Jump to content

Bucuresti-Italia(Venetia)

codz
 Share

Postare recomandată

@teodor06 eu m-am intors din Italia saptamina trecuta. La Roma si eu iti recomand sa stai in afara Romei. Eu am stat la Camping Village Roma cu 42E/nopate la casute mobile dotate cu aer conditionat. Camping-ul e un adevarat cartier si e super OK. Are piscina, jacuzzi, discoteca, restaurant, si un magazin alimentar. Rezervarea am facut-o de pe hostelsclub.com. Deasemnea iti recomand ca si colegul de mai sus un GPS. Mi-a fost de mare folos nu numai la gasirea drumului ci si la gasirea parcarilor. Pe cei cu motorete si scutere nu incerca sa-i protejezi ca mai rau faci, doar tine banda ta. Stiu ei sa se fereasca si singuri.

viteza maxima admisa este in ambele state de 130 km/h , dar in Austria sunt extrem de multe limitari la 100 km/h si ff multe camere
Da si amenda pentru viteza de 136Km/h pe limitare de 100 este 35E, platibila pe loc la politai. Eu am dat de un echipaj mobil dupa ce am iesit din Italia spre Austria la cativa km dupa ce am platit vigneta de AT
Am si eu cateva intrebari pentru cei care au fost cu masina in Italia.1. Care este traseul mai bun catre Venetia, via Graz sau via Viena?
Bucuresti - Venezia 1644Km Bucuresti - Arad - Szeged - M5, M0, M1, A2 spre Gratz, - Klagenfurt - Udine - A4 Venezia
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 209
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• mayday147

11

• VEKAU

11

• kiko

10

• Mama Omide

9

Vreau sa fac si eu o excursie pana in Italia vara aceasta si as vrea sa stiu ce pot face in caz ca raman in pana pe autostrada, in afara ca trebuie sa-mi pun vesta. Stiti ceva telefoane la remorcari sau ceva de genul asta?Ar ajuta un casco? Sau in caz de accident ce se poate face pe acolo?

Link către comentariu

Pe autostrazile civilizate exista panouri pe care este scris un nr de hotline al autostrazii. Il notezi sau il tii minte.

Eu nu am facut niciuna nici alta :somnmare:

Iar in pana de carburant nu ar trebui sa ramai daca urmezi o regula simpla ....alimenteaza de fiecare data in jurul gradatiei 3 de jos in sus.

Link către comentariu

Ok, am inteles, multumesc Barbanero

O sa fac o rezervare cat mai urgenta pe net, la un hotel in afara Romei.

Masina are navigatie, harta europei o am, rabdare si multa apa plata.....

As folosii rezervarea de pe www.venere.com , spre sa nu iau tzeapa.

In Roma la sfarsitul lui august o sa ajung.

Link către comentariu

Vreau sa fac si eu o excursie pana in Italia vara aceasta si as vrea sa stiu ce pot face in caz ca raman in pana pe autostrada, in afara ca trebuie sa-mi pun vesta. Stiti ceva telefoane la remorcari sau ceva de genul asta?Ar ajuta un casco? Sau in caz de accident ce se poate face pe acolo?

din km in km sunt telefoane sos, e de ajuns sa-l ridici si cineva va veni sa te ia. nu uita, triunghi, vesta

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Tocmai m-am intors dintr-un circuit in Italia si am ramas cu un ViaCard pe care mai sunt in jur de 15-16 EUR. Daca pleaca cineva in Italia, il dau cu cea mai mare placere, fara obligatii.

Link către comentariu

• Administrator

am citit tot topicul pentru ca ma intereseaza direct... spre sfarsitul lui august, plec intr-un scurt concediu de cca 10 zile in Italia... Prietenul unui prieten are un apartament pe malul Adriaticii si, ca un roman ce se respecta, nu puteam pierde asemenea oportunitate...:vaidecapulmeu:

Ca si traseu, sunt relativ convins sa urmez traseul lui Babanero pt a vedea Venezia urmand ca apoi sa cobor spre Ancona si destinatia finala... avand in vedere locatia, doresc ca 1 zi sa ajung la Roma (cca 250km) pentru ca la intors sa zabovesc ceva mai mult prin nord, dorind sa vad (functie si de traseu, binenteles...) Bologna, Milano si Verona...

Astept si alte sugestii!

Link către comentariu

Dupa parerea mea, mai bine lasi Milano, Verona (Bologna nu am vazut-o) la o parte in favoarea Romei. La Roma iti trebuie minim 3 zile ca sa intelegi cate ceva di nacel oras.

Eu te-as sfatui sa mergi asa : Venezia - Firenze (un oras superb, dar sa nu te puna naiba sa incerci sa intri cu masina in centru, pentru ca eu am facut 1 ora pentru a strabate 300m - nu exagerez - centrul are trafic limitat) - Roma.

P.S. Oferta cu biletul pentru autostrada ramane valabil, deci daca esti sigur ca pleci, ti-l dau fara obligatii. Cu 15 EUR mergi cam 2-300km pe autostrada.

Link către comentariu

In vara asta am facut traseul Bacau-Modena. Daca o iei pe la unguri(Nadlac-Mako) nu ai treaba pana in Italia . Numai autostrada,peisaj ft frumos intre Austrieci si Italieni. Cel mai bine ar fi sa plecati cu cazare rezervata din tara si pt cei pasionati cu adevarat daca tot ajung pana in Venetia sa se abata pentru 200 de km pana la Mararnello exact cum am facut si eu de altfel,fiindca au ce vedea,iar senzatiile oferite de Galleria Ferrari sunt nemaipomenite. Daca optati pentru intoarcere pentru drumul:Italia-Slovenia-Croatia-Ungaria-Romania ve-ti avea de platit mai mult autostrada plus ca la Croati cazarea este foarte scumpa.

Link către comentariu

Salutare tuturor!

Pe 16 august plec spre Lido di Jesolo. 2 zile le petrec in Viena . Spuneti-mi care ruta este mai convenabila ca sa ajung la Arad: prin Craiova sau prin Sibiu. Alta intrebare: rovignieta cit costa in Ungaria si in Austria.

Va multumesc!

Link către comentariu

Pai depinde , pe ambele variante o sa gasesti portiuni de drum in reparatii.

Eu anul trecut am iesit pe la Cenad, am mers Buc.-Craiova-Caransebes-Lugoj-Timisoara-Cenad-Szeged- am urcat pe autostrada M5 si am coborat dupa autostrada tocmai in Geramnia la Stuttgart(d).

Fa rost de un sistem de navigatie ca o sa te ajute foarte mult, cu toate ca ai semne , indicatoare iar directiile sunt bine semnalizate nu cred ca o sa te pierzi .

Vignieta la unguri costa 1530 forti si este pt. 4 zile, parca la iei se chaiam ,,MATRICIA''.

In Austria 7-8 euro pt 10 zile, daca n u ma inseala memoria.

Link către comentariu

GPS am , dar noi plecam 2 familii. Unii vor prin Sibiu, altii prin Craiova. Plecarea se va face din Pitesti. Cred ca pina la urma o s-o iau prin Craiova, spre Cenad, asa cum mi-ai spus.

Link către comentariu

Vignieta poti sa o platesti in Euro atat la unguri cat si la austrieci. Eu m-am intors saptamana trecuta dintr-un traseu mai lung si am platit 7Euro in Ungaria (minimul pt. 4 zile) si 7.5Euro in Austria. Imediat dupa ce treci frontiera vei gasi benzinarii de unde le poti cumpara. De mentionat ca ungurii iti cer si noteaza in baza de date nr. de inmatriculare (o sa iti ceara talonul masinii sau tb. sa le dictezi numarul).

Eu m-am intors pe la Arad-Sibiu-Valea Oltului-Pitesti-Buc. Drumul a fost foarte aglomerat cu camioane si in unele zone era in lucru pe cate un sens asa ca se formau cozi si blocaje (Ex. valea Oltului, intre Deva si Arad). Dupa vreo 5500km de mers numai pe autostrazi......."m-a bucurat" enorm revenirea pe drumurile noastre pitoresti!

Modificat de abogdan
Link către comentariu

• Administrator

mayday,

sarumana de oferta... cred ca voi urma ruta sugerata de tine pentru ca mi se pare cea mai buna varianta...

Deci voi trece prin Venezia si voi continua drumul pana la destinatie, Porto San Giorgio... dupa ceva zile de plaja :), plec spre Roma/Florenta, functie de timp... sincer, mai degraba as zabovi in Florenta... in fine, inca aproape 2 saptamani de facut planuri... pe 24 noaptea "decolez"!

Link către comentariu

Nu va recomand varianta cu Craiova pentru ca dupa drobeta e crima si pedeapsa, drum in lucru si se circula la semafoare(se pierde f mult timp).Valea oltului e mai aglomerata dar macar se merge.Dela vama incolo e alta treaba, te 'linistesti' brusc.Va recomand cu caldura rezervari pe net pt hotel(pt viena eu am facuto iar pt roma din pacate nu si am dat de cazari cam scumpe ca atare mam intors 400 de km pana in modena si am dormit la rude ;) ).stai mai mult in roma pt ca aveti ce vedea!

Link către comentariu

Dupa 12 luni de munca pe 20 intru in concediu.Doua saptamani in Italia:-Venteia 20.08-23.08;-Roma 23.08-27.08;-Firenze(florenta) 27.08-28.08;-Malcesine langa Garda Lake 28.08-01.09.Trasee in orase nu am ales, ma orientez la fata locului.O sa scriu dupa ce revin in tara impresile si trasele locale.Dupa 12 luni de munca pe 20 intru in concediu.Doua saptamani in Italia:-Venetia 20.08-23.08;-Roma 23.08-27.08;-Firenze(florenta) 27.08-28.08;-Malcesine langa Garda Lake 28.08-01.09.Trasee in orase nu am ales, ma orientez la fata locului.O sa scriu dupa ce revin in tara impresiile si trasele locale.

Link către comentariu

Iaca vine si la mine vacanta cu un traseu prin Europa (Milano - Nice - St.-Tropez - Geneva - M

Link către comentariu

pt cei care trec prin klagenfurt le recomand cu caldura sa viziteze Minimundus (parc cu miniaturi). in aprilie era 11e intrarea. site-ul lor AICI

Link către comentariu

Nu vrea nimeni ViaCard-ul? (~15 EUR ramasi - in jur de 250km de autostrada in Italia) - fara obligatii! Deja lumea nu mai crede in lucruri gratis :banghead: Serios, nu vreau nimic pe el.Apropo, va recomand pentru rezervare online, site-ul www.venere.com Nu este necesara plata in avans, ci doar o verificare a cardului (cred) si au preturi f. bune in comparatie cu alte situri. Am vazut ca este in colaborare cu viamichelin.com, deci cred ca are ceva renume. Noua ne-au trimis mail-uri sa le povestim cum a fost in vacanta si sa le trimitem poze :ceuameni:

Link către comentariu

Pai eu as vrea dar sunt in Timisoara. Slabe sanse de transfer.

Link către comentariu

Din pacate, cam da. Daca spuneai mai din timp il trimiteam prin posta, dar acum e cam tarziu. :huh:

Link către comentariu

Tuturor care pleaca in vacanta drum bun si fara peripetii,eu lucrez intr-un hotel chiar in Venezia asa ca va pot spune niste situri cu care lucram noi...booking.com,venere.com si mai ieftin hostelworld,parcare este chiar la intrare in Venezia parca 20 de euro ptr 24/h in rest Venezia e mai placut vizitata pe jos, ar mai fi o posibilitate de a merge si cu transportul public(adica niste barci in italiana..vaporeto,se pot cumpara bilete ptr 12,24 sau 36 de ore care sunt mai convenabile ptr cine sta mai multe nopti,mai sunt biletele numai dus care costa 6 euro.Cine mai doreste informatii privind Venezia si imprejurimile sunt aici.A nu se face confuzie intre vaporeto si gondola care sunt doua chestii total diferite.Pretul a unei ture cu gondola acum este ...ptr 40 minute 100 euro se poate si negocia dar nu prea mult.

Link către comentariu

Ce se intampla daca creditul de pe ViaCard nu este suficient? Se poate combina cash + ViaCard?

Link către comentariu

Nu prea. Din cate am vazut, la automatele pt ViaCard nu au acceptor fise si va trebui sa bagi un card de credit. Mie asa mi s-a intamplat. Desi, cred ca daca mergeam la casele obisnuite - cele cu bani - as fi putut combina ViaCard cu cash. Cert este ca la casele cu operatori, se poate sigur.

Link către comentariu

Salutare!Imi pare rau pt.teodor ca am ajuns prea tarziu...Am venit de cateva zile din Italia, mai precis din Roma! Superb!Am stat patru zile in Roma dar mai imi trebuiau 4!M-am cazat la Casa Valdesi cu 120 euro/noapte pentru trei persoane/trei paturi!Este la 10 min de Vatican!Parcarea era un euro/ora intre orele 6-20...Nebunie mare in Roma! Am parcat si dupa aceea am mers cu metroul!Era mai usor!In rest...minuni!La fel Firenze, acvariul din Genova etc...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!