertate de miscare totala. este un risc care trebuie asumat.

Modificat de VEKAU
Link către comentariu

Am vazut cateva posturi mai incolo ca la noi nu se intampla jafuri. Sa va povestesc:

Acum un an seful meu venea singur de la mare pe A2 cand aproape de Buc o masina cu nr de Austria ia facut semn sa opreasca. Al meu sef(neamt si cu bun simt) a vrut sa vada ce vor, moment in care 2 tigani(rromi) cat usa s-au dat jos el deschizand geamul de la sofer va vada ce vor. Drept rasplata baietii iau multumit cu 2 pumni in figura primiti de la 1 din ei, iar celalalt s-a dus la usa din dreapta incercand sa o deschida. Norocul lui a fost ca eu sunt mai disperat si i-am setat masina(A6, 3.0 TDI, 2004) sa se blocheze usile automat.

Asa ca lasati mamaligarii in pace si vedeti-va de concedii sau ceredeti ca in Romania nu se fura masini?

Link către comentariu

mama ce ne-a pus la punct! :( :offtopic:

asa e cum zici, numai ca ai scapat un amanunt : frecventa!

Link către comentariu

Nu am pus la punct pe nimeni!! :offtopic:

Frecventa atacurilor in ultima perioada a scazut! Ce la noi nu au existat atacuri de Tiruri! Legat de furturi auto si la noi se intampla numai ca nu se fac atatea valuri. Si eu am fost in BG si nu am avut nicio problema. Parerea mea este ca Pro TV este un pic subiectiv!!

Link către comentariu

stai putin!

culmea ar fi ca toti care trec prin bulgaria sa aiba parte de asemenea aventuri nedorite. faptul ca noi doi am avut noroc nu inseamna mare branza. nu cred ca aici la noi stai cu frica-n san ca iti pune unul pistolul la cap pentru te miri ce. subiectiva sau nu, presa a relatat ce s-a intamplat efectiv. sau nu credem nici macar atunci cand vedem?

se face valva pentru ca se tot intampla asemenea minuni care sunt specifice altor tipuri de tari sau altor perioade, apuse de acum, ale civilizatiei umane. atata tot!

Link către comentariu

Cam ciudat faptul ca totusi dupa ce i-au lasat in fundul gol, acestora le-a mai ramas si telef mobile sau camere de luat vederi....

Nu astea sunt obiectele care se fura primele dupa bani ?

Ca masina nu a fost furata...

Link către comentariu

Si uitasem, dar in aceasi zi, daca va uitati prin ziare, sunt articole cu stiri de genul: turismul bulgaresc a crescut cu 16, 5% datorita rom

Modificat de lexy
Link către comentariu

Cam ciudat faptul ca totusi dupa ce i-au lasat in fundul gol, acestora le-a mai ramas si telef mobile sau camere de luat vederi....

Nu astea sunt obiectele care se fura primele dupa bani ?

Ca masina nu a fost furata...

aici ai dreptate!

nici eu nu am inteles unde a tinut respectivul obiect cu care a filmat...

in ceea ce priveste turismul lor in crestere sunt mari semne de intrebare si se banuieste ca au luat in calcul si pe cei care au tranzitat... iar faptul ca turistii greci ocupa locul doi e chiar de rasul curcilor. poate daca au luat in considerare cetatenii greci de origine bulgara care mai trec pe la rude...

Modificat de VEKAU
Link către comentariu

Poate merg cam departe, dar mie mi se pare ca este mai mult o actiune de discreditare a turismului din Bulgariia pe principiul daca noi nu putem atunci...

Ma gindesc acum ca iar incepe sotia cu teama de raketii din tufisuri si haiducii din paduri. Anul asta tot de teama lor am traversat Bg mai ceva ca Spedee Gonzales.

Link către comentariu

NU!

nu este o discreditare, ci este mai degraba o asezare a lucrurilor acolo unde ar trebui sa fie de fapt in conformitate cu realitatea. daca pana acum au vopsit totul, rugina incepe sa patrunda la suprafata si sa se vada. oricand as fi mers cu placere in tara asta daca lucrurile ar fi fost cat de cat normale si umane.

