Jump to content

BENTLEY "de saraki"

corad0

Postare recomandată

@cristi511Nu stiu cum se face ca de obicei sunt aceasi useri care sunt "Gica Contra" in mai toate postarile mele.

Nu e rau sa nu fii de acord cu cineva, ne putem expune punctele de vedere civilizat si putem dezbate subiecte cate vreti despre orice, atata timp cat moderatorii ne permit si venim cu argumente pertinente.

Cu cateva pagini in urma spuneai, te citez: "Eu nu vad nimic pasional in instrumentul (masina) asta." (PHAETON) fara sa fi mers cu vreunul vreodata! 🙄

Apoi, la postarea mea din camping ai spus asa:

"BABAETI! 

Stiu, o sa mi iau multa lamaie dar trebuie, trebuie sa zic asta!!!!!!

Luati ca pe o gluma "englezeasca", ca sa fim in tema: cum ma sa te duci cu "bentleyu" la camping?!??! cum ma?!!?! This is the most ROMANIAN thing of them all! by far!!!

Sa parchezi "bentleyu" in fata cabanutei din camping si sa te uiti la el in timp ce tragi dintr-un trabuc si sorbi un vin local! BAAAAAAA!!!" 

Dupa care ti-am aratat Ferrari in parcarea din campingul de la plaja si n-au mai ras "baietii". 😔

Acu' vrei si tu la camping:))te citez: "Cat priveste rulotele, intentionez sa inchiriez un weekend si sa merg cu familia. Cine stie, poate o sa mi placa. Pe de alta parte, sunt incurca trafic, indiferent ca sunt motorizate sau trase de duster sau betayga."

Acu' depinde si unde mergi la camping, vorba aia...😄 La Moeciu sau la Eforie probabil ca se trage rulota cu Duster, nu e problema. Te poti simti bine oriunde pana la urma.

Nu sunt rautacios, strainii cumpara DACIA LA GREU! Bine, nu sa traga rulote cu ele, dar pentru deplasare RUP baietii! Am vazut si Bigster, chiar arata bine! ❤️

Da, rulotele sunt "incurca trafic", e nasol cu ele pe DN1 in aglomeratie, drumuri inguste, doar ca p-afara tarile dezvoltate au autostrazi, te poti deplasa usor.

Probabil de asta si au atat de multi straini rulote si camper vanuri! Daca nu exista infrastructura necesara nu aveau succes. Exista avantaje si dezavantaje, sunt de acord. Tine doar de ce te coafeaza pana la urma.  

Asa cum am mai spus, mie imi place sa fac afirmatii si sa imi dau cu parerea despre "orice subiect" abia dupa ce am testat pe pielea mea sau vorbesc din experienta. E usor sa facem afirmatii in necunostinta de cauza. Incearca ceva si apoi da-ti cu parerea!

Sfatul meu este ca daca vrei sa inchiriezi o rulota, probabil ca ar fi mai indicat sa iei un campervan pe care il poti conduce, nu o rulota pe care sa o remorchezi cu masina proprie, desi cred ca e mai ieftin, dar totusi, e mult mai greu de manevrat, e mai stresant cu parcatul si necesita atentie sporita. 

Eu inchiriez "cabanute" cand merg la camping, e mult mai practic si mai confortabil, ai privacy, geamurile izoleaza fonic foarte bine, ai liniste totala, o mica terasa (foisor din lemn cu masuta si scaune) unde poti sta seara la un pahar de vin si dimineata sa iei micul dejun si sa iti bei cafeaua, ai baia proprie cu apa calda curenta, fara grija consumului si conditii "ca acasa", bucatarie utilata, plita, microunde, chiuveta, frigider, aparat de cafea, aer conditionat pe care il poti lasa sa mearga cat ai nevoie, fara sa ai teama de consum de curent, WIFI la discretie etc.

Trebuie sa iti aduci doar asternuturi si prosoape, altfel trebuie sa inchiriezi, oricum iti faci patul ca acasa dupa bunul plac.

Cu rulota esti cam nevoit sa imparti baia comuna, dusuri etc, desi sunt super conditii si e curat, au staf care le spala zilnic. La campingul la care am fost aveau inclusiv masini de spalat, restaurant, mese de ping-pong, darts. Ai totu' "la botu' calului!" 🐴 Oricum LOCATIA e cea mai importanta din punctul meu de vedere. 

Legat de "Cati dintre aia care "nu isi permit" un concediu pe an fumeaza?" Intram in alte detalii care nu stiu daca merita sa le dezbatem, vorba aia: "Ai bani mananci, n-ai bani, nu ti-e foame!"  Daca trebuie sa iti iei de la gura sa mergi in concediu, ce sa zic...nasol, stai acasa!

In UK un pachet de tigari costa cam atat: "A 20-pack of cigarettes in the UK costs between approximately £12 and £19, with the average pack costing around £15.26 in January 2024" Daca fumezi 1 pachet de tigari pe zi, te costa 500 de euro/luna in medie. Daca fumeaza si sotia, 1000 de euro! ❤️

Deci in UK daca un cuplu este fumator ar trebui sa scoata din buzunar 4500 RON PE LUNA, nu pe an! :)) hai ca daca fumeaza un pachet la 2 zile e jumatate...vreo 2500 de ron/luna, nu mai zic de astia ca vapeaza toti pe strada, tineri batrani, incredibil! Cred ca alea sunt si mai scumpe. 

