Jump to content

Cumparare masina din Germania

barton
 Share

Postare recomandată

Cauti pe mobile.de sau autoscout.de, rezervi 2 zile masina (rezervi 2-3 ca sa nu iei teapa si sa te trezesti ca s-a vandut)

In general cei de la parcurile auto dau numere pe 5 zile la masinile care nu au verificarea tehnica valabila. Costul nu depaseste 110Euro la aceste numere dar ei incearca sa le vanda la 200Euro :rolleyes:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

chiar trebuie sa aducem toate harburile in tara?

Link către comentariu

Salutare!

Dupa ceva timp revin pe forum si vreau sa revin si la Volkswagen. La 2 ani de cand mi-am vandut Passatul (in timpul asta am stat cu un Cielo:( ), m-am decis acum sa iau un Golf 5. As vrea sa ma indrumati de unde sa-l iau. Merita sa ma duc in Germania dpdv economic? Sau mai bine periez Vitanul mai mult timp ca sa gasesc ceva acceptabil? Ma gandesc sa nu ma duc in Germania, cheltui si niste bani, si sa nu gasesc ceva care sa-mi placa de asta va cer sfatul. Pe piata noastra cam cu cat se cere mai mult pe masinile aduse? In principiu as vrea una din cele trei : 1.6 FSI 115CP, 1.9 TDi 105CP sau un 2.0 Tdi 140CP.

Mersi!

Modificat de Ovidiu
Link către comentariu

Daca te raportezi numai la pret, in Vitan vei gasi, aproape intotdeauna, masini mai ieftine decat cele din Germania (de pe siturile de profil). La o privire de ansamblu, a cumpara o masina din Vitan aduce numai avantaje, dar te asigur ca , de cele mai multe ori calitatea celor care vand masini la noi este indoielnica, asemeni si calitatea produselor vandute. Am fost vreo 3 saptamani la rand sa vand masina proprie in Vitan si am vazut cam ce le poate pielea celor de acolo.

De asemenea, nici a pleca in Germania nu este tocmai cel mai sigur si mai simplu lucru, dar daca ai incredere in tine si asculti sfaturile date pe aici pe forum, sansele de reusita sunt mari. Eu am plecat de 4 ori pana acum, numai pentru masina proprie si nu imi pare rau. As mai pleca oricand.

Link către comentariu

autoemocion57

salutare. m-am hotarat sa ma duc in germania pentru achizitia unui golf 4 la ~7000 euro (doar masina, fara alte cheltuieli incluse in suma asta) sau un focus cam in aceiasi bani. deja maine plec si miercuri dimineata sunt acolo. am citit o gramada de chestii (si pe aici si in alte parti) si am incredere ca voi rezolva. o sa am cu mine fratele(mecanic) si tatal meu pentru a ma ajuta la diagnostic masina si condus pe drum de intoarcere (eu sunt cam noob, probabil o sa conduc mai putin).

sa rezerv cateva masini inainte de pe mobile ? sau sa sper ca gasesc ceva ok prin autohausuri in zona koln, essen, dortmund ?

* pt cei care au mai fost, am sanse sa iau un golf tdi in mintile lui in banii astia ?

Modificat de gamer555
Link către comentariu

• Administrator

Indicat este sa ai rezervate 2-3 masini inainte de plecare. Bafta!

Link către comentariu

Indicat e sa ai in vizor mai multe masini, dar sa faci rezervari asa de "rezerva" nu prea e bine, ca asta conduce la tratarea noastra de catre ei ca neseriosi, deja sunt probleme de genul asta in Germania. Parerea mea!

