Jump to content

Frana, placute, discuri - probleme


cascadoru
 Share

Postare recomandată

Multumesc tuturor pt info, am invatat multe. Problema la mine este urmatoarea:

- inca de cand am cumparat masina din germania acum aproape un an am sesizat pe un disc fata o urma neagra verticala subtire, masina am condus-o personal pana in romania

- am tras cu markerul un semn pe corpul discului ca sa vad daca dispare respectiva urma

- masina a fost condusa destul de sportiv (am si un stage 1 facut la ea pe la 200 cp), si totusi nu am observat mari probleme cu frana, desi sint f maniac, totusi parca nu reusesc sa intru in blocaj roti pe uscat, parca frana e putin moale

- iarna asta nu am miscat masina vreo 4 zile cat a nins, discul respectiv s-a umplut de rugina si asa a ramas! Nici acum, dupa 150km si interventie la mecanic, nu si-a mai revenit complet

- la mecanic, am schimbat garniturile de la piston (cele 2), etrier dat jos, curatat, portetrier nu a fost demontat, doar curatat un pic, si doar la insistentele mele uns putin urechile placutelor, si locul unde aluneca in portetrier.

- mecanicul insista ca nu este nevoie, ca nu se pune vaselina acolo. De asemenea, a refuzat sa unga culisantii. 

- am mai condus de la aceasta operatiune inca vreo 100km, din pacate nu pot spune ca observ diferente, discul mai are inca urme de rugina. 

- in urma acestor intamplari, am hotarat ca ar fi mai bine sa schimb garnituri piston si pe partea cealalta (inca nu am facut asta), si discuri si placute pe ambele parti, desi sint inca in parametri ca grosime. Masina avea si o eticheta la motor cu data schimbului lichidului de frana, are vreo 3 ani si un pic, ma gandesc sa schimb si lichidul. O sa ma chinui sa fac totul in regie proprie probabil in urma experientelor cu mecanici diversi (pe spate am schimbat placutele la cineva de pe forum care a refuzat din pacate sa curete pe acolo, lucru indicat peste tot ca fiind necesar, si in Elsa si in instructiunile de montaj cu care au venit placutele de frana comandate de respectivul la tarife exagerate, duble decat daca le luam eu)

- tot in urma acestei experiente, consider ca mai bine luate niste discuri/placute noi si schimbate mai des chiar daca nu sint originale, decat tinute mult timp fara interventii, rugina si sarea lucreaza fara mila si e necesar sa se curete/greseze acolo din cand in cand

- poze: primele 2: discul cu rugina, se vede si dunga trasa cu markerul acum multe luni, in dreptul ei se observa ca rugina are o mica iregularitate, deci ceva e totusi acolo, poza3: acelasi disc pe partea cealalta (spatele discului, e mai curat dar are o dunga ciudata, o zgarietura), ultima poza: discul de pe partea fara probleme, ca si comparatie

IMG_20200211_160905.jpg

IMG_20200211_160857.jpg

IMG_20200214_112406.jpg

IMG_20200211_160935.jpg

Modificat de detinator
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru prima data de cand am masina (4y+) am simtit de 2 ori azi o vibratie chiar cand am apasat pedala de frana. Discuri si placute schimbate in urma cu 6 luni respectiv 1 an pe spate. Ori doar astazi am observat eu...vi s-a mai intamplat la careva?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@detinator, este evident ca la un disc cel putin suprafata de contact a placutei cu discul este redusa, deci eficienta redusa.

Discurile par sa aiba bavura destul de mare de uzura, as spune ca au depasit limita admisa, poate si pistoanele din etrieri ajung la capat de cursa si nu reusesc sa apese suficient placutele pe disc ca uzura pe acesta sa fie uniforma.

De fapt asta este si motivul pentru care se da limita de uzura la discuri, pentru ca in combinatie cu niste placute uzate pana aproape de minim admis, pistoanele din etrieri sa nu ajunga la limita de cursa si atunci sa nu mai existe franare.

 

As mai spune si ca placutele sunt niste AM ieftine, dure, nici de discuri n-am neaparat o impresie buna.

 

@Raulbogdan, discuri AM, s-au ovalizat, nu e nimic suprinzator, incearca garantia daca mai ai, daca nu altele noi, discuri si placute OE, asta ca sa nu te mai chinui.

Modificat de Dolfin
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

- doar un disc este cu probleme. Cel din partea cealalta arata f ok

- placutele mai au destula carne pe ele zic eu. Discurile am vrut sa le masor cu sublerul, stiu ca uzura acceptata este 2mm, din pacate nu am avut cum pt ca nu am subler care sa poata trece peste margine... trebuie scula mai speciala se pare

- placutele sint Bosch, masina a fost servisata in Germania doar intr-un service Bosch, ceva contract la leasingul lor cu Bosch, am gasit in actele masinii si ceva hartii in sensul asta. Insa asta a facut si ca istoricul de service sa nu apara la reprezentanta!

- discurile din pacate nu stiu ce marca sint

Legat de vibratia colegului, daca o simte doar imediat dupa franare, e posibil sa nu fie ovalizate. Oricum, e mai usor de simtit la franarea la viteze mari (de autostrada)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu mi.am schimbat discurile fata saptamama trecuta. Am comandat originale VW si discuri si placute, ca sa nu.mi bat capul cu fel de fel de firme.

1250 lei in total discuri cu placute plus pasta pt.placute, ca sa nu scartaie.

Nu am probleme. Pe spate am pis acuma jumate de an, tot originale si nu am nici o problema.

Prefer sa merg pe original.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am luat placutele 3C0698151C de la targuldepiese (epiesa sub alta denumire), cutia a venit deschisa, si in cutie sint niste placute Jurid

Emblemele vw-audi mi se par un pic dubioase, sint departe de a fi perfecte.

Sa nu fie oare originale?

 

IMG_20200227_194859.jpg

IMG_20200227_194708.jpg

IMG_20200227_194921.jpg

IMG_20200227_195119.jpg

IMG_20200227_195139.jpg

IMG_20200227_194825.jpg

IMG_20200227_194755.jpg

IMG_20200227_194945.jpg

Modificat de detinator
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu le-as returna fara sa mai stau pe ganduri la ce vad in poze.

In a 4-a poza, nu vad si B7...

Modificat de identitate78
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Recunosc ca nu am argumente in afara celor ce deja ti-au atras atentia si tie(cutie desfacuta, elementele pansonate/imprimate nu sunt calitative, etichete peste etichete lipite pe cutie).

P.S. Acele embleme din grupul VAG zici ca sunt pictate cu acuarela la gradinita.

L.E. Uite cum arata placutele OE(print-ul) dupa aprox. 100.000 Km:

IMAG5522.thumb.jpg.c469c72cd0f25a1998699925cb1f1d0e.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Wow, plăcuţe din Brazilia venite pe filiera Conex Iaşi (ăştia vindeau ASAM pentru Dacia, nişte chinezării ordinare).

Codul comandat de tine apare cu pixul, pe cutie alt cod, înăuntru alte coduri, nici nu m-aş atinge de ele.

Le-aş returna liniştit şi aş cumpăra altele din reprezentanţă.

On 2/22/2020 at 9:40 AM, detinator said:

 

IMG_20200214_112406.jpg

 

Apropo, judecând după poza asta, ai nevoie şi de alte discuri (lipseşte o bucată din disc).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si mie imi par ciudate. In doua poze, apar coduri diferite pe placute similare. In plus, mereu cand am vazut placute originale aveau si initialele tarii in care erau facute. pe majoritatea am vazut IT.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

24 minute în urmă, identitate78 a scris:

P.S. Acele embleme din grupul VAG zici ca sunt pictate cu acuarela la gradinita.

Este un procedeu simplu si ieftin de imprimare cu vopsea de la distanta, la fel cum gasesti si pe alte lucruri. Gen tevile de pvc de scurgere, gri sau maro.

In poza ta sunt doua tipuri de imprimare, asta si unul serigrafic/matrita ..

24 minute în urmă, MyKe a scris:

Codul comandat de tine apare cu pixul, pe cutie alt cod, înăuntru alte coduri, nici nu m-aş atinge de ele.

Este obicei vechi la noi in tara ca vanzatorii de piese sa puna repere ieftine in cutii de piese scumpe/originale.

Modificat de IRONICK
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 2/21/2020 at 11:15 AM, Dolfin said:

Pentru B7, 2012, cu 1ZM

- 3C0698151C - set placute frana, cod eliminat la 01.02.2017 si inlocuit cu

Cand verifici in cutie daca sunt placutele care trebuie, uita-te la cele 2 foto atasate, in prima sunt placutele vechi, in a doua sunt cele cu cod mai nou.

frana 1.JPG

 

@detinator, in primul rand trebuia sa verifici fotografia din postul meu de mai sus cu continutul cutiei, pentru ca asta este scopul pentru care in ETKA au urcat imaginea.

Nu seama deloc ceea ce ai tu in cutie cu ceea ce trebuie.

Mai mult, sunt coduri cu 1K, care inseamna Golf, tu ai Passat.

*****editat*****

Modificat de Manuel N.
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Domnilor, cred ca ati apucat pe un drum gresit, faceti un rechizitoriu la persoana, si nu la piese/vanzator.

Cum adica "trebuia sa verific fotografia cu continutul cutiei"? Sa desfac in strada unde m-am intalnit cu curierul, cutia si sa fac comparatii? Oricum producatorii se mai schimba, vezi forma bidonului de ulei original VW, care nu mai e aceeasi.

Asta fac acum, compar, si nu compar singur, ci impreuna cu voi pt a putea beneficia cu totii de experientele noastre. Cam asta e scopul forumului, nu?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Merita cumpărate altele din sursa sigura, comparate și făcută reclamație pt vânzător. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@detinator nu o lua chiar asa de personal. Poate ai inteles gresit ceea ce a vrut sa spuna @identitate78. Eu am inteles mai degraba ca el se refera la costuri de expeditie pentru retur si comanda noua. In fine, poate am inteles eu gresit. Si nici nu cred ca cineva a insinuat ca trebuia sa le verifici atunci la curier. Unii dintre noi le ridicam din magazin si poate la asta s-a gandit cel care ti-a spus ca trebuia sa le verifici. Te ataci rapid si aici incercam sa ne ajutam, nu sa judecam.

Dar uitandu-ma din nou pe pagina trecuta, eu ti-am spus asta:

"Acum ca mi-ai spus ce cod PR ai, pot confirma ce a spus @Dolfin, codul tau este 3C0698151J. Cel cu "C" a fost inlocuit in 2017 cu "J". 

Este alegerea ta daca vrei sa iei un cod mai vechi pt 125 lei diferenta."

 

Asadar dupa ce ti-am spus ca din 2017 C a fost inlocuit cu J, ai comandat un cod vechi si ai primit niste placute cu alt cod intr-o cutie cu totul alt cod. 

Ma bucur ca nu doar ca le returnezi, dar le faci si reclamatie. Cu totii ar trebui sa facem astfel de lucruri.

Bafta

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

13 minutes ago, sNaKeyy said:

Unii dintre noi le ridicam din magazin si poate la asta s-a gandit cel care ti-a spus ca trebuia sa le verifici.

targuldepiese.ro nu ofera ridicare din magazin. Magazinele sint branduite epiesa.

13 minutes ago, sNaKeyy said:

"Acum ca mi-ai spus ce cod PR ai, pot confirma ce a spus @Dolfin, codul tau este 3C0698151J. Cel cu "C" a fost inlocuit in 2017 cu "J". 

Este alegerea ta daca vrei sa iei un cod mai vechi pt 125 lei diferenta."

In Nov 2016 a intrat in vigoare noua ECE R90, si cam toate codurile de placute si discuri au trebuit inlocuite ca sa se incadreze in noile cerinte (inclusiv de marcaje, de ex tara de provenienta nu era obligatoriu sa fie codata pe placute pana in Nov 2016). Intr-adevar, e alegerea mea sa iau un cod mai vechi, nu asta discutam aici... 

Cum ai spus si tu (dar nu ai mai citat si aici partea aceea din raspunsul tau), "Ce-i drept inlocuirile de cod sunt o dilema, asta nu inseamna ca produsul a suferit schimbari fizice propriu zis neaparat, ci poate fi si doar o schimbare logistica."

Modificat de detinator
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Fiind din Bucuresti nici nu m-am gandit ca le primesti prin curier.

La AK 3C0698151C sunt 292Lei.

Tu cu cat le-ai luat de la epiesa?

 

Nu te mai supara pe "sat", n-ai ascultat recomandarile si nu e vina celor care ti-au scris aici.

Practic toata discutia nu ar fi avut rost daca ai fi luat in considerare postarile anterioare, decideai singur sa le returnezi.

Modificat de Dolfin
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

"Satul" pare mai degraba suparat si continua discutiile pe langa... si desi am tot repetat ca nu mi se pare normal rechizitoriul, continui si tu acuzatiile ca nu am facut nu stiu ce... 

Sa inteleg ca am gresit ca am postat aici inainte sa le returnez? Repet, ieri au venit... cam cand le puteam returna? Care e problema ca am prezentat aici situatia inainte? Imi cer scuze, chiar nu inteleg unde e problema... 

Unde am spus eu ca ar fi vina cuiva?? Pare ca altii gasesc vinovati... :)

Modificat de detinator
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu e nici o problema, discutam prea mult, le dai înapoi si gata, data viitoare vei fi mai atent.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Dolfine vb de atentie aici?

asta daca merge pe ideea ca sunt contrafacute, ca in cutie nu e ce scrie pe cutie. ce a comandat omu'

daca prietena mea isi ia singura placute si in cutie e un filtru de aer, crezi ca stie?! sau e de vina ca nu a fost atenta?

@detinator daca ai suspiciuni, am zis mai sus cum vad solutia.

eventual inainte de reclamatie ii poti informa sa vezi ce parere au. in prima faza probabil vor spune (cum a scris si Dolfin mai sus) "le dai înapoi si gata" dar nu prea e corect

 

Va recomand sa pastram discutia despre piese, nu despre oameni.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu incerc sa discut la modul general, nu e pt mine nici o urgenta, nici o tragedie, absolut nimic, masina a fost condusa si de mecanici si de colegi de forum si franeaza excelent, le voi schimba insa intr-un viitor apropiat si probabil voi vopsi si etrierii/inlocui lichid frana.

Nu prea vad cum sa fiu mai atent pe viitor... asa cum ti-am spus si in privat, voi comanda online in continuare, legea imi da mai multe drepturi ca la ridicarea din magazin. Deci nu cred ca e vorba de neatentie. 

In rest, discutia sper sa ajute forumul. Sper. 

@Muale nu ma grabesc. Voi mai face niste verificari, dar le voi prezenta doar dupa ce le realizez, pt ca nu vreau sa dau idei/nasc alte discutii. 

Pt retur mai am vreo 13 zile la dispozitie... 

Modificat de detinator
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sa asteptam totusi celelalte verificari...Cine stie, poate sunt de fapt OE 100%.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mai multe verificari de luni incolo, deocamdata, cautand codul de pe cutie, pare ca sint OE si au fost puse si pe CC inclusiv cu motoare de 3,6l si pozele par sa fie identice. Probabil s-a facut doar o echivalare de coduri:

https://parts.vw.com/p/Volkswagen__/Disc-Brake-Pad-Set-Front/48837638/5K0698151.html

https://www.volkswagenpartsuk.co.uk/parts/front-brake-pads-3c0698151j-copy/

https://www.ecstuning.com/b-genuine-volkswagen-audi-parts/front-brake-pad-set/5k0698151/

https://www.oemvwshop.com/5k0698151-1-set-brake-pads-with-wear-indicator-for-disc-brake-p305564/#gallery

O imagine de mare rezolutie si aici: https://www.ebay.de/itm/Original-VAG-Bremsbelage-Bremsbelag-Satz-vorne-Audi-Seat-Skoda-VW-5K0698151-/223536058529

Interesant si ca sint la vanzare la preturi mult mai mari: https://www.autokarma.ro/set-placute-frana-5k0698151-volkswagen

Totusi, modul de imprimare a siglelor ramane un pic dubios, desi si comparand pozele de pe site-urile de mai sus se pot constata diferente destul de mari in modul de desenare a siglei VW si de amplasare a inscriptei "AEY" de exemplu.

14876609805K0698151.jpg

Modificat de detinator
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am mai facut niste verificari, comandat inca un set de la alt furnizor, arata fix la fel, cutia tot din Brazilia, codul este trecut tot cu pixul. 

Placutele au in ele niste sarmulite f subtiri aurii, nu stiu daca e un feature sau un bug, am incercat sa le surprind in ultima poza.

Per total, nu prea mai sint asa hotarat sa le returnez, dar mai am vreo saptamana sa ma decid

IMG_20200305_162020.jpg

IMG_20200305_161958.jpg

IMG_20200305_161353.jpg

IMG_20200305_161230.jpg

IMG_20200305_161243.jpg

IMG_20200305_162101.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!