Jump to content

BENTLEY "de saraki"

corad0

Postare recomandată

halamadrid

Prinderea centurii se vede in lateralul scaunului. O fi difuzor de aer pentru racirea "bijuteriilor".😀

Zonda arata altfel, ai 2 variante: iti place mult  sau nu iti place deloc. Interiorul e plin de "chestii" din  carbon, metal, piele, pare foarte aglomerat, dar arata foarte fain.

V12 twin turbo AMG, cred ca rupe asfaltu'.

Au renuntat la curse F1 pe Nurburgring din motive de siguranta. Circuitul era "prea solicitant", prea lung si pot aparea diferente de temperatura si de umiditate in sectoare diferite ale circuitului, astfel "siguranta pilotilor poate fi pusa in pericol".  Really?

@corad0de acord cu tot ce ai spus de F1, dar in privinta Nurburgring s-a declarat impotriva inclusiv Max (care e singurul pilot cu oo din F1). Inseamna ca dimensiunile masinilor actuale, performantele lor, plus lipsa de intretinere a circuitului, fac o cursa sa fie extrem de periculoasa acolo. Imi vine in minte accidentul lui Grosjean din Bahrain, a scapat cu viata doar datorita halo-ului. comparativ cu Justin Wilson care a murit stupid in Indycar, doar pentru ca americanilor le placeau cursele mai barbatesti. Acum  halo au si masinile din Indy.

Gandeste-te ca Senna ar fi trait si ar fi castigat titluri daca erau normele de securitate de acum, era la Williams, cea mai buna masina a timpului.

Pe de alta parte, daca Grosjean iesea printre copaci la Nurgburing,  era mort.

Masinile au devenit pur si simplu prea performante, strategiile prea elaborate, cursele prea plictisitoare.

Dar FIA poate introduce reglementari simple, gen 3 schimburi obligatorii de cauciucuri, sa vezi cum nimeni nu mai face managementul uzurii pneurilor si toti merg la limita posibilitatilor masinii.

In DTM era obligatoriu sa faci 2 schimburi de anvelope, intr-o cursa mai scurta.

Modificat de halamadrid
Link către comentariu
marius1982.11

Nu stiu, presupuneam si eu ca e aia. Scaunele scoica din porsche au si centura normala si in 5 puncte pe care o poti monta optional pt cei care folosesc masina pe circuit.

Intr-adevar. Nu observi unde trebuie sa vina, deoarece fanta pe unde trece centura e fix pe locul unde e un pliu.

Link către comentariu
halamadrid

De curiozitate am cautat ce ar fi. Singura explicatie cat de cat logica (in afara presupunerilor mai hazlii) ar fi ca de acolo se regleaza inaltimea scaunelor. Ciudat.

Zonda scaun.jpg

Modificat de halamadrid
Link către comentariu
marius1982.11

Era mai spectacol pt ca intr-adevar era mai periculos F1, se murea mai mult, la propriu. Recent era Grosjean sa o mierleasca sau cel putin sa o pateasca lafel ca si Lauda la ring, adica sa arda de viu. Sunt absolut sigur ca o mai mierleau cativa, cred ca acum 2 ani parca tot la Silverstone cand s-a dat peste cap chinezul, Zhou parca.

Sigur, ei isi asumau, vorba lui Niki care zicea ca isi asuma nu mai stiu ce procent ca e riscul sa moara. Dar pt noi, fanii, era trist sa pierzi un mare nume ca Senna.

S-au introdus f multe solutii pt a creste siguranta, de la hans, viziere mai mici si mai rezistente de la faza cu telescopul in mecla la Massa, elemente de suspensie si roti care nu au voie sa se desprinda la impact, halo acum mai recent, celula de combustibil mai protejata, nu se mai fac realimentari pt a nu mai pleca pilotii cu furtunu' dupa ei, cu toate ca era spectacolos pt unii, nu cred ca era placut pt cei care ardeau de vii in proces. Mai e si accidentul lui Zanardi care l-am prins in anii mei de F1. Eu ma uit din 97 si pana anul trecut cred ca se pot numara la o mana care curse am ratat. Deja sunt prea multe GP-uri si deh, alte prioritati din cand in cand.

