Jump to content

Skoda Octavia 2 FL 1.6 TDI CR (2010)


zidanne

Postare recomandată

Dupa ce am tot poluat topicurile altora, mai ales pe cel al lui @Rave (viitorul e electric) am zis sa imi prezint si eu cehoaica (un mic jurnal).

Cred ca asta e prima poza pe care am facut-o dupa ce am luat-o.

ybXzCNM.jpg

E adusa de la mama Francia cu prima inmatriculare in iulie 2010, cumparata de la un "intermediar" Timisoara (scuzati-mi talentul in Paint) in mai 2013 (in scripte avea vreo 104000 km... inca sunt putin in dubiu, azi la 250.000.

Este versiunea Ambiente cu 2-3 dotari in plus fata de ce se vede la exterior:

  • volan multifunctional cu bluetooth (cica ar avea si apelare vocala dar nu romgleza mea nu functioneaza), swing 2 si pachet piele volan, schimbator viteze si frana de mana (cel de pe schimbator e execrabil, plutasii din PRC tocmai imi aduc unul nou ca la PVB/original costa un deget si jumatate). 

Cred ca restul de dotari ca airbaguri fontale (sofer si pasager), laterale si cortina, maxidot monocrom, proiectoare de ceata cu DRL, cotiera fata (racita) si cotiera spate si aer conditinat dublu cu o singura zona (climatic cred ca ii zice), o gramada de locuri de depozitare, oglinzi electrice si incalzite (ce-mi amintesc acum), ABS, ESP, TCS/ASR, AFU si cred ca mai sunt cateva dotari din 3 litere veneau ca standard asa ca ea... e CEHOAICA :D 

Plecasem chitit pe un Sandro Stepway dCi nou (vazusem destul de multe pe langa RTR cand le testau) dar... dupa drive test am ajuns in curtea VAG. Ce-mi doream era o masina de naveta (cam 100-150 de km zilnic din care 70% autostrada/dn) care sa nu atraga atentia prea mult (sunt adeptul park n ride, numa' ca-n Bucuresti e mai greu cu partea de park), care sa nu tenteze binevoitorii si de plimbare prin tara (nu eram chiar pus pe treaba dar dupa ultima experienta cu trenul Sibiu Bucuresti, unde aveam bilete in vagonul 5 si erau doar 3 vagoane si a fost obligat sa star intr-un picior 3 ore plus nenumaratele intarzieri dimineata in Gara de Nord mi-au pus capac).

Ca pentru jurnal inmatricularea a mers repede si dupa primul schimb (ulei, toate filtrele si placute de frana) am pus cap cap Sibiu via Transfagarasan cu intoarcere pe la Valea Oltului. Sigura chestie notat e ca aproape am resusit sa raman fara frane la coborare pentru ca frana de motor nu prea era in manual.

q9UUoXD.jpg

Kilometrii au  trecut, incercat Transbucegi (Cota 1000 -  Piatra Arsa si Hotel Pestera, in perioada aia de la Dichiu pana la Bolboci, via Zanoaga nu era asfaltat asa ca a fost interesant de vazut comportamentul pe macadam/drum forestier - o data a trebuit sa ne intoarcem in Busteni pentru ca uitasem sa cumparam niste lucruri... indispensabile care nu se gaseau mai aproape), Brezoi - Obarsia Lotrului - Petrosani- Hateg (daca pana la intrarea in Hunedoara drumul era rau... dupa asta am gasit un drum de pamant cu vagi urme de asfalt) -  in perioada aia era in reparatii  si a fost prima data cand am iubit jantele de 15" si din pacate nu si ultima cu intoarcere prin Dobeta Tr Severin -  Craiova. Meanwhile, cam pe la inceputul lu' septembrie am testat si pornirea la rece, ca ne-a prins zapada la Balea Lac; n-am sa uit prea curand coborarea:

0LJIo9w.jpg

SRpDxzk.jpg

pe cauciucuri de vara :(

Iarna a venit, am comandat anvelope Continental WinterContact 850TS care pana la urma au ajuns 810 (195 65 R15) - le-au incurcat baietii in depozit. 

Prima problema a aparut cam in aceeasi perioada, senzorul diferential de presiune plus ceva senzor la arbore, schimbat la Avia Militari. Nu foarte scump si intr-un fel ma asteptam :) plus mici zgarituri, praguri lovite, julite pentru ca iarna nu-i ca vara.

Plus o jucarie noua

x6JeXMC.jpg

qHzYDOI.jpg

ignorati chistia aia ce zice ca ar mirosi interesant... n-are efect

Schimbul de primavara/vara a constat in ulei, toate filtrele, distributie, pompa de apa si bucse. la final a fost un deviz misto, mai ca imi vedea sa dau cu basca de asfalt. Devizul trebuia sa contina si un compresor de AC dar @Al Bundy m-a scapat de belea :) tenchiu mr @Al Bundy, iu are a goad ualching bitiun as.

Dar e primavara, viata e frumoasa cand ai Continental Premium Contact 5 (195 65 R15):

3MuNVZ7.jpg

Vara a trecut cu plimbari multe si frumoase (mi-am dat seama ca e mai ieftin sa prind rasaritul la Mamaia si sa dorm seara acasa :))  iar Transbucegiul e un drum minunat si gratarele la Padina au alt gust).

