Jump to content

Jante si anvelope - DOAR specifice Octavia 4

TDR
 Share

Postare recomandată

Le fac mai inguste pentru a avea un avantaj in testele de consum, pentru ca o anvelopa mai lata genereaza o forta de frecare mai mare, implicit un consum mai mare. Dezavantajul este la tinuta de drum si tractiune, dincolo de aspectul inestetic. Sunt diferente notabile intre o janta de 16 si una de 18 in materie de confort/amortizare, dar si consum. Indeosebi la confort.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@dercos, așa o fi, nu te contrazic, dar eu nu am sesizat aceste diferențe între anvelopa pe 18 și cea pe 16. 

Chiar am cautat să văd diferențe, dar nu le sesizez.

Cât ar putea consuma în plus într-un oraș foarte aglomerat? 200 ml? Că bară la bară consumă oricum.

Este insignifiant. 

Dacă era vreo diferență notabilă în consum mai ziceam, dar așa...

Diferență de confort se simte la puntea independentă, nu la cea standard. Orice anvelope ai avea, atât timp cât pe spate e punte...

E părerea mea în urma utilizării mașinii. 

Nici nu stau să-mi bat capul cu așa.

Link către comentariu

O roata mare, de genul 19/20", marimi destul de uzuale in zilele noastre (de exemplu Renault Scenic 195/55 R20), cu anvelope inguste, are aceasi pata de contact cu o roata diametru mic si anvelopa mai mare. Cautati pe google. La cum sunt desenate masinile in ziua de azi arata ridicol cu jante de 16". 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!