Mie ce imi lipsesc sunt V10-urile, din pacate doar V8 am prins live, dar si aia era senzatie.

Un material cu Brundle ce l-am vazut recent: https://youtu.be/w-3Npp6OH8U?si=ptYPLPGmUT1wuBZU

Link către comentariu

Parerea mea strict personala este ca, in ziua de azi, cursele de formula 1 au devenit ceva foarte plictisitor (din pacate). 

Link către comentariu
halamadrid

Zanardi a suferit accidentul in urma caruia a ramas fara picioare pe cand concura la americani in CART, competitie rivala ce se desfasura in paralel cu  fosta/actuala IndyCar. Ma uitam la TV in direct cand a avut loc accidentul.

Parerea mea strict personala este ca, in ziua de azi, cursele de formula 1 au devenit ceva foarte plictisitor (din pacate). 

Cred ca e parerea tuturor fanilor, dar mai e o sansa din sezonul viitor, se amesteca iar cartile  odata cu noile monoposturi si un nou regulament tehnic.

Modificat de halamadrid
Link către comentariu

Oricum totul e loterie

Poti sa fii cel mai bun si sa duci cu bine toate cursele la capat iar apoi sa cazi cand schiezi 

Link către comentariu

Risc exista in orice sport pana la urma, daca e sa se intample, se intampla! Vorba lui Tavi, mergea Schumi cu 300 km/h pe ploaie fara probleme, punandu-si viata in pericol in orice secunda si cade la ski in timpul liber si isi termina cariera.

E pacat sa diluezi un sport si sa ii pui interdictii doar ca sa ii reduci riscul, nu mai zic de reglementari politice aberante. 

Iar legat de Nurburgring, pana la urma toti producatorii auto de masini performante isi raporteaza timpii si recordurile acolo, oare de ce? Sa arate de fapt cat de capabile sunt masinile pe care le construiesc in cele mai solicitante conditii de condus extrem!:Driver:

Da, este un circuit deosebit de periculos, diferente de nivel, de temperatura, de umiditate, portiuni cu o calitate a asfaltului precara, acu' haide sa interzicem Formula 1 si sa le punem motoare de drujba pentru ca pilotii din generatia asta risca sa nu mai termine o cursa! 🙄

Daca F1 este periculos, ce sa mai zicem de WRC? Mergeau si merg in continuare baietii cu peste 240 km/h pe zapada, pietris, pamant, prin padure, sar cu masinile zeci de metri, merg in derapaje controlate pe serpentine la o palma de prapastie si nu se mai plange nimeni de calitatea "asflatului" si siguranta. 

Tin minte "era" de AUR in raliuri si grupa N, vremuri de mult apuse: 

@halamadridPoate ca are MAX "oo" printre pilotii de azi, nu contest ca e talentat, dar fata de pilotii de F1 de "pe vremuri"  e o fetita cu codite care se frustreaza de fiecare data cand e depasit si da vina tot timpul pe ceva atunci cand pierde: pe masina, pe anvelope, pe echipa, pe ceilalti piloti,

doar pe erorile sale de pilotaj nu.  :soothe[1]: Mie dintre pilotii actuali imi place de Leclerc, un baiat talentat, modest si "la locul lui". Mai toti pilotii de azi "pozeaza" in vedete si superstaruri planetare care castiga enorm din publicitate, pilotajul este lasat pe locul secund din pacate.

Acum important este sa il facem pe Hamilton SIR si sa ii punem steagu' de GAY pe casca in timp ce micsoram capacitatea motoarelor masinilor din F1 ca sa "nu polueze", in momentul in care ai bagat politica in sport, s-a terminat, devine boring: 

3386.jpg?width=1200&height=900&quality=8

211119-lewis-hamilton-qatar-ew-1027a-feb

Ce sa mai zicem de siguranta si risc in MOTO GP sau BOX, MMA, UFC, hockey, rugby, sarituri de pe stanci in apa, sarituri cu schiurile sau parasutism? Oamenii aia isi risca viata de fiecare data! Asa si? Riscul face parte din spectacol. Daca n-ar exista risc, cred ca nimeni n-ar mai merge la circ de exemplu. 

