Jump to content

'17 Superb Style 2.0 TSI 220 DSG


75NOR

Postare recomandată

? bravo, o iesire frumoasa. O iarba bine tunsa e mai prietenoasa decat multe drumuri din RO :D 

Modificat de laduncaag
Link către comentariu

Frumoase peisaje & frumoasa masina. Bravo!:icon_thumright:

A doua poza "plagiaza" putin wallpaper-ul de la Win. xp.:))

Link către comentariu

Frumoase locuri. Sa inteleg ca la Nobillis se poate ajunge fara sa mergi prin sleauri sau drumuri desfundate ?
Ma bate gandul sa dau si eu o fuga in zona la inceput de toamna, cred ca sunt niste peisaje superbe.

Link către comentariu

@aureliandan: mersi. Da, se poate ajunge exclusiv pe asfalt, din Bran/Moieciu. Prin sleauri ajungi doar daca vii din Zarnesti/Magura. 

Despre drumuri - e topic separat cu "starea drumurilor" putem dezvolta acolo, sau la "Munte Romania"

Link către comentariu

@75NOR: faina iesirea! si masina, of course :P

Da. confirm si eu ca pana  la Nobilis e boierie,  dupa aia e de @ToniM :) 

BTW, era cat pe ce sa fi tras atunci in miez de noapte la Nobilis, macar sa intrebam de camere.. ma apucasera nervii cu drumul ala si ziceam ca gata, nu mai merg nicaieri... dar era parcarea full si am zis ca totusi, aveam rezervare in alta parte :) 

Pe de alta parte, si pana la Nobilis e destul de complicat cu latimea drumului...

Link către comentariu
  • 2 months later...

Cred ca e momentul sa mai sterg praful, sa mai dau un mop pe aici :) 

Am profitat de toamna calduroasa pentru a baga niste drumuri de calitate. Din tot ce mi-am propus pe anul asta doar Paltinisul a ramas "nebifat"

Intre timp am avut un vizitator "a la long", fratiorul "urs", dar nu a reusit sa ma "prinda", nici eu nu "m-am impiedicat", asa ca s-a intors cu coada intre picioare aka "carligul retractat sub bara" de unde a venit. O sa detaliez pe topicul dedicat de consiliere achizitie.

Intr-un mod surprinzator si neasteptat, proiectul de "pregatire pentru iarna" a luat o turnura neasteptata...nici chiar eu nu o "vedeam venind" :) , asa ca mi-am dedicat o buna parte din timp acestui proiect. Pe scurt, am hotarat sa nu-mi mai cumpar anvelope de iarna la Superb, ci sa-mi cumpar....o masina cu anvelope de iarna :) Am dat curs/extrapolat o mai veche pasiune.

Inceputul de Nov m-a gasit la spalatorie, intermezzo cu "fosta si actuala", am prestat la amandoua de mi s-a acrit :) C'asa e-n tenis...

Pe actuala am pregatit-o de hibernat, spalat, bagat curatare jante cu Sonaxul "ala de sangereaza" :P curatat interior, bibilit, facut plinul de benzina si...gata. Sta la caldurica frumos pana in Martie. Basca am si stat frumos in garaj si rotit rotile in X, ca sa fie treaba - treaba.

Am atins si un milestone frumos, chiar cand a intrat la hibernat, asa ca primul drum din 2018, in Martie, va fi la schimbat ulei + filtre.

Pentru la anul o asteapta drumuri multe, mi-am propus sa o duc unde s-a nascut si sa mearga sa se plimbe mult si bine prin Alpi...

Inchei cu cateva imagini, spalatorie, garaj, rulaj si un peisaj...in stilul clasic, pe post de epitaf al sezonului pe care l-am incheiat :) 

 

IMAG4065.jpg

IMAG4063.jpg

IMAG4020.jpg

IMAG3991.jpg

IMAG4069.jpg

IMAG3981.jpg

Link către comentariu

Nu cred ca asta a vrut sa mspuna colegul nostru, dar pana @75NOR va reveni cu lamuriri va rog sa ne limitam la masina din titlul topicului.

Multumesc.

 

Link către comentariu

@B_U_T, @mihai.onu94, @Bebeee: mersi fain de aprecieri, dar @loghy are dreptate: just Superb pe topicul asta. Restul merge pe privat.

Într-un fel, ma gândesc ce "mint condition" o sa aibă Superbul când termin leasingul, având în vedere că nu o sa vadă iarnă deloc. Poate o sa ajungă la cineva care apreciază.

Inițial m-a tentat ideea de Yeti ca second car, dar...eu chiar fac si offroad, pe lângă daily. Dacă la daily era perfect Yeti, la padure, noroaie si zăpezi mai serioase...nu ma lasă inimă. Plus ca, mers pe macadam cu 50km/h pe forestiere ciudate, nu e ceva ce ar indura suspensia. Am urcat stacheta la Touareg, era în buget, culmea. Dar, m-a oprit electronica si faptul ca un Toaureg la +250k km când cere bani, va ustura rău. Nu vorbesc de perne de aer sparte, sau probleme pe la transmisie.