Oricum, nu fumez, nu stiu, nu m-a interesat subiectul dar recunosc, pufai "Churchill" in vacanta pe sub palmieri. 😄

Remarca pe care am facut-o cu "WC in curte" a fost doar legata de problema pe care a pus-o pe masa @halamadrid: "Fain e cand trebuie sa golesti rezervoarele de la buda si de la chiuveta."

N-am vrut sa jignesc pe nimeni, asa e, mentalitatea unora nu o poti schimba, multi au SUV german parcat in fata casei iar in gradina e groapa plina cu kkt. 🤎

@dydu_kuf"Ca fapt divers, camping-urile sunt printre putinele locuri unde 99,9% nu vei intalni romani, o fi rau, o fi bine 🤔?"

Raspuns: Eu d-aia merg!  😄 Liniste deplina, ciripit de pasarele, aer curat, seara bei un vin pe terasa, te uiti la stele, asculti muzica in surdina...relaxare totala!

Fara muzica tare din masini, fara FOC, gratare, fara fum (doar eu afumam palmierii cu "d-alea de foi Dominican Republic made") fara galagie si rasete de betivi, asta apropo de socializarea "cu alcool" pe care a mentionat-o halamadrid, oamenii sunt chill, fara zgomot!

Lumea merge sa se odihneasca, nu sa faca scandal si sa ii deranjeze pe altii! 

Probabil de aia nu sunt romani! :beer:

Modificat de corad0
Link către comentariu

Confirm spusele lui @corad0 cu privire la campingurile din afara țării. Curățenie, liniște, aer curat. Chiar anul ăsta am fost in 2 locații - una la sud de Paris și cea de a doua la Cogolin/Grimaud (la mijlocul distantei dintre St. Maxime și St. Tropez).

Majoritatea turiștilor proveneau din NL, I, D, UK, etc. Din RO nu am văzut vreo mașină. 

Link către comentariu

Ca bine spui. Doar daca e sa compar un drum alpin din Austria /Italia ca pe altundeva nu am fost, cu unul de la noi. Nici nu ai ce compara, si aici nu ma refer la peisaj ci la atmosfera si comportamentul oamenilor. La noi orice e trebuie sa fie cu fum, cu lautari, cu alea alea. Ateveuri si motocrossuri care se dau in figuri si baraieli.langa masa ta. Sigur, am vazut fum si la mummelsee in schwarzwald, dar fumul ieșea pe horn si nu putea toata parcarea a fum de hamsii :))

Recent am fost insa placut surprins de o cabana pe semenic unde chiar ca auzeai pasarile. Nicio manea, niciun betiv, nicio taraba cu chiciuri.

Link către comentariu

Ps: legat de NFS 5, cat am frecat jocu' ala nu cred ca poti sa iti imaginezi. E de domeniul ridicolului. Eu nu am avut volan pt ca "sarakie", dar recent am încercat unul, microsoft cu FF nu fanatec și avioane logitech g29, ceva basic dar nu am reusit sa ma apropii fosrte tare de recordurile din tinerete. E posibil, clar, pt ca am mai mult finet decat din taste, insa Cote cu 2.06 sau pirineii cu 2.03 nu am reusit cu 993 turbo. Schwarzwald culmea mi se parea cel mai nasol dintre toate :)), probabil pt ca cu turbo 3.6 (964) mergeai ca pe gheata pe mizeria in evolution.

Link către comentariu

@LagunezSuper tare! Multumesc pentru confirmare! Am colindat St Maxime si Grimaud, locatii de VIS! O sa revin cu poze! Daca ai chef si timp esti binevenit sa adaugi poze din vacanta ta aici. ❤️ 

@marius1982.11Da, superb jocu', daca stai sa te gandesti ca a aparut in urma cu 25 de ani. Cat de tare ar fi un nou NFS PORSCHE, mai ales ca au aparut ceva modele intre timp! Doamne-ajuta sa se sesizeze cineva si sa faca! L-am terminat din tastatura, volan am luat pe urma, in rate, tin minte ca era un baiat care aducea piese de PC din Ungaria si l-am rugat sa ma lase sa platesc in transe. Ce emag? Ce PC Garage? Ce garantie? 😄 Mi-am vandut rolele si skateboardul ca sa imi iau volan! Parca era un plastic "ordinar" de la Microsoft, dar isi facea treaba...Bicicleta am mai tinut-o, nu eram pregatit sa renunt la ea, mai ales ca mai mergeam cu ea la scoala!:))

Pe urma am avut si G25 si G29 am niste milioane de KM pe Euro Truck Sim 2...si am terminat cam tot ce e de Rally, seria Forza Motorsport, Gran Turismo etc...Acum ma joc SnowRunner, desi nu mai am rabdare cu volan, imi ajunge cat "ma joc" la munca..

Din aprilie 2023 pana in prezent am facut 170 000 km...😄

Modificat de corad0
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   1 membru

• pronet
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!