Jump to content

Cumparare masina din Germania

barton
 Share

Postare recomandată

Am observat ca nemtii nu prea isi verifica mail-ul si prefera FAXul. Cred ca e o solutie la indemana pentru ei. Cereri de informatii, rezervari, confirmari totul se face prin fax. Pe mail am primit mai mult raspunsuri evazive. De cateva ori am sunat si pot spune ca se descurca binisor cu engleza. Depinde acum si unde suni. O reprezentata un dealer serios trebuie sa poata vinde si vorbitorilor de alta limba in afara de germana. Daca totusi preferi mail-ul incearca sa traduci (ex: google translate) in germana. Sunt mai receptivi si macar te baga in seama.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ma poate ajuta cineva?Este posibil ca un Vw Golf V model 2005 sa nu aiba computer de bord???E considerat o dotare (si trebuie amintita la dotari) sau e ceva standard pana si la echipare trendline?

Link către comentariu

Sa inteleg ca ai avut curajul sa trimiti banii inainte de a vedea, atinge masina? Nu ne-ai spus ce comision ti-a luat banca pentru virarea celor 17000 intr-un cont din alta tara!

am virat banii la reprezentanta la mahag (stiam dinainte ca sunt foarte seriosi si mai aveam inca vreo 2 optiuni, 2 a3-iuri care imi placeau tot la ei pe site). foarte multa lume m-a asigurat ca nu e nici un risc, inclusiv cel care mi-a adus masina... om serios :)

Link către comentariu

Salut,

Vreau sa-mi cumpar un VW Golf V 1.9 TDI 105 CP pana in 60-70 de mii de km de cel mult 2-3 ani,comfortline.Ma gandesc sa plec in Germania dupa masina.Credeti ca pot gasi ceva convenabil pana in 12.000 E?

salutare. ai multe variante la banii astia de 1.9 tdi. intra pe mahag.de si apoi pe gebrauchte -> fahrzeug suche (sa nu ai popup blocker activat) si da acolo criteriile tale de cautare. uite aici cateva exemple in imaginile atasate (masinile inca nu au poze ca probabil inca nu le au in curte dar daca le ceri poze iti trimit in cateva zile)

de exemplu cel la 12.450 de euro (sigur iti lasa din pret pana la 12.000 daca negociezi) are doar 39.000 de km si dotarile:

First reg.: 14.12.2004

Equipment components: Manual transmission, Radio/CD, Air conditioning, Sports seats, Traction control, EDS, ESP, Head airbags front, Side airbags front, Driver and front passenger airbag, Servotronic, Multifunction steering wheel, Alloy wheels: x16, Electric rear-view mirror, Remote control for central locking, Telephone preparation: Telefonvorb. mit Freispr., Electric windows 4x, Heat protection glazing, Immobiliser, On-board computer: Multifunktionsanzeige plus Bedienung, Rear seat bench split: R

post-26849-1222535312_thumb.jpg

post-26849-1222535326_thumb.jpg

Link către comentariu

Multam popa.misu pentru ajutor.

Are cineva o lista cu autohaus-urile de incredere din zona Bavaria poate chiar si Sttutgart?

Link către comentariu

de unde poti stii ca sunt de incredere ? eventual sa recomande fiecare unul-doua pe care le-a verificat personal

Link către comentariu

Salut!Pot sa va impartasesc si eu din experienta mea caci masina mi-am luat-o tot din Germania,am fost personal dupa ea cu o persoana care se ocupa cu asa ceva.Cred ca sunt doua optiuni cand vreti sa cumparati o masina SH din Germania:

1.Se poate apela la cineva de incredere care aduce masini si aici puteti merge cu el,comisionul fiind mai mic,sau faceti comanda ce fel de masina doriti si el v-o aduce

2.Puteti sa o cumparati personal,dar cred ca aici sunt necesare urmatoarele:cautati masina pe net pe mobile.de sau autoscout.de;cu ajutorul cuiva care vorbeste germana sau chiar engleza sunati la locatia respectiva,cereti date despre masina si apoi f, important este s-o verificati daca a avut accidente sau nu,sa vedeti nr de km sau alte probleme de natura tehnica,de obicei cu seria de sasiu,dupa care,daca totul e ok faceti rezervare si plecati sa o cumparati.As recomanada a se merge cu un prieten ceva,cu masina,ca in caz ca la fata locului nu sunteti totusi multumit sa puteti cauta altceva.Si cred ca cel mai indicat este sa mergeti direct in Germania pt ca e altceva ce se vede in poza fata de realitate.A,si in Germania cica masinile sunt mai ieftine la persoane private decat la parcuri auto si se mai lasa si discount mai maricel,astfel va puteti scoate banii pe calatorie.Si feriti-va intr-adevar de sudul Germaniei(zona Nurenberg-sper ca am scris corect) pt ca masinile sunt "aranjate" datorita romanilor si turcilor care salasluiesc pe acolo,dar si de fosta Germanie de Est pt ca zona e mai saracacioasa economic si automat masinile nu sunt bine intretinute,de aceea prin aceste zone sunt si mai ieftine.Bine aici nu e o regula total generala,puteti gasi si pe aici masini bune.Din cate am vorbit cu altii care aduc masini din Germania,si cunosc destui care au facut si mai fac bani cu treaba asta,cele mai bune masini se gasesc in nord-vest si vest.

Link către comentariu

Cum poti verifca o masina din Germania dupa seria de sasiu?Din cate am inteles de la un prieten care are niste relatii pe la Porsche Romania baza de date e la nivel national doar sa iei legatura cu cei din Germania de la VW.Si astea in cazul in care si-a facut toate reviziile la service-uri autorizate VW

Link către comentariu

Baza de date este la nivel mondial, dar probabil nu a stiut sau nu a vrut sa te serveasca.

Link către comentariu

foarte multa lume m-a asigurat ca nu e nici un risc, inclusiv cel care mi-a adus masina... om serios :icon_thumleft:

@ misu daca se poate da-mi un PM cu telefonul persoanei . Ma gandesc sa apelez si au la el , daca nu e cu suparare .

Link către comentariu

Si feriti-va intr-adevar de sudul Germaniei(zona Nurenberg-sper ca am scris corect) pt ca masinile sunt "aranjate" datorita romanilor si turcilor care salasluiesc pe acolo,dar si de fosta Germanie de Est pt ca zona e mai saracacioasa economic si automat masinile nu sunt bine intretinute,de aceea prin aceste zone sunt si mai ieftine.Bine aici nu e o regula total generala,puteti gasi si pe aici masini bune.Din cate am vorbit cu altii care aduc masini din Germania,si cunosc destui care au facut si mai fac bani cu treaba asta,cele mai bune masini se gasesc in nord-vest si vest.

Acelasi lucru am auzit si eu de la cineva care se ocupa cu adusu masinilor din G.

Recomand sa mergeti personal dupa masina, asa am facut si eu si nu am regretat deloc.

Link către comentariu

Multam popa.misu pentru ajutor.

Are cineva o lista cu autohaus-urile de incredere din zona Bavaria poate chiar si Sttutgart?

Recomand cu cea mai mare incredere http://www.auto-mueller-online.de/

E in apropiere de Frankfurt, doar 60KM. De acolo mi-am luat masina, neamtu a facut toate actele chiar inainte sa ajung acolo. Am postat un pic mai sus toata povestea. Este dealer doar de Audi si VW. Intrebati de Mattias Wolf.

Toate bune

Link către comentariu

Salutare.Am si eu o problema cu cumpararea unei masini SH din Germania.Vreau sa iau un Golf 4 variant 1,6 benzina si daca se poate pina la 6000 euro.Am o prietena in Germania care m-a anuntat aseara ca a gasit la un privat la 6300 euro masina,zice ca arata super (cred ca a negociat pretul) este din 2003 si are 136000 km (si carlig de remorcare,care imi trebuie pt.rulota).Mai multe detalii nu mi-a dat telefonic,dar a rezervat-o si urmeaza sa mearga cu un mecanic cu tester sa o vada.Mai multe detalii nu am urmeaza sa vorbim azi pe net sa mai imi dea ceva detalii.Comparativ cu ce am vazut pe net mie mi se pare bun pretul la anul asta,chiar daca are doar dotarile standard din fabrica.(inca nu stiu daca are si altele)Problema ar fi la nr de km,ce ziceti merita?Ar fi problema ca are atitia?Am mai intrebat pe forum inainte cam la citi km maxim merita luata o masina pe benzina si parerile au fost ca pina la 120000 km.Acuma,ea imi cauta de vreo 2 luni si a mai gasit anul 2002 stare super buna la 7700 euro;deci in general 2003 n-a gasit la asa pret si stare f buna.Am observat ca daca masinile au km putini sub 100000 la anii 2002-2003 cam trec de 7500 euro.Eu cam atit am disponibil pentru masina,pina la 6500 si singura problema asta ar fi,ca mi se pare ca are ceva km...Ce ziceti merita?Pina merge mecanicul sa o vada (probabil maine) trebuie sa-i spun clar daca sa o ia;deocamdata a rezervat-o si aseara i-am zis ca vreau,dar am aflat de nr. de km si as vrea daca-mi puteti spune mai multe pareri ce ma sfatuiti,mai multi bani n-am.Si daca as lua-o ar implica ceva costuri ulterior la km astia?ar fi nerentabil?Va rog niste pareri ca sunt intr-o mare dilema:visul de a avea un Golf variant si realitatea materiala.Astept sfaturi,multumesc anticipat.

salut, eu de 2 sapt mi-am achizitionat un golf 4 motor 1,6 16V 105CP variant din 11.2001 cu 6000 euro dupa lungi negocieri, neamtul a cerut 6370 pe el. are 4 geamuri electrice, A/C,computer de bord, 4 airbag-uri, inchidere centralizata, jante aliaj pe 205 cu DUNLOP SPORT si avea 114.300 km cand l-am luat. am facut aproape 3000 de km cu el si nu are nicio problema. ce am schimbat cand am venit in tara au fost bucsele ( boala la golfuri ) si urmeaza sapt viit sa schimb distributia. adevaru' este ca am vazut ff multe masini intr-o sapt cat am stat in germania. chelt acolo nu am avut pt ca am avut la cine sa stau pe gratis. sper sa-ti gasesti ce iti doresti !! bafta !!!

Link către comentariu

Cu placere Ady...

Masina poate fi verificata dupa seria de sasiu mai ales daca a fost reparata in service-urile autorizate din Germania. Eu am primit pe mail un pdf cu toate detaliile. Daca prietenul tau nu te ajuta, gaseste pe altcineva. Poti incerca aici pe forum, sunt destui oameni de treaba care au acces la asemenea informatii.

de unde poti stii ca sunt de incredere ? eventual sa recomande fiecare unul-doua pe care le-a verificat personal

intrebi pe unde poti de dealer. eu am intrebat aici pe vwforum ( http://vwforum.ro/index.php?showto...=mahag\.de ) si la un service Audi. peste tot am avut acelasi raspuns ca sunt de incredere. cel de la service mi-a spus mahag nu ia inapoi masinile la buyback daca nu sunt perfecte.

Link către comentariu

'danut82'

Salut.Mersi de informatie.Ma bucur ca mai stiu pe cineva cu masina asemanatoare in Cluj,ca de cind m-am hotarit sa iau (cam din iarna) ma tot uit prin oras la golf variant si majoritatea sunt diesel,foarte rar am vazut 1,6 benzina.Intre timp am mai primit detalii despre masina:are AC,inchidere centralizata deci cam dotari standard,a fost mecanicul sa o testeze dar nu mi-a mai zis rezultatul din motive de net,dar cred ca a iesit bine ca pe sms mi-a zis ca-i da un avans neamtului ca sa nu i se faca vreo alta oferta pina-i vine masina noua (trebuie sa astept pina atunci).Eu o sa merg dupa ea la sfirsitul luni octombrie.Daca mai stii cam ce cheltuieli suplimentare ai avut,(numere asigurare,autostrada,etc)eventual pe aici la vama ceva... sau chiar in romania,te rog sa mi le scrii,ca sa stiu cam cu ce bani sa merg la mine.(Si eu am la cine sta deci asta nu ma va costa) Daca sunt mai multe si nu te derenjeaza,eventual pe PM.Apropo de pret daca ai luat la 6000 anul 2001 si ai vazut multe masini sa inteleg ca daca voia-i un an mai recent,2002 sau 2003 erau mai scumpe sau nu tinea-i neaparat la un an anume de fabricatie?Si zici ca are computer de bord,m-ar interesa unde este plasat,cum arata si ce functii are ca am intrebat daca Golful care mi-l ia are asa ceva si a zis ca nu,da cine stie,poate nu stie ea cum arata.Am inteles de pe forum ca sunt trei tipuri.Ai cumva din cel care iti spune si cu voce ce si cum,sau cel care arata doar consumul instant de combustibil?

PS.cit te costa schimbarea distributiei (cu pompa role,tot) si unde,m-ar interesa ca poate in German sa fie mai ieftin,pe aici am citit ca piesele-s mai scumpe.

Link către comentariu

salut,

sunt nou pe acest forum si am niste intrebari. mi-a luat cineva un golf 3 din 94 cu 140,000 km motor de 1.6 cu 75 cp si cu carte service(masina nu a ajuns inca in tara) si pretul era 2250 e dar neamtul a lasat-o la 1950 dupa multe negocieri. are volan sport si arata bine. ce am observat din poze e ca are un semnalizator schimbat. de asemenea cica are probleme cu ventilatorul.

intrebarile mele sunt :

1. sunt km reali?

2. e posibil sa fi avut accident si sa fi schimbat aripa si daca da ar trebui sa apara in carte nu?

3. daca e volan sport exista posibilitatea sa fi fost rupta masina?

4. probleme cu ventilatorul.. sunt doar ca sa ascunda ca nu merge aerul conditionat?

multumesc mult.

Link către comentariu

nu stiu daca poti afla 100% daca sunt km reali, doar cati km a avut ultima data cand a intrat intr-un service autorizat.

orice reparatie a fost facuta intr-un service autorizat trebuie sa iti apara in istoricul masinii si poti sa il consulti la o reprezentanta vw sau audi din romania, dupa seria de sasiu.

la 3 si 4 nu stiu daca iti poate raspunde cineva aici pe forum. cel mai bine e sa mergi la un mecanic priceput dupa ce ai masina.

Link către comentariu

Nu iti apare nimic in cartea de service a masinii ...nici macar un bec schimbat! Cartea service este numai ptr evidentierea schimburilor obligatorii de ulei, filtre, lichid de frana si verificare instalatie airbag. Colegul popa.misu, te trimite la reprezentante sa verifici ceea ce te intereseaza pe tine, dar asta nu e chiar asa usor!

Modificat de Leo
Link către comentariu

Si la achizitionarea unui automobil SH din Germania e bine ca acesta sa aibe carte de service cu reviziile aproximativ la zi si la service autorizat.Ca doar pe baza ei se poate afla nr. real de km pt ca fiecare revizie se introduce in baza de date cu ce s-a facut si cati km avea masina.Deci la orice service autorizat din tara se poate afla nr. de km de la ultima revizie facuta la un service autorizat.

Link către comentariu

@ misu daca se poate da-mi un PM cu telefonul persoanei . Ma gandesc sa apelez si au la el , daca nu e cu suparare .

ai pm

Link către comentariu

Salut!

Eu am inteles chestia cu cartea service, dar ce ne facem cu cele contrafacute care se cumpara din Germania cu maxim 100 euro si se scrie in ele tot ce vrea clientul , km putini, fara probleme majore, etc.

Eu maine voi primi seria de sasiu a masinii care am comandat-o care de asemenea are carte service si 126k km,reali cica, si ma voi duce cu ea la reprezentanta, pentru ca atatea am auzit si cate se mai povestesc ca te descurajeaza aproape de tot . Eu unul sunt "fript tare" o data iar a2a oara nu se mai intampla.

Bafta tuturor ce opteaza pentru masini SH !

Cele noi le lasam pentru prim-ministri :icon_thumright:

Link către comentariu

Sunt modalitati de a observa daca cea carte service este originala. De exemplu la mine , cand s-a schimbat lichidul de frana s-a pus un autocolant pe laterala portierei soferului cu data urmatoarei inspectii la frane. In carte , la sfarsit, la rubrica respectiva a fost inregistrat si acest lucru, data, care corespunde si cu data de la inregistrarea schimbului de ulei respectiva, si pus stampila service-lui. Am pe langa ce s-a scris in carte la un schimb de ulei, la o revizie, este si factura in original, cu detalierea tuturor operatiilor si preturile pentru piese si manopera. Pe prima coperta trebuie sa fie un autocolant cu toate datele masinii..., serie sasiu, motorizare, codurile cu dotarile masinii...etc. Aceasta e facuta dintr-o hartie mai diferita cu caractere specifice (trebuie sa vezi si la alte masini cum sunt). Acelasi gen de autocolant il regasesti si la locasul rotii de rezerva. Modalitati sunt....ochi sa ai!

Modificat de Leo
Link către comentariu

Salut,

Stie cineva daca se pot face acte vanzare-cumparare sambata? Voi face o vizita unui autohaus curand si as dori sa stiu daca as putea intra in posesia masinii(in caz ca am gasit ce doream) in ziua de sambata. :D

Merci!

Link către comentariu

• Ex member unpinned this topic
  • laduncaag a deschis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!