Link către comentariu

stai linistit ca sunt destui dealeri in Germania care atunci cand ajungi acolo de la 1500 km iti spun ca "tocmai s-a dat, tut mir leid"

gamer> fa exact ce ti-a recomandat last

nu cred ca e cazul sa pozam in corectii Europei, cand in Europa insasi exista o gramada de cloace infecte (vezi mizeria numita Italia)

Link către comentariu

Asa este, sunt multi dealeri neseriosi, dar trebuie sa incercam macar sa spargem cercul asta vicios...eu ma refer la un anumit nivel de a privi afacerea, altfel o sa ne tot tragem tepe unii altora si dezavantajati vor fi romanii, ca ei se deplaseaza sa isi cumpere masini... e adevarat ca e cam teoretic ce zic eu, dar macar pe forum sa promovam bune practici...nu e simpla treaba, sunt de acord si eu cu asta...

Link către comentariu

Am gasit si eu vreo 2 golf V 2.0 FSI Sportline din 2004 si care au numai 32.000 respectiv 42.000. si costa undeva la 12.900 euro. Stiu ca par suspect de putini km, dar daca se afla la dealer autorizat VW care vinde si masini noi, ar fi ok? sunt mai seriosi astia? sunt undeva in nordul Germaniei (aste pentru ca am auzit ca sunt mai seriosi dealeri in nord decat in sud). Si mai am o intrebare. Daca ajung acolo, cum pot verifica si eu istoricul masinii in romania dupa VIN?..metionez ca nu cunosc pe nimeni la PBN.

Modificat de Myaghi
Link către comentariu

• Administrator
... se afla la dealer autorizat VW care vinde si masini noi, ar fi ok? sunt mai seriosi astia? sunt undeva in nordul Germaniei (aste pentru ca am auzit ca sunt mai seriosi dealeri in nord decat in sud).

Citeste Dealeri Auto De Evitat Din Germania Si Nu Numai!

... Daca ajung acolo, cum pot verifica si eu istoricul masinii in romania dupa VIN?..metionez ca nu cunosc pe nimeni la PBN.

Nu prea ai cum! Este topicul VIN decodere - link-uri, dar nu mai sunt functionale link-urile.

Link către comentariu

oricum daca anumite interventii s-au efectuat asupra masinii in serviceuri care nu fac parte din reteaua conectata la baza de date, folosesti VINul fix degeaba

Link către comentariu

autoemocion57

dragi colegi forumisti, am o problema. momentan sunt in germania in dortmund si apelez la ajutorul cel mai experimentati dintre voi... am ajuns in koln azi dimineata si am inceput sa caut autohouseuri mai mici si mai mari. dupa pranz am venit aici si am inceput sa caut pe langa dortmund. personal m-as fi asteptat sa gasesc mai multe autohouseuri (desi am nimerit destule din intamplare) sau cel putin cu mai multe masini in segmentul cautat de mine - compacta de 4-5-6 ani. si din pacate preturile par si destul de umflate.

este obositor si stresant sa cauti cu gpsul locatii de pe net ca sa ajungi acolo dupa x km ca sa vezi ca au masini care nu te intereseaza, sau doar masini noi.

aveti ceva recomandari (eventual nume, linkuri, adrese, zone, coduri postale, orice poate fi util) ?

mersi mult.

Link către comentariu

Parerea mea este sa intrebi un localnic unde ar fi zonele cu autohaus-uri. Cu siguranta exista o zona din oras numai cu asa ceva (deobicei pe Ringuri)

Link către comentariu

Stiti vreun autohaus serios in Germania cu multe VW Golf?

Link către comentariu

M-am uitat pe mobile.de la Golfuri si pe cuvant de nu mi s-au parut chiar mai scumpe decat in tara.... Care sa fie explicatia?

Link către comentariu

In Germania, deja f multi turci, au vazut ca fluxul est-europenilor pt cumpararea masinilor second-hand a crescut f mult, au inceput sa cumpere ei masinile de la proprietarii germani sau mai nou preiau leasingul si apoi cu un "adaos" o pun la vanzare, in parcuri, cu KM dati inapoi sau cu masina cumparata lovita destul de serios si apoi refacuta si la un pret destul de piperat e pusa din nou la SALE.

Iti recomand calduros Franta e o piata ce inca are anumite preturi la masinile germane mai mic.

