Jump to content

BENTLEY "de saraki"

corad0

Postare recomandată

@cristi511Nu stiu cum se face ca de obicei sunt aceasi useri care sunt "Gica Contra" in mai toate postarile mele.

Nu e rau sa nu fii de acord cu cineva, ne putem expune punctele de vedere civilizat si putem dezbate subiecte cate vreti despre orice, atata timp cat moderatorii ne permit si venim cu argumente pertinente.

Cu cateva pagini in urma spuneai, te citez: "Eu nu vad nimic pasional in instrumentul (masina) asta." (PHAETON) fara sa fi mers cu vreunul vreodata! 🙄

Apoi, la postarea mea din camping ai spus asa:

"BABAETI! 

Stiu, o sa mi iau multa lamaie dar trebuie, trebuie sa zic asta!!!!!!

Luati ca pe o gluma "englezeasca", ca sa fim in tema: cum ma sa te duci cu "bentleyu" la camping?!??! cum ma?!!?! This is the most ROMANIAN thing of them all! by far!!!

Sa parchezi "bentleyu" in fata cabanutei din camping si sa te uiti la el in timp ce tragi dintr-un trabuc si sorbi un vin local! BAAAAAAA!!!" 

Dupa care ti-am aratat Ferrari in parcarea din campingul de la plaja si n-au mai ras "baietii". 😔

Acu' vrei si tu la camping:))te citez: "Cat priveste rulotele, intentionez sa inchiriez un weekend si sa merg cu familia. Cine stie, poate o sa mi placa. Pe de alta parte, sunt incurca trafic, indiferent ca sunt motorizate sau trase de duster sau betayga."

Acu' depinde si unde mergi la camping, vorba aia...😄 La Moeciu sau la Eforie probabil ca se trage rulota cu Duster, nu e problema. Te poti simti bine oriunde pana la urma.

Nu sunt rautacios, strainii cumpara DACIA LA GREU! Bine, nu sa traga rulote cu ele, dar pentru deplasare RUP baietii! Am vazut si Bigster, chiar arata bine! ❤️

Da, rulotele sunt "incurca trafic", e nasol cu ele pe DN1 in aglomeratie, drumuri inguste, doar ca p-afara tarile dezvoltate au autostrazi, te poti deplasa usor.

Probabil de asta si au atat de multi straini rulote si camper vanuri! Daca nu exista infrastructura necesara nu aveau succes. Exista avantaje si dezavantaje, sunt de acord. Tine doar de ce te coafeaza pana la urma.  

Asa cum am mai spus, mie imi place sa fac afirmatii si sa imi dau cu parerea despre "orice subiect" abia dupa ce am testat pe pielea mea sau vorbesc din experienta. E usor sa facem afirmatii in necunostinta de cauza. Incearca ceva si apoi da-ti cu parerea!

Sfatul meu este ca daca vrei sa inchiriezi o rulota, probabil ca ar fi mai indicat sa iei un campervan pe care il poti conduce, nu o rulota pe care sa o remorchezi cu masina proprie, desi cred ca e mai ieftin, dar totusi, e mult mai greu de manevrat, e mai stresant cu parcatul si necesita atentie sporita. 

Eu inchiriez "cabanute" cand merg la camping, e mult mai practic si mai confortabil, ai privacy, geamurile izoleaza fonic foarte bine, ai liniste totala, o mica terasa (foisor din lemn cu masuta si scaune) unde poti sta seara la un pahar de vin si dimineata sa iei micul dejun si sa iti bei cafeaua, ai baia proprie cu apa calda curenta, fara grija consumului si conditii "ca acasa", bucatarie utilata, plita, microunde, chiuveta, frigider, aparat de cafea, aer conditionat pe care il poti lasa sa mearga cat ai nevoie, fara sa ai teama de consum de curent, WIFI la discretie etc.

