Jump to content

Bucuresti-Italia(Venetia)

codz
 Share

Postare recomandată

se merge mai bine pe Nadlac, dar la noi nu se "recupereaza" diferenta plus ceva adaos? :soothe[1]:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 209
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• mayday147

11

• VEKAU

11

• kiko

10

• Mama Omide

9

La intoarcere am luat-o pe ruta Slovenia- Ungaria - Nadlac. Este cu 100 km mai lunga, insa se merge mult mai bine

Cand o sa termine ungurii M9 ala va fi cel mai bun drum (cel mai scurt, cel mai ieftin etc).

Link către comentariu

• 1 month later...

In Slovenia e 15 euro vinieta pe 15 zile minim.E ca si in Ungaria sau Austria 1 euro pe zi doar ca nu poti mai putin de 15 zile.E mai scurt cu peste 100 de KM si mai ok drumul ca si pe la austrieci.

Link către comentariu

Imi permit sa te corectez : in Slovenia e 15 euro vinieta pe 7 zile, nu 15 zile. Pe cand la unguri ai posibilitatea sa iei pe 4 zile si dai 1170 forinti (echivalent a 4,5 euro). Neavand forinti, eu am dat 6,5 euro (cu comisionul de schimb de rigoare). Am inteles ca la alte benzinarii "mai scumpe" ajungi sa dai chiar si 10 euro...

Link către comentariu

Eu platesc in Ungaria numai cu cardul si nu am avut probleme . Cursul este mai mic decat la casele de schimb .

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Deci care va sa zica daca pleci dimineata pe la ora 2 si daca mergi pe Serbia, croatia, slovenia pana seara la ora 20 esti in Venetia. Pentru mine problema a fost prin vami si anume:

o La sarbi dimineata la ora 7:15 am fost dat inapoi, dincolo de linia de stop, intrucat vamesul se simtea foooarte obosit si a considerat ca mai bine il asteptam pe colegul care-l va schimba la ora 8. acuma cred ca se simtea si un pic oparit la oo, fiindca s-a tot plimbat prin fata noastra cu mainile in buzunar simtind nevoia sa se racoreasca un pic;

o La croatii de pe ambele laturi, am fost considerat SUSPECT. Drept pentru care jos bagajele, control la torpedo, la locasurile laterale din portbagaj si la seria de sasiu pe baza de lupa;

o La sloveni, ca sa nu fie nici ei mai prejos, control la motor.

Pe de alta parte croatii m-au fript la autostrada cu 20 euroi intr-o prima faza si mai apoi dupa alti 5 km cu inca 5 euroi.

La sarbi am apucat din greseala drumul cel mai intortocheat pana la Belgrad, vreo 200 km si mai bine (cel rosu de pe viamichelin) care este prost rau de tot; petice peste petice puse cu lopata a.i. ai toate sa ramai cu un tic la clantanitul din dinti.

Altfel partea buna este ca drumul este mult mai scurt si autostrazile sunt excelente, mai ales la sloveni. La intoarcere am luat-o pe dincolo, adica austria-ungaria, si mi s-a parut infernal. la noi pierzi tot ce castigi pe autostrazi.

ah! am uitat de ai nostri care mi-au cerut documentul masinii si ma uitam la el ca la felul paishpe. vroia defapt certificatul de inmatriculare... si oricum si aici s-au tot frecat pana ne-au dat drumul... la dus, caci la intors nu a fost nicio problema.

oricum nu luati de regula ce am patit eu pe la vami, intrucat este dupa cum se nimereste... probabil ca am o masina mai valoroasa decat credeam si o fata mai dubioasa decat speram... :)

Modificat de VEKAU
Link către comentariu

S-ar parea ca esti cam ghinionist de fel... Eu cand am mers acum 2 luni pe aceasi ruta nu am intampinat nici un fel de dificultati nici la vami, nici pe sosele cu politia. Ca durata de timp, am facut vreo 12 ore de la Portile de Fier pana la Venetia, in conditiile care am mers regulamentar.