Link către comentariu

• Administrator

Eu nu cred ca masinile din Franta, au o intretinere similara celor nemtesti. :)

Link către comentariu

As dori sa cumpar o masina din Spania si am inteles ca acolo numerele provizorii de export nu se dau numai daca ai rezidenta de Spania. Asadar o sa cumpere masina un cumnat de al meu care are rezindeta pe numele lui si o sa obtina numere provizorii tot pe numele lui.

Ce ar trebui sa-mi dea el ca sa pot inmatricula masina pe numele meu in Ro? Conteaza pe ce nume sunt numerele provizorii in Spania? Pot sa fac un simplu contract de vanzare-cumparare de mana cu cumnatul meu si cu acesta sa merg la RAR? Sau ar trebui ceva mai oficial, de la un notar sau ceva de genul?

Link către comentariu

Eu locuiesc de ceva ani in Fr si pot spune ca, cunosc destul de bine piata de masini si mai ales cum sunt intretinute aici. Nu recomand nimanui sa-si cumpere masini nemtesti din Fr. Eu sunt la al doilea passat, ambele luate din Germania. Versiunile livrate in Fr sunt diferite de cele din Germania (vorbesc doar de cele legate de motor, obtiunile fiind din start configurate altfel).

De exemplu eu am detinut un passat 1.9 TDI motor ATJ, 116 CP, cutie manuala cu 6 viteze, cuplu 310 NM, din iunie 2000). Aceeasi vatianta de 116 cai (tot motor ATJ) vanduta in Fr a venit cu o cutie cu 5 trepte, cuplu max. 285 NM (iunie 2000). Deci configuratii diferite in functie de piata de desfacere. Nici un passat cu motor AJM, ATJ (1.9 TDI) livrat in Fr. nu dispune de cuplu 310-320 NM.

Alt exemplu mai recent sunt asa numitele passat Ambasy (vandute doar in Fr) 1.9 TDI , motor AWX 130 CP, cutie cu 5 viteze, si culmea , cuplu max. 285 NM. Varianta vanduta in Germania (si nu numai) pentru motorul de 1.9 TDI, motor AVF 130 CP vine cu o cutie cu 6 trepte, cuplu max. 320 NM (veritabil). Deci, mare atentie. Sa nu mai vorbim de intretinerea masinilor in Fr., care lasa de dorit.

Mirc

Link către comentariu

@Ovidiu - daca vrei o masina pentru tine, ar trebui sa mergi in Germania sa o cumperi, tot sunt mai multe ca la noi si ai de unde alege. In legatura cu pretul, chiar daca ti se par mai scumpe acolo fata de targurile din tara, mai bine dai 500 euro in plus, dar sti ce cumperi (depinde de handler sau privat). Doi prieteni au patit-o cu masini (Golf IV) cumparate din targ/parc si aveau peste 100.000 km dati inapoi. Platesti 500 euro mai putin, dar nu sti cati km are masina, la unele se poate verifica, dar la altele nu. Macar in Germania mai gasesti o carte de service completata la zi, ceea ce in targ, e cam greu de gasit. Am fost de curand intr-un parc auto sa vad o masina pentru un prieten, in bord avea 88.000 km, fabricatie 2005, adusa din Germania, fusese masina de firma (dupa Brief), fara carte de service, iar prin manualul masinii, am gasit o factura din 2006(s-a schimbat o piesa) pe care scria km din bord la data respectiva 101538 km. Probabil a mers cu spatele pana in 2008 ;) . Si in Germania e destul de greu de gasit o masina buna, la pret bun, trebuie cautat mult, dar merita. Toata lumea vorbeste de turci, arabi si chiar romani care vand masini in Germania, dar sunt parcuri in care masiile sunt mai curate si mai ingrijite, decat in parcurile nemtilor, putine, dar sunt...

@Laurentiu M - Poti face un contract de vanzare cumparare la un birou de copiat acte (3 exemplare). Am adus de curand un Golf IV si aveam Brief nou facut in Germania pe numele meu si l-am vandut tatalui meu. Nu trebuie mers la notariat. Iti trebuie contractul dintre fostul proprietar si cumnatul tau, actele masinii si faceti un contract de vanzare cumparare. Mergi la un birou de copiat acte, care se ocupa de inmatriculari si iti spun ei toata procedura.

