Jump to content

Verificare motor Polo 9N


ruukki75
 Share

Postare recomandată

Salut , am si eu ceva nelamuriri la ,, masinuta mea '' polo 9N 2003 . Când am luat masina avea 101000 km ( asta in 2013  ) cei drept cam putin pentru 10 ani de rulaj .( ... de , riscul de a lua masina second ). Nedumeririle mele ar fi : consum de ulei cam mare ( la 2500 km consum aprox. 1l ) , nu prea are ,, zvâc'' , am fost cu ea pe la munte si am avut momente cand trebuia sa o bag pe treapta 2 sa pot urca ( cu 3 persoane ) . Masina arata foarte bine si nu prea imi vine sa ma despart de ea mai ales ca face si fiimea scoala acum , as vrea sa o mai tin vreo 3-4 ani .De când am luat-o eu , in 2013 si pana in prezent ( 2019 ) am facut vreo 60.000 km . Am schimbat in fiecare an la verificare , toate filtrele .Distributia am schimbat-o când am luat-o . O voi schimba acum iar . Pentru un plus de ,, zvâc '' pot sa schimb si pompa de benzina ? ( asa am mai auzit pe la unii , pe la altii , ca si pompa ar fi problema pentru ,, zvâc '')Eu nu am schimbat-o pana acum .La drum lung , nu prea ma bazez la depasiri ,  doar daca am liber pe contra sens sau distanta foarte mare fata de cel care vine .Ce ar trebui sa mai verific , pentru a avea mai mult ,, zvâc '' ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 10 months later...

Cum exploarezi masina intr'o depasire sau pe serpentine ? Daca nu te sfiesti sa o turezi ( si aici ma refer sa intri in depasire cand ai 3000+ rpm si sa schimbi la 5000-5500 rpm treapta ) ar trebui sa se miste decent. Avand in vedere ca duci vorba de pompa de benzina, intuiesc ca ai un 1.2 12v sau 1.4 mpi. Motoarele astea sunt mai anemice la mersul extraurban, nu mai zic de pasageri +AC on. Sunt potrivite pt fataiala prin oras, dar ar trebui sa iti poti face treaba rezonabil si afara..dar fara pretentii ca sa zic asa. Nu poti scoate un plus de putere din masina aia fara ca investitiile sa depaseasca valoarea masinii, asa ca cea mai buna decizie ar fi sa te indrepti spre o masina echilibrata in raport cp/kg sau sa o accepti pe asta asa cum este. Daca totusi crezi ca lucrurile s-au schimbat intre timp si nu mai trage cum o facea inainte, mergi si fa o verificare intr'un service competent ( avand in vedere consumul de ulei maricel, as incepe cu un test de compresie, si daca totul este ok as merge pe un ulei 5w40 liqui molly / motul ). 

Modificat de bgd_b92
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!