Link către comentariu

Bulgaria este o tara de ****t ! Credeti-ma , o spune cineva care a traversat-o de "N" ori cu autocarul , cu masina , cu camionul . Masina lor nationala este "Mercedes-ul Bulgaresc" (Cotiga trasa de un magar !).

Din '90 incoace merg frecvent in Turcia (am fost si de trei ori pe luna in anumite perioade) si pot sa spun ca omul de rand este amabil , te ajuta daca poate . In schimb au si ei borfasii lor , ca si la noi , cu un tupeu fantastic , agresiv si prostesc .

Treaba cu atacatul masinilor noaptea este veche . O perioada se potolisera . Politia era mai activa seara pe drumuri !

P.S. O intrebare ? Cum da din cap Bulgarul cand zice " da" sau " nu " ?

Caz concret : prin '94 s-a furat un Mercedes din fata unui restaurant din Varna , ziua , avea numere de TR . Patronul restaurantului , bulgar , a luat legatura cu interlopii din zona si in schimbul a 4k usd a reusit sa recupereze masina a doua zi !!?

Link către comentariu

nu tre' sa "mergem" pana in '94, pentru ca altfel ne reamintim cum prin '98 parca, i-au furat Audi lui Vantu' (cred ca avea un A8) dintr-o benzinarie Shell de la noi.... la capitolul asta in acele vremuri frecventa unor astfel de evenimente poate ca era asemanatoare....

pe directia Stara Zagora eu unul nu am intalnit picior de politist noaptea. dar poate ca a fost o intamplare...

Modificat de VEKAU
Link către comentariu

In vara asta am fost si eu in vacanta, cu familia (sotia si copilul) si niste prieteni in Bulgaria, la Nisipurile de Aur, Hotel Yavor (4*). Impresia generala despre Bulgaria: jalnica. Inca de la frontiera (Vama Veche) se observa foarte clar diferentele (bariere, amabilitate, aspect general, vignete, etc). Drumul pana in statiune e plin de gropi, si intr-adevar cam pustiu. Indicatoare doar catre Albena (foarte multe), in schimb catre Nisipurile de Aur deloc, sau or fi in limba lor, dar si alea sunt foarte putine. Evident ne-am ratacit si am ajuns pana in Varna, care mi s-a parut un oras decent (am fost doar prin centru). Cand am ajuns in sfarsit in statiune am constatat ca cele 4 stele ale hotelului de acolo corespund mai degraba unui standard de 2 stele la noi, iar serviciile sub orice critica. A doua zi am pus in usa cand am plecat cartonasul cu please clean my room, dar din pacate cand ne-am intors in camera a trebuit sa duc eu macar pampersii murdari ai copilului la cosurile de gunoi de langa lift, pentru ca nu calcase nimeni in camera. Statiunea in sine arata foarte bine, se cunoaste ca s-au investit bani multi in ea, dar din pacate desi plaja arata bine sunt foarte putine locurile unde chiar se poate face baie, si asta pentru ca in apa e plin de bolovani; exceptie fac plajele din fata hotelurilor de 5 stele. In mod bizar, in statiune foarte putine locuri de distractie; in schimb enorm de multe restaurante si terase, si absolut toate au angajati care te trag de maneca sa mananci/bei la crasma lor, intr-un mod agasant. Deoarece am prins si vreo 2 zile in care nu s-a putut face plaja am fost sa vizitam imprejurimile, respectiv Bacik si Albena. La Balcic, am facut marea greseala sa ocolim un pic si sa intram prin satucul, sau oarselul Balcic, unde ne-am cam speriat: arata deplorabil, ca dupa razboi. In schimb statiunea era cat de cat mai decenta, desi nu se compara cu Albena sau Nisipuri. Am vizitat si resedinta de vara a reginei Maria a Romaniei, unde bulgarii au tras si o mini gradina botanica in curte si te obliga sa platesti bilet si pt. gradina, daca vrei sa vizitezi micutul palat. In ce priveste preturile, noua nu ni s-au parut cu nimic mai mici decat in Romanaia, ba chiar pe alocuri dimpotriva, si pun asta cu taote ca am fost si in 2 supermarketuri prin Varna. Singurul lucru care ne-a impresionat pozitiv, a fost ca acolo la absolut toate restaurantele au scaune de masa pentru copii. Cand ne-am intors in tara ne-am oprit in Saturn sa mancam, si chiar am mancat foarte bine si foarte ieftin (jumatate din banii pe care ii lasam la un pranz in BG - am avut doar mic dejun si cina incluse) la un restaurant bun, insa cand i-am intrebat de scaunele pentru copii s-au uitat la noi ca la alieni. Cazarea intr-adevar a fost destul de ieftina: 16mil ROL camera dubla + patut de copil cu demipensiune pentru un sejur de 6 nopti. Am vrut sa facem o plimbare si pana in Sofia, dar ne-am razgandit pentru ca tipa de la receptie ne-a spus ca sunt aprox. 500 KM pana acolo din Varna, si asta dupa ce a intrebat pe cineva, ca ea habar n-avea. Cu infractionalitatea pe acolo nu prea am avut probleme si nici cu politia, cu toate ca in perioada cat am stat noi acolo s-a furat masina unor romani chiar din statiune. Noi ne-am parcat masinile in parcarea pazita a hotelului si nu ne-a costat absolut nimic. Vacanta noastra nu a fost rea dar nici extraordinara, si nu cred ca as mai alege vreodata BG, ca si destinatie de vacanta.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Cand am fost anul asta in Grecia am observat ca toti romanii goneau si cam vroiau sa fie in gasca cu alti romani,asta pe intuneric pe la 4-5 dimineata.Am fost de 2 ori in Grecia si nu am avut nici un eveniment neplacut dar probabil ca se poate intampla. Eu eram cu inca 3 prieteni(in total 4 masini) si mergeam in gasca. La un moment dat un Golf cu nr de Ilfov l-a depasit pe ultimul din coloana noastra si era asa de speriat ca nu il lasa sa-l depaseasca,facea totul ca sa mearga cu noi,a mers si cu 150 ... . Sincer mie imi e mai frica pe centura bucurestiului noaptea decat pe drum in afara localitatii in Bulgaria.

Link către comentariu

• Administrator

Subscriu si eu la cele zise de Shoby mai sus.

Am fost in Greece cu familia si am intrat in Bg. seara pe la 7, iar in vama greceasca am ajuns la 4 dimineata.

Nu pot sa le reprosez vecinilor decat limitele de viteza aberant de mici.

Adica in localitate limita de 40km/h, iesim din localitate aceeasi limita.

In rest tot drumul a fost cat se poate de plictisitor.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Anul trecut cand am trecut prima data prin bulgaria pot sa spun ca nu mi-a lasat o impresie rea... Drumul bun,soferi amabili care fac semn cand e radar,indicatoare ca lumea,fara carute pe drum,drumul nu trecea prin foarte multe localitati ca la noi ... parea ok. Vreau sa spun ca anul asta mi-am schimbat putin parerea,nu as putea spune de ce ... In primul rand politistii sunt niste excroci care se instaleaza imediat(la cativa metrii dupa semn) dupa ce se trece de la limita de 90 km/h la 60 km/h. Despre vamesi pot sa spun ca spre deosebire de anul trecut cand au cerut "ceva mic de o cafea" si au intrebat "o atentie la noi nu este ???" anul asta au fost foarte amabili si nu au facut nici un fel de fata cand le-am spus ca merg in Grecia.

Ca destinatie de vacanta nu ma atrage Bulgaria.Preturile nu sunt mai bune ca in Grecia ba chiar putin mai mari in unele cazuri,despre criminalitate nu stiu ce sa cred,iar la Marea Neagra am mai fost si daca as vrea sa merg o pot face foarte bine si in Romania.

Link către comentariu

• 1 month later...

maine ar trebui sa plec pana la tarnava si as dori sa stiu cam cum este drumul. e legat detectorul la ei?chiar daca e aproape 0 dar intreb. ce mai trebuie stiut atat timp cat sunt pe teritoriul lor?sincer mi-e cam frica la cate am auzit....

Link către comentariu

• 1 month later...

