Jump to content

Ce bujii (cu scanteie) folositi?

s_c
 Share

Ce bujii (cu scanteie) folositi?  

895 voturi

1. 1. Ce bujii (cu scanteie) folositi?

• OEM
      145
    • Bosch aftermarket
      150
    • NGK aftermarket
      466
    • Beru
      125
    • Altele (va rog precizati)
      45

Postare recomandată

Despre ce anume vorbiti voi aici? Link-ul lui RZF ma duce doar la niste amarate de stiri in franceza.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 4 weeks later...

Salutare baieti. As vrea sa imi schimb bujiile de pe golful din descriere si ma gandeam sa pun NGK V-Line 24. Ce parere aveti despre aceste bujii? Sunt bune ? 

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Sunt f bune, merg fara pbme. Insa personal iti recomand sa nu le tii mai mult de 20-30.000 km.

Pt o utilizare de lunga durata Vw recomanda cele cu platina, garantate 60.000, desi in conditiile de exploatare din romania, eu personal nu le tin mai mult de 40.000..

Asta sa fii sigur ca tot timpul ai scanteie perfecta.

Link către comentariu

eu am aproape 80 mii km si am inca bujiile originale pe masina. ca vechime 6 ani si 3 luni. inca masina e in parametri (merge excellent, consuma ca la carte; am luat-o din Germania in 2011)

sunt decis sa merg tot pe ceva long life si sunt in mare dilema.

sa pun ceva oem sau imi puteti face alte recomandari?

ca tot am vazut ca se discuta aici - desi nu stiu ce legatura are cu bujiile- eu folosesc intervalul flexibil de service QG1 ( masina circula 80-85% in regim extraurban).

multumesc.

Link către comentariu

Pai mergi in continuare pt bujii oem. Mergi la reprezentanta si cumparale de acolo. Eu le-am gasit la reprezentanta chiar mai ieftine decat in oras, vorbesc despre buji oem ( faricate de Bosch, cu dubla platina).

Oricum, pt siguranta schimbale la max 60.000, nu te juca cu focul.

Link către comentariu

La 1.2 TSI , tot la 60.000 am inteles ca trebuie schimbate.  Poate cineva sa vina cu o recomandare, ce fel de bujii, ce marca, un pret aproximativ .

Este obligatoriu sa le schimb la dealer pentru a pastra garantia sau kulanza ulterioara (vezi cazul 1.2 TSI) ?

Modificat de polotsi
Link către comentariu

Nu cred ca trebuie efectuat schimbul neaparat la dealer, insa, poti pune tot oem. Astfel nu ai griji ca bujia nu e perfect compatibila cu motorul.

Oem le poti cumpara fie de la reprezentanta, fie de la orice magazin cat de cat rasarit ce vinde piese auto.

Sa-ti exemplific, un set cu dubla platina ngk sau bosch, dintr-un magazin oarecare din Bacau costa pt motorul meu min 200 ron. La reprezentanta, aceleasi bujii insa cu semnele vw in plus pe ele m-au costat la promotie 160 lei. De asta zic ca poti incerca mai intai la reprezentanta, poti avea surprize placute. Drept e ca mi-au dat reducere pt ca am masina mai veche de 5 ani.

Link către comentariu

• 2 months later...

Am citit jumatate de topic si tot nu stiu ce bujii ar trebui sa pun pe masina din semnatura(1 catod,3 catod,iridium,neiridium).Pe site-ul NGK imi da urmatoarele variante conform cod motor.

http://www.ngk.de/nc/en/product-finder/produktfinder/PKW/ZK_BENZINER/VW%20VOLKSWAGEN/GOLF%204/BKUR6ET-10/17058/

Si cum nu stiu care cum sunt mai bune si de ce rog pe cineva care se pricepe sa-mi dea un sfat

Multumesc anticipat.

Link către comentariu

Daca nu ai gpl pe masina iti recomand prima varianta care e si cea mai ieftina.Eu am cu iridiu si am dat pe ele acu 5 ani 200 lei.

De atunci am facut cam 60.000 de km fara nici o problema din partea bujiilor.

