Jump to content

Astra Asigurari

raekwon1
 Share

Postare recomandată

Am fost sunat azi de o doamna, mi s-a spus ca mi s-a virat in cont suma de 764 lei. M-am uitat pe net pe la dezmembrari, iar banii imi ajung pentru bara fata si aripa, chiar cu banii astia as putea lua ambele aripi. 

Am fost la asigurari si am intrebat inspectorul care sunt conditiile si ce pot face cu banii. A zis ca pot face ce vreau cu banii si ca trebuie sa semnez o declaratie cum ca banii mi-au fost virati in cont.

Salut, esti un caz sa spunem " fericit ". Lucrez de aprox 4 ani intrun service multimarca din Bucuresti si zilnic ma lovesc de Carpatica, Euroins .... si Astra. In 99% din cazuri Astra despagubeste 25% din valoarea reala a reparatiei prin " noul sistem intern " cu plata in 5 zile pe card sau ridicarea banilor de catre proprietar de la banca. 

Din fericire, si noi ( service-ul ), ca si Astra de altfel ne-am luat masuri si venim in ajutorul clientului pentru a-si repara masina conform notei de constatare emise de catre compania asiguratoare.

De exemplu, am avut o avarie la un Seat Leon ( model 2009 ) iar Astra i-a virat clientei suma de 500lei in cont pt reparatia barei fata, inlocuirea unui proiector si a grilei de proiector. La reconstatare am observat ca si traversa superioara, armatura bara fata si suportii de prindere de la bara sunt deteriorate si necesita inlocuire. Devizul nu s-a incadrat in suma oferita clientei si am reusit sa ii reparam masina asa cum e normal.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 264
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• raekwon1

22

• Muale

18

• alexanderdj

16

• VMLG

13

Top Posters In This Topic

Posted Images

si cum s-a facut asta ?

Pt reparare bara fata plus vopsit , sa zicem 400 lei; proiector, nu stiu,leon 2009, cam 150 lei, grila proiector minim 50 lei, manopera de inlocuire, 50lei (nu stiu, e mult, e putin?); uite ca la prima strigare sa depasit bine cei 500 de lei.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Banii oferiti de Astra in prima faza nu sunt batuti in cuie. Se poate face reconstatare si suma se suplimenteaza. Ce e drept suma oferita in cele mai multe cazuri nu acopera reparatia doar daca aceasta se face la negru si cu piese din dezmembrari, eventual luate la culoare. Daca clientul se duce intr-un service si face reparatia cu piese noi daca isi plateste factura si apoi solicita de la asigurator diferenta de bani acesta o va primi cu siguranta. 

Toti clientii mei care au procedat asa nu au avut probleme . Ce-i drept e nevoie de implicare financiara initial dar daca service-ul nu e dispus sa iti elibereze masina pana la virament nu ai ce face.

Vestea proasta este ca toti asiguratorii vor incepe sa aplice aceasta procedura mai mult ca masura de protectie impotriva devizelor umflate ale serviceurilor care factureaza piese de origine iar in realitate clientului i se pun pe masina piese din dezmembrari.

Link către comentariu

• 1 month later...

Salutare. Sunt fericitul "castigator" a unei avarii in parcare. M-a lovit un nene trecut mult de prima tinere facand o manevra pe care numai el o cunoaste. Dauna este destul de mare in sensul ca mi-a sters mare parte din partea dreapta a masinii(usi,prag infundat putin,bara fata,aripa fata, janta). Maine dimineata urmeaza sa mergem la constatare.

Intrucat masina nu are nici macar 3 ani ma intereseaza ca reparatia sa se faca la reprezentanta. Ce ma sfatuiti sa fac astfel incat sa rezolv in felul acesta? Banuiesc ca cei de la astra vor incerca sa ma fraiereasca cumva. Exista ceva sanse sa o rezolv intr-un timp rezonabil?

Va multumesc de pe acum pentru ceva sfaturi.

Mentionez ca masina o am de 2 saptamani si nici vorba de casco intrucat nici toate actele nu le am rezolvate. Se pare ca m-a lovit "norocul" ...

Modificat de mihaiweb
Link către comentariu

te inarmezi cu multa rabdare si bani.cei de la Astra iti vor da cam 25% din valoarea totala a reparatiei.tu te duci unde vrei s-o faci si achiti diferenta ca apoi sa o recuperezi prin depunerea unei cereri de despagubire,depusa cu nr. de inregistrare.multa bafta si noroc!!!toti asiguratorii au devenit niste javre!!!

Link către comentariu

Vezi intai cu ce reprezentante mai au decontare daca nu, te duci unde vrei , iti platesti reparatia . Daca devizul este corect , conform notei de constatare Astra va plati, cu ceva intarziere ce-i drept .

Daca nu vrei sa te implici financiar vei avea ceva bataie de cap !

Link către comentariu

• 1 month later...

Salutare

Vreau si eu va rog un sfat de la voi.

Inevitabilul s-a produs si la mine , am fost lovit de un autoturism asigurat la ASTRA , acesta din urma fiind si vinovat de accident.  Pe langa faptul ca a fost cel mai stupid mod posibil ( dupa parerea mea) in care sa fiu lovit , vreau sa va intreb cateva detalii.

Scurta descriere :

- Am fost lovit in spate dreapta de un autoturism care a dat cu spatele iesind din parcare in timp ce eu stateam la coada la semafor (Stupid!!)  , impactul a fost destul de mare , masina mea a fost mutata cam 20 cm pe asfalt.  (Fata blonda care a fost la volanul auto vinovat si-a recunoscut vina si a motivat :citez  "Cand m-am urcat la volan nu era nimeni in spatele masinii"  ( Incredibilllllllllll)  . In fine , am fost la politie , am refuzat clar amiabila cand am vazut ca are asigurare ASTRA !!  ( alta poveste care nu are ce cauta aici :) )

- Pe autorizatia de reparatii a politiei am trecute urmatoarele : Bara spate dreapta  , aripa spate dreapta , usa spate dreapta , angrenaj roata spate dreapta, janta spate dreapta   ( dupa 5 ore jumate de stat la coada la politie)

Toata forta de impact a preluato roata spate dreapta iar piesele din jur au putina deformare.

Incidentul s-a petrecut vineri 18.10.2013 (sapt trecuta) ,noapte asa cum era cand am facut pozele la politie , am observat ca roata sta putin stramba .....asa ca m-am hotarat ca sambata  dimineata la prima ora sa ma duc la service pentru constatare in conditiile in care duminica si luni aveam de facut un drum de 1100 km . 

Am fost la service  ( cu aparat de unghi de fuga ) si a iesit ca roata are deviatie destul de mare .........alte 5 ore mai tarziu , totul era ok  , roata statea drept  dar cu o "dauna" financiara destul de considerabila.....

- Bielta schