Jump to content

Probleme, identificare consumatori baterie Skoda Superb 1


Ursu82_kiki
 Share

Recommended Posts

Ursu82_kiki

Salutare! Acum 2-3 luni în urmă, am rămas fără baterie! Am dus-o la tester și mi-au spus ca-i bună doar trebuie încărcată, am încărcat-o și am plecat! Luni pe 22.03 am dat sa pornesc și nu mai aveam baterie! Am luat-o am dus-o la meseriaș, la fel descărcată, baterie bună, necesita încărcate! Am încărcat-o, am pus-o joi pe mașină, azi sâmbăta, moartă! Am pornit-o cu cabluri, am plecat mi-am luat un multimetru sa testez consumatorii și pe minusul de la baterie l-am inseriat! Îmi dădea 0,88 A consum! Deci am ceva care mănâncă, dar ce? După 20 de minute de stat și așteptat, poate se închide ceva, nimic, la fel! Am început sa scot siguranțele una câte una, și la poziția 37 când scoteam se ducea în 0,31A, am continuat cu scosul și la poziția 15 când am scos, a scăzut la 0,25A! Din ce am bajbait eu am zis ca e casetofonul! Am pus siguranța și am scos casetofonul! După ce l-am scos pe el a rămas în 0,31A cu siguranța de la poziția 15 pusă! Nu știu ce este poziția 15 dar din poza îmi dau seama ca ar fi ceasurile, care și ele au o problema și anume, partea de sus a display-ului unde afișează radio, când se aprinde, când se stinge cu toate ca radio funcționează, deci cred ca e o problemă și acolo, dar nu știu ce!

De ce radio fura curent și pana acum nu? Și de ce la ceasuri dispare partea de sus și reapare?

Dacă am scos toate siguranțele din bord din partea stângă și tot mi-au rămas consumatori de 0,25A, unde sa mai verific? 

Skoda Superb 1, 1.8t AWT DSG și cu trapă fotovoltaica 

IMG_20210327_131343.jpg

IMG_20210327_131346.jpg

Screenshot_20210327_222746_com.android.chrome.jpg

Screenshot_20210327_222822_com.android.chrome.jpg

Screenshot_20210327_222758_com.android.chrome.jpg

Link to comment
Share on other sites

Verifica consum cu ceasuri si radio scoase.

Link to comment
Share on other sites

Ursu82_kiki

Mulțumesc, asta am făcut și rămânea în 0,20A,tot mult! În fine după demontat jumătate de mașină, am reușit și am găsit problema! Firele care intrau în broască de la portbagaj, erau oxidate(prima poza) ! Am dat jos, am curățat și momentan pare în regulă! 

In schimb, am problema cu rândul de sus de la display la ceasuri și anume nu sta tot timpul aprins, și am observat ca nici butoanele de pe volan de volum+/- nu funcționează tot timpul! Ce poate fi? 

@spido dacă tot te-am prins :) zi-mi ce sunt mufele cele doua de pe casetofon, una e radio(alba) și a doua? Am mai găsit cablurile din pozele de mai jos legate mai în spate și nu știu de la ce sunt. Dacă poți te rog sa ma ajuți! 

Mulțumesc! 

 

IMG_20210328_133059.jpg

IMG_20210328_141605.jpg

IMG_20210328_141811.jpg

IMG_20210328_141815.jpg

IMG_20210328_141820.jpg

IMG_20210328_141839.jpg

Link to comment
Share on other sites

Cele 2 mufe sunt antene ptr radio.Ceasuri cu probleme. Butoane de volum-doar alea nu merg? Sau pica toate comenzile?

Link to comment
Share on other sites

Ursu82_kiki

Deci eu am observat doar la alea din dreapta, unde se afla volumul și cautare posturi! Dar ele mai funcționează uneori, uneori nu! Nu-mi dau seama ce le influențează! Cat despre display ce trebuie făcut? Și acele cabluri de la ce ar fi? Mulțumesc! 

Link to comment
Share on other sites

Butoane-posibil oxidate..se curata cu alcool izopropilic.

Acolo pare a fi un cablu coaxial..antena Gps posibil.

Ceasuri-probleme diplay.

Link to comment
Share on other sites

Ursu82_kiki

M-am gândit eu sa fi oxidat contactele la  butoane! Cum se scot, au șurub pe partea din spate a volanului? La ceasuri, merg reparate sau înlocuite, oricum am de gând sa le scot sa vad ce-i acolo! 

Link to comment
Share on other sites

F l o r i n

Problema cu afisajul si comenzile = aceeasi. Lipsa comunicatie între radio si ceasuri, can uri, etc. Trebuie verificat. 

Nu este problema clasica cu incalzire display (unde am schimba cu altul nou)....ci e o problema de comunicație....posibil nod can uri oxodat, etc

Link to comment
Share on other sites

Ursu82_kiki

Mulțumesc de răspuns, dar îmi poți spune unde le-aș putea găsi? Can-ul sau acele noduri, sa verific! 

Link to comment
Share on other sites

F l o r i n

Trage altele direct de la unitate la ceasuri, vezi daca se rezolva problema 

Link to comment
Share on other sites

Ursu82_kiki

O sa încerc, dar o sa fie cam pe bâjbâite din moment ce nu cunosc exact care sunt! Încerc, întâi sa desfac și sa vad ce găsesc! 

Link to comment
Share on other sites

F l o r i n

Orange maro...Orange cu ce mai ai tu acolo. Fa o poza clara la mufa. Oricum, ai diagrama pe carcasa radio, can+, can -...alea sunt

Link to comment
Share on other sites

Ursu82_kiki

Ok, mulțumesc! Azi am observat și faptul ca setez pilotul și se decupează în mers! 

Link to comment
Share on other sites

Ursu82_kiki

Mda am revenit de la mașină! Încă mai am consumator! Gâtu' mamii ei! Nu știu ce poate fi! Ieri când am umblat la broască și-a revenit, azi nu! Am băgat cheia în contact și am învârtit de volan s-a dus iar în 0,02A, ofi de acolo nici nu știu! Nu am găsit nici un tutorial cum sa desfac acolo la volan, am rupt niște cleme, are niște rahaturi de șuruburi stea mici cu niște gauri mici nu încape mai nimic pe acolo! Ma chinui sa scot airbag sa ajung la comenzi pe volan, nu reușesc! Îs un pachet de nervi! 

Link to comment
Share on other sites

Ursu82_kiki

Am reușit sa scot volan cu totul, ceasuri, și mufa de la casetofon! Încă mai am 0,45A consumatori! Am scos și siguranțele de la pozițiile 37 și 15 și nimic! Am scos mufa de la contact, nimic! Am scos iar siguranțele toate și nimic! Și când de odată a scăzut la 0,02,ce naiba poate fi? Nu știu unde sa mai verific! 

Link to comment
Share on other sites

Scoate cate o siguranta pe rand si dupa fiecare,asteapta 2-3 min ptr a lasa modulele sa intre in stand-by.

Link to comment
Share on other sites

Ursu82_kiki
Posted (edited)

https://youtube.com/shorts/eCF4qzuc-nw

Am făcut un filmuleț cu display-ul sa vedeți cum face! Nu știu ce sa mai fac! După ce v-am spus ca și-a revenit singur la 0,02A am deschis-o am închis-o, și la fel de N ori după câteva secunde se ducea singură în 0,02A! Am pornit-o am mers cu ea 2 minute, am oprit-o, și acum iar nu mai scade! Are 20 de minute și nu scade și oscilează între 1A și 1,22A! Tura trecuta am scus mufele din ECU și tot nu a scăzut! Nu știu unde e modulul de la cutie sau siguranța sa o scot și pe aia, ca e DSG, și mai e o chestie, am trapa fotovoltaica și învârte ventilatorul de habitaclu cât e soare non stop, doar ca atunci în momentele când scădea normal la 0,02A, ventilatorul tot mergea, deci cred ca nu e de acolo! 

Faza e ca apăs din cheie sa o deblochez cu multimetru inseriat și avariile se aprind dar mașina nu deschide, decât după 3 apăsări, sa fie oare asta ceva? 

Acum am închis-o cu multimetru pus și ma duc la ea peste o ora sa vad dacă a scăzut! 

Edited by Ursu82_kiki
Link to comment
Share on other sites

Ventilatorul e alimentat de trapa foto...nu ala consuma.

Link to comment
Share on other sites

F l o r i n
1 hour ago, Ursu82_kiki said:

Am făcut un filmuleț cu display-ul sa vedeți cum face!

Poți sa masori si sa scoti sigurante cate vrei. Urmareste ce se intampla pe comunicație,  pe liniile de can. De aceea iti face asa afisajul, nu era nevoie de filmulet.

