Jump to content

Electronic Parking Brake (Frana De Mana) si Auto-Hold

Mama Omide
 Share

Postare recomandată

siguranta de la ce?eu nu prea is stapan in domeniu

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Probabil de la mufă... Au o siguranță care ține pinii în loc...

Link către comentariu

asa e,trebuia scoasa siguranta,acum e ok am recodat cu auto hold si a disparut eroarea

Link către comentariu

Va salut.Revin la problema mea veche la care as dori cateva idei de solutionare .Butonul autohold nu merge de fiecare data,adica imi da eroarea din poza .Stiu ca eroarea se refera la butonul de parking,dar acesta merge perfect si in plus am pus si unul nou si la fel face.Butonul de autohold se activeaza pe vcds la fiecare apasare.

S ar putea sa fie din mufa butonului de parking? M am uitat la ea ,pare ok.

Screenshot_20190220-165057_Gallery.jpg

Modificat de Ionut Leon
Link către comentariu

5 hours ago, EEXCALADE said:

Oricat ai incerca nu scapi fara buton nou OE 

Butonul este nou si bun  .Ambele butoane,nou si vechi au fost probate pe alt b6 si functioneaza si autoholdul.

Modificat de Manuel N.
NU mai folosi quote. Se sanctioneaza. Citeste regulamentul.
Link către comentariu

Mufa nu am întâlnit cu probleme. Poți întârzii pinii, dar nu cred sa fie de acolo. Dacă ai pus buton nou OE și degeaba, atunci problema este la calculatorul frânei de mana

Link către comentariu

Va salut! 

De cind am cumparat masina frana electrica nu am folosit pentru ca se debloca dupa mai multe incercari .

In timpul mersului sa aprins martorul galben in bord si la actionarea butonului de frina se aprinde ledul intermitent de la buton ,semnul  ! rosu din bord si se aud niste relee de la calculatorul de sub cotiera.

Motorasele de la etrieri sunt in regula , la ambele mufe de la motorase am scurtcircuit  ,daca scot mufa calculatorului scurtul dispare. Pini 14 si 29 respectiv 12 si 27 de la calculatorul de frana masurat la rece scurtcircuit .

Mai jos atasez codurile de eroare ,rog frumos sfaturi ,multumesc!

Log-TR05VUB-WVGZZZ5NZ9W097793-183270km.txt

Modificat de mariantoader82
Link către comentariu

On 2/16/2019 at 5:08 PM, ionut10a said:

am codat si imi da eroarea...02844 - Lamp for Automatic Parking Function

eroarea asta am avut o si eu....nu bagasem cum trebuie 2 pini in mufa calc epb

Modificat de ionut10a
Link către comentariu

Dupa citeva masuratori in calculatorul de frana am depistat cine provoca scurtcicuitul si anume doua relee  ACT212 M27 , sa le comand ,inlocui si sper ca problema sa fie rezolvata .

Link către comentariu

On 2/21/2019 at 6:26 PM, ionut10a said:

eroarea asta am avut o si eu....nu bagasem cum trebuie 2 pini in mufa calc epb

In sfarsit eroarea care o am si eu de 6 luni si nu scap de ea: 02844 - Lamp for Automatic Parking Function totul functioneaza cum trebuie dar apare in bord P taiat.

Chestia e ca eu nu am umblat de loc la calc epb

On 2/21/2019 at 8:55 PM, mariantoader82 said:

Dupa citeva masuratori in calculatorul de frana am depistat cine provoca scurtcicuitul si anume doua relee  ACT212 M27 , sa le comand ,inlocui si sper ca problema sa fie rezolvata .

Imi zici te rog unde se afla releele ACT212 M27 si cum le ai testat? Cu multimetru? 

Am eroarea asta de 6 luni si nu am rezolvat o totul functioneaza normal dar apare P taiat in bord si e super enervant

Link către comentariu

si AH ul iti merge ?daca ai ,bineinteles

Modificat de ionut10a
Link către comentariu

Cele doua relee ACT212 sunt in calculatorul de frana de mana si au scurt pe pinii care alimenteaza motorasele de la etrieri , am verificat cu ohmetru scurtcircuitul .

Am scos cele doua relee (cu mare greutate ) din calculator si l-am instalat la loc pentru ca aparuse mai multe erori la motor , abs , esp si senzorii de presiune a rotilor .

Cele doua relee nu am gasit pe la noi si am comandat in China.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salut. Am si eu o problema cu al meu Passat b6. Mai exact cu frana de mana. Am postat mai de mult codurile de eroare....este lipsta comunicare calculator frana de mana. A pus electricianul alt calculator si spune ca nu l-a putut coda pana la capat....nu stiu ce vrea sa spuna cu asta. Intrebarea mea este...trebuie sa fie acelasi cod exact sau poate pune orice cod? Ma dispera de acum masina asta....

Modificat de Vyorel08
Link către comentariu

Orice cod, nu. Coduri compatibile, da. 

Link către comentariu

• 3 weeks later...
Adi b6 4motion

Bună, dăunează cu ceva, dacă folosesc frâna de mână electrică, în rampă ca improvizație, în lipsa auto-holdului? 

Link către comentariu

Crește considerabil uzura motorașelor... Cred că pe termen lung dăunează.

Link către comentariu

On 4/6/2019 at 8:47 AM, Adi b6 4motion said:

Bună, dăunează cu ceva, dacă folosesc frâna de mână electrică, în rampă ca improvizație, în lipsa auto-holdului? 

pentru ce ? daca masina suporta, recomand sa iti montezi butonul, cablezi, codezi - si o sa fie mai ieftin decat un etrier de schimbat.....

Link către comentariu

Si mie imi aparea eroarea in bord, cel mai des cand era foarte frig sau cand ploua. Am schimbat butonul si o vreme n-a mai apartut eroarea. Acum, cam odata pe saptamana apare, dar in timpul mersului. Inseamna ceva? De cate ori am mers la diagnosticare in service, eroarea nu a aparut (era cald in service), si nici nu au verificat etrierele spate.

Modelul este 2.0 TDI 140CP, motorizare BKP, cod CBAB.

Link către comentariu

Eroarea stocata era de control head? Dacă da, ai pus buton original? Daca nu.... Pune original. 

Link către comentariu

Se poate adapta butonul de la b7 la b6, mi se pare mai  ok poziția si modul de acționare la b7 fața de b6.

Modificat de passat19tdi
Link către comentariu

Se poate... Dar trebuie sa schimbi și consola centrala pt asta, sa faci toate modificările necesare la cablaj, sa montezi mufele aferente, sa tragi cablaj ul de la butonul actual, etc

Link către comentariu

Dupa 3 ani de cand am luat-o, i-a venit sa se defecteze. Ei bine, este vorba de un B6, 1.6 FSI. Spre deosebire de multi dintre cei care au scris in acest topic, la mine functioneaza foarte bine cele doua motorase pentru e-brake, chiar azi l-am desfacut pe cel de pe stanga, l-am uns si cam atat. P-ul taiat +  (!)  + tiuitul sacaitor au ramas. Am incercat si treaba cu bornele, insa nimic. Inainte de a-l desface si unge, imi dadea eroare 02430 - Left Parking Brake Motor (V282) Resistance to Movement 003 - Mechanical Failure.

Acum am urmatoarele erori:

- 02442 Martor functie in capul de comanda / Short circuit to ground or open circuit / Intermitent

- 02432 Tensiune de alimentare motor frana de parcare stanga / Circuit Failure / Permanent

- 02443 Cap de comanda / Circuit failure

Ce imi recomandati? Sa fie oare doar de la buton? Multumesc anticipat

Modificat de robert0192
Link către comentariu

nu

este butonul si etrierul stanga

Link către comentariu

este butonul si siguranta de alimentare pentru etrierul din stanga.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!