Jump to content

Jante si anvelope - DOAR specifice Octavia 4

TDR
 Share

Postare recomandată

Le fac mai inguste pentru a avea un avantaj in testele de consum, pentru ca o anvelopa mai lata genereaza o forta de frecare mai mare, implicit un consum mai mare. Dezavantajul este la tinuta de drum si tractiune, dincolo de aspectul inestetic. Sunt diferente notabile intre o janta de 16 si una de 18 in materie de confort/amortizare, dar si consum. Indeosebi la confort.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@dercos, așa o fi, nu te contrazic, dar eu nu am sesizat aceste diferențe între anvelopa pe 18 și cea pe 16. 

Chiar am cautat să văd diferențe, dar nu le sesizez.

Cât ar putea consuma în plus într-un oraș foarte aglomerat? 200 ml? Că bară la bară consumă oricum.

Este insignifiant. 

Dacă era vreo diferență notabilă în consum mai ziceam, dar așa...

Diferență de confort se simte la puntea independentă, nu la cea standard. Orice anvelope ai avea, atât timp cât pe spate e punte...

E părerea mea în urma utilizării mașinii. 

Nici nu stau să-mi bat capul cu așa.

Link către comentariu

O roata mare, de genul 19/20", marimi destul de uzuale in zilele noastre (de exemplu Renault Scenic 195/55 R20), cu anvelope inguste, are aceasi pata de contact cu o roata diametru mic si anvelopa mai mare. Cautati pe google. La cum sunt desenate masinile in ziua de azi arata ridicol cu jante de 16". 

Link către comentariu

Sa nu mai vorbim de pretul unei anvelope 16 vs 18/19/20...

Link către comentariu

Jantele, la turisme, ar trebui să aibă un raport roată/mașină echilibrat. O roată mare se vede urât, hidos, la fel și cum o roată mică arată ciudat, comic.

Mulți aleg jantele pe considerente estetice, și e normal, însă ar trebui să se țină seama și de considerentele tehnice.

Personal nu am înțeles niciodată de ce unii își lasă mașinile pe "burtă" până la nefuncționalitate sau pun pe mașină jante cu mult mai late decât anvelopa dând acelei roți un aspect de pui rotisat pe sticlă. 

E o chestiune de gusturi, înțeleg, dar unde e funcționalitatea?

Dacă nu îți permiți anvelope pe 20 (spre exemplu) la o mașină, nu o lua cu astfel de jante sau nu-i rupe fâșu' pentru a nu i le toci prea repede. 

Zic și eu.

Link către comentariu

Eu voiam sa iau jante de 17' vs cele de 18' pe care le am, nu pentru costuri, ca's cam la fel preturile pentru anumite cauciucuri pe care le-am gasit, ci pentru confort...dar daca tu spui ca nu e diferenta nici macar intre 18 si 16, ce sa ma astept la 17 :)). 

Ori, mergi pe niste drumuri superbe fara prea multe gropi/denivelari.

Modificat de IoaneMxC
Link către comentariu

Eu unul am zis pas la aspectul si restul beneficiilor pe care le aduc niste jante si anvelope mai mari, pentru jantele de 16 si talon mai mare la anvelope dintr-un motiv simplu, drumurile din Bucuresti si de pe langa sunt efectiv vai mama lor multe din ele.

Nu exagerez cu nimic daca spun ca dupa iarna asta as fi indoit lejer doua seturi de jante plus pana, daca aveam jante pe 18 si anvelope cu talon mic, la ce gropi am luat.

Modificat de vwpolosupercar
Link către comentariu

Te mai utii si la drum cand conduci, lasi distanta fata de cel din fata ta. Am venit si eu noaptea pe un drum vai de mama lui, dar am lasao mai moale si am fost atent ca la butelie.

Iarna asta  fost jale cu temp joase, s-au distrus drumurile,dar poate ne repara cineva si drumurile sau poate suntem buni doar de plata. Eu inca mai sper.

Link către comentariu

@IoaneMxC Eu nu spun că nu există diferențe, ci doar faptul că eu NU le sesizez. Și dacă nu le sesizez, însemnă că ori nu există, ori sunt destul de mici.

Diferențe se simt la mașinile cu alt tip de suspensie. 

Nici nu stau să mă gândesc la faptul că bag sau nu mașina pe undeva doar că am anvelope cu balonul mai mare sau nu, ci la starea drumului ca un tot.

De regulă evit pe cât pot bordurile. Urcarea și coborârea lor la mine sunt aproape inexistente. Caut să NU "crăcănez" mașina pe borduri.

Circul prin București 90% din timp că aici locuiesc și folosesc drumurile și străzile de aici. Evident că liniile de tramvai sau anumite zone le abordez încet, cu atenție și grijă, dar nu pentru că am anvelope de 18" de vară, ci că așa mi se pare normal pentru însăși mașina în sine. 

La Prima mea Skoda Octavia am avut jante pe 16", atât de vară cât și de iarnă. Mi se păreau oarecum înguste. Confort? Așa și așa. De ce? Păi... punte spate. 

Pe următorul model, Octavia 4, am luat anvelope pe 17" de vară, dar, ghinion, și ele, deși erau mai mari, tot înguste erau că aveau lățimea celor pe 16" și anume 205. Și acolo, nu era nicio diferență între 16 și 17.

Acum, pe O4 FL am jante pe 18" de vară și-mi par că-s ce trebuie ca lățime. 

La niciuna dintre aceste mașini articulațiile NU vor bate articulațiile Loganului 1 FL pe care l-am avut. La confortul mașinii importantă e suspensia, nu anvelopa. Anvelopa are și ea implicare, dar cea mai mare implicare o au suspensiile. 

@vwpolosupercar Am mașini cu jante de aliaj din 2016 (cele anterioare nu aveau) și niciuneia dintre ele NU că nu i-am îndoit vreuna sau anvelope sparte, dar n-am bărbierit nici măcar una și conduc mașina aproape zilnic.

Nu contest că starea drumurilor este deplorabilă, dar sunt atent și până acum n-am pățit-o.

Ce să zic? Mai ține și de noroc.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!