Jump to content

AC/Climatronic - probleme

Claudiu.Cristea
 Share

Postare recomandată

si cele AM ce producator copiaza? metzger, de exemplu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare.

Revin cu o problema, desi s-a mai intrebat, poate a rezolvat cineva intre timp si ma poate ajuta. Nu functioneaza corect dezaburirea la un passat B8 2015, in sensul ca nu baga tot aerul necesar la gura parbriz, ci cam 50 % din volum, restul il baga sub torpedou ca se simte si se si aude ca il baga pe acolo, ceva clapeta nu comuta pana la capat, si se aude si o fasaiala constanta la volum mediu. In rest totu merge ok, temperatura si restul gurilor de ventilatie. Am fost la un service, mi-a facut diagnoza, erau erorile B109071 Defroster Flap Motor- Actuator jammed (Active/Static) si B108E71 Rear Temperature Flap Positioning Motor- Actuator jammed. Mi-a schimbat 2 motorase, cel de la parbriz si inca unul, mi-a facut resetare la clapete, a verificat toate motorasele si a zis ca toate merg corect, insa problema nu s-a rezolvat, problema e aceeasi, ca si cum nu am schimbat nimic. Au zis ca nu isi dau seama ce altceva poate fi, invocand ceva cablu intrerupt ca si posibilitate.

Multumesc.

Modificat de Vali10.02
Link către comentariu

MAi sunt erorile? clapetel;e functioneaza?

Link către comentariu

Cand am plecat de la service nu mai erau.. poate le-a sters. Clapetele functioneaza toate, doar cea de la dezaburire nu deschide toata cursa si nu da voie la tot aerul sa intre, directionand la picioare in dreapta.

Stie cineva in zona Suceava, Neamt, Botosani, pe cineva care se ocupa cu astfel de reparatii?

Modificat de Vali10.02
Link către comentariu

• 3 weeks later...
Cristina George Cosmin
On 31.01.2025 at 20:02, F l o r i n a scris:

Nu toate lucreaza în parametrii, pe orice pozitie. De aceea și producătorul specifica sa se identifica vizual ce element este montat pe masina.

On 04.01.2025 at 17:39, F l o r i n a scris:

Ti-am cautat un video pe YouTube,  sper sa reușești cu ajutorul lui

https://youtu.be/oHu3jQ5DrMw?si=hFFACMY7FyXJcp-y

salut, am inteles ca poti sa ma ajuti tu cu inlocuirea motoraselor?? crezi ca poti sa imi lasi un numar de telefon sa imi fac o programare.

Link către comentariu

Bună ziua! Da, va putem ajuta. Aveți toate datele de contact pe PM

Link către comentariu

Salut. 
Am și eu problema cu aer rece în zona de spate la Passat B8. Problema a fost și la gurile de sus și la cele de jos de sub scaune. 

Cele 2 erori sunt acolo, ca e blocat motorasul și ca lipsesc basic settings. Nu le mai am acum la îndemână. 
Folosesc OBDeleven. 
Am schimbat azi motorasul v137 cu un valeo daca rețin bine doar ca, spre deosebire de alții de aici, a trebuit sa desfac motorasul ca sa schimb poziția găurii in care vine cama.
Ca idee, partea dreaptă din gaură în care intră cama era spre motor, iar partea dreaptă de pe cama era spre spate. Degeaba am rotit cama ca nu era de ajuns ca să pot să remontez motorasul. 

Lucrarea am terminat-o cu succes, însă tot am aer rece pe spate dar doar la gurile de sus. Pentru picioare, sub scaune, bagă cald.  
Erorile sunt tot acolo, ambele. 

Motorasul lucrează, rotește roata albă cu cama cam 90 de grade când fac acea resetare cu butonul de AC și cel de aer pt partea de sus. 

Va rog sa mă îndrumați la ce aș putea sa mă mai uit

Modificat de remuscj
Link către comentariu

Cama trebuie sa se roteasca mult mai mult. Faptul ca tu rotind de roata ce actioneaza parghiile nu ai reusit sa aduci cama in pozitia corecta sa intre pe motoras asa cum a venit el de fabrica inseamna ca ai ansamblul blocat si nu trece de o anumita pozitie.

Link către comentariu

F l o r i n
11 hours ago, remuscj said:

a trebuit sa desfac motorasul ca sa schimb poziția găurii in care vine cama.

Nu ai folosit servomotorul care trebuie, asta rezulta din descrierea ta. Dacă este compatibil, nu ai de ce sa îl desfaci și sa încerci repoziționarea ansamblului 

Link către comentariu

Multumesc pentru raspunsuri. 

Am cumparat motorasul cu codul 5Q0 907 511A, doar ca e Vemo, nu Valeo (am retinut si scris gresit mai sus). E acelasi cod ca si motorasul ce l-am inlocuit (Denso).

M-am mai documentat putin si atat Denso (cel original) cat si Vemo au acea linie dreapta catre motor (ca orientare cand e montat) cand piesa e noua, din fabrica.

Exemplu aici https://cdn.pkwteile.de/thumb?id=19932320&m=1&n=0&e=116&lng=ro&ccf=94077845 . Deci piesa noua ar trebui sa fie compatibila.

Toti producatorii pentru codul de piesa de mai sus au partea dreapta orientata catre capota. Ce alta piesa as putea sa folosesc?

Doar ca eu nu am reusit sa rotesc cama cu partea dreapta sa fie catre capota. 

Incerc sa ma prind acum din manuale daca pot testa/inspecta ansamblul mecanic de clapeta.