Cam asta e. End of OT, cu Superbul...pana în martie prea puține de zis ?

Link către comentariu

Pai si peste iarna cu ce mergi - cu tancul acela? Sau pe acela il dai, nu inteleg?

Oricum e faina tare si nu se compara, dupa mine, decat poate cu Amarok. Restul 4x4 VAG sunt limuzine prin comparatie :)

Link către comentariu
  • 1 month later...

Hopa si eu cu update-ul :)

Cado' de Craciun, am primit vreme calduroasa si asfalt uscat...asa ca nu m-am putut abtine si invocand scuza ca "ar fi bine sa mai incarc bateria" si "sa curat discurile si placutele" :biggrin: mi-am luat inima in dinti si strangand din fese (sa nu imi faca unul vreo nefacuta in trafic, in timp ce eu sunt cu cauciucuri de vara) am scos Superbul la o tura prin oras.

Am iesi pe bulevardele pustii, gen "incet si sigur"... 

Recunosc ca mi-era dor de Superb. Si de motorul pe benzina. Si de DSG. Si de precizia directiei. Si de rotile cu sectiune joasa.

Am facut vreo 40km, m-am plimbat pret de vreo ora, iar la final eram cu zambetul pe buze. Acum e din nou la garaj, probabil pret de inca 1 luna si jumatate. 

Urmeaza direct schimbul de ulei si filtre, le voi face cu ocazia implinirii varstei de 1 an. 

Am facut si 2 poze la repezeala...

IMAG4340.jpg

IMAG4338.jpg

Link către comentariu

Nice. Avea si ea nevoie de o gura de aer proaspat :P

Modificat de Marius82
Link către comentariu

Care e motivul ptr. care ai pus-o la naftalina? Doar cauciucurile? Eu eram fan înfocat dedicate de iarna/vara, pana cand am analizat exact situatia din Bucuresti si in general... Pentru cateva zile pe an cu zapada de cativa cm, cele All-Season sunt cea mai buna solutie... Aici in Bucuresti, si nu numai.

Link către comentariu

@Marius82: Mersi. Da, o gura de aer rece de munte. Apropo, nu mai da quote cand postezi imediat dupa cel caruia vrei sa-i raspunzi - e contra regulament. Reply e suficient :) 

@Liviu_sbn: Motivul e unul mare si albastru - vezi pe pagina anterioara :) Nu era pacat sa bag Superbul la zloata si zapada cand am ceva special pentru asa ceva ? 

Ca sa fiu sigur ca nu ma razgandesc am vandut si jantele Trinity pe care le tineam pentru Superb ca echipare de iarna. Deci...point of no -return.

Link către comentariu

Care zloată si zăpadă ca tara toată duce o lipsa acută de asa ceva?... Pana si-n Brasov e curat pe jos. Sunt de acord ca nu te urci pe munti cu Superb-ul, pentru asta folosești jucăria aia albastra de pe pagina anterioară ?, dar asta faci asa de fun o data la nu-stiu-cate săptămâni sau la cat vrei tu.

Mai rau ii faci unei mașini daca o tii pe loc cu lunile. Vor apărea probleme mai tarziu.

Eu doar zic, nu dau cu parul, fiindca multa lume traieste încă in trecut pe cand aveam nămeți cu săptămânile, una dupa alta... Realitatea e acum alta si e greu de digerat...

Link către comentariu

Uite d-aia n-as putea sa-mi iau un “weekend toy car”... Mie daca-mi place ceva il frec zilnic pana ma plictisesc, chit ca vorbim de telefoane, masini, haine sau femei (:blush:)... Rabdarea si cumpatarea nu sunt deloc punctele mele forte :)) 

Link către comentariu

@Liviu_sbn: iarna asta e atipica. Iarna trecuta a fost zapada de la 1 Dec pana in 15 Martie pe aici. A stat doar 1.5 luni nemiscata. Daca mai prind uscat pana in Martie, o mai scot la o tura.

@Rave: problema e ca, nu prea exista un "jack of all trades", va fi un compromis. Am cochetat cu Octavia Scout, Yeti si Tuareg, dar niciuna nu-mi implinea suficient nevoia de hobby. Iar la G Klasse nu mi-am permis sa urc.

I feel you, nici la mine "cumpatarea" nu e my middle name. :lol: 

Revenind la Superb, am studiat in trafic vreo 3 buc de TSI280, in special evacuarile :) Nu prea-mi plac tipsurile OEM, mi se par prea inguste ca sa fie vizibile si se pierd ca volumetrie in masa spatelui. Daca vreau sa duc proiectul de "tips vizibil" pana la capat va trebui sa caut o solutie non-OEM

Link către comentariu

Modul de intretinere mi se pare exemplar si cred ca reprezinta telul oricarui entuziast. Felicitarile sunt cuvenite.