Link către comentariu

sunt ok si eu la fel am (prima varianta)

Modificat de SergiuD
Link către comentariu

• 1 month later...
dumitrualexander

Imi poate spune si mie cineva cu ce marca de bujii vine masina din fabrica? Mentionez ca este un G4 motor 1.4 AXP? As vrea un cod daca stie cineva.

Mersi!

Link către comentariu

Eu nu am schimbat bujiile pana acum si nici nu le-am verificat. Problema este ca nici nu stiu cand au fost schimbate ultima data sau la ce semne sa ma uit sa imi dau seama daca sunt obosite.

La masina mea (polo 1,2 awy ,) ce fel de bujii imi recomandati? Nu stiu daca are importanta dar are aproape 130.000 km

Daca se poate sa-mi recomandati 2-3 feluri sa imi fie mai usor de gasit ...

Link către comentariu

Mihai Dobrescu

Imi poate spune si mie cineva cu ce marca de bujii vine masina din fabrica? Mentionez ca este un G4 motor 1.4 AXP? As vrea un cod daca stie cineva.

Mersi!

101000033AA - NGK

101000041AC - BERU

CODURILE SUNT VW

Modificat de Mihai Dobrescu
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Azi am cumparat bujii noi pt masina din semnatura, AZD. Ultima oara le-am luat de la reprezentanta si erau Bosch F7HPP222, platina, longlife. Acum am inteles ca nu se mai fabrica bujiile astea si au fost inlocuite cu Bosch FR7 HPP 33+, de care am si luat. ~40lei bucata cu tot cu transport.

Bujiile actuale au 80mii km si functioneaza perfect de mai bine de 5ani. Le schimb ca pt ca am depasit durata lor de viata data de producator - 4ani sau 60mii. In opinia mea merita instalate bujii platina, longlife, putin mai scumpe in detrimetul celor cu mai multi electrozi, dar mai ieftine, care ar avea o durata de viata de 20-30mii km.

Link către comentariu

cati cai as castiga daca as pune bujii cu iridiu?

Modificat de jag
Link către comentariu

Nu cred ca bujiile sunt de ajuns pentru a vorbi de "cai putere castigati".

Link către comentariu

am inteles ca se cunoaste la acceleratie, deci ceva creste. daca are acelasi efect ca benzina aditivata de exemplu, atunci ar fi un mare plus cu ele.

cam asa se lauda si producatorii: This means that spark plugs potential difference is more concentrated and hence less 'spark jump' voltage is required - this can be as much as 5,000 volts less than with standard plug types. Ignition is improved and less strain is placed on the ignition system. Benefits of improved ignition/combustion include better fuel economy, increased power/acceleration and especially better throttle response.

daca se cunoaste cat de cat si nu-mi strica bobinele sau altceva pe la aprindere atunci cred ca merita banii.

Modificat de jag
Link către comentariu

La bujiile cu iridiu nu se mananca electrodul central. Sigur nu castigi nici un cal putere. In cel mai bun caz, dupa cateva zeci de mii de Km nu incepi sa pierzi cai ca si la bujiile normale. Motorul merge mai bine decat cu bujiile vechi, normal, ca de aia le schimbi ca nu mai merge bine.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Pentru un Golf 4 1.4 16v, am cumparat un set de bujii NGK BUR6ET.

Maine dimineata vreau sa le montez dar am observat ca au si o saiba/un distantier, care se poate scoate.

Imi puteti spune, va rog, daca se monteaza cu tot cu saiba aia sau se scoate?

Multumesc!

Atasez si o poza pentru lamuriri.

211nv9u.jpg

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut!

Puteti sa-mi spuneti ce model de bujii trebuie pt un polo 1.4 benzina cod motor APQ ?

Mersi.

Link către comentariu

Pentru 1,2 tsi cam ce ar trebui, atat ngk cat si alte firme?

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salut ... momentan am  aprox. 64.000 km la bord si nu am schimbat bujiile ... stiu ca la 60.000 se schimba. Daca nu am probleme cu masina sa le schimb sau sa mai aman? ...

@bogdanpiatra, tie iti trebuie ngk IZFR6P7, daca ai cod motor CBZB.

Modificat de davides
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!