Jump to content

Ulei original VAG 2020

AndreiZi
 Share

Postare recomandată

On 28.03.2022 at 17:37, gabitzu_yo89 a scris:

Același motor îl am și eu! Asta nu mergea cu 5w40? Cum se comporta la 0w30? 

Nu, cu 5W-30 mergea. Dupa ~6000 km mi se pare ca se comporta mai bine motorul. Este mai tacut, in special iarna.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 11 months later...

Salut , o părere despre uleiul original la audi , 0w30 ce părere aveți ? Audi a5 2013 

Link către comentariu

504 507 cel original , si de la ravenol , doar ca este 0w30 , înlocuitorul la 5w 30

Link către comentariu

Daa , ziceam sa încerc 0w30 de la audi , am citit ca ar fi bun

Link către comentariu

• 7 months later...

In completarea pretului scazut....este datorita faptului ca Shell il produce din gaz natural prin GTL, tehnologie mai putin costisitoare decat sa obtii un full sintetic cu o baza stabila din titei.

Asta pentru cei care sunt sceptici la faptul ca e suspect de ieftin pentru un full sintetic.

Link către comentariu

• 6 months later...

Ce părere aveți de uleiul original OE VW, 0w30 fabricat de Shell?Calitativ, este uleiul cel mai potrivit pentru motorizarile VW cu norma 507 00?

Modificat de iceman_30
Link către comentariu

• 5 months later...

Salutare tuturor, Passat B7 2012, am avut  4 ani la rând 5w30 Castrol, urmează să schimb, o să trec pe aceasta normă 0w30.

20241118_112433.jpg

Modificat de aragorn2033
Am uitat sa atașez o poza cu uleiul pe care vreau să-l schimb
Link către comentariu

0W30 OEM - cand masina era fortata (mers pe autostrada, turatii mari) - trebuia sa completez niste ulei (fiindca ma uitam vizual la joja, nu se aprindea)

5W30 - Castrol - totul ok de la un schimb la altul

Cu 0W30 e mai silentios motorul.

2.0 TDI CRLB 210.000 km

Link către comentariu

• 6 months later...

Mi-am luat un B8 din 2021 de 2.0 TDI 150 CP cu codul de motor DTFA. Am instalat aplicatia we conect si la sectiunea ulei imi zice sa pun 0w20 cu norma 509.00. Eu credeam ca TDI are 0w30. Care e realitatea?

Link către comentariu

Pune norma care rezulta din  seria VIN 

Modificat de EEXCALADE
Link către comentariu

TDI "avea" 0w30/5w30

Marea majoritate a motoarelor omologate dupa 2020 , s-au omologat cu noua norma pt economie de combustibil, 0W20, adica 508.00/509.00

de asemenea, un sticker pe traversa dintre faruri, pe care il vezi cand ridici capota, te poate lamuri.

iar un citat din ELSA, te poate lamuri suplimentar.

image.thumb.png.012b80cacad7815d612605ca0422a780.png

Link către comentariu

Eu am comandat deja uleiul fiind sigur că e 0w30. 😭😭😭 Înțeleg că dacă îl pun cresc noxele, probabil și consumul. 

Link către comentariu

exact. Dar asta nu inseamna ca vei avea probleme. Motorul va consuma mai putin ulei si va fi mai protejat, 0w30 avand rezistenta la forfecare mai mare. 

Ei se leaga mai mult de motoarele pe benzina. daca observi doar la norma 508 fac ei referire. NU zic niciunde de 509 , adica de diesel

Link către comentariu

Necazul e că trebuie să merg la Rar curând. Poate mă resping pe motiv de noxe neconforme daca pun 0w30 și cresc noxele.

Link către comentariu

1. cand naiba a fost RAR in Ro asa strict... si apoi textul zice "o usoara crestere de noxe"

2. si daca ar fi RAR asa strict si uleiul ar determina o crestere de 3-4 ori a noxelor...   la diesel nu se masoara decat banala opacitate... adica daca scoate fum vizibil..

tradus adliteram, noxe inseamna NOx, oxizi de azot. Nu se pot masura in RAR , etc. trebuie laboratoare specializate.

Americanii au mers sute de km cu laboratoare mobile in masinile de test ca sa ii prinda pe cei de la VAG cu DieselGate

RAR Diesel : opacitate

RAR benzina : CO, CO2, O2, hidrocarburi nearse. 

niciodata alte ..noxe

Link către comentariu

Merci, Andrei! M-am lămurit după ce am luat toate hârtiile de inspecție și stickerele din mașină. 0w20 cu 509.00 i s-a pus la ultima inspecție. O sa iau și eu din asta. In ELSA zice cat intra? Am văzut date osciland intre 4,7l și 5,2l. 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!