Iar o alta variannta e sa scot motorasul inlocuit, il calibrez fara sa fie montat si sa vad daca dispare eroarea.

Orice alte sugestii sunt bine primite.

Link către comentariu

Foloseste VALEO, Este aceeasi piesa ca cea originala, doar ca e sters codul de original.

Link către comentariu

F l o r i n

Cele originale cu 5Q nu se mai produc, exista cu 5W acum.

Valeo și Metzger sunt producătorii celor originale acum, în funcție de echiparea existenta pe masina

Ti-am atașat poza cu Valeo cu serii șterse, precum și cu cel original, cod nou!

Screenshot_20250302_184317_Gallery.jpg

Screenshot_20250302_184413_Gallery.jpg

Link către comentariu

Salut! La masina mea este picat motorasul care directioneaza aerul la parbriz/picioare si centru. Acum este blocat pe mijlocul bordului si este splendid cand se abureste parbrizul.

Puteri recomanda altceva in afara de Denso( 5Q0 907 511A)? Am citit ca ar fi variante revizuite. Imi puteti da un cod,va rog?! Multumesc!

Link către comentariu

F l o r i n

Valeo sau original 

Link către comentariu

La magazinele de profil,nu-mi gasesc valeo. Imi gasesc metzger,vemo si original.

Link către comentariu

VALEO 715277

Link către comentariu

Cumva motorasul asta este compatibil si la passat b6(clapeta de pe partea st de aer cald/rece)?

Link către comentariu

F l o r i n
7 hours ago, cosminwon said:

Cumva motorasul asta este compatibil si la passat b6(clapeta de pe partea st de aer cald/rece)?

Nu, nu este

10 hours ago, cosminwon said:

La magazinele de profil,nu-mi gasesc valeo. Imi gasesc metzger,vemo si original.

Se gasesc. Ti-a dat Bundy part number 

Link către comentariu

18 hours ago, cosminwon said:

NU.

18 hours ago, cosminwon said:

VALEO 515064

Link către comentariu

PXL_20250308_091221676.thumb.jpg.a1b58c8c175a16b149e06542463adbb9.jpgSalut! Am schimbat motorasul ptr distributie aer,dar tot nu-mi baga la parbriz(va atasez poza cu actuatorul nou). Muta la mijloc si la picioare,dar la parbriz nu baga. Cand dau la parbriz,se aude infundat,ca si cum nu s-ar deschide o clapeta sau ceva ar obtura aerul. 

Mai aveam o eroare pe "motor for defroster flap" -actuator stuck. Sa fie asta cauza ptr care nu baga la parbriz? Este un alt motoras blocat sau se intampla ceva cu clapetele in aeroterma?

In cazul in care mai este si asta de la defroster flap defect,ma puteti ajuta cu un cod ptr el?

WVWZZZ3CZHE055072

Multumesc!

Modificat de cosminwon
Link către comentariu

3 hours ago, cosminwon said:

Mai aveam o eroare pe "motor for defroster flap" -actuator stuck. Sa fie asta cauza ptr care nu baga la parbriz? Este un alt motoras blocat sau se intampla ceva cu clapetele in aeroterma?

Salut. Normal cu nu baga, deoarece ai defect și servomotorul de dezaburire. Este pe partea pasagerului, trebuie demontat torpedoul, dupa care ai acces sa îl inlocuiesti 

Link către comentariu

Mersi pentru raspunsuri.

Am rezolvat problema - initial baga rece in spate. Dar se poate si reversul, sa bage doar cald.

Pana la urma am ramas cu motorasul Vemo (nu stiu sigur daca trebuia inlocuit), dar problema era alta. Pe partea pasagerului se mai leaga o tija (?) de piesa alba cu cama. Acea tija era sarita de la loc. Nu mi-am dat seama la interventia de data trecuta. Tija intra intr-un canal, iar ea ajuta o alta clapeta sa inchida/deschida. 

Deci sunt 2 clapete legate de piesa alba cu cama.

Dupa ce am montat totul la loc si am facut o calibrare, s-a sters si eroarea.

Daca vrei sa faci calibrare cu motorasul in aer, tot va exista eroare - cred ca masina se asteapta la o anumita plaja de valori, si daca nu o are, eroarea nu dispare. Posibil ca nu o sa iti mai zica ca motorasul e stuck, ci No basic settings.

Valorile pentru stop warm si stop cold nu ar trebui sa fie 0 pentru nicio clapeta. La mine erau 0 cu motorasul in aer.

Mersi inca o data. Numai bine!

Link către comentariu

23 hours ago, cosminwon said:

Ma puteti ajuta cu un cod de piesa ptr el,va rog?!

Cosmin,  sună-mă luni și îți dau. Nu mai ai nr meu de telefon? Vezi în profil....

Link către comentariu

On 3/8/2025 at 11:17 AM, cosminwon said:

PXL_20250308_091221676.thumb.jpg.a1b58c8c175a16b149e06542463adbb9.jpgSalut! Am schimbat motorasul ptr distributie aer,dar tot nu-mi baga la parbriz(va atasez poza cu actuatorul nou). Muta la mijloc si la picioare,dar la parbriz nu baga. Cand dau la parbriz,se aude infundat,ca si cum nu s-ar deschide o clapeta sau ceva ar obtura aerul. 

In cazul in care mai este si asta de la defroster flap defect,ma puteti ajuta cu un cod ptr el?

WVWZZZ3CZHE055072

Multumesc!

Acelasi cod de piesa. Doar ca tu ai schimbat motorasul care nu avea nicio problema, defrosterul e in partea dreapta, din poza ta tu ai schimbat motorasul de pe stanga.

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!