Jump to content

Cutie De Viteze Automata - Probleme & Intretinere (Touareg 7P)

Swakra
 Share

Postare recomandată

Ok , intrebam si eu cu resetarea doar asa 

Iar la o cutie cu 360k la bord , nu cred ca o resetare la valorile de fabrica cu interfata aduce ceva bun , alea erau valori ptr cutie fara uzura 

Intrebarea este daca uzura duce la eroarea aceea doar in D cand cutia e subturata ?

In S inca nu a aparut nicio eroare

Turatia la care schimba cutia este corelata cu uzura ? in sensul ca probabilitatea sa apara o eroare este mai mare la modul subturat de schimbare a vitezelor ?

Intreb ptr ca nu ma pricep si vreau sa inteleg 

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Raspunsul nu cred ca il vei gasi pe forum. O diagnoza la o firma care se ocupa de cutii te poate ajuta mai mult. In ideea in care erorile pe cutie persista.

Link către comentariu

Citem zilele trecute ce spunea un mecanic despre schimbul uleiului la cutii automate si anume ca daca nu s-au facut schimburile vreme indelungata este posibil ca dupa schimbul de ulei cutia sa nu mai functioneze corect. Explicația lui era ca uleiul învechit este mai gros si impreuna cu pilitura care s-a mai adunat compenseaza cumva uzurile. Recomandarea lui era ca în situații din astea sa nu se inlocuiasca uleiul in totalitate si operatiunea sa se faca obligatoriu dupa o diagnoza a cutiei.

Link către comentariu

Posibil , eu sunt convins ca 80% din cutiile de la 7P nu au uleiul schimbat niciodata , a mea macar am schimbat odata si o sa schimb si a doua oara 

Poate mecanicul ala vorbea de cutii la care se schimba uleiul la intervale mici si la care nu s-a schimbat niciodata ... e clar ca exista multe asa 

Am citit si eu ce se spune dar nu inteleg cum uleiul cu pilitura compenseaza uzura , mai degraba accelereaza uzura dupa mintea mea 

Pe principiul asta bagam nisip in ulei sa fim siguri ca se compenseaza uzura complet 

Uleiul nu se inlocuieste in totalitate la cutia Aisin de pe 7P ( decat cu flush , nerecomandat )

La mine problemele nu au aparut imediat dupa schimbarea uleiului ci la 70k dupa , parerea mea este ca nu schimbul de ulei a dus la eroare ci o uzura in timp sau ... altceva 

O sa verific la revizie si daca nu exista cumva scapari de ulei la cutie , la ultima revizie acum 13k nu au fost 

Deoarece nu ma pricep si nu exista nimeni in zona care sa se p[riceapa la cutii , o sa testez singur comportamentul in timp 

Resetarea cutiei din interfata nu cred ca o sa fac

Pana voi gasit o firma care sa faca o diagnoza ok la cutie , voi schimba uleiul si voi monitoriza continuand sa conduc pe S 

17113/P0729 - Gear 6: Incorrect Ratio

Possible Causes

Wiring and/or connections faulty

Sensor Gear Position Indicator faulty

Mechanical failure

Possible Solutions

Check wiring and connections

Check Sensor Gear Position Indicator

Check Gear Solenoides

The VW Touareg 7P P072900 fault code indicates an intermittent mechanical issue where the transmission cannot achieve or hold 6th gear, often due to faulty solenoids, valve body issues, or low/dirty fluid. The TCM detects this when expected input/output speed ratios do not match for 6th gear. 

Potential Causes for Touareg 7P (Aisin Automatic):

Valve Body/Solenoid Failure: The most common cause for intermittent, load-dependent P0729, often due to worn solenoids or a failing valve body.

Transmission Fluid Issues: Low fluid level or dirty, contaminated fluid.

Mechanical Transmission Damage: Internal clutch or gearbox damage.

Wiring Issues: Faulty wiring or connections between the transmission control module and transmission. 

Recommended Diagnostic Steps:

Check Transmission Fluid: Verify fluid level and condition (check for burnt odor/debris).

Scan Tool Data: Monitor live data for solenoid operation (specifically solenoids related to 6th gear) and input/output speed sensor synchronization.

Perform Valve Body Test: Test for pressure loss. Many technicians recommend inspecting or replacing the valve body if solenoids check out, as they are common weak points in these transmissions.

Wiring Inspection: Check transmission wiring harness connectors for corrosion or damage. 

Disclaimer: Intermittent faults can be tricky. If fluid is clean and levels are correct, focus on the valve body/solenoid assembly

Modificat de tavitara
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!