Jump to content

'17 Octavia 3 Style 1.4 TSI DSG


SwatKat

Postare recomandată

Azi a fost "the day", adica ziua in care am primit-o. Si ziua in care cei de la dealer s-au uitat putin "crucis" la ala de-a avut curajul sa ia o Octavie cu interior bej :) 

Bun, masina este cu echipare Style 1.4 TSI DSG (150CP) si are urmatoarele optionale:

- Vopsea exterior: Gri Quarz;

- Jante: aliaj usor Alcatras 6.5Jx16";

- Tapiterie scaune: Stofa bej;

- Afisaj Maxi-DOT color;

- Camera video spate;

- Duze stropitoare parbriz incalzite;

- Elemente suplimentare protectie sasiu;

- Faruri cu tehnologie LED + Intelligent Light Assistant;

- Front Assistant;

- KESSY;

- Oglinzi exterioare pliabile electric + heliomate;

- Parbriz incalzit;

- Sistem de navigatie Amundsen MIB2 + SKODA Connect + Pregatire telefon cu Bluetooth;

- Senzori parcare fata/spate;

- Stergator luneta.

 

Termenul era undeva saptamana viitoare, a ajuns mai repede si dupa ceva asteptare (ca asiguratorul emisese polita RCA cu data de maine si am stat sa se refaca) am ridicat-o azi. Am mai pus prezoane antifurt + plase portbagaj + noul suport multimedia (paharul in consola centrala) + (comanda) inca 2 cutii de gunoi in buzunarele usilor. Am primit covorasele cauciuc, suportul de tableta spate.

Inca incerc sa inteleg cum functioneaza multe, mai ales Skoda Connect. Nu am inca cardul de navigatie si desi am reusit cu greu sa ma conectez la net, am erori la cautarea serviciilor online, gen meteo/parcari/etc. Sper sa fie de la lipsa cardului navigatie. Mai investighez.

Motorul e foarte misto, cel putin in cei 30 km de frecus prin Bucuresti. DSG-ul e la inceput, pleaca mai greu decat plecam cu manuala, dar si apas ca pisica pe pedala! Si cu meniurile ma acomotez mai greu, nu stiu pe care buton sa apas, le mai incurc :) 

Camera spate e iarasi misto, am vazut ca am mai multe optiuni de vizualizare, una chiar aproape perpendicular pe sol, ma pot apropia la milimetru :) Senzorii fata inca nu i-am auzit piuind. Oricum, in meniul camerei am mod de parcare perpendicular, lateral (si imi arata imaginea altfel).

Urmana sfaturile celor de aici, am setat FA pe "devreme" si cu "afisare distanta", n-as vrea sa "musc" volanul :) (legat de asta, regretul e acum ca n-am ales si ACC, asta e). 

Urmeaza maine sa-i iau barele de acoperis, ca sambata am concurs de biciclit :) Estimez ca pana luni voi avea deja vreo 500 km! 

Saptamana viitoare mai vreau sa pun protectiile praguri la usi. 

Deocamdata cam atat, sper sa ma obisnuiesc repede, sa vina si cartea in timp util pentru inmatriculare definitiva,  sa "inghita km" si sa nu se murdareasca prea tare interiorul! Trebue sa gasesc o protctie la spatarul scaunului fata, unde sta copilul cu picioarele, am vazut unele cu ceva buzunare - sa vad unde gasesc. 

 

 

IMG_1247.jpg

IMG_1248.jpg

Link către comentariu

LE: Pentru cine e interesat de noul suport din consola mediana, e vreo 38 lei insa nu mai incape si scrumiera. Oricum in gaurile alea nu incape decat o doza de cafea/redbull 

Link către comentariu

Foarte frumoasa masina, iar culoarea inchisa in exterior si tapiserie bej, e superba, insa foarte greu de intretinut la noi in tara. Oricum, sunt convins ca o sa fie un foarte bun partener de calatorii.

Sa o stapaniti sanatosi si drumuri multe fara probleme !

Link către comentariu

Multumesc, am avut tapiterie bej (cu ceva piele ecologica pe marginea scaunelor, but still, tot stofa era) pe Megane 2. Si dupa 11 ani arata bine. De aia nici n-as fi suportat interior inchis. Copilul are deja aproape 6 ani, te intelegi, nu mai e bebe. Si cu putin mai multa grija om scoate-o la capat :) 

Plus ca si plafonul fiind bej, deschide mult atmosfera in masina!

Link către comentariu

Finally, a venit! Felicitari!!!!

Sunt sigur ca ai conceput cea mai buna configuratie, bucura-te de comoara si nu te mai gandi la alte optiuni. Zic, din nou, ca esti un pionier :P .

Combinatia interior-exterior arata ffff bine!

Eu am FA setat pe mediu si mi-a pus o singura data frana, cand deja apasam si eu, deci ma stie :) ; te inveti cu sistemul (iti doresc sa nu fie nevoie!) .

Drumuri mii fara probleme!

Poze-poze-poze, cu interior, camera, nav, suntem curiosi :) . 

Modificat de razvan.ac
.
Link către comentariu

Incep de azi cu pozele. Nav nu merge inca ca nu e sosit cardul :) interior vreau sa fac azi mai multe, cat e curat. 

Nu vreau sa zic ca am facut cea mai buna configuratie, accept si eventualee critici. A fost in cumul de hotarari luate in graba, nu imi propuneam de fapt sa luam masina noua dar dupa ce am ajuns acolo (am povestit parca ca mai vazusem un A4 break la weltauto - dar era departe de nevoile noastre de spatiu) in cateva zile aveam comanda data. Si recunosc ca n-am avut timp sa citesc multe, acum asta e. 

Masina trebuie folosita, sa ne simtim bine in ea la drum - si pe considerentele astea am mers pe bej la interior si dsg. 

Multumesc!

Link către comentariu

Foarte frumoasa! Ma bucur ca un copil cand vad ca inca un coleg si-a cumparat masina noua! :)

Link către comentariu

Atunci pot sa iti spun ca ar fi meritat spatare scaune fata imbracate :P ; a fost sugestia dealerului; sunt pline de urme, stg-dr. 

Si eu am pornit cu A4 Avant SH (dar am facut un calcul legat de costuri/intretinere/loteria masinilor sh si am optat pentru noua), apoi Astra K Break, dar m-am urcat in ea si ... spatiu nema. 

Asa ca , 3 luni mai tarziu, ma bucur de fiecare km intr-o focoasa roscata :wub:

Sa te bucure sute de mii de km!!

Modificat de razvan.ac
.
Link către comentariu

:)) si eu ma gandisem la un a4 avant , se pare ca skoda si audi au mai multe in comun decat pare la prima vedere

Link către comentariu

Spatare imbracate in plastic la interiorul bej nu exista! Doar pe negru se puteau comanda. (asta daca te refereai la mine - sau era vorba de "roscata" ta?) 

In rest, azi a capatat bare de acoperis, maine plec la concurs biciclit (si presimt ca trebuie sa iau 2 seturi de prosoape sa ma aduc la nivelul in care pot intra in masina dupa cursa).

Azi putin trafic de bucuresti, cu SS dezactivat si la multe din stopurile lungi pusa cutia pe N. 

O sa postez la sectiunea de infotainment, sunt cateva chestii pe la Amundsen la care nu le dau de capat - nici din manual nu inteleg exact ce si cum...

 

IMG_1262.jpg

Iar azi am avut 95 la "frunza verde" :) 

Link către comentariu

Frumoasa si foarte bine echipata. iti tin pumnii cu DSG uscat si hai poate poate l-au scapat de probleme in fine. Ca daca da este domnie cu ea in mediu urban si nu numai . Felicitari, noroc si la mai multi km de acum inainte :) 

Link către comentariu

iar limba de lemn :P 

Eu am ales spatarele imbracate la sugestia dealerului, dar nu stiam ca sunt doar pe negru...

LE: au aparut manuale noi, 05.2017, pe http://www.skoda-auto.com/en/mini-apps/owners-manuals/pages/octavia.aspx 

Nu baga in seama consumul, mai ales acum, la inceput. Enjoy the ride!

Modificat de razvan.ac
new manuals
Link către comentariu

...aproape 300 and counting. Am prins si o ploaie torentiala pe A1, a spalat-o perfect :) 

@Andrei1980: au tot umblat la cutie, probabil din cauze constructive la un frecus mare si zilnic in coloana poate ceda. Doar n-or fi din titaniu :) insa oricum nu am parte de trafic foarte intens in drumurile mele zilnice, deci sper sa "scap" . Vom vedea, exista 4 ani garantie.

Pe A1 s;re Pitesti, cu o bicicleta pe masina, consum ok zic eu. Poze cu consumuri mai pun in ideea in care doresc unii sa vada ce si cum in diferite conditii, nu ma intereseaza neaparat consumul - mai ales cand masina merge si singurul zgomot e cel de la vant! 

Sper ca dupa concediul din vara sa treaca si rodajul, se va "obisnui" si DSG-ul cu stilul meu de condus si va trebui sa fiu mult mai atent la viteza, la 70 nu se aude chiar nimic - avand si barele pe plafon (thule wingbar) :rolleyes:

 

IMG_1264.jpg

Link către comentariu

Bine ai venit si sa te bucuri de ea!
Legat de plecari, apasa cu incredere pedala, DSG-ul mi se pare ca pleaca mult mai bine decat o manuala.

Poti sa pui mai multe poze cu suportul de telefon? Eu am varianta veche la care am renuntat pentru ca nu mai incape telefonul acolo.

Ai cumva si un cod pentru el sau stii cati cm are? As fi curios daca intra un S7 edge.

Multumesc.

Link către comentariu

masor si postez diseara. Insa daca pui suportul nou, nu mai incape nici macar o sticla de cola in gaura ramasa din fata! cred ca trebuie sa-l iau nitel la pila, acum nu incape decat o doza de cafea illy sau una de redbull (pe testate). 

Revin

Link către comentariu

Eu am suportul vechi si sta in casa; telefonul (iPhone 6) sta conectat printr-un cablu scurt pe scrumiera din fata. :) 

Link către comentariu

Deci, la cel vechi gaura e de 7 cm, la cel nou are 8. Este insa mai putin lata, are doar 1,8 cm fata de 2 la cea veche.

Tot suportul are insa 9,8 cm fata de 9 la cel vechi si din cauza asta "musca" putin din gaura in care ar incapea sticla de apa/suc.

 

IMG_1268.jpg

Link către comentariu

Suporturile astea dupa mine sunt o gluma proasta . Telefonul nu se pune acolo (la vechea octavia aveam un suport de la firma brodit adaptat la masina in functie de telefon pentru modelul respectiv) ca iti fura spatiu de sticle. Cheia keyless nu ti-o pui acolo ca sta pe portchei ca altfel o pierzi (eu am 8 chei la brelog ). Iar monezi nu le tii acolo ca iti sparge masina si in plus oricum sunt numai doua locuri. Eu il si arunc suportu asta , oricum il am pe cel vechi pe care il voi arunca la distanta si mai mare.

Link către comentariu

eu am 2 monezi de plastic pentru carucioare! pe alea le tin! iar cheia cred ca va ramane in buzunar sau in suport deocamdata - sa vad cum ma obisnuiesc cu noile spatii de stocare fata de masina veche. Inca mai caut volumul in spatele volanului :) 

Link către comentariu

Mutumesc, in asta pare sa intre si telefonul meu.

Eu tin sticlele in suportul din usa, deci nu ma deranjeaza foarte tare. Acum imi tin telefonul in scrumiera pentru ca nu mai incape in suportul vechi, dar e enervant sa ma invart dupa schimbator mereu.

Link către comentariu

ODO pe la 650 km, A spalat-o azi ploaia de e super curata!. Buc-Focsani si retur, cam 5,5 consum. 

Cu un suport de bicicleta si barele Thule wingbar nu am auzit nimic mai mult decat un suierat - nu pitigaiat, ceva ca atunci cand stai in cabana la munte si bate vantul afara. 

Iar la 140kmh nimic in afara de acest suierat care te poate si adormi :)

Trebuie sa fiu atent, mai ales dupa ani cu dizal, nu aud nimic de la motor la 60kmh, ma trezesc imediat la 80 si pac, poate sa apara amenda! Iar DSG amplifica acest lucru, nu mai mesteci la schimbator, motorul sta mereu pe la 1800-2000 rpm - liniste :) 

Am testat si FA, am vazut ca se frana in fata, am inceput sa franez, insa putin si doar ce m-am trezit cu avertizarea in maxidot si imediat dupa o frana scurta - sesizase ca nu puneam cata frana trebuia! Incantat insa in acelasi timp si mai mahnit ca nu am ales si ACC :) 

Link către comentariu

@SwatKat: felicitari pentru masinuta si pentru curajul alegerii interiorului bej, o mare bila alba :) 

Sa te bucuri de ea si sa te poarte in siguranta...

Interiorul arata excelent, cred ca singura grija reala este la centurile bej. Mai pune niste poze cu masinuta si cu interiorul, poate mai dai idei si altor colegi :) 

Link către comentariu

@75NOR: centurile tot negre sunt! :)

Poze pun, am avut "program incarcat".. si cu ploaia care a fost ieri n-am apucat! 

Copilul e la bunici, avem timp de poze seara, in "golden light" :) 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!