Jump to content

Bucuresti-Italia(Venetia)

codz
 Share

Postare recomandată

Despre care granita (punct de frontiera) vorbesti ? Daca citesti tot topicul ar trebui sa gasesti suficiente informatii. Vad ca esti din Craiova... poti alege varianta Serbia-Croatia-Slovenia-Italia - a vorbit Raf despre ea aici - trimitand la postul nr. 30. A doua varianta ar fi prin Ungaria, fara Serbia si Croatia: cel mai scurt fiind Szeged - Pecs - Nagykanizsa - Maribor - Ljubljana - Trieste.

Serbia si Croatia ies din calcul, caci nu sunt in UE iar Serbia e inca cu probleme... cred ca pe aia cu PECS o cautam...

Pentru sudul tarii muuuuult mai convenabila este iesirea pe la Cenad, jud Timis...

O fi chiar atat de bun drumu pe traseul ala?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 209
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• mayday147

11

• VEKAU

11

• kiko

10

• Mama Omide

9

"

Stie cineva pe unde se ia cel mai scurt de la granita pana in Italia prin aceasta Slovenie? Sau o pot lua, simplu, pe drumul pe care il am pe harta (bagand, binenteles, pe GPS, orase intermediare)?
"

cel mai scurt traseu a mai fost scris dar depinde unde doresti sa ajungi in Italia

pentru partea de nord-est iti recomand urmatorul traseu si itinerariu (eu fiind din brasov ):

Din Craiova e alta mancare de peste

-plecare la 3-4 noaptea din Brasov sa prinzi un traseu liber pe tara (cu o zi inainte cumperi Vigneta pe Romania)

-spre Nadlac pe la 7-8-9 ar trebui sa ajungi in vama ( binenteles daca nu mergi in R ;) )

apoi mergi Mako apoi spre Seghed apoi urmezi semnul de autostrada si tii directia Budapest(nu uita sa cumperi vigneta 6.5 - 8.5 euro pt 4 zile ,amenda se ridica la 150 euro si nu merita riscul )

-inainte de Budapesta tii ocolitaoarea Budapestei sau ca indicator SLO

-in Slo nu ai nevoie de viza dar trebuie sa platesti vigneta 15 euro pe 7 zile min. sunt puncte de control cu camere

-apoi urmezi traseul Maribor- Lublijana ,alimentarea cu carburant se recomanda sa o faci la Omv deoarece preturile sunt mai mici ca pe italia si calitatea este superioara fata de alte benzinari

-apoi dupa lublijana vei gasi un indicator care te indruma catre italia Trieste deci nu ai cum sa ratezi

-in italia incerca sa respecti limita de viteza pe autostrada de 130 km/h ,riscul nu este de la radare (autovelox ) sau sistemul TUTOR care sunt semnalizate cu 1 km inainte si de la radarele mobile ce le are polizia pe masini sau tip "pistol" si in acel caz trebuie sa platesti cash amenda intre 78-500 euro in functie de viteza

Avantaje fata de austria 200 km mai scurt

Dezavantaje nu ai vazut Alpi :blah_:

Modificat de s.cata
Link către comentariu

alvis,

Am uitat sa precizez ca traseul prin sudul Ungariei de care am vorbit eu se parcurge pe drumuri nationale si locale, nu pe autostrada (cum este cazul traseului postat de s.cata, care este mai lejer dar mai lung). Daca vei opta pentru traseul scurt, vei trece prin destule localitati ca atare iti recomand sa respecti limitele de viteza indicate deoarece mai stau baietii cu "mitraliera pe afet"...

Link către comentariu

intradevar traseul descris de mine este in mare parte pe autostrada

avantaje pentru masinile cu pilot automat ,

este si de asemenea traseul cel mai rapid

Modificat de s.cata
Link către comentariu

• 4 weeks later...

@alvis

Ai de la mine un avertisment verbal si te rog ca pe viitor sa nu mai folosesti un asemenea limbaj; esti membru al acestui forum, forum care se respecta si care isi respecta membrii dupa un regulament pe care te rog sa-l citesti mai odata si sa-l respecti; numai asa putem continua sa fim uniti si sa ne ajutam reciproc.

In ideea ca m-ai inteles iti multumesc anticipat!

