Jump to content

Revizii (Tiguan AD1)


RoC
 Share

Postare recomandată

Salutare! 

 

Am bifat si revizia numarul 4 in cel de-al treilea an: 61.911 km, schimb ulei motor (OEM 0w20), schimb ulei DSG (OEM), schimb bujii (OEM) si lichid de frana (OEM).

Manopera cu lichidul de frana si diverse 'materiale mici' au costat 1.200 lei. Uleiurile (6 litri pentru DSG au fost aproximativ 1.000 lei, bidonul de 5 litri pentru motor aproximativ 200 lei) si bujiile (aproximativ 400 lei) le-am cumparat treptat de la diversi furnizori on-line de piese auto. 

 

Am ales pentru a treia oara service-ul autorizat din Valcea (cost aproximativ benzina - 150lei),  tot cu peripetii si de data aceasta - la intoarcere am observat ca masina smucea/tremura la accelerare (peste 2.000 rotatii/min). M-au pus in legatura cu service-ul autorizat din Vitan pentru verificare si se pare ca s-au grabit la schimbul bujiilor - aveam o eroare pe cilindrul 4, la schimbul bujiilor intre ele si bobina aferenta mutata, pare ca totul este in regula. 

 

Oferta completa cu toate piesele si consumabilele primita de la service a fost de aproximativ 3.800 lei, asa incat am reusit sa economisesc 800 lei.

 

Drumuri bune! 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Revizia 5 la 58k km facuta la PBN

 

Inspectie (fara schimb de ulei) - 213.25 RON

Manopera schimb ulei si ulei Haldex - 488.91 RON

Manopera schimb ulei si ulei cutie DSG - 1842 RON (cost 6L ulei - 1160 ron)

Manopera schimb placute spate si placute spate - 1067 RON

 

Total - 3611.16 RON

 

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Salut. Are cineva o lista cu toate schimburile care trebuie facute si la cati km? Toata lumea ma trimite la manual dar in manual nu sunt trecute toate. Inainte aveam carte de service unde scria clar ce si cand dar acum nu. Se merge pe principiu - stai tu linistit ca te anunta masina, gen - n-ai tu treaba.... Am intrebat si la reprezentanta, mi s-a raspuns strict pe ce am intrebat.

Multumesc anticipat

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut! Am vazut tarziu rugamintea ta de data trecuta, atasez aici ce am primit eu de la dealer cand am cumparat masina. Sper sa iti fie de folos...

service.PNG

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...
morpheusmaster

La 34K - schimbate placutele fata. La 62K acum, imi zic sa le schimb din nou ca sunt ajunse la senzor.

 

Voi ce valori de trafic reusiti sa obtineti cu un set? ...mie mi se pare usor exagerat sa schimbi placutele ca pe ulei...

 

...nu mai zic ca in ritmul asta, in 200K o mai platesti odata :))

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mie mi-au dat prima data necesar discuri si placute fata la 46k km si am refuzat sa le schimb deoarece vizual inca pareau ok dpmdv. La 58k km cand m-am dus pregatit sa le schimb aflu de la acelasi service (PBN) ca defapt mai au 9mm placutele si nu e nevoie sa le inlocuiesc iar pt discuri primisem necesarul de inlocuire deoarece aveau o zgarietura (fanta) mai adanca pe interiorul discului. 

Ai senzori pe fata iar din momentul in care se aprinde mai ai 1 mm de placuta cu care poti merge linistit 500km. Ajunse la senzor inseamna 4-5mm 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

morpheusmaster

Adica tu ai facut cu un singur set de placute fata 58K? Ei ti-au zis sa le schimbi la 46k si tu ai mai mers cu ele pana la 58K? ... eu am venit pentru schimb ulei si lichid de frana (3 ani) ... acum nu stau sa ma uit la milimetri ca mai fac 200 sau 500km cu ele pana necesita schimbare, mie mi se pare usor aberant sa schimbi setul la 30K, in conditiile in care nu rup franele...

 

Urmeaza si concediul in perioada urmatoare si mai bine schimbate acum decat cand ti-e lumea mai draga sa ma trezesc cu senzorul sau cine stie pe unde... dar cum ziceam, aici nu e vorba de azi sau in 2 saptamani, e vorba ca la 62K deja sunt la setul 3 pe fata...

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu am 60k km acum si nu am schimbat niciodata placutele pe fata. In plus, conform masuratorii lor, sunt la circa 40% placutele (9mm) in momentul de fata si teoretic ar trebui sa ma mai tina inca 20k km. 

La vechiul Passat B6(manual) ma tineau 80k km placutele pe fata si le schimbam doar cand se aprindea senzorul. Planuiesc sa fac la fel si aici :)

 

da, este aberant sa le schimbi la 30k insa tine f mult de stilul de condus, de aceea acel senzor are un rol f important.

Modificat de AMW
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Reveniti la subiectul topicului va rog ! 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 6 months later...

Va salut! Trebuie sa fac schimbul de uleiuri, la auto din profil si nu am gasit ce tip de ulei trebuie la cutia de transfer si ce cantitate. Va multumesc!

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Bună ziua. 

Pentru tiguan 1.5 tsi care merge anual 10-12 kkm-interval fix de schimb- se poate folosi 0w30 în loc de 0w20?

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu respecta 508/509.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!