Jump to content

Astra Asigurari

raekwon1
 Share

Postare recomandată

Buna, desi aici se vorbeste in special de RCA, as vrea sa va intreb ce parere aveti despre faptul ca doresc sa imi fac CASCO la Astra.

Pana acum este cea mai convenabila oferta, NU cea mai ieftina, iar valoarea aigurata a masinii este destul de buna.

Vorbesc despre faptul ca pentru masina din semnatura am primit oferta de 550 euro pentru FULL CASCO, la o valoarea asigurata de ~ 10.500 euro.

Daca pe partea de achitare a obligatiilor in cazul RCA-ului nu sunt chiar atat de corecti, ce puteti sa imi spuneti despre un eventual client CASCO?

Credeti ca voi avea probleme cu despagubirea in caz ca (Doamne fereste!) voi avea parte de un eveniment care va implica folosirea politei?

In maxim 2 saptamani trebuie sa imi fac un nou CASCO si trebuie sa stiu daca renunt la Uniqa pentru oferta celor de la Astra.

Multumesc frumos!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 264
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• raekwon1

22

• Muale

18

• alexanderdj

16

• VMLG

13

Top Posters In This Topic

Posted Images

Daca diferenta nu este mare, nu renunta la Uniqa!

Un feedback mai bun poti afla direct de la serviceurile unde ai vrea sa repari masina in eventualitatea unei daune!

Link către comentariu

Diferenta ar fi de 100 euro intre prime, la Uniqa fiind 650 euro, insa valoarea asigurata la Astra este (dupa cum am spus) 10.500 euro, in timp ce la Uniqa doar 6.500 euro... cat despre service-uri, nu am unul favorit si nici nu stiu cu care are Astra acord, dar pot da cateva telefoane.

Link către comentariu

La Astra iti asigura masina la o suma mare(ca doar platesti cota parte din valoarea asigurata), insa daca e nevoie de despagubire, fac corelatie cu valoarea de piata a unei masini similare la momentul despagubirii. (sursa sigura) S-ar putea chiar sa fie stipulat in contract. Cere sa-ti dea si clauzele inainte sa semnezi ceva cu ei ;) Asta dupa ce iti va spune cineva de la vreun service ca lucreaza cu ASTRA.

Eu iti recomand sa mergi ori cu vechea firma, ori una mai serioasa. Eu am fost f multumit de Generali

Link către comentariu

Am avut CASCO la Astra.

1. Nu lucreaza cu reprezentantele.

2  Schimba piesele doar cu AM.

3. Servisurile recomandate sunt praf si pulbere.

4. Cand e vorba sa plateasca nu sunt probleme. (Nu au fost probleme)

Link către comentariu

Am avut(am) casco la Astra.

Pe vremea leasingului am schimbat parbrizul la reprezentanta, inlocuitorul fiind original. De altfel am mai avut parte de inca vreo 4-5 actiuni pe casco(vopsit diverse repere) si nu am avut probleme(toate s-au realizat la reprezentantele VW, respectiv Skoda).

La inlocuirea parbrizului, mi s-a spus ca parbrizul va fi AM...asta pana a observat ca masina e in leasing..."- A, pai de ce nu spuneti ca e Porsche Leasing, atunci va montam parbriz original!" :wacko:

La noul contract nu am feedback, inca nu am uzat de el, insa din cate am inteles eu, lucreaza cu reprezentantele, respectiv esti liber sa-ti alegi singur unitatea in care vei remedia defectiunile.

Cred ca in continuare  traim (ca)in Romania si este important sa ai pe cineva in interior.

Link către comentariu

Si eu am pe cineva la ei, motiv pentru care am si avut casco la o masina, de acolo am aflat de corelarea pretului cu valoarea de piata in cazul unei daune(totale) sau furt. Insa am preferat sa le trec la alta firma, mult mai serioasa, dupa ce am avut niste evenimente neplacute rezolvate in cel mai profesionist mod.

Link către comentariu

Orice despagubire difera in functie de implicarea financiara a asiguratului/pagubitului. Nu vrei sa scoti bani din buzunar, esti la mana asiguratorului, preferi sa repari masina pe banii tai urmand ca ulterior sa recuperezi de la asigurator ,in cazul asta asiguratorul e la mana pagubitului si trebuie sa plateasca intreaga suma , bineinteles in cazul in care riscul este acoperit si trebuie despagubit !

Link către comentariu

• 3 months later...

Incredibil asa ceva, sper cineva sa ia masuri. Chiar nu inteleg cum mai sunt pe piata??? Pe langa faptul ca au devenit foarte scumpe asigurarile lor acum te fura si pe fata.

Link către comentariu

dar nu cred ca iti dau 45% cash cu forta. tu poti solicita reparatia in regie proprie si atunci se intampla asta (iti comunica suma, daca esti de acord ii baga in cont si semnezi ca s-a incheiat/solutionat). asa am facut la Carpatica.

daca nu, o repari in service. chestia cu piese AM nu o inteleg, de ce sa nu imi puna pe masina ce aveam?!

Link către comentariu

@Muale: pai n-ai inteles, nu-s 45%, doar 40% si nu-ti dau automat 40% ci intre 25% si max. 40%.