Ca sa nu mai zic de cursele de la ISLE OF MEN, baietii astia au lasat sportul INTACT, la fel cum era din 1907, fara sa intervina in nici un fel in a-l dilua, conduc motociclete de strada, putini modificate, pe strazi publice in conditii EXTREME, un sport in care mor multi rideri, dar e un SPORT nealterat. 

Nu poti sa interzici SPECTACOLUL care vine la pachet cu riscuri si de fapt aici se diferentiaza baietii de "fetite" dupa parerea mea. In curand o sa bage astia reglementari de siguranta si la SAH.  :))

Modificat de corad0
Link către comentariu

Ehee, Walter Röhrl...CarreraGT-ul de pe pagina 18 e semnat de el.

Modificat de marius1982.11
Link către comentariu

Mie personal Moto GP imi pare extrem de riscant, cu toate astea, de la Simoncelli nu cred ca mai murit cineva, dar oase rupte au fost pe banda rulanta.

In WRC ai sanse mari sa scapi in caz de accident, McRae sau Burns au murit din cu totul alte cauze, ca exemplu. Numai Kimi cate accidente a avut cat a concurat in WRC, dar a scapat intreg,

Am crescut uitandu-ma seara tarziu la rezumate pe Eurosport la Sainz, Makinen, McRae, mai tarziu Gronholm, Solberg, Loeb.

Ultima vedeta a WRC ramane Loeb, desi celalalt Sebastian aproape ca il ajunge la numarul de titluri.

Modificat de halamadrid
Link către comentariu

@halamadridDaca tot l-ai mentionat pe McRae, adaug si eu o povestioara cu o "escapada de weekend" facuta cu ceva timp in urma, care are o legatura cu legenda britanica a WRC-ului. Vezi? De asta nu imi iau elicopter! Dumnezeu sa-l ierte, imi pare rau pentru gluma macabra! 🙄

In 1995 Colin McRae castiga primul campionat mondial de raliu WRC cu o etapa care s-a organizat pe domeniul de la Chatsworth House, Derbyshire.

M-am gandit sa surprind un cadru cu varianta in miniatura a "Subarului" celebru, in aceeasi locatie, care, pe linia dreapta de "gravel" din padure a stage-ului de rally, in urma cu 30 de ani, atingea viteze de peste 230 km/h, asta asa, legat de "riscul" din cursele F1 din prezent,

pe vremea aia, daca "greseai" cu covrigu :Driver:, ieseai in decor si mureai instant "incolacit" de un copac! Am mai spus ca de cand eram copil colectionez masinute la scara 1:18, un fel de "bibelouri" de pus in vitrina. 

Cei de la Top Gear au refacut acest traseu in masina legendarului pilot, aducandu-i un tribut.

Tin minte ca am inceput sa ma joc Colin McRae in 1998 pe PC, terminand toata seria cap/coada, de mai multe ori chiar, cu diferite masini, apoi a urmat seria DIRT RALLY cu care am reusit sa rup un volan Logitech G25 facand upgrade la un Logitech G29 ulterior, dar HEI, asa am reusit sa bat recorduri la mine in camera! 

Sunt convins ca am transpirat la fel ca si McRae pe STAGE-ul de la Monaco, oricum platisem ceva in plus sa primesc jocul cu semnatura lui! ❤️ 

AP1GczMJR21GJClgFDrgl4zyJi40FL6mTzvM2VIK

Classic%20&%20Sports%20Car%20%E2%80%93%2

maxresdefault.jpg

maxresdefault.jpg

AP1GczOhFs81NqSwMnCubzmY39tfDVRZPe8UbpNr

AP1GczNkVawefAv5RA_MFXYY9a96AUnZT9fmFhTn

AP1GczNvMR_jCUAQ3jxk8vHS4vwtr0f3g1JsdmY2

Mi-a stricat poza asta cu Rollsu', nevasta-mea face poza la "castelul" Ducelui de Denvoshire, pe un domeniu de 14 000 de hectare', eu incercam sa il suprind pe Baloo🐻 :

AP1GczM_m1kRZ1cRNKRDzOu3l0f5XJoNeEPwCOch

AP1GczNtcOFXcjxEbgVVzR4INNg8KTmxqvc5OM92

AP1GczO7hmwNNE-dJat4jWU8slFjjZXTxUDvc3rG

Modificat de corad0
Link către comentariu

Din seria, "ce masini am mai fotografiat pe care nu le vezi in Herastrau sau Pipera?:Driver:

Cateva din exponate au fost prezente si la Silverstone, la Marele Premiu F1 si la Goodwood Festival of Speed, "MECCA AUTO" care a avut loc in acest weekend.