97Lfo2k.jpg

DnFgKvn.jpg

WY5VnW3.jpg

Schimbul de toamna a insemnat si volant si ambreiaj  pe langa obisnuitele filtre. Plus ceva corecturi la vopsea. 

Noul an a venit repede, impreuna cu prima tentativa de a o vinde (incepuse sa aibe tot felul de mici chestii care ma enervau, de la schimbat de becuri pana diferite zgomote carora nu le gaseam sursa, am mai schimbat si amortizoarele fata si spate cu tot ce tine de ele in perioada asta) dar pana la lasat cu nunta :))) bineinteles, tot pe Transbucegi in anul urmator.

r9texjY.jpg 

DN73A e destul de ciudatel

Dar pana atunci, pentru ca ocaziile se razbuna, Cehoaica a decis sa ma paraseasca intr-un sens giratoriu pe E85 luat putin ca la carte (!not). Dauna interesanta (tinand seama ca afara erau -15  grade si giratorul era acoperit cu gheata si apa peste gheata ), schimbat piese cu OE/OEM, indreptat/inlocuit tabla, revopsire totala, din nou schimbat nenorocitele de filtre si ulei and we are ready to go. Nimeni nu a fost ranit in timpul operatiunii dar vreo 6 luni am intrat cu ceva teama in sensurile giratorii de pe DN-uri :)):

GYFg8i0.jpg

Daca tot e vara si deja bateam catre 200.000 de km am zis sa pun un set nou de discuri si placute de frana (traiasca bezinariile de pe A1 - Bucuresti - Pitesti cu iesire direct in B1).

2016 a fost un an frumos in care mi-am intors privirea catre Maramures si prin... imprejurimi. 

Lnv8F2q.jpg

0MOlbQT.jpg 

lacul IacobDeal

rb5U7zr.jpg

ANt99NQ.jpg

Si din nou o iarna frumoasa in Bucegi (cu Continental WinterContact 860TS - de data asta n-au mai gresit comanda)

36LamvQ.jpg

Apoi ca tot s-a facut vara si a inceput recoltarea graului am testat capabilitatile de carrier:

Ym9urjH.jpg

Si am inteles importanta sistemului ISOFIX:

VgrLLNX.jpg

7PF5m6m.jpg

Totodata am inteles ca si zeii sunt oameni pana la urma @Al Bundy nu a mai putut invia compresorul. So am mai trecut un compresor pe lista :) (+radiator AC, ceva valve si cateva schimburi de freon).

Anul trecut a fost anul in care am testat CAYC plus cutie manuala in trafic bara la bara in Bucuresti. Sa zicem ca am preferat metroul si inca il prefer. Dar daca duty calls atunci cu placere.

Tot prin decembrie am fost la @voinea pentru un mic upgrade :) a iesit frumos. Era in plan de vreo 2 ani dar am tot amanat. Teoretic sunt undeva pe la 130 de ponei. Practic om vedea.

Primavara bate la usa cu un set de jante noi si niste Continental PremiumContact 5 FR (205 55 R16)

1GDH7bW.jpg

Avem programat si un schimb de ulei, filtre si bineinteles distributia.

Poze dupa operatie.

S.

Modificat de zidanne
Am mancat un B
Link către comentariu

:))) din toata prezentarea asta frumoasa ... ai mancat un b :)))

Sa va duca pe toti 3 in la fel de multe locuri frumoase in continuare!

Link către comentariu
1 hour ago, laduncaag said:

:))) din toata prezentarea asta frumoasa ... ai mancat un b :)))

si o cratima.

ce problema ai avut cu compresorul de AC?

iti doresc multi km fara probleme, vad ca faci destui cu ea.

Link către comentariu

@laduncaag @Rave  multumesc, vad ca sunt mai multe typo-uri; cand fac ochi il mai citesc o data.

@Muale prima problema a fost prin 2014: a un miros minunat de fosa septica ventilatie + faptul ca nu racea cand porneam AC; toata lumea era pregatita sa imi ia vreo 4400 de lei. M-am dus pana la @Al Bundy a bagat un ochi in VDCS, a demontat roata dreapta fata + cateva elemente de plastic si a strans "surubul" de la compresor.  A dat coltu in 2017 prin iulie; intre timp schimbasem radiator clima (arata ca dupa razboi din cauza pietrelor) si mai facusem vreo 2 plinuri cu freon + lichid fluorescent - incepuse sa piarda pe la ax; @Al Bundy nu m-a mai putut ajuta; chiar era mort -  mergea cu intermitete. Am gasit unul nou la un pret decent la service-ul unui prieten (initial am vrut sa schimb electrovalva dar deja eram la a doua umplere cu freon in saptamana aia, riscam sa ajung la pretul unui compresor doar incercand diferite piese pe traseu). Nu vreti sa stiti cum e sa traversati Bucurestiul in iulie pe cod portocaliu de caldura fara AC. Eu am facut asta de doua ori.  Partea frumoasa e ca aveam 0.3l/h consumul instant. Dupa inlocuire in 15 minute am gasit un cuib de pinguini in cotiera :)), pinguinii facand plaja in torpedou. Impreuna cu el am schimbat si cureaua de accesorii.

