Jump to content

BENTLEY "de saraki"

corad0

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Mayfair e "something else"! Am vizitat Londra de mai multe ori, ai nevoie de minim 2 saptamani cel putin ca sa vizitezi "in mare" tot ceea ce merita. METROPOLA are multe cartiere frumoase, daca stai sa te gandesti ca populatia se apropie de 9 milioane + 10 milioane in "imprejurimi", te ia ameteala! 🤪

Proprietati deosebite sunt multe, Vladimir Putin detine o parte din centrul Londrei, multe cladiri cumparate prin oligarhii controlati, citeam ca a cumparat de curand o proprietate de 250 000 000 GBP. Cat? "O CASA" vorba vine, domeniu de un sfert de miliard? Deh! Londra! Nu "englezii" sunt jmekeri pe "cocioc", mai degraba arabii, rusii si indienii. Doar prin Sudul Frantei mai exista proprietati la pretul asta, daca ne "limitam" doar la Europa. 😉 Proprietatile regalitatii sunt controlate de stat, sunt publice, 'vorba vine", apartin societatii si sunt intretinute din taxe, NATIONAL TRUST dar sunt disponibile vizitatorilor (publicului).

E adevarat ca exista o inalta societate, foarte multi duci/ducese care detin proprietati si domenii private.

@halamadridTe inteleg perfect! La fel si nevasta-mea, interesata de cladiri, cultura, istorie, puncte de interes, filme, moda, regalitate, cultura, eu "geana" pe masini, atasez cateva poze random, facute la ultima vizita.

AP1GczPwLmRC1xhVgv8fjFadKTEerSRtJGVfmQAq

Eu, in fundal facand poze la jucariile baietilor care "dorm" pe petrol, bineinteles: 

AP1GczOBq4Q2QnIjLqcrjrWfQrtrkOFceTq_q8_L

AP1GczMNLNHJhpfEyFAGc9nmWZhVgw3u7PF4suev

AP1GczM4FGHVauWRYO6hLdN9bGCnqo9FLdSMJyyM

AP1GczNW8e3qQrP_xvqynRtdCppPcHhUuxRW-dGS

AP1GczM38RLucFHRaVeGU7uGRNxSeOckLjJjdpU4

AP1GczPrwyWm18jlePtbBnehEqtcPZ5OVz9gIJE_

AP1GczPVRR2Ipw7NYDzhHKclOLOEBPwUjsfbfH6r

AP1GczNnieALXKfXzU93LYI3JvB1CcspgeanoJ38

AP1GczNpH3C09R3AQGczAqhDH2l2AMCa6q84P1vY

AP1GczOHGfNY1p469Jej7YKrDT09UkSXIIvSUkMG

AP1GczPcS7oKxQ2NxJQ2YmWSWenDxpLR33anRgNo

AP1GczNgqYMnJ7BQm2uVw-y5pCiafLqAdoQnyvdP

AP1GczMkoJUzp5FkEFR0hkcQXRw3zznoKERUBBM0

AP1GczO5AXmDLZq6onFkH-PHQlUrn_08AvfIXow7

AP1GczNCKCVXjnJKLLBr_-fKGE-aiZsi4hQDvFfi

Hotelul a fost foarte misto situat in inima ❤️ Hyde Park! O cladire de prin 1780 situata in Marble Arch:  

AP1GczN2Ulm2oUQRd5TKSioUGye5DBqPb-KvIgPb

AP1GczN5jJpRyPm1w6uiw3J9c7XtrjSeCM0tRzln

Pat mare cum imi place mie: 

AP1GczPJ3LHBJvxRnqtNIxSv8cpDkjTc75luK3nb

AP1GczOaMKTlgsxT4J6qROCAngdoOBj2qXP_UWpf

Mic dejun "englezesc", am intrebat de ciolan si ceapa rosie langa fasole, da' n-aveau:

AP1GczMkE-qf56lEJBdzTMWuhHB46bM7UVXDxKzA

AP1GczMXkZmwdiOZ6FlAuSLYPXptsFcagAAJhXdU

Desi micul dejun era inclus in fiecare dimineata la hotel, am hotarat sa incercam si "peste drum", ascultand recomandarile "in soapta" ale unui opatar "chinez" 😄, ce sa zic, n-am regretat:

AP1GczONza98xylqTLXze8pYfgxlYwkESUyijZ24 

AP1GczOcgG9hWWCtZDhdvJRh3VMuVgCBK4BUNVpE

AP1GczM673Xu3-avE4qb9-5N1sYLjm4MTgWKIjPO

AP1GczOsdShOv08sO-pAr_wFdi0mZY7LWjDPL3bT

AP1GczOVhOMRRtWN-HwRY_v80OXzpi_i7QqT1-5R

Cel mai bun "Fish and chips" din Londra este la Mayfair Chippy, dupa recomandarile locale, pe strada, puteai admira, la 2 minute cate un Bentley, ROLLS, Maybach, Ferrari, Lambo etc

Monaco mi s-a parut "pistol cu apa" :))

newspress-collage-xt2pgolg6-171330287579

AP1GczNYOPyeZXQWfg-ObzW-pZCXFlJ8W1CpoPrJ 

AP1GczOIYY50XI9io_Ice_pyVhOg3Q4blQ-One9N

Desi Londra este un izvor de diversitate, gasesti orice fel de restaurant, de orice fel de nationalitate, dupa toate buzunarele, eu am fost cel mai multumit in CHINA TOWN, se mananca diversificat, rata, vita, noodles cu legume, orez cu fructe de mare,  etc etc, nu dai gres: 

AP1GczPfHc4tZsMVnTidqjVw4k0iPyW1qUU7ECAt

Am parcat masina la subterana, (nu Aventadorul, eu am un "Passat" mai lung) vis-a-vis de hotel, 50 GBP/zi, la Monaco era 30 de euro/zi. Ce sa mai zic? Scumpa Londra, nene! 

AP1GczPfD4VrzDsq_E7JKtEdJ8P1JjzJg62DIPaa

Gelateria italiana este TOP: 

AP1GczN-pbBP0cJ4vLc0myODBf0YP72ISLaLtNNJ

NANI, ca tot l-am recomandat pe Michael Fassbender cu noul serial AGENCY, eu "iubindu-l" de mai de mult, din seria ALIEN: 

AP1GczN8c7XmvWDMtkCZAYTk5J2iLIy1opcSnw9P

Nevasta-mea facea poze cu Churchill, eu cu: 

AP1GczNp5Bxdks0dhxPCO4Sh7xkRfrwCOxjgCidJ

Am niste "giga" de poze doar din Londra, dar nu vreau sa poluez, am vrut doar sa raspund la subiectul "Mayfair". Hi-hi! :P

@vizitator: "Nu merita banii pe chirie, nici in Ferentari nu vezi asa gropi in asfalt. Cum sa dai 50 000 lire pe luna pe un loc in care cazi in groapa cand iesi din casa??🤑"

Majoritatea proprietarilor iti cer chiria platita integral pe un an intreg! Deci daca vrei sa te "muti" adauga chiria/luna x 10! :))AVANS! Mai adauga un contract semnat pe minim 5 ani, deci dupa ce ai platit avansul te "angajezi" ca o sa platesti chiria pe urmatorii 5 ani, lunar, iar daca nu mai vrei si renunti, bineinteles ca exista clauze, deloc ieftine! Toate astea sunt datorate cererii foarte mari. "Nu merita" este subiectiv, pentru altii care au buget, merita! 😉 Asta este valabil in general pentru straini sau pentru cei care nu au nici un istoric de chirie! Crede-ma pe cuvant!

Pretul chiriilor in general este raportat le nivelul de trai, nu la cate camere si metri patrati are apartamentul/proprietatea, asta daca o luam dupa mentalitatea romaneasca, desi e logic, ca un apartament cu 3 camere va fi mai scump decat unul cu 2 camere.