Daca se poate evita sa ajngi in Bulgaria in aceasta perioada a anului..ii sfatuiesc pe doritori sa evite, daca nu...sa-si ia la ei lanturi, vesta reflectorizanta, extinctor sau orice altceva care poate constitui un pretext sa fie retinuti. Sa se pregateasca totusi hartii de 5,10,20 Euro(dupa caz) pe care sa-i strecori delicat in pasaport. :) atunci cand iti cer actele la control. Am trait 36 de ore de vis la ei intr-o benzinarie OMV si am decis ca in urma ospitalitatii excesive si a amabilitatitii domnilor militieni bulgari voi mai trece prin Bulgaria doar ..cu avionul. :)

Modificat de Amy
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Amy are dreptate. Uite sfat: NU MAI MERGETI. Nu mai e chiar atat de jeftin pe cat era inainte, serviciile au inceput sa lase de dorit, iar surprizele placute (gen combinatie reusita de pret scazut, calitate buna si ospitalitate) au inceput sa fie mai degraba exceptii de la regula. Apetitul pentru "atentii" financiare al politistilor bulgari e deja de notorietate, iar ce zbierau maimutzoii aia pe stadion "tziganii" nu e foarte departe de ce gandeste bulgaru' de rand despre romani. Stiu foarte bine, fiindca in '97-'99 am locuit doi ani la ei, timp in care am auzit niste treburi care m-au determinat sa-mi jur ca nu mai calc cat traiesc in sudu' Dunarii. Va rog sa nu-mi spuneti ca s-au schimbat mult lucrurile de atunci; uitati-va in jur si intrebat-iva cate s-au schimbat la noi in 8 ani. Exact. Fix atata si la ei. Sau nici la ei.

Alternative: Croatia, Muntenegru. Schi? Slovacia, Cehia, Austria.

Link către comentariu

Am fost si noi in Grecia anul asta (familie cu un copil). Mentionez ca a fost prima data cand am intrat in Bulgaria mai mult de Ruse ... Prima impresie este ca e o tara pustie si deprimanta. Strazile nu sunt mai bune, nu sunt mai proaste. Radare la tot pasul, reduceri de viteza la orice curba, intersectie sau orice li se pare lor cu risc de accident. La dus nu au fost probleme (noroc) cu toate ca am mers destul de tare. La intors au inceput si problemele: se lucra la varianta Sofiei si a trebuit sa intram prin Sofia (pauza IGO, nu mai era cartat). Nu a putut nimeni sa ne explice pe unde trebuie sa o luam sa iesim spre drumul cel bun (nu stiau engleza). Am intrebat 4 insi si fiecare ne-au arata in alta directie; nu am vazut nici un indicator in Sofia. La iesire din Sofia ne-a oprit si politia "PROBLEM COLEGA PERMIS COLEGA AI AVUT 130 KM/H". Am ramas putin socat ca stia perfect romaneste si dupa aia ii zic ca nu aveam cum sa am atat. Imi raspunde "ATUNCI AI AVUT 120 KM/H". Si mai socat il intreb ce putem face; pana nu i-am dat 20 de euro nu am scapat. La cativa km iar am fost scosi dupa soseaua pe care trebuia sa mergem (am ocolit vreo 30 de km prin niste satuce uitate de Dumnezeu pentru vreo 2 km de sosea pe care ei s-au gandit ca trebuie sa o repare in plin sezon). In rest sunt foarte scarbosi dupa parerea mea si nu ne vad cu ochi buni. Cand am ajuns in Romania si cel de la benzinarie mi-a zambit am fost cel mai fericit om ... (exista si oameni care zambesc). La dus am facut 10 ore si la intors 15 pentru acelasi drum. Sincer, ma mai duc si la anul pentru ca Grecia e o tara deosebita. Pacat ca trebuie sa tranzitez BULGARIA.

PS: Politistii ii ard si pe bulgari, nu numai pe noi (merg bulgarii fix cu cat scrie pe indicator)

Link către comentariu

A stat cineva la Hotel Bolero in Nisipurile de Aur? :) As dori cateva impresii si daca au parcare? Multumesc!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!