Oricum, dupa cum am mai spus-o intr-un posr anterior, nu recomand ruta asta decat ca experienta... Drumul de intoarcere care l-am facut prin Slovenia, Ungaria a fost mult mai bun din toate punctele de vedere (costuri, timp, stres etc.). Pe aceasta ruta (totalizand 1900 km de la Bergamo pana la Constanta) am facut 24 de ore fix, in conditiile in care am mers non-stop, cu mici opriri. Mentionez ca Romania am strabatut-o noaptea si mi-a luat 12 ore de la Nadlac la Constanta. Ziua nici nu vreau sa ma gandesc cat as fi facut...

Modificat de x-tremist
Link către comentariu

Cam care ar fi durata normala a traseului Bucuresti - Venetia prin Serbia-Croatia- Slovenia?

Daca plec la 4 dimineata din Bucuresti la ce ora sunt in Venetia?

Link către comentariu

Deci care va sa zica daca pleci dimineata pe la ora 2 si daca mergi pe Serbia, croatia, slovenia pana seara la ora 20 esti in Venetia. ...

Alextz, cred ca daca muti doua ore mai incolo calculatia, ai si raspunsul.

Oricum totul este orientativ, fiecare avand taimingul lui. :rolleyes:

Link către comentariu

• 2 weeks later...

foarte util topicul, peste 3 saptamani plec in italia si imi sunt utile informatiile

Link către comentariu

• 3 weeks later...

nu stiu daca ati mentionat careva de acest lucru dar, la intrarea in Belgrad este un drum pe doua benzi de zici ca-i autostrada, si e limita de 80 km/h sau 60 km/h (Diferite portiuni). Eh, aici sta politia cu pistol radar. Aveti grija acolo ca e imposibil sa-l detectezi. Il ridica 5 secunde si il pune jos. (am fost langa ei cand faceau asta pt ca m-au oprit). Cu 20 de euro de caciula la politai am plecat spre italia.

Carburantul e mai scump la italieni, deci faceti plinu inainte de a intra in tara. Cu un mers lejer ajungi in 10 ore la Venezia (daca te grabesti ajungi in 8 garantat)

Have fun :)

Modificat de 63FFA
Link către comentariu

Prin Belgrad trece chiar autostrada. Nu stiu cum ai reusit sa iei radar, eu cand am fost se mergea numai in coloana cu max.60 km/h. Sa fi vrut sa merg mai tare si n-as fi putut...

Oricum e mizerabil traficul prin Belgrad, pierzi cel putin jumatate de ora sa-l traversezi. Eu sincer nu stiu cum ai putea sa jungi in 8 ore la Venetia, eu am facut 12 in conditiile unui mers normal, regulamentar (130 autostrada/ max.100 drum national) + opririle necesare ( pt.mancat si alte nevoi). Mai pierzi timp si prin vami.

Vreo 150 de km in Serbia sunt drum national, unde nu poti s-o calci prea tare.

Modificat de x-tremist
Link către comentariu

• 11 months later...

vai de mine ... a trecut asa de mult timp si nimeni nu a mai postat nimic. Vreau iarasi sa merg in italia si am ramas surprins sa-mi vad postul asa "recent".

despre radarul din belgrad .. Eu l-am prins acolo pentru ca a fost singurul drum care l-am stiut (venind dinspre timisoara).

Cat despre cele 10 ore care le-am facut ... daca nu te pui sa dormi si sa tot te opresti, ajungi fara griji (cel putin eu am facut-o) si fara sa mai depasesc viteza legala. La vami nu am pierdut timp (poate conteaza si asta pentru ca nu am stat mai mult de 5 minute in vama- max.)

vreau sa merg acum Timisoara-Budapesta-Maribor-Trieste-Maribor-Graz-Viena-Timisoara. any recommendations?

Link către comentariu

Nu prea as avea ce sa-ti recomand... si eu am venit la intoarcere prin Slovenia - Ungaria si a fost totul OK. 99% e autostrada, deci nu sunt probleme.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

salutare!

vreau sa ajung la Verona, a fost cineva de curand prin ex-Yugoslavia? imi recomandati ? cum e autostrada?

sau sa merg pe Budapesta-Graz?