Sper ca atunci cand va veni momentul unui nou proprietar sa se treaca printr-un interviu dur.

Link către comentariu
acum o oră, Liviu_sbn a scris:

Care zloată si zăpadă ca tara toată duce o lipsa acută de asa ceva?... Pana si-n Brasov e curat pe jos. Sunt de acord ca nu te urci pe munti cu Superb-ul, pentru asta folosești jucăria aia albastra de pe pagina anterioară ?, dar asta faci asa de fun o data la nu-stiu-cate săptămâni sau la cat vrei tu.

Mai rau ii faci unei mașini daca o tii pe loc cu lunile. Vor apărea probleme mai tarziu.

Eu doar zic, nu dau cu parul, fiindca multa lume traieste încă in trecut pe cand aveam nămeți cu săptămânile, una dupa alta... Realitatea e acum alta si e greu de digerat...

Verifica putin ce e prin Moldova ;) 

Nu vreau sa te superi @75NOR dar suporturile acelea de numar sunt din alt film. Nu arata nici ca numerele lipite cu banda, nici clasic cu suport.

Link către comentariu

@link2hash: Multumesc frumos de aprecieri. Intretinerea asta stil "overdoing it" o fac strict pentru mine, e parte din "suma piticilor mei".

Nu e pentru revanzare unde tot ce conteaza e "care e ultimul pret, boss?". Plaja de potentiali cumparatori care sa mai si aprecieze felul in care a fost intretinuta este extrem de redusa. Pana la urma e doar o Skoda care va fi scumpa la revanzare, vor fi multe A6-uri mult mai ieftine...

@Liviu_sbn: ma gandeam ieri la ce ai zis. La ce a fost ieri in Brasov nu aveam nicio sansa sa imi fac drumurile prin oras sau sa parchez pe stradute, bara fata si scutul ar fi fost abuzate la greu. E suficient o zi din asta sa strice feng-shui-ul :lol: 

@mihai.onu94: intrucatva sunt de acord, dar....cum nu sunt adeptul lipirii cu banda, solutia asta e foarte ok. Atat timp cat am scapat de suportul de numar, ma declar multumim. Nu sunt chinezarii, e o solutie solida. Continui sa-i multumesc lui @The_Ego pentru pont. 

Link către comentariu

Sefu...mai scoatem si noi masina asta la un drum? Nu de alta dar repaosul este cel mai mare dusman al ei...

Facem si noi niste planuri?

- roti pe 20"

- airride

- retrofit la fetele de usi cu alcantara

- s.a.

(Lista de mai sus e un pamflet si trebuie tratata ca atare)

Ps: esti extrem de cumpatat, nu stiu de ce bravezi :P. Mai ai tu momentele tale ( a se vedea patrolul) dar in rest...

Link către comentariu

Bine Tiz :lol: 

O scoatem, dar sa vina primavara. Am in plan in vara un Rue Des Grand Alpes, vreo 3-4000km prin Alpi

Roti 20' - no way

Airride - idem roti

Retrofit la fetele de usi cu alcantara - asta da :wub: Daca stie cineva vreun atelier de calitate, ce poate presta asa ceva, il rog sa ma indrume...

Uite, ma poti ajuta sa rezolvam la baietii de langa tine proiectul cu "tips"-urile ;) Bem si noi o cafea acolo si ma ajuti sa ne asiguram ca iese cum trebuie...

Daca eram cumpatat luam TDI150, ce ti se pare cumpatat la TSI220 + 19''?  :lol: 

Da mah, mi-e si mie dor sa ma dau cu Superbul, dar vine si momentul ala....

Link către comentariu
15 minutes ago, 75NOR said:

 

Daca eram cumpatat luam TDI150, ce ti se pare cumpatat la TSI220 + 19''?  :lol: 

 

Nooo, in nicun caz TDI150 nu e pt oameni cumpatati, plictisiti de viata mai degraba. Am incercat de curand motorizarea respectiva pe Superb si acceleratia, cum sa spun...nu exista.  Deci ai facut o alegere rationala zic eu, gabaritul cere minim 200cp. La roti e discutabil :))

Link către comentariu

@saibot: te-ai obisnuit cu cu viata buna, aka "peste 300cai" de asta zici asa :) Normal ca ti se pare ca TDI150 nu se misca. Dar, daca tot ce ai avea ar fi un TDI150, te-ai obisnui.

In alta ordine de idei, daca stie cineva un atelier profi unde pot pune alcantara pe fetele de usi - va rog... ;)

Link către comentariu
  • Rave a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!