Jump to content

Bulgaria

GicuP
 Share

Postare recomandată

Eu de 1 Mai am fost la Nisipuri,am trecut pe la Calarasi,pana la Nisipuri...nu am vazut picior de politie si radar...viteza de croaziera a fost de 100-120km/h(in afara localitatilor) pana in statiune!!Foarte multe masini cu nr. de RO parcate peste tot ,o singura data am vazut o masina ridicata(blocase accesul pe o straduta).

La intoarcere am luat-o prin Vama,la fel viteza 100-100+ pana in vama...nu radare nu politie...la noi insa s-a schimbat treaba..politie gramada...radare..etc..

Modificat de Havoc
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Se spune ca li s-a ordonat sa se potoleasca cu panda aiurea si sa nu mai opreasca pentru orice tampenie.

Cu Politia Rutiera e ok, dar referitor la ce zicea Zorin...am o mare problema.

Romanul nu isi doreste sa parcheze neaparat masina in poarta hotelului (cel putin nu eu), dar cand citesti pe net ca au parcare la hotel, pazita si cand ajungi acolo vezi ca sunt doar 4 locuri, cum te manifesti? Ramai calm si cauti loc la 400 de m de hotel? Sa fim seriosi. Hotel de 4 stele cu 4 locuri de parcare cred ca nici in Tanzania nu exista.

E o bataie de joc.

Am gasit loc de parcare, fffff greu, cu toate ca am vrut sa si platesc, dar...nu mai erau libere. Si referitor la masinile ridicate, am vazut masina ridicata din zona marcata ca fiind parcare. Logic ca era cu numar strain (polonia) si cand incerci sa le explici brusc nu vor mai sti nici o limba de circulatie europeana. Cred ca si daca le zici in bulgara tot nu te vor intelege.

E bataie de joc pe fata, dar nu mai mare decat la noi (in unele cazuri).

Nu recomand nici Romania pentru mai mult de 2-3 nopti, dar cu siguranta Bulgaria e o solutie ieftina si periculoasa.

Link către comentariu

Rumplestilskin
Tu chiar ai o problema mare cu ei.

Eu?? :D Chiar nu am nici o problema cu ei. Faptul ca stau foarte prost la capitolul indicatoare este deja o realitate recunoscuta si de ei. Drumul la care faci referire este unul "turistic" si sare din media generala. Dar crede-ma ca daca mergi prin BG mai putin turistica ai sa innebunesti cautand drumul corect. Anul trecut la iesirea din Plovdiv am cautat drumul catre Pamporovo 15 min. Engleza ei nu stiu, numai "tutukana" si iti rupi mainile vorbind cu ei. Este foarte adevarat ca lucreaza mult in ultimul timp la a indrepta aceste aspecte.

:D eu ACUM sunt la Ruse si pot sa-ti spun ca s-au apucat sa asfalteze drumul de la vama pana la Shell-ul unde se face drumul spre centru. Pana acum drumul arata ca dupa bobardament.

Link către comentariu

A fost cineva la Albena-Hotel Gergana? Ma intereseaza cat de mare e parcarea. :soothe[1]:

Link către comentariu

@Groove, ai dreptatea ta legata de parcare ... insa eu am plecat cu ideea ca nu au loc de parcare asigurat, asa ca nu am fost dezamagit deloc :soothe[1]:

Si pana la urma la fel mi s-a intamplat si pe litoralul nostru, chit ca era hotel de 2* sau Majestic ....

Link către comentariu

peste doua saptamani o sa mearga si baiatu' la bulgari, la nisipuri si apoi sa va tineti tare ca am sa vin cu un feetback pertinent. argumentat si cu foto!

pertinent pentru ca nu voi merge pe banii mei, ne scoate firma la pascut si deci nu o sa fiu impresionat pana la lacrimi de preturi cat o furnica... si in plus mergand cu autocarul o sa am timp sa fiu in piele de paparazzi innascut, imortalizand tot ce misca sau nu in aceasta tara pe care eu am vazut-o intr-o stare jalnica. deci ramaneti pe fir! :frigbaitata:

Link către comentariu

Foarte putin off topic, dar daca deranjez rog un moderator sa mute la anunturi; concret: am facut rezervare la hotel Elena in Nisipuri pentru 3 camere( all inclusive, 4 stele, 120m de plaja, 390euro/pers, copil<13ani free, perioada 4-11.08); din pacate cei doi prieteni cu care trebuia sa plec au gasit altceva in Turcia si ca atare am ramas singur. Maine trebuie sa dau un raspuns ferm la agentie si ca sa nu plec singur m-am gandit ca poate facem o coloana de 3 VW( am inteles ca nu prea mai sunt locuri sau confirmarile intarzie, iar la agentia la care am fost este rezervarea facuta in mod sigur - eu am platit si un avans). Daca cineva este dispus sa facem o trupa in concediu astept telefonul vostru pana maine la ora 12(nr. meu in profil), in caz contrar trebuie sa renunt la doua camere si plec singur( nu chiar, cu sotia), numai ca n-o sa am cu cine sa ma antrenez la niste beri...

Va astept!

Link către comentariu

Daca ai citit posturile anterioare, am fost si eu la hotel Elena de 1 mai, hotel ok, insa se poate gasi si mai bine la o diferenta mica de pret.

Daca mai poti schimba hotelul, sfatul meu e sa optezi pt un hotel din nordul statiunii ...

Si nu vreau sa te sperii, pentru ca nu ai de ce, insa ce are in minus fata de acele hoteluri: bautura din all inclusiv e doar intre anumite ore (11.00 - 21.00 parca), mesele bufet suedez insa nu foarte diversificate, in afara de sala de mese nu are o sala de divertisment, are doar o sala cu cateva aparate de forta cam stricate (fara biliard etc .... asa ca seara te cam plictisesti - insa are un club ok langa > Roxy).

In rest, camere f mari si curate, piscina in si out, ai minibar in camera insa fara bauturi, internet cu plata la parter, schimb valutar (curs 1.85 fata de 1.88 in statiune) samd

Link către comentariu

Rumplestilskin
...schimb valutar (curs 1.85 fata de 1.88 in statiune)...

asta in timp ce cursul "normal" (in afara statiunilor si la banci) este de 1.9415 leva=1 eur...:) De remarcat este ca sunt cateva case care au si comision, desi majoritatea afiseaza comison 0, dar si faptul ca diferenta dintre cursul de vanzare si cel de cumparare se face de la a 3-a zecimala (ex: cumparare eur 1.9415, vanzare eur 1.9445) - repet nu in statiuni si nici in Ruse in weekend :P

Link către comentariu

Hotel VIVA CLUB 4* A stat cineva la acest hotel???.o avea parcare suficient de mare??.Multumesc anticipat pentru raspuns.

Link către comentariu

Daca e Viva din Nisipurile de Aur, ia-ti gandul. Parcare f mica.

Link către comentariu

Stie cineva cum sunt parcarile la Laguna Garden Albena? Nu gasesc nici o poza sa vad si eu cum sta treaba pe acolo!

Link către comentariu

Referitor la schimbarea banilor, cel mai avantajos din punct de vedere al cursului cat si al comoditatii este plata cu cardul de debit (evident sa fie valabil si in strainatate). avantajul dpdv al comoditatii este faptul ca alimentezi pur si simplu cu lei in romania cardul, si acolo platesti direct in leva, deci nu trebuie sa schimbi din lei in eruo si dupa aia in leva la ei (la cursuri naspa). dpdv al cursului, eu am platit pentru 206 leva 345 lei, deci iese un curs de ~ 1.67 lei pt 1 leva, asta incluzand si comisioanele (daca exista, nu sunt sigur). cel putin asa e la mine, la raiffeisen. problema care apare este cat de raspandita este posibilitatea de a plati cu cardul prin statiuni. ar mai fi o posibilitate de retras bani de la atm din statiuni, insa nu am incercat asta si deci nu stiu la ce curs si cat ar fi comisioanele, dar ar fi de incercat.

Link către comentariu

Atentie mare la ATM-uri, nu folositi decat ATM-uri instalate in sedii de banci. Am o cunostinta care a scos bani de pe card de la un hotel si de la un supermarket, iar peste 1 luna constatase ca avusese retrageri cat toata suma de pe card (din Suedia tocmai). Asa ca ochii in 4x4!