Link către comentariu

Cel mai scurt traseu e Budapesta -Maribor- Trieste si autostrada e super buna. Prin Austria sigur e mai aglomerat si ocolesti cel putin 100 km.

Link către comentariu

Eu am fost la venetia pe ambele trasee posibile (atat prin ungaria, cat si prin serbia).

Prin ungaria traseul e f. lung, mi se pare f. greu de strabatut dintr-o bucata ( noi am dormit o noapte la zagreb) oricum am facut peste 20 de ore in total.

Prin serbia am plecat la 10 dimineata din venetia si am ajuns la tg jiu la 23.30. Mers in ritm sustinut, cu putine pauze de cafea.

In concluzie, pt cei din partea de vest a tarii, recomand traseul pe serbia care, pe langa faptul ca e mai scurt e si mult mai misto (la sarbi, malul Dunarii e senzational).

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Doar ce m-am intors din Venetia prin Serbia.

Am plecat din Venetia, din parcarea hotelului, la ora 9:30 si am ajuns in vama la Turnu Severin la ora 19:30, asta cu cateva opriri scurte pt. motorina si cafea.

Cu exceptia ultimilor ~200 Km in Serbia am mers pe autostrazi, viteza medie la intrarea in tara fiind de 104 Km/h

Intre orele 19:00 - 20:00 se face schimbul de tura in vama cu Serbia, deci daca nimeriti in perioada respectiva aveti de asteptat.

Atentie la intrarea in tara, dupa ~3500 Km de la iesirea din tara pana la intoarcere, drum pe care nu am intalnit politie sau radare (exceptie facand cele fixe), imediat ce iesi din vama intri intr-o "localitate" fantoma (Gura vaii parca) unde desi nu exista case de locuit sta militia la panda cu radarul, asta pt. a-ti aminti ca in timp ce tarile din care tocmai te-ai intors (inclusiv Serbia) au rezolvat problema traficului prin constructia de autostrazi, noi am "rezolvat-o" prin dotarea militienilor (nu este o gresala) cu radare si introducerea de "capcane" pe strazi (genul localitatilor fantoma, limitari de viteza aberante si fara nici-o noima, extinderea limitei localitatilor mult dupa ce s-a terminat zona locuita, etc.) pentru a crea locuri de panda in care militienii sa-i "vaneze" pe "criminalii" ce merg cu 61 Km/h in astfel de zone capcana.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

In clipa asta scriu din Venetia. Un oras superb pe care il recomand cu placere. Daca mergeti cu masina mai bine o lasati in parcare la hotel decat sa mergi in Piazzale Roma unde platesti 26 euro chit ca stai o ora sau 12 ore. Puteri lua autobuzul 1.2 euro biletul. Apoi water-bus 6.5 euro. Sunt ceva puncte turistice, primul cazino din lume deschis si azi, palatul dogilor, podul Rialto, ceasul din centrul venetiei... Arhitectura superba dar pute a balta statuta groaznic. Nu ratati o plimbare cu gondola.

PS: scumpe rau autostrazile un italia si ib franta. De la intrare in Italia pana la St Tropez in Franta am platit 65 euro.

Link către comentariu

Chiar ca sunt scumpe....

Distractie placuta !

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Salutare salutare, as dori si eu sa plec in octombrie in Milano cu masina din Bucuresti si sa ma intorc cu avionul( o las acolo) acum intrebarea ar fi daca este mai ieftin sa o iau prin vestul tarii prin Ungaria, austria, ... italia, sau sa o iau prin sudul Romaniei prin Bulgaria, Grecia ferri. si direct Bari si de acolo sa tin pe autostrada pana in Milano, as agrea mai mult varianta prin sud ca as fi unpic mai odihnit dat fiind faptul ca 7 ore o sa pot dormi.

Acum urmeaza partea materiala: cat ar costa ferribotul, si restul taxelor, excluzand benzina si cei cateva sute de km ocolire? deci as vrea sa stiu un timp facut de cineva, si niste preturi ex: autostrazi, ferriboat si alte taxe. va multumesc!