Le-am auzit pe toate pe pista, "chinuite la maxim" , nu pot sa descriu STRIGATELE si URLETELE evacuarilor, oricum, acesti MONSTRI, chiar si stand pe loc, ai impresia ca merg cu 300 km/h, ultimul HYPERCAR din lista este electric, le-a cam batut pe toate, cel putin cand vine vorba de accelerare, doar ca "in liniste".🤫

M-am gandit sa postez si o masina "verde", Rimac Nevera care are vreo 2000 de 🐴 (Hammond a avut un accident serios intr-una asemanatoare, a si stat in spital o perioada) nu de alta, dar sa nu o suparam pe URSULA si pe GRETA, vorba aia, "incalzire globala"🌎🙄

Din punctul meu de vedere, Lamborghini Murciélago LP 670-4 SuperVeloce este cel mai "vocal" concurent! ❤️ Chiar daca are vreo 15 ani...i-a "bagat in buzunar" pe toti concurentii, inclusiv pe "tenorii V12": Daytona SP3, Enzo, Lambo SVJ, sau Pagani Huayra, cel putin cand vine vorba de "voce":wub:

Desi nu e V12, Porsche Carrera GT cu al sau V10, avand o evacuare aftermarket a reusit sa imi puna o lacrima in coltul ochiului, dupa Murcielago SV! Doar Lexus LFA si M5/M6 cu evacuare Eisenmann cred ca pot fi adversari veritabili, i-am "ascultat" pe toti! Am si condus un M5 E61 V10, Touring.

In momentul in care schimbi treptele SMG in zona rosie, incepi sa razi, iar dupa 200 km/h incepi sa plangi in acelasi timp! Probabil ca variantele mai vechi Audi RS6/S6 V10, dotate cu motorul VAG pus si pe Gallardo/R8 pot oferi o senzatie similara, desi am condus Gallardo V10 (si Audi R8 V8) si mi s-au parut mai "cuminiti" , cel putin acustic. Cand vine vorba de putere, cam toate se invart in jurul a 500 cai. N-am cronometrat acceleratiile insa masinile "te baga in scaun", iar cutia de viteze te plezneste peste ceafa cu tetiera la fiecare schimb in zona rosie. La mers normal, schimburile treptelor par obositoare. Nu sunt masini de mers la LIDL. 

Noile cutii de viteze sunt mult mai "smooth". 

BMW a reusit sa faca UN SUPERCAR cu valente F1! Am condus doar varianta BREAK! Doamne fereste! Nu o sa uit prea curand experienta! SMG-ul nu e placut la mers "ca restul traficului", nici asta nu mi s-a parut o masina de folosit "daily" desi este "de familie".

V8-urile sunt silent si linistite daca e sa le compari insa oricine ar visa la asemenea motorizari. ❤️ 

Va pot oferi detalii suplimentare despre ele daca aveti intrebari, cateva sunt branduri britanice (Aston Martin Valiant, McLaren Senna, McLaren P1, Gordon Murray T.50) enjoy: 