Ei iti vireaza banii, s-au spalat pe maini, dupa care tu poti sa-i porti prin tribunale pana ti se acreste ca de la lamai.

Modificat de Vizitator
Link către comentariu

45-40...nu asta-i important ci faptul ca nu e singura varianta de despagubire.

de obicei primesti mai putin cash decat reparatia in sine, asa-i peste tot. (TVA, manopera).

nu iti convine, nu accepti cash! (ceri mai mult sau repari si duci devizul)

Link către comentariu

Salutare!

Am fost lovit de o domnisoara cu asigurare la Astra. Am fost la ei, am deschis dosarul si am fost anuntat ca in termen de 5 zile o sa primesc banii pe card. Tinand cont ca biroul inspectorului de daune era in curtea unui service, service ce se zvoneste a fi cel mai bun pe vopsitorie/tinichigerie, l-am intrebat pe inspector ce se intampla daca repar masina acolo si banii de pe card nu ajung ... si mi s-a raspuns ca masina nu o sa ramana blocata in service, aceasta imi va fi inapoiata, iar service-ul o sa emita o factura catre firma de asigurari.

Acum, cateva intrebari:

Exista riscul sa ma fi mintit si sa imi ramana masina blocata in service?

Cu banii de pe card, pot sa ma duc sa repar masina unde vreau eu, chiar si in regie proprie?

PS: avariile sunt: bara fata (revopsire), aripa stanga fata (inlocuire), carenaj roata si fusta bara fata.

Multumesc anticipat!

Link către comentariu

astra nu mai are vreo obligatie daca tu ai ales sa primesti banii pt despagubire cash. mai departe e problema ta unde o repari si cat te costa.

daca service-ul are decontare cu astra, refuza banii in cont si lasa masina acolo.

Link către comentariu

Nu eu am ales. Inspectorul a spus ca Astra are mai nou un "sistem" de solutionare mai rapida a daunelor si pusul banilor in cont face parte din acesta. I-am zis inspectorului ca dupa ce primesc banii, vin la service-ul ala sa o fac ... si a spus ca nu e nicio problema, iar daca banii nu sunt de ajuns, service-ul o sa trimita o factura la Astra cu diferenta de bani pe care trebuie sa o achite.

Pe de alta parte as cauta prin dezmembrari o bara si o aripa la aceeasi culoare, care sa fie in stare buna, pentru ca nu prea am incredere ca o sa iasa aceeasi nuanta, iar aripa necesitand schimbare, sigur imi pune ceva AM.

Link către comentariu

daca banii sunt de ajuns, fa-o cu piese originale SH.

nu ai spus ca nu vrei sa alegi sistemul rapid si ca vrei sa o bagi in service fara ca banii sa treaca pe la tine? dupa ce iei banii semnezi ceva prin care spui ca s-a rezolvat dauna?

Link către comentariu

E prima mea situatie de genul, nu mi-a dat alta alternativa decat asta cu banii pe card. A spus ca dupa ce se aproba toate pe acolo si dupa ce imi trimit banii in cont, o sa ma sune si o sa ma anunte. Nu mi-a spus nimic de semnat vreo ceva, dar probabil o sa ma cheme la semnat.

Link către comentariu

Ai facut o greseala, parerea mea.Dar o sa constati asta mai tarziu. Prea tarziu, insa.

Link către comentariu

vedem, asteptam vesti...

Link către comentariu

Am fost sunat azi de o doamna, mi s-a spus ca mi s-a virat in cont suma de 764 lei. M-am uitat pe net pe la dezmembrari, iar banii imi ajung pentru bara fata si aripa, chiar cu banii astia as putea lua ambele aripi. 

Am fost la asigurari si am intrebat inspectorul care sunt conditiile si ce pot face cu banii. A zis ca pot face ce vreau cu banii si ca trebuie sa semnez o declaratie cum ca banii mi-au fost virati in cont.

Link către comentariu

ce avarii ai la masina, conf constatare politie / asigurator?

Link către comentariu

De schimbat: carenaj roata, bandou, aripa, fusta bara fata

De vopsit: bara fata

M-am uitat la carenaj si e doar indoit, nu are nicio prindere rupta, iar fusta era rupta dinaintea accidentului.

Link către comentariu

nu stiu cum sunt preturile in iasi, pt vopsit as pune 400 lei.

Aripa din dezmembrari X lei (plus vopsit daca nu ai norocul sa gasesti la culoare si in stare buna)

O bara fata completa iei la 500 lei (la fel, poate sa necesite vopsire)

pe langa asta mai pune la socoteala timpul si alergatura sa cumperi piesele. suma mi se pare cam mica, fa-ti calcule inainte sa semnezi ceva.

Link către comentariu

Din ce am mai citit pe ici pe colo, ma incadrez pentru o bara si o aripa, la culoarea mea si in stare buna. Culoarea e LA7W (argintiu), probabil cea mai uzuala culoare la un golf, e imposibil sa nu gasesc reperele la culoare.

Oricum, ma mai interesez, iar daca nu ma incadrez in banii respectivi, nu o sa semnez si o sa duc masina in service.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!