Londra este un HUB principal in economia mondiala, nu doar al Europei. Atata timp cat lumea va castiga bani frumosi acolo, cererea o sa fie mare si chiria o sa fie mare. Daca n-ar fi cerere, n-ar exista oferta. Simplu!

BTW: lasa cateva gropi din fata "blocului" , "orice padure are uscaciuni", cand mergi pe centura cu 5 benzi pe sens, uiti de toate gropile din "orasi"...:Driver:I

In Londra nu prea are sens sa ai masina, transportul in comun este foarte bine pus la punct, am coborat la -4 la metrou pe scari rulante, sa ne intelegem, statii pe 4 nivele????? Trec metrouri unele peste altele! ❤️ Gandeste-te cata populatie trebuie sa se deplaseze...REPEDE!

Ah, si daca ai masina...costa enorm sa o detii! 12.50 GBP/zi costa doar taxa de poluare, cam 150 GBP/luna RCA in medie iar parcarea in zona centrala 10 GBP/ora, dupa 5 ore poti sta toata ziua 50 GBP/zi. 

Modificat de corad0
Link către comentariu

English breakfast cu omleta in loc de oua ochiuri am mai intalnit pe la hotelurile ce fac parte din lanturi britanice, aflate in alte tari decat UK.

Totusi, varianta traditionala e mai gustoasa. Eu nu-s fanul gastronomiei din UK, pentru mine top 3 sunt Spania, Portugalia si Italia.

Dar nici nu pot spune ca am suferit de foame la britanici, ai de unde alege, iar locul unde mananci adauga un plus mancarii si bauturii. Altfel simti un pahar de sampanie sus in The Shard, o pinta de bere pe malul Tamisei sau  o gustare corporatista in Canary Wharf.😊

EB.jpg

Modificat de halamadrid
Link către comentariu

@halamadrid

Corect! Multe hoteluri au acest tip de mic dejun, am intalnit si eu in Grecia si Spania, avand foarte multi turisti britanici, se conformeaza. Englezii detin o gramada de proprietati in Spania, mai ales la mare. Fiind imperiu, au colonizat, au facut comert cu sclavi, etc!

Nu mori de foame cu bucataria englezeasca, dar sunt praf comparativ cu italienii, francezii si spaniolii. Ei considera mancare traditionala, curry! 😄

Unul din lantul lor de magazine cu electrocasnice, gen Altex in Ro se numeste Currys. 🤭

Modificat de corad0
Link către comentariu

Imi cer scuze ca abuzez de topicul tau, dar vreau sa postez niste bijuterii de motoare. Masinile le tot vedem, motoarele se vad  doar partial, prin luneta, in rest, doar la muzee.

Curry-ul l-am ratat intentionat, fish & chips  -nu ma omor dupa cod, indiferent ca e in bacalhau sau fish&chips. Consumul mare de sandwich-uri la pauza de pranz poate fi o explicatie pentru asa multe englezoaice durdulii.😀

F4.jpg

F3.jpg

F2.jpg

F1.jpg

Lambo 1.jpg

Lambo 2.jpg

Modificat de halamadrid
Link către comentariu

@halamadridFrumos, tare! Am vizitat Maranello, am vazut motoarele direct la fabrica+cele expuse publicului la muzeu, insa am ajuns sa ma lovesc de ele si la munca! Cine ar fi crezut? Eu sigur nu! 

Era sa lesin cand am vazut ce are un client in garaj, dupa care, in timp, am inceput sa ma obisnuiesc, in UK sunt multi "d-astia". Am aflat "din incinta" ca si Tiriac colaboreaza cu niste baieti de la Londra pentru reconditionare si mentenanta cand vine vorba de Ferrari de epoca: https://www.dkeng.co.uk/ 

Clientul asta la care am ajuns este situat in Nord Vest, aproape de mine. Nici macar nu au pagina de FB, media etc. Sunt cunoscuti local si n-au nevoie de reclama. Really? :))Mda, n-as fi crezut asa ceva, daca nu traiam "pe pielea mea". Cred ca eram foarte castigat daca ma apucam sa fac vloguri, tiktok etc, poate as fi castigat mai mult, mai ales ca intru in contact cu masini de vis foarte des, insa nu mai am rabdare si nici timpul nu imi prea permite. Fac in curand 40. M-am "ofilit". :))Pot sa spun ca am reusit sa ajung sa iubesc ceea ce fac si chiar o spun cu mana pe inima ❤️  Tot ce mai am "rabdare" sa fac sunt niste poze umile: 