AP1GczPXFBB0RewYp6Ip-5PsytfTkoghycjKbtDi

AP1GczOxvKAf6p3TCWQ6BuqZ95nlpePBX-TV9RyA

AP1GczODPI2h8ZU0QaiFbTp04VgjnSYSyVTHbcUH

AP1GczOi8mmogumah-Xmmfh5Wcd19wBwNeauipD1

AP1GczNNMB1SPvpfj3751F6RBAKu63_EZRh3tIt8

AP1GczPigAXZWu17fHJSjPyFee5XWafrt_PgY4AP

AP1GczMplbefyJ24dmSY2hgqHNDPVeuvdPZw0Kgo

AP1GczNJHQzDT1HIWQslZWXeO2BOaIg18m6ryVDl

AP1GczOWAEVq3k2evH8qieH40Q8PaM5r5LxD-Emp

AP1GczNDIpNtPS32NBxZg0ErXIKg2yPvus6DLnws

AP1GczOU0EqHRMBDc33xQpp3cxLNNwzzhvjolWtQ

AP1GczMOj74j9XrYPl4fjw_OE8TyJkskk5OFkETk

AP1GczP7jfi5bRKDfNNLT7sRJriDnWakBroll8kO

AP1GczNKPdm6ZP_i7ThUhG4_j_Ol2OJihfA5R5vD

AP1GczMBMctR4rtsE2CQmsYNfjCXHtxpUo4GM2Z5

AP1GczOImnGqvpu2uWZv1FMuoFyNxx6xcbFXsyB8

AP1GczMQPruHTVFmzTTURXss1IXRrSL2AY1ybZF9

AP1GczOd7KDD_GQK87AGXn68e-BCbJEW2mnbq_2w

AP1GczN8hsNMEFnbidfIn32n0_1qn5bXoi1Zozt8

AP1GczM0ZswM_BN5jweWIn-fd9lLLXBeCYeaUog9

Modificat de corad0
Link către comentariu

Avea dreptate Gigi Becali, degeaba ai castel, daca nu sunt si niste oi langa el.😃

Daca ai putea alege pentru o saptamana una din masinile de sus, pe care ai alege-o?

Link către comentariu

@halamadridSi cand zici CASTEL, nici macar nu e castel! Cladirea pe care am fotografiato e un fel de "vila", proprietarii  sunt niste "verisori" de departe cu baba, "ZA QUEEN", fie-i tzarana usoara, "dacat" niste dukes (duci) care si-au construit acel "MANSION" prin 1687 pe un domeniu de 14 000 de HECTARE!

Bah frate, 14 MII de HECTARE!!! Cam asa traiau "jmekerii" englezi, ma rog, inalta societate, pe vremea cand noi inca ziceam "Sarumana" la turci.. 🙄

Si cica Becali e bogat, latifundiar...:))El considera ca are palat...:biggrin: Am vizitat acest mansion si in interior, in perioada Craciunului, are 126 de camere, avea brazi impodobiti in aproape toate incaperile. "Bogatzala" dar la alt nivel..vorba aia, diferenta dintre milionari si miliardari..

Si aici, unde locuiesc, e in nord, e mai "pe sarakie", vorba vine, dar e sub Londra, daca e sa povestim de castele, sa vezi ce e in SUD, Westminster, Buckingham, palatul lui Churchill, Blenheim etc...Sunt sute de domenii de acest gen, pe toata insula, partea tare e ca fac parte din NATIONAL TRUST, administrate de stat si sunt disponibile pentru vizita publicului. Cam tot ce tine de "castele" sunt ale poporului..."gen"...😉 Se organizeaza nunti, evenimente private, expozitii, concerte si intalniri de masini de tot felul, tare, nu? 

In loc sa mergi in parc de exemplu, te poti plimba la astia in curte, pe malul lacurilor, printre caprioare, pauni si lebede, in natura, admirand gradini cu plante exotice si te poti opri sa bei si o bere, ma rog, ar trebui sa spun ceai 😄. Lumea isi aduce de acasa scaune pliabile, cearceafuri, jante frigorifice si fac picnic in natura, impreuna cu copiii si cu catelul fara sa comenteze nimeni NIMIC! 

Sunt curios in cat timp vine cineva sa iti atraga atentia la PELES, Corvinilor, Bran sau Cantacuzino ca ai calcat iarba..Bine, la Peles cade tencuiala si inca sunt probleme cu achitarea facturilor de caldura, dar asta e alta poveste...🙄

Din banii incasati pe biletele de intrare, aceste domenii si cladiri sunt intretinute si astfel isi pastreaza grandoarea, oamenii au joburi, in incinta se gasesc restaurante, cafenele, magazine, in care gasesti produse alimentare si bauturi (cam orice iti doresti, de la carne de vanat si mezeluri la produse lactate, legume, fructe, deserturi, conserve, gemuri, orice, toate produse artizanal) suveniruri, haine etc! Toate astea sunt facute prin fermele gestionate tot de ei, oamenii valorifica orice, inclusiv blana oilor din care fac super stofe. Ca exemplu, Becali isi procura stofa pentru costume din UK, fiind cea mai calitativa la nivel mondial, peste cea italiana. 