Trebuie sa iti aduci doar asternuturi si prosoape, altfel trebuie sa inchiriezi, oricum iti faci patul ca acasa dupa bunul plac.

Cu rulota esti cam nevoit sa imparti baia comuna, dusuri etc, desi sunt super conditii si e curat, au staf care le spala zilnic. La campingul la care am fost aveau inclusiv masini de spalat, restaurant, mese de ping-pong, darts. Ai totu' "la botu' calului!" 🐴 Oricum LOCATIA e cea mai importanta din punctul meu de vedere. 

Legat de "Cati dintre aia care "nu isi permit" un concediu pe an fumeaza?" Intram in alte detalii care nu stiu daca merita sa le dezbatem, vorba aia: "Ai bani mananci, n-ai bani, nu ti-e foame!"  Daca trebuie sa iti iei de la gura sa mergi in concediu, ce sa zic...nasol, stai acasa!

In UK un pachet de tigari costa cam atat: "A 20-pack of cigarettes in the UK costs between approximately £12 and £19, with the average pack costing around £15.26 in January 2024" Daca fumezi 1 pachet de tigari pe zi, te costa 500 de euro/luna in medie. Daca fumeaza si sotia, 1000 de euro! ❤️

Deci in UK daca un cuplu este fumator ar trebui sa scoata din buzunar 4500 RON PE LUNA, nu pe an! :)) hai ca daca fumeaza un pachet la 2 zile e jumatate...vreo 2500 de ron/luna, nu mai zic de astia ca vapeaza toti pe strada, tineri batrani, incredibil! Cred ca alea sunt si mai scumpe. 

Oricum, nu fumez, nu stiu, nu m-a interesat subiectul dar recunosc, pufai "Churchill" in vacanta pe sub palmieri. 😄

Remarca pe care am facut-o cu "WC in curte" a fost doar legata de problema pe care a pus-o pe masa @halamadrid: "Fain e cand trebuie sa golesti rezervoarele de la buda si de la chiuveta."

N-am vrut sa jignesc pe nimeni, asa e, mentalitatea unora nu o poti schimba, multi au SUV german parcat in fata casei iar in gradina e groapa plina cu kkt. 🤎

@dydu_kuf"Ca fapt divers, camping-urile sunt printre putinele locuri unde 99,9% nu vei intalni romani, o fi rau, o fi bine 🤔?"

Raspuns: Eu d-aia merg!  😄 Liniste deplina, ciripit de pasarele, aer curat, seara bei un vin pe terasa, te uiti la stele, asculti muzica in surdina...relaxare totala!

Fara muzica tare din masini, fara FOC, gratare, fara fum (doar eu afumam palmierii cu "d-alea de foi Dominican Republic made") fara galagie si rasete de betivi, asta apropo de socializarea "cu alcool" pe care a mentionat-o halamadrid, oamenii sunt chill, fara zgomot!

Lumea merge sa se odihneasca, nu sa faca scandal si sa ii deranjeze pe altii! 

Probabil de aia nu sunt romani! :beer:

Modificat de corad0
Link către comentariu

Confirm spusele lui @corad0 cu privire la campingurile din afara țării. Curățenie, liniște, aer curat. Chiar anul ăsta am fost in 2 locații - una la sud de Paris și cea de a doua la Cogolin/Grimaud (la mijlocul distantei dintre St. Maxime și St. Tropez).

Majoritatea turiștilor proveneau din NL, I, D, UK, etc. Din RO nu am văzut vreo mașină. 

Link către comentariu
marius1982.11

Ca bine spui. Doar daca e sa compar un drum alpin din Austria /Italia ca pe altundeva nu am fost, cu unul de la noi. Nici nu ai ce compara, si aici nu ma refer la peisaj ci la atmosfera si comportamentul oamenilor. La noi orice e trebuie sa fie cu fum, cu lautari, cu alea alea. Ateveuri si motocrossuri care se dau in figuri si baraieli.langa masa ta. Sigur, am vazut fum si la mummelsee in schwarzwald, dar fumul ieșea pe horn si nu putea toata parcarea a fum de hamsii :))

Recent am fost insa placut surprins de o cabana pe semenic unde chiar ca auzeai pasarile. Nicio manea, niciun betiv, nicio taraba cu chiciuri.