AP1GczOCvb5jWKqo3dQ32aqx40xuZ6W_nJGRFAXI

AP1GczOeEWGn6GGWCb7MJb8gMeVgyfJOYiNx0Jxk

AP1GczOyMMtr41o3oeDEWXSuJ6bqoyBRsAs0zkEs

AP1GczMEGK3BqEADBF-gQf0uSvqq_JBSzeOfr8PL

AP1GczOhCscgM4u9kNLrup6cu9JilVaM02LEQiJD

AP1GczM9FkfH7-yiQx_7jswekuGF8pmxTl9MH0UZ

AP1GczP1NWp3CMHF7Qv5MKAN8emfHA8cxojGaC9b

AP1GczNmLsr_LQpmUh1QmVeVKw4W1Z-psWmzGI1z

Modificat de corad0
Link către comentariu

Niste VAG: 

AP1GczNt27kQY_UDHmEqwyS7b1i9DfGD7MRL96KV

AP1GczOiFf4rvbIVV03uaajwYg-aK682_Ofwngur

AP1GczNOLeJTsICJ89u1ZGipxCqW82umS6OYGd61

AP1GczNjBt31iEv8K4FegWFe6djTpgk87D-6bglK

AP1GczPOQptrzxgqxlMLx4BZ16GEY128Q8m3qsKj

AP1GczPiNUotG24o0EB0VQUb0PWQjjeG4vq32OHy

AP1GczOuPy5_ekXwkVPfV21GHbvjtriDIBeXBYYq

AP1GczOZvFB_-nfL6_yfyqhhGGtJsfq4B49D99Wc

AP1GczNyKWiWfKCA9J7T047fMCZaN0Bm7lVlKd6F

AP1GczODZWd3P_aDQ3EO5pB7BHZ9AHhmfxN9PX3k

AP1GczNmC_5dcWd9lDUgKFTQCvMDJWiuxJyMitHr

AP1GczMt8fVzJrEpNeo6kErUaLn-Rh87d3lC9Ls1

AP1GczMXCbVI76zU4gcTbwbrYclwUSJozMGHvNiM

AP1GczPunGQu5B09B12o-y0umHSS4BquHcqEltLw

AP1GczOTIRa9Y5l05CBz21DUuUwBgr9MWS7JpuvP

AP1GczOP75xvOSsZCM53_DV1KwSU-U640b_Dfcwq

AP1GczPU1b68ouZoZVTHh9BX0CzBSQxuuHHyWPJt

AP1GczPRTH8E0py7rEOpH8PsTAtFpLu7NNPAXKpM

AP1GczP0nurlXuaIQ2m_Q0mMZ6i3n3AMgno-KVx9

AP1GczM7hTDbIFtjgAhMqEz73H6qDGxl-zgjAWbm

AP1GczNDUs6ziVpJ_e4CJJ1Nf27BTWZMRi4XNjbS

AP1GczMNBO1KdSRvW6JzUF-MDah_FEKtaqB8y_zf

AP1GczPWEKr1mFound-txxL08vlC_bxS3GE0KLVm

AP1GczNQmDjHJ-GbeW9wlp6KsVu6obe9amgPTgoR

Modificat de corad0
Link către comentariu

Toate sunt faine , acum chiar nu mai stiu ce sa aleg , o sa raman tot la asta a mea decat sa imi para rau ca am luat una si vroiam alta 

Link către comentariu

Ce amator, pai le iei ambele.

@corad0cum ai putut sa vezi motoarele din fabrica, sunt curios? Noua ne-a zis ca trebuie sa fim proprietari de F. Au zis ca astea de la stuttgart nu se pun. Ce hateri.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   1 membru

• marius1982.11
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!