Link către comentariu

Ma crezi ca nu mai tin minte ce am zis? De injurat nu am injurat sigur... probabil oi fi zis un sinonim care a fost interpretat cu o conotatie urata... altfel nu imi explic... chiar asa, ce am zis? ca sunt curios... sincer am uitat, am f.f. multe pe cap si... uita-te cat de rar intru, se vede dupa numarul accesarilor mele, cat de rare sunt... sincer, ce am zis asa urat? :study:

Modificat de R_a_z_v_a_n
Nu mai da QUOTE la postul anterior. Il dubleaza inutil si este interzis de regulament.
Link către comentariu

@alvis

Hai sa ne oprim aici pt. ca altfel riscam sa transformam acest topic intr-un messenger sau ceva asemanator, daca doresti mai multe explicatii scrie-mi te rog pe PM.

Iti improspatez acum memoria: la un post anterior ai folosit cuvantul "bozgoresti", cuvant care in traducere libera, asa cum si O2Driver iti explica nu este nimic altceva decat o pocire, denigrare si o jignire a unor oameni care de altfel sunt numiti maghiari sau mai pe romaneste unguri, stai linistit ca nu ai injurat pe nimeni. Nici tie si nici mie nu ne-ar pica bine daca in strainatate am fi altcumva numiti decat romani. Iti mai dau un motiv: eu, de exemplu, sunt casatorit cu o romanca de etnie maghiaro-germana; acum intelegi de ce unii oameni nu raman indiferenti la un asemenea gen de cuvinte? Oameni care spre deosebire de altii vorbesc cel putin 3 limbi si crede-ma au si ei destule pe cap. Numai bine!

Scuze de :(

Link către comentariu

• 1 month later...

Nu stiu cum e treaba concret cu radarele prin italia, dar pe ruta milano (desenzano) -> trieste (iesire din slovenia) gps'ul nu mi'a dat niciodata ca ar fi radare... si nu am mers in limite legale... dar inca nu mi'a venit acasa nici o amenda... Deci nu stiu in ce masura se trimit amenzile acasa... sau daca tot se trimit, ori nu e nici un sistem tutor pe ruta asta, ori am fost eu al naibii de norocos

Link către comentariu

Nu se trimit dupa cum am scris mai sus, tot pe pagina asta...

dupa stiinta mea, cel putin la momentul acestei discutii MCTC nu e conectat la Serviciul Inmatriculari Romania.

Asta nu inseamna ca nu sunt radare pe traseul pe care l-ai mentionat tu. Doar ca daca ai nr. de RO nu prea conteaza... deocamdata.

Link către comentariu

• 1 month later...

salutare!

a mai trecut cineva de curand pe la portile de fier prin serbia spre italia? mai e nevoie de pasapost, ca s-au scumpit ca draq? :icon_thumright:

multam!

Link către comentariu

Serbia nu face parte din uniunea europeana, deci este nevoie de pasaport!

Recomand respectarea cu strictete a limitelor de viteza.

Link către comentariu

merci "DragonBallz"...

o sa incerc traseul Bucuresti-Szeged-Budapesta-Maribor-Ljubljana-Nova Gorica-Venetia....aveti idee daca intre Budapesta si Ljubljana este numai autostrada?ca vreau sa evit croatia, si daca mai sunt ceva taxe suplimentare pentru tuneluri?

:icon_thumright: merci!

Modificat de adrian mogos
Link către comentariu

Salut! Iti recomand drumul prin Serbia. E adevarat, in Serbia si Croatia iti trebuie pasaport, dar drumul e mai scurt si mai liber.De la Pozarevac(serbia) incepe autostrada-Belgrad, Zagreb,Ljubljana,Trieste, Cu iesire din Romania pe Portile de Fier eviti toata nebunia de drum pina la Timisoara! Drum bun!

Link către comentariu

aveti idee daca intre Budapesta si Ljubljana este numai autostrada?

Da, este autostrada non-stop, cu exceptia unui tronson de cativa km la granita dintre cele doua tari unde se ingusteaza drumul si se circula pe o singura banda pe sens.

Link către comentariu

multumesc cri-cri.....astept sa ma bucur de drum... :icon_thumright:

livachis68..........renunt de data asta la aces traseu ca nu avem pasapoarte si deja nu mai am buget si pt. ele ca s-au si scumpit ca draq.....poate data viitoare....merci oricum!

Modificat de adrian mogos
Link către comentariu

Am mers la dus prin servia si la intoarcere prin austria asta-vara.

Drumul pe la cazane in serbia a fost uimitor de liber si de bun. Dupa e autostrada si nu ai treaba. in serbia am platit 2 euro taxa de autostrada....din croatia se schimba tarifele, se plateste la tronson. Slovenia: vigneta, perioada minima 15 euro..atentie, sunt controale.

In croatia nu e decat taxa de autostrada, fara taxa pe tuneluri. In Italia la fel, doar taxe de autostrada.

In Venetia a fost durere mare..parcarea 24 de ore este ~30 de euro. cel mai ieftin este 2 ore 4.5 euro Mai bine lasati masina inainte de pod.

La intoarcere daca alegeti Austria, recomand plecarea spre Viena in jurul pranzului din Venetia pentru a prinde lumina spre Gratz (peisaje superbe).

Altceva nu imi vine in minte.

Drum bun

Link către comentariu

• 3 weeks later...

intrebare: in serbia si croatia poti plati in euro???

ma refer la autostrade, vigniete si alte taxe.

multumesc

Link către comentariu

La croati merge sigur sa platesti si in EUR...rata de schimb e undeva la 7 Kune / 1 Euro

de sarbi nu stiu nimic

Modificat de Iulian (DeLuxeRo)
Link către comentariu

Merge si la sarbi pentru taxele de autostrada. Nu stiu cat aveau cursul de schimb dar taxele erau mici si nu m-am stresat prea tare.

Link către comentariu

Merge si in Serbia, Muntenegru, Croatia, Bosnia ! Am fost asta-vara !

Link către comentariu

OK multumesc.

vreau sa iau calea asta catre Italia si aveam un stress :ceuameni:

Link către comentariu

Peste 2 saptamani vreau sa fac un drum de Italia (Brescia), pe traseul Serbia, Croatia, Slovenia. Va rog sa-mi raspundeti(cu argumente obiective) si mie la urmatoarele intrebari:

1. La trecerea vamei intre Romania si Serbia, respectiv Serbia- Croatia poti intampina vreun fel de dificultati (ore de stationare, controale minutioase etc.). Se plateste pt.obtinerea vizei (cum este de ex. la turci)?

2. Care sunt punctele de trecere a frontierei spre Serbia si care ar fi cel mai recomandat de urmat?

Multumesc!

Link către comentariu

Salut! Pe la Severin e cel mai bine de iesit! Sa ai actele in regula si carte verde(RCA). In rest n-ai probleme. Drumul e superb pe clisura Dunarii, nu-i aglomerat. Ai 170km pina la autostrada care tine pina in Italia.Se poate plati in euro autostrada peste tot, sa ai euro marunt. La sirbi platesti cam 7 euro, la croati cam 15,iar la sloveni iti cumperi din vama vigneta. Ai grija sa respecti viteza, Drum Bun!

Link către comentariu

confirm cele mentionate de @livachis68 , acelasi traseu la dus , la intoarcere via Austria ( Viena-Budapesta-Arad samd ). Drum superb la vecinii sarbi :)) . Eu am platit cu card visa toate taxele si carburantul din Ro pana la Trieste .Autostrada la sloveni destul de scumpa dar impecabila si f libera .

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Am facut si eu drumul cu pricina: iesire Portile de Fier - Serbia - Croatia - Slovenia - Italia. Nu am avut nici un fel de probleme pe traseu. Pt. cei interesati, va informez asupra taxelor exacte de autostrada platite :

Serbia - 5,5 Euro

Croatia - 16 Euro

Slovenia - vinieta 1 sapt. - 15 Euro

In Italia, pe traseul Trieste - Palazzolo (aprox. 350 km) am platit 17,90 Euro.

La intoarcere am luat-o pe ruta Slovenia- Ungaria - Nadlac. Este cu 100 km mai lunga, insa se merge mult mai bine (cu exceptia a 50 km aprox.in Ungaria, restul este numai autostrada). Traseul de dus il recomand doar ca experienta, nu mai mult. In Serbia media de viteza este mica, sunt vreo 200 km de drum national, iar autostrada traverseaza Belgrad-ul, unde se merge f.prost ziua).

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!