Jump to content

Scirocco vs. Golf 7 GTI vs. Megane 3 GT


Cerese
 Share

Postare recomandată

@Rave da, stiu ca sunt multe daune totale aduse din SUA. Am vazut destule pe autovit cu faruri de SUA. Oricum, daca o iau din tara voi apela la cei de la masina potrivita pentru o analiza amanuntita a masinii. Daca o voi lua din afara (preturile am vazut ca sunt ceva mai mici dar oferta e mult mai variata) o voi lua printr-un dealer de auto rulate unde cunosc pe cineva si am incredere. A adus unui prieten un Leon FR 5F 2.0 TDI DSG, masina impecabila, cu 30.000 km in timp ce o alta cunostinta a luat acelasi model, mai vechi, cu mai multi km si la mai multi bani, dar si-a luat-o de capul lui.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da, Golful asta e de SUA, sigur a fost dauna totala sau inundat. (Asta nu inseamna ca masina e epava, doar are acest titlu). 
Daca achizitia o faci in toamna, nu prea are rost se ne mai intrebi de anunturi, ele nu o sa mai fie la vanzare intr-o luna. Trebuie sa studiezi piata in momentul ala. Asa poate gasesti acum o masina care iti place si doar iti faci sange rau... (sa sti ca dupa Logan, greu mai gasesti o masina asa corecta :) )

Modificat de Bebeee
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

23 hours ago, Cerese said:

Nu ma incanta asa tare briz brizurile de la bord, am mers un weekend cu un Hyundai i30 aproape full si nu am avut timp sa ma joc cu dotarile, voiam sa o conduc si sa profit la maxim de ea. Lane assist-ul mi se pare o prostie, un beculet in bord si un piuit cand parasesti banda, mare filosofie :)). Cand vreau sa conduc masina sunt atent sa o conduc, nu ma uit la ce gadgeturi pot sa folosesc. 

Lane assistul ala nu e doar ce zici tu. Are si o parte activa, care te tine pe mijlocul benzii, miscand de volan si aplicand corectii. Pe bruma de autostrazi de la noi si in vest, eu il gasesc foarte util, mai ales cand vreau sa mananc un sandwich sau vreau sa deschid o sticla de suc. Plus ca pe Golf, lane assist vine tot timpul la pachet cu Dynamic Light Assist. Daca faci chiar si ocazional drumuri noaptea, asta e o optiune ce nu vrei sa o ratezi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din pacate, el a utilizat Lane Assist pe Hyundai, care pot confirma ca a implementat functia foarte prost, in comparatie cu grupul Vw.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mihai.onu94

"Piuitul si beculetul" de la lane assist nu mai apar daca semnalizezi cand schimbi banda. Ideea e sa te atentioneze daca parasesti banda fara sa vrei, fie ca nu esti atent, esti obosit, ai adormit. Fiecare producator reuseste sa implementeze acest sistem mai bine sau mai rau, dar ideea de baza ramane aceeasi, sa te avertizeze in caz de ceva, nu sa se conduca singura masina.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Doar o corectura. Despre ce vorbeste el, nu e Lane Assist, ci Lane change warning, care e doar o avertizare, nu intervine

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 5/3/2020 at 1:06 AM, Rave said:

Dauna totala nu inseamna ca masina a fost facuta acordeon, la unele masini e suficient sa fie lovite in fata, fara sa afecteze lonjeroane sau parti structurale, si sa sara airbag-ul de la sofer si sa fie declarate dauna totala acolo. Teoretic, o reparatie "usoara" si sigura, cat timp integritatea structurala a masinii nu a fost afectata. Tine de fiecare in parte daca sunt ok cu genul asta sau nu.

Asta a fost dauna totala la GTI-ul meu din SUA. $14k estimat reparatiile ($3k piese si restul manopera). Apoi, estimat ca valoarea masinii dupa accident va scade cu ~$5k si sumat depasea 75% din valoarea de piata asa ca mi-au dat un cec cu valoarea de piata.

IMG-5377.png

IMG_5547.jpg

IMG_5550.jpg

 

Modificat de Iulian M
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Al tau cred ca e un caz fericit de dauna totala, marea majoritate sunt avariate destul de bine :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dupa ce m-am mai documentat si pe alte forumuri si am vorbit cu posesori ai diverselor modele, am ramas hotarat la Megane RS 265 (MY 2012 sau mai tarziu). Diferenta este uriasa intre un GT 220 si un RS 265 si merita sa mai astept, sa strang bani si sa ma orientez catre RS.

Tinand cont de calitate, pret, performante si fiabilitate, RS-ul bate cam tot. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Normal ca este..gt e un motor ok combinat cu o suspensie sport..Rs pe de alta parte a facut istorie in rally iar sasiul, cutia, directia, sunt incomparabile..parerea mea este ca ai luat o decizie foarte buna, doar sa fii atent la achizitie ca sa cumperi o masina ok. Senzatiile dintr'un RS sunt de vis.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!