Link către comentariu
marius1982.11

Ps: legat de NFS 5, cat am frecat jocu' ala nu cred ca poti sa iti imaginezi. E de domeniul ridicolului. Eu nu am avut volan pt ca "sarakie", dar recent am încercat unul, microsoft cu FF nu fanatec și avioane logitech g29, ceva basic dar nu am reusit sa ma apropii fosrte tare de recordurile din tinerete. E posibil, clar, pt ca am mai mult finet decat din taste, insa Cote cu 2.06 sau pirineii cu 2.03 nu am reusit cu 993 turbo. Schwarzwald culmea mi se parea cel mai nasol dintre toate :)), probabil pt ca cu turbo 3.6 (964) mergeai ca pe gheata pe mizeria in evolution.

Link către comentariu

@LagunezSuper tare! Multumesc pentru confirmare! Am colindat St Maxime si Grimaud, locatii de VIS! O sa revin cu poze! Daca ai chef si timp esti binevenit sa adaugi poze din vacanta ta aici. ❤️ 

@marius1982.11Da, superb jocu', daca stai sa te gandesti ca a aparut in urma cu 25 de ani. Cat de tare ar fi un nou NFS PORSCHE, mai ales ca au aparut ceva modele intre timp! Doamne-ajuta sa se sesizeze cineva si sa faca! L-am terminat din tastatura, volan am luat pe urma, in rate, tin minte ca era un baiat care aducea piese de PC din Ungaria si l-am rugat sa ma lase sa platesc in transe. Ce emag? Ce PC Garage? Ce garantie? 😄 Mi-am vandut rolele si skateboardul ca sa imi iau volan! Parca era un plastic "ordinar" de la Microsoft, dar isi facea treaba...Bicicleta am mai tinut-o, nu eram pregatit sa renunt la ea, mai ales ca mai mergeam cu ea la scoala!:))

Pe urma am avut si G25 si G29 am niste milioane de KM pe Euro Truck Sim 2...si am terminat cam tot ce e de Rally, seria Forza Motorsport, Gran Turismo etc...Acum ma joc SnowRunner, desi nu mai am rabdare cu volan, imi ajunge cat "ma joc" la munca..

Din aprilie 2023 pana in prezent am facut 170 000 km...😄

Modificat de corad0
Link către comentariu

Nu sunt giga contra, se intampla sa am o parere diferita de a ta. Nu-i de rau, chiar tu o spui.

Legat de comportamentul conationalilor, am mai spus o si cu alte ocazii: problema e in principal in lipsa actiunii autoritatilor. Adica treaba aia cu bâta. Ca doar nu creste gradul de educatie si nivelul iq-ului cand se parasesc granitele nationale.

Exemplu concret de weekendul trecut de pe Transf: idiotii (romani, ucrainieni, francezi, etc) care opreau sa isi faca poze cu ursii. Politia 200 de m mai jos pe drum, am oprit, i-am atenționat, mi.au raspuns intr-un sictir greu de măsurat ca sa merg mai departe. 😀

Deci, educația dpmdv se face in primul rand cu bâta. Mai ales la romanasi. 

Da' noua ne plake sa fim daci liberi...

Link către comentariu

Nemaizicand ca din cauza lor si a lipsei de locuri pt refugiu stai frate si mergi cu 30 la ora sau chiar mai rau stai pe loc in loc sa savurezi un astfel de drum. Eu eram ultima oare cu plictiseala întruchipata de japoneza cu cutie cvt si tot m-a scos din sarite, d-apoi de eram ca shmee cu ditai bolidu'. 