"Daca ai putea alege pentru o saptamana una din masinile de sus, pe care ai alege-o?"

UAU! Grea intrebare! Foarte grea! Hai sa spunem altfel, pentru niste ture de circuit sa zicem, as alege ENZO.  Pentru o zi acasa cred ca as alege Huayra, pentru o luna acasa, Veyron, dar daca ar fi sa o primesc de tot, sa o bag in garaj forever, probabil LaFerrari.

Este hypercarul meu preferat, dar in cazul de fata, noul Ferrari Daytona SP3, stie Triac ce stie, tocmal a intrat si in colectia lui. 

A intrat si in colectia mea, mi-a fost livrat pe masa din bucatarie :))

AP1GczP-4HWc0Xd1v2dYWBcSLvyczHy9ZOasbR1x

AP1GczMtDdJV6Yr8ahhk2NeWq14JXaDsI9emc-wp

AP1GczOk8Iz1ZN60FEeR8Lq2MK-efJ0IEEGdX9pJ

AP1GczO2YwHd80qNGK6qJSZk73n2u08k60bQoJVC

AP1GczPE0Cl0-s8F1SLcpiRLeYbRIdvI4FpIZRHD

AP1GczOSISsSOidBoJpWaFQuiSjEAvkcmq3hd5lI

AP1GczNPb_HiBu064FVVCCBD7HmOSAuwBBQZSWpT

AP1GczOiUOxK7D2o7ahhvAd4QYDgHF3Zes3CaBBL

AP1GczMdaXn2pjK_gupC0M0eE1djhZyk7ks3ODae

AP1GczM3kSuvXoKsGrTjJE-Bz5mmgjYHaDe2Bc0J

AP1GczPlH4ZvcUCIkp-OfrpdfBCWVPE6IExOic0I

AP1GczP60YdD1691JTz_DzSUzoGRkHuVboX3DN7y

AP1GczMAL6vsD0swS0uYUQ-VGXtmTCe4fER0tpgA

AP1GczOe7pEpsA44TcXOMlaCngVqVTDB9Vlfy7y0

AP1GczMHhYnWjPOaqwU6VnCl-yjC9h6SeCfrRuoz

Daca va plac pozicile cu "papusile"  din colectia mea, o sa mai pun! ❤️ 

Modificat de corad0
Link către comentariu

La Cantacuzino au ars iarba, despre ce vorbim? De călcat am calcat si eu pe ea, e voie.

Ai fi zis ca filme...ca CGI...nu. prima e captura din film, a 2-a poza reala de pe maps.

IMG-20250612-WA0033.thumb.jpg.53ab6a57a142531be20fe62904cc53d9.jpgIMG-20250612-WA0025.thumb.jpg.cab4f562b3f87d8704302e450f6a543f.jpg

Restul sunt făcute de mine vara asta. Superb.

IMG-20250607-WA0030.thumb.jpg.31a2db531320a983c284164e3deba57d.jpgIMG-20250717-WA0011.thumb.jpg.7fcf3c8647f53f0357dc30608f71997a.jpgIMG-20250607-WA0001.thumb.jpg.b354b714123797558946bbae37974f00.jpgIMG-20250606-WA0054.thumb.jpg.fb7374c4e72abd17743d6cb7a25f2fb9.jpgIMG-20250606-WA0012.thumb.jpg.773c3051a52dfb3cf36388ec35d3030d.jpgIMG-20250606-WA0009.thumb.jpg.d0fc9e37d2ec4c472f391b243f9d9387.jpg

Link către comentariu

@marius1982.11Da, e frumos, am fost de cateva ori, opream cand mergeam la munte, am inteles ca au filmat si Wednesday acolo. 🙂

Modificat de corad0
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!