Planuri de viitor:

  • retrofit " Footwell Light " -  tre sa astept sa plutasii din china.
  • LED all around (mai putin H1 si H7) - momentan pica, nu prea gasesc LEDuri CANBUS la 3700-4000K la preturi decente;
  • retrofit senzor de lumina -  probabil ajunge prin vara, tot cu pluta;
  • retrofit Webasto - asta e putin cam scump; ma mai gandesc prin toamna;
  • retrofit senzori de parcare -  tocmai am dat comanda de o bara spate nou si un stop cred :) la ritmul cu care le schimb (apropiat de cel al parbrizelor - sunt la al 3-lea) e mai sigur fara :)
  • navigatie cu Android made in PRC - prea multe batai de cap cu adaptarile - chiar daca producatorul zice ca e plug n play ce mai sfanta navigatie e telefonul mobil cu waze deschis. Chiar si in roaming. 
Link către comentariu

Frumoasa prezentare si frumoasa masina. Aaa, si frumoase plimbari, demne de un diesel. Sa va plimbe in continuare fara probleme!

Link către comentariu

@Bitter_Sweet mulțumim (cehoaica si cu mine), ne pregătim de sezonul de primăvară. Probabil București - Târgu Jiu - Petroșani - Hunedoara - Sibiu - Brașov - București :) Clisura Dunării o lasam pentru iunie. Sper, ca mai întâi tre sa iasa din service ca pe langa distribuție, anvelope si geometrie a mai intrat si o bara spate, stop si puțină tabla :)

Link către comentariu

Cineva a primit jucarii noi:

lrlWcQs.jpg

S-au miscat repede plutasii de data asta :)

Link către comentariu

Cat timp astept, mai mesterim una-alta:

  • un consum de prin... vaa... cred ca in octombrie era deja toamna:

SBxDjMj.jpg

  • o plimbareala la munte (cred ca e 8x sau 16x nu mai sunt sigur, actiunea se petrece pe la 30-40 de km/h)

 

Link către comentariu

nu stiu ce poti face cu OBD 11 dar aia de ai luat-o o am si eu si nu faci mare lucru.

adica ok, vezi cativa parametrii dar cam atat.

oricum, pt 20 de lei, nu e mare paguba.

Link către comentariu

eu am testat, eroare stocata nu este vazuta de aplicatie (presupun ca vei folosi Torque)

Link către comentariu

Cam asa arata o Skoda in elementul ei:

oWzLWa8.jpg

Evitat aglomeratia de vineri de la iesierea de pe A1 spre Pitesti, carat roti de iarna la tara, naveta intre magazine :)

LE: Vineri de doua ori am spalat-o si de doua ori a plouat. Am decis ca vreau putin soare :)

Modificat de zidanne
Link către comentariu

Pentru ca azi a fost cald si.. inca e concediu am zis sa verific instalatia de AC:

xiQlDHr.jpg

-250g de "freon"; acu... totul e bine, pinguinii sunt fericiti.

Si daca tot am ajuns pe la vama, am zis sa testez gadgeturile:

8VDbuvH.jpg

Plus o plimbare pe stradutele din Militari:

Fara sunet :)

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Hmm... imi amintesc ca mai postasem ceva pe aici :)) @moderatori: a sters cineva ceva? :))

Anyway, am reusit sa inlocuiesc vechiul "schimbator" cu ceva facut la mama China (calitativ e mai sub OE dar si pretul (8$) e mult sub 100$ ceruta de PVB)

  • vechi

 VN4EhKT.jpg

  • nou

 2MZNrlM.jpg

De asemenea, am am prins si un mic gratarel pe A1 (probabil se pregateau de 1 mai)

 

Si.. tocmai ce am aflat ca desi Octavia  pare mare (am reusit sa introduc o betoniera si multi saci de adeziv ) nu intra mai mult de doua pachete de polistiren expandat :)) 

Meawhile incep sa ma gandesc la viitoare achizitie:

ssp6a0q.jpg

Cand o permite bugetul.

 

Modificat de zidanne
Link către comentariu
  • 5 weeks later...

Au sosit plutasii de la mama PRC:

c7sFkkx.jpg

7UygJ07.jpg

Mai trebuie doar montate. Vedem cand :))

Link către comentariu

Ooo... Vreau detalii și linkuri în privat! 

Link către comentariu

Si ieri au ajuns plutasii :))

zPqei2a.jpg

Acu sa vad cand ma programez la @Al Bundy pentru montaj.

Link către comentariu

si ale mele isi asteapta randul la montaj.

sunt cele cu un singur cip led?

Link către comentariu

@Muale Vineri o sa iti pot da un raspuns  clar. 

Modificat de zidanne
am mancat un s
Link către comentariu

poti sa te uiti sub lentila, nu e nevoie sa le montezi.

nu e graba, eram curios daca sunt mai multe modele.

Link către comentariu
  • loghy a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!