Na, poate unii o sa zica: da ma, mereti pe circuit! Nici nu ai unde sa ii dai pt mult peste ce e legal oricum ca e atat de virajat. Dar unii chiar merg sau stau pe ei.

Pe großglockner sau silvretta nu am vazut asa cozi. Poate pt ca e cu taxa si sunt mai putini. Cine știe 

Si ca sa fiu corect, nici pe tansalpina. 

Link către comentariu

Ia sa vezi ce educati ar fi si romanasii nostri in tara de bastina daca s-ar aplica niste sanctiuni din astea: 

https://piataauto.md/Stiri/2025/03/Un-roman-a-fost-prins-de-61-ori-de-acelasi-radar-din-Norvegia-si-a-incercat-sa-obtina-indulgenta-autoritatilor-dand-vina-pe-stilul-condus-romanesc/

https://www.libertatea.ro/stiri/frica-termine-motorina-sofer-roman-condus-86-de-kmh-peste-limita-legala-a-ramas-fara-bmw-fara-permis-in-olanda-5463348

https://www.libertatea.ro/stiri/roman-viteza-bmw-217-kmh-franta-autostrada-5417724

https://www.libertatea.ro/stiri/sofer-prins-cu-247-km-h-pe-o-autostrada-din-austria-lasat-si-fara-permis-si-fara-masina-care-poate-fi-acum-vanduta-conform-unei-noi-legi-4825587

https://ziarulromanesc.at/masina-si-permis-confiscate-depasire-limita-viteza-austria/

Oricum, nesimtirea este mare, sa te prinda radarul de 61 de ori? Sa acumulezi amenzi de 40 000 euro? Sa dai vina pe "stilul de condus romanesc"? Sa preferi sa faci puscarie? Noi singuri ne facem de KKT peste tot.

Intre timp, in tara,  "ai nostri" omoara lumea drogati la volan si scapa...ce pretentii de educatie si de civilizatie sa mai ai? 

Vrem o tara ca afara dar noi nu stim si nici nu vrem sa traim "ca afara", ma rog...unii, nu vreau sa generalizez. 🙄

Astia, suntem, ne meritam soarta! :salut:

Modificat de corad0
Link către comentariu

Cei plecati dincolo si "educati" acolo de legislatie , isi arata adevarata fata cand vin in vacante acasa 

Educatia , asa cum e normal , se face cu forta dar la bastinasii nostri nu ramane imprimata in caracter , cu prima ocazie cand apare " libertatea " se schimba si comportamentul 

In rest aici , zi de zi , peste tot , este la fel , taranie maxima si nas pe sus cu IQ minim - de la B la TR 

Cui nu-i convine ca e asa , nicio suparare , este majoritar si are dreptul sa stea cu nasul pe sus 

Eu nu reusesc sa ma mai simt confortabil in mijlocul oamenilor din acesta tara , atat de multe ma deranjeaza incat realizez ca am devenit un tipar minoritar si cu greu imi mai ragasesc locul - exemple :

- in trafic - in orice localitate masina ( inclusiv tir ) din spate se lipeste de mine ,  ma claxoneaza , da flash , depaseste pe linie continua in curba punandu-ma in pericol , masina din fata merge cu mainile scoase pe geam , cad pe geam pachete de tigari , tigari , hartii , fumul la fiecare accelerare ma face sa dau pe reciclare 

- pe strada - se scuipa , se arunca guma pe jos , se injura , se ocupa trotuarele de grupuri de nimeni , se calaresc bancile si bordurile , se agreseaza verbal femeile catre trec 

- in magazine , calci pe guma , ti se tuseste in nas si in ceafa , toti ragaie si isi muta flegma din gat in masele , se opresc in mjlocul culoarului ca s-au intalnit doua familii de nevorbiti si nu mai ai pe unde sa treci , aia din spate se urca pe tine la coada la casa , cu ochii direct in cardul tau cand platesti 