 

Link to comment
Share on other sites

Ursu82_kiki

Am fost la mașină după o oră, la fel aveam 1A! Am scos siguranța 37 de la casetofon și a scăzut la 0,55A,am scos și siguranța de la poziția 15 și a scăzut la 0,40A! Am pus siguranța 37 înapoi de la casetofon și a crescut pe la 0,80A, fără sa mai pun siguranța de la 15, am închis și am plecat! M-am întors după 30 de minute și aveam 0,02A fără 15 pus! Am pus 15 înapoi am deblocat și a crescut la 1A, după circa 5 secunde a scăzut la 0.07 cu mașina deblocată! Deci eu nu mai înțeleg nimic! Pe siguranța 15 se află: Instrument cluster, air conditioning, automatic gearbox, exterior mirror adjustment memory and Navigation system! Ceva de aici nu închide! 

@F l o r i n din poza reiese 2 pini la Can+ și 2 pini la Can-, eu pe care ii măsor? Sau care duc la ceasuri? Toate 4 firele? Aceste fire merg direct la ceasuri sau mai trec printr-un modul ceva? 

 

IMG_20210328_141421.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ursu82_kiki

Deci tind sa cred ca de la casetofon este ceva! Când o pornesc partea de sus în care scrie Appply Foot Brake, ala nu dispare și sta aprins tot timpul, după ce bag în drive și trebuie sa apara de la radio, atunci încep problemele! 

16170756546956920741471018579774.jpg

Link to comment
Share on other sites

F l o r i n
11 hours ago, Ursu82_kiki said:

din poza reiese 2 pini la Can+ și 2 pini la Can-,

Nu, reiese ca nu stii sa citesti diagrama. Iese un can hi si un can lo.

Eu nu ti-am zis sa ii masori....citeste ce ti-am scris mai sus, sa faci....ca metoda de testare.

Link to comment
Share on other sites

Ursu82_kiki

Azi nu am reușit sa umblu la ea, am fost la muncă! Cu siguranță nu știu, ce pot sa spun și recunosc e că le bâjbâi, acum dacă ai răbdare sau timp sa ma faci sa înțeleg aș aprecia! Când ai spus sa urmăresc te-ai referit sa masor dacă au continuitate și nu-s întrerupte, sau sa le urmăresc fizic pe unde se duc? 

Ce am mai observat în seara asta când veneam de la muncă este că atunci când am aprins luminile, s-au aprins ceasurile, casetofonul, mai puțin modulul de climă, care s-a aprins singur după aproximativ 30-40 de secunde! La fel s-a întâmplat și când am stins luminile, clima s-a stins ultima la fel după 30-40 de secunde! Sa însemne asta ceva? Mâine o dau jos și o verific pe la mufe!

Link to comment
Share on other sites

F l o r i n

Mergi pe urma firelor de can, asa cum ti-am zis. Desfacute plasticele, vezi pe sub scaun sofer pana in spate, etc.

Link to comment
Share on other sites

Ursu82_kiki

Mulțumesc @F l o r i n, o sa încerc sa merg pe ele! Azi însă am observat ceva ciudat, am observat ca nu se aprind lămpile de la uși când deschid ușile, nu se aprindeau nici când le porneam eu, nici plafoniera nici cele din spate!! Am dat plafoniera jos, am scos mufe am pus la loc, și au început sa se aprindă doar manual! Când deschid orice ușă nu se aprind, decât manual! Dacă le las pornite ele din când în când filează, clar undeva nu e contact! Ce ar putea cauza sa nu se aprindă când deschid ușile? 

Am mai observat ca atunci când mișc pârghia  din broască cu mâna, fără să o închid sau deschid, doar cât are el cursă, în bord îmi arată ba închis ba deschis, oare sa fie la broască ceva? 

Îmi pare rău că va stresez așa, dar ma disperă! 

16171792687346791969301300218026.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Similar Content

    • Silviu_7
      By Silviu_7
      Nu am gasit un topic corespunzator pentru problema asta dar zic sa incerc aici.
       
      In legatura cu vinieta de parcare in B, a trecut cineva recent prin procesul acesta? Stiti de hartie trebuie ceruta de la leasing?
    • Mike8
      By Mike8
      Mi se par super interesante usecase-urile diferite ale noaste cu app-urile officiale, nu toata functionalitatea exista si este la indemana.
      Nici mie nu mi-au potrivit 100% si ... I did this, o sa incerc sa postez zilele astea info cum
      (merge cu iOS/Alexa/Android).
       
      PS: e pt GTE ( vezi si range ) dar cum trage datele din WeConnect portal, cred ca merge si cu eGolf/ID3
       
      Teste in terminal:

       
      Rezultat: integrare cu iOS shortcuts / siri

       
    • NoCO2
      By NoCO2
      Am văzut în manual cum se montează cupla pentru suportul de bicicletă, poate cineva să confirme că această cuplă este in dotarea mașinii la livrare?

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in broserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim! :) 

 

Accept