Link către comentariu

• 9 months later...

intentionez si eu sa ies vara asta cu masina din tara, in italia (iasi-cluj-bors-budapesta-maribor-trieste-bologna) si as avea nelamuriri privind vinietele.

vreau sa cumpar de la noi, pt 30 zile, atat vinieta de ungaria cat si cea de slovenia .e posibil sa ajung in zona oradea-bors duminica nopatea (dimineata) pe la 4-5.

1.gasesc non-stop undeva ( taraba de sau poate la vreun peco) ambele viniete pt 30 zile ?

2.eventual daca stie cineva care a fost recent preturi cat mai exacte (7-10-30 zile , sa am o idee macar) ?

3.difera pretul pt 30 zile de la un peco la altul sau de la o taraba la alta?

4.vinieta in cat timp intra in folosinta? se transmite online imediat , pot sa o cumpar pe loc si sa imi continui drumul?

Modificat de wasabios
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salutare.

Poate pot sa te ajut eu cu cateva raspunsuri. Eu am plecat in Italia (Milano) in aprilie, anul asta.

1. pentru ungaria sigur gasesti la o taraba inainte de vama sau dupa vama, insa pentru slovenia nu stiu, ca nu am avut traseul pe acolo. Daca o cumperi de la noi poti sa o platesti in lei, forinti sau euro, daca o cumperi de la unguri in forinti sau euro (te fura la paritate euro-forint).

2. 7 zile ungaria -56 lei

3. m-am uitat la mai multe tarabe si toti aveau aceleasi tarife

4. cea pentru unguri este online si intra imediat in vigoare.

Drumuri bune.

Link către comentariu

Eu am plecat la 5 dimineata in mai din buc pe ruta mehedinti serbia croatia slovenia italia spania(Ruta gps)si la 8 jumate eram la vama la sarbi ,pe urma sunt circa 180 km de facut pe un drum pe marginea dunari viteza media cam 100 (atentie la stanci si bolovani ce cad pe sosea)oricum drumul bunicel ,liber.......... si pe urma numai autostrada am ajuns in italia la trieste in jur de ora 4 sau 5 deci in jur de 7 esti acolo.

Nu sunt viniete de platit in serbia si croatia.Una peste alta mi-a placut drumu simplu si fara prob ,la vama a mers repede.

Link către comentariu

• 2 months later...

am facut luna trecuta (3-17 august) un drum IASI - BOLOGNA si vreau sa va aduc date concrete si mai noi. am mers iasi -bistrita-cluj-bors-debreten-budapesta-maribor-lublijana-trieste-bologna. total dus-intors 3862 km, 226 litri motorina , 5.8l/100km (mers cu clima permanent si un pic turat). per total s-au dus pe drum cam 400 euro (320 euro motorina si 80 euro taxe pt o luna )

-am alimentat cu motorina in iasi la rompetrol (5,81 lei) apoi la bors la rometrol (6 lei), apoi la intrare in slovenia la petrol 1.382 euro/l la iesire in slovenia acelasi pret (tota slovenia avea acelasi pret indiferent de benzinarie - mol, shell, petrol etc)

-la intoarcere imi ramasese motorina de la dus si am ajuns in slovenia unde am alimentat la intrare si la iesire la petrol cu 1.387 euro/l , apoi am alimentat abia la cluj unde am gasit un rompetrol cu 5.96 lei (abia se scumpisera de 2 zile).

-taxe de drum au fost asa- 85 lei de la benzinarie mol iasi pt 1 luna de ungaria, 30 euro 1 luna pt slovenia luata de la primul petrol de la ei (asta se lipeste in geam), 2x15 euro pt austostrada de italia (dus-intors). (la tonetele de la vama era mai scumpa vinieta atat pe ung cat si pe slovenia- acceptau lei, euro, forinti; ex vinieta de slovenia de 15 euro pt o saptamana era la ei 18 euro)

-in italia era f scumpa motorina, cam 1,85 E/l, insa la agip in weekend au reduceri si era 1.590 E/l. autostrada iar e f scumpa , undeva intre 6 si 10 euro /100km in fucntie de autostrada. aici am mers cu o masina pe metan asa ca nu are rost sa scriu prea multe (cu 10 euro cam 210-230 km pe autostrada).

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!