Si toti au nasul pe sus , fiecare din motivul lui - ala ca a depasit , ala ca a ragait , etc 

Profesional e varza toata tara , instalatori la care curge apa dupa ce pleaca , doctori care nu cunosc corpul uman , profesori care nu iau 5 la materia pe care o predau , mecanici si depanatori care schimba si tot schimba pana la noroc merge , etc 

Link către comentariu

Te sustin 100%. Au fost multi bani in piata care au sustinut superficialitatea din asta rezultand o abundenta de dobitoci cu bani in buzunar, ei real fiind 0. De aici rezulta tot ce ai descris mai sus.

Link către comentariu

Pe Transfagarasan vezi cum elvetieni, austrieci samd. devin brusc idioti, pentru ca stiu ca nu sunt arsi. Asta e singura diferenta. Nu toti, e adevarat. Drumul e superb, mai ales pe nord, cand e mai liber :)

Link către comentariu

Personal, consider ca am cei 7 ani de acasa si am incercat tot timpul sa nu il deranjez pe "aproapele meu", nu a trebuit sa fiu educat de legislatie straina ca sa ma comport civilizat. De asta eu nu generalizez si nimeni n-ar trebui sa o faca, sunt convins ca sunt si altii ca mine, desi ai mare dreptate ca LEGISLATIA te educa cu forta! Fac parte din generatia care se ridica in picioare cand intra in sala de clasa profesorul si spuneam toti, in cor, cu mainile la spate "BU-NAAA ZI-UAAA"! 😄 Vorbeam cu DUMNEAVOASTRA si trebuia sa imi scot sapca atunci cand eram intram intr-o incapere.  Acum, vad la TV profesori batuti de elevi, ma rog, "pe vremea mea" n-am vazut d-astea...dar ce ne mai mira? Acum profesorul este luat la raspundere daca ridica tonul la un elev. In fine, s-au schimbat vremurile...

Am umblat pe afara mult, am deja milionu' de km condus p-afara, am cam vizitat toate tarile europene de dinainte de anii 2000, nu ma consider vreun sfant, am mai depasit viteza legala pe ici, pe colo cand ma grabeam, insa n-am pus in pericol niciodata viata altora. Carnetul mi s-a luat o singura data, in capitala noastra draga pentru ca n-am lasat o baba (cica) sa traverseze la Unirea. Apucase sa calce pe strada, cu bastonul, pe sensul celalalt, nu a facut 2 pasi sa treaca nici macar pe a 2-a banda, pe contrasens, mai avea de "pedalat" pana la axul drumului, eu am trecut, lansat, pe verde, ca sa nu tin traficul din spatele meu blocat in intersectia din spate si 2 "militieni" care filmau trecerea de pietoni m-au oprit cu "salt" in fata masinii, "agitand" bastoanele, urland la mine ca "daca am BMW decapotabil, asta nu imi da mie dreptul sa nu acord prioritate pietonilor angajati in traversare si ca cica sunt nevoit sa ASTEPT pana cand pietonul a trecut pe trotuarul celalalt!!!! 

"UNDE MA GRABESC?" Asta pe un ton...cum sa zic eu, nici maicamea nu urla asa la mine cand lasam usa deschisa spre curte, ca intra Nero si mananca platoul cu snitele de pe masa din bucatarie! Deci, dupa spusele lor, trebuie sa astepti ca pietonul sa urce pe trotuarul de pe cealalta parte a drumului, chiar daca soseaua are 4 benzi, nu e suficient ca a trecut de botul masinii, cica n-ai voie sa pleci de pe loc pana nu se urca cu ambele picioare pe trotuarul al 2-lea. Am ras ironic, am zis...."Hai ca ati prins infractorul, Bucurestiul este mult mai sigur acum, ma bucur ca nu platesc taxe degeaba si ca va meritati salariul!"