@gtigabi - am stat 2 luni in Paris si sincer nu as cumpara masina din Franta. Dintr-o parcare intreaga, 80% din masini erau atinse, zgariate, julite, ca sa nu mai vorbim de modul de a iesi din parcare (il imping putin pe cel din fata, apoi pe cel din spate, spoilerele sunt moi si cedeaza, si ies :D ). Nemtii sunt mult mai grijulii cu masinile. Mirc poate sa confirme...

Modificat de Nick.sb
Link către comentariu

dragi colegi forumisti, am o problema. momentan sunt in germania in dortmund si apelez la ajutorul cel mai experimentati dintre voi... am ajuns in koln azi dimineata si am inceput sa caut autohouseuri mai mici si mai mari. dupa pranz am venit aici si am inceput sa caut pe langa dortmund. personal m-as fi asteptat sa gasesc mai multe autohouseuri (desi am nimerit destule din intamplare) sau cel putin cu mai multe masini in segmentul cautat de mine - compacta de 4-5-6 ani. si din pacate preturile par si destul de umflate.

este obositor si stresant sa cauti cu gpsul locatii de pe net ca sa ajungi acolo dupa x km ca sa vezi ca au masini care nu te intereseaza, sau doar masini noi.

aveti ceva recomandari (eventual nume, linkuri, adrese, zone, coduri postale, orice poate fi util) ?

mersi mult.

Acum intelegi de ce exista <mobile.de>.Nu vreau sa fiu cinic , dar tu cauti la noroc ,iar sansele sunt mici!Asa ceva am patit si eu acum vreo 7ani si m-am vindecat de plimbari.Sper ca pana la aceasta ora sa fi gasit masina care o cauti,dar nu asa se procedeaza.[AVIZ Amatorilor:Germania e o tara foarte mare cu mii de autohus-uri]E pierdere de timp si bani sa stai sa cauti din poarta in poarta.Mult mai simplu e sa dai setarile care le doresti[si sunt destule pe mobile.de]si apoi search.Daca vrei sa cauti intr-un anumit oras completezi casuta ZIP eng. sau PLZ germ. cu codul postal si vei avea masinile din autohus-urile ce se afla in zona pe o raza de max 200km.Oricum majoritatea masinilor postate au poze+date tehnice+contact[tel./ fax/ mail] si poti cere orice alte detalii care nu se regasesc in anunt.Dupa care ,cand sti ce vrei,faci rezervare pt.48 de ore si te duci sa o iei.

Link către comentariu

buna ziua...

vin si eu cu cateva intrebari pe acest topic in speranta ca voi gasi raspuns cat mai repede...

vreau sa plec saptamana viitoare dupa un vw sharan, an 2004-2005, motorul de 1.9 tdi...

1. si cele din 2004 si cele din 2005 sunt euro 4? sau doar 2005? sau nu pot fi sigur de nici una... cum verific aceasta chestie?

2. cum pot verifica VIN-ul masini fiindca am inteles ca in acest fel se pot verifica km?

3.ce probleme sunt mai "tipice" sa zic asa la aceste modele, sa ma uit la ceva anume etc. (rog posesorii de sharan sa ma ajute si pe mine aici)

multumesc si sper sa ma lamuriti si pe mine un pic.. chiar daca nu raspundeti la intrebarile mele de mai sus orice sfat e binevenit...

Link către comentariu

salutare, as vrea sa cumpar un polo din germania si sa va cer un sfat. Pt un VW Polo 1.9 TDI Highline, din 6/2002, vi se par mult 190mii km? si pretul 5900Eur neg? Astept pareri :D

Link către comentariu

Acuma depinde in ce stare e masina, dotari, etc. Pretu` pare sa fie bun. Am inteles ca sau mai scumpit masinile in vest.

Link către comentariu

• Ex member unpinned this topic
  • laduncaag a deschis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!