Link către comentariu

Rumplestilskin

Asta ti se intampla si in Romania. Au fost nenumarate cazuri, la mai toate bancile, in care clientii au sesizat astfel de spete. Si in Austria, Germania etc. A fost un caz in Ro, in care s-a instalat chiar un bancomat fantoma undeva la Pta Iancului (Bucuresti)... Insa la fel ca si cu furturile auto, INCA nu sunt atat de numeroase incat sa renunt la cele 3 carduri sau sa-mi iau rotile cu mine in hotel...

Link către comentariu

Pe data de 13.06 am rezervare pentru o saptamina la hotel Kaliakra din Albena. As vrea citeva lamuriri de la colegi de forum care au fost acolo:

1. informatii despre mincare,hotel si parcarea acestuia (mica, mare, cu plata sau fara)

2. daca pe plaja am scaunele si umbrelutele incluse in pret (hotelul e chiar pe plaja)

3. daca exista in Abena o retea de ATM -uri si cam care sunt comisioanele la retragere numerar

4. unde e cel mai bine sa schimb bani cind intru in Bulgaria si ce ar fi mai bine sa am la mine (lei sau euro) daca trebuie sa schimb la vama

5. cit e taxa de drum care trebuie sa o platesc la intrarea in Bulgaria si ce trebuie sa primesc (vinieta, chitanta, etc)

Va multumesc

Modificat de danny d
Link către comentariu

Cel mai bine iei Euro la tine si ii schimbi in Ruse, eu unul asa am facut. In rest taxa de trecut podul este ~220mii lei iar taxa lor de drum ~5E la dus.

Link către comentariu

N-am sa ies pe la Ruse.

Mai bine merg pina la Vama Veche.

Oricum, multumesc.

Link către comentariu

Eu am stat in cumpana daca sa ies pe la Ruse sau Vama Veche. Dupa ce am mers odata pe la Vama de atunci merg numai pe la Ruse. Avantajele sunt evidente...soseaua nu intra prin sate, este extrem de liber si daca mergi legal ca si mine cu maxim 110km/h ajungi mai repede decat daca o iei pe autostrada si trebuie sa-i dai pe toti taranii la o parte de pe banda a -2-a iar drumul este excelent.

Link către comentariu

si eu merg la Kaliakra din Albena de pe 30 iunie, asa ca astept impresii de la tine, danny d. Apropo, ne mai trebuie asigurare medicala pt. Bulgaria?

Link către comentariu

Rumplestilskin

am scris mai sus... asigurarea medicala nu a fost obligatorie niciodata in relatia cu tarile riverane (iar BG este...). Ca masura de prevedere insa pentru tine, poti sa o faci, la cat costa... (undeva pana in 30 ron). Eu personal nici ca masura de prevedere nu am facut-o intrucat Giurgiu sau Constanta mi se par destul de aproape... singurul lucru obligatoriu este cartea verde...

Modificat de Rumplestilskin
Link către comentariu

si eu merg la Kaliakra din Albena de pe 30 iunie, asa ca astept impresii de la tine, danny d. Apropo, ne mai trebuie asigurare medicala pt. Bulgaria?

Pacat ca nu ne intersectam deloc.

Nu stiu daca pot sa-ti scriu impresii pt ca s-ar putea sa ajung acasa abia prin 30 (mai stau un pic la socrii) iar tu vei fi plecat.

daca totusi ajung mai repede sigur am sa scriu impresii.

Ce stii de Kaliakra? - singurul argument pentru care l-am ales a fost ca e pe plaja si pare destul de interesant pentru a mica (2 ani jumate)

Link către comentariu

Salut vreau si eu sa plec in Bulgaria la vara (sau in Grecia).Are cineva ceva oferte (pentru studenti :P).Unde mi-ati recomanda sa merg?Cu masina sau fara?

Link către comentariu

Salut vreau si eu sa plec in Bulgaria la vara (sau in Grecia).Are cineva ceva oferte (pentru studenti ;)).Unde mi-ati recomanda sa merg?Cu masina sau fara?

Incearca agentia First Class Turism.

Link către comentariu

Off topic: nu mai folositi quote, acest lucru contravine regulamentului. Multumesc pentru intelegere.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!