Mi s-a facut morala inca 5 minute, ca sunt obraznic si am ramas 3 luni "pe jos". De atunci, de fiecare data cand vedeam un pieton, chiar si ca se indreapta spre zebra, franam si ma opream, chiar daca nu traversa si il invitam eu sa "treaca" strada. Ma rog, invatatura de minte! Nu mi s-a mai luat carnetul de atunci in cei 21 de ani de condus zilnic. In UK nici nu exista treceri de pietoni si daca exista sunt foarte foarte rare. Exista refugii care le permite pietonilor sa traverseze, insa n-au prioritate. Ei trebuie sa fie atenti cand traverseaza, doar atunci cand traficul le permite. Eu, invatat din RO cu tablagiii care sar in fata farurilor sa te opreasca, franez din timp si le acord prioritate de trecere si aici, chiar daca eu am prioritate, dar de multe ori, chiar si bunul simt ma face sa opresc si sa las sa treaca o femeie care impinge un carucior sau un grup de elevi sau un batran inclusiv prin locuri nepermise, mai ales daca ploua. 

Cam asta sunt eu! 

@tavitaraRegasesc adevar in tot ceea ce ai spus, ai reusit sa bifezi cam tot ce m-a deranjat si pe mine in tara, bine, as mai putea sa umplu 2 pagini cu completari, dar nu vreau sa denigrez si cum am spus, nu generalizez. Sunt oameni de calitate care probabil se regasesc in ceea ce am scris si sunt convins ca majoritatea celor care citesc randurile astea isi doresc sa schimbe ceva in tara in care traiesc. Sper! Eu am crezut ca o sa fie mai bine, doar ca "la noi", daca esti civilizat, daca respecti regulile, daca muncesti legal, platesti taxe, "stai la rand" si zici "sarumana", esti luat de fraier, prosti sunt aia care stau in coloana, nu cei care trec pe rosu!

Jmekerii cu bani facuti din ilegalitati sunt dati exemplu, cei care fac nasoale si scapa sunt luati drept model, singura valoare "respectata" este BANUL, indiferent de provenienta, de preferat rapid si usor, fara sa se puna intrebari! Totul este bazat pe "relatii", conteaza "pe cine cunosti" si mai putin de aptitudini si calificari.

Romanul are o vorba: "Hotul neprins e negustor cinstit!":ROflag:

Eu as zice ca hotul neprins e un infractor, doar ca un infractor in libertate. Problema e ca la noi HOTUL PRINS sau mai bine zis HOTII PRINSI conduc tara. Cam asta e motivul pentru care am hotarat sa platesc taxe pe alte meleaguri.  

@dercosN-am intalnit austrieci si elvetieni nesimtiti in Ro, pot fi tot romani cu numere de inmatriculare straine, totusi. Am colindat si Austria si Elvetia de la un cap la altul de mai multe ori, traficul este 99% perfect! ❤️ Crezi ca merg strainii LEGAL in toata EUROPA si vin in Romania si incalca toate regulile de circulatie?

Imi e greu sa cred asta! In UK e la fel, daca se baga cate unul in fata ta fara sa semnalizeze, cand te uiti la volan e un tuciuriu, clar nu e englez! In Franta si Italia se circula mai "cu tupeu", deh, tari latine! Seamana cu noi, dar nu se compara gradul de nesimtire! 

Modificat de corad0
Link către comentariu

Da, o incalca. Sa vezi motociclisti elvetieni, de pilda, ce cocalari sunt in trafic si cum depasesc, cum merg, cum se baga printre masini, claxoane, muzica la maximum samd. NU sunt romani. Ii vad foarte des. Sau alti cocalari din toata Europa, care vin cu motoare enduro si isi bat joc de natura, nu mai spun de trafic.2.thumb.jpg.8f7db8e181607effebef9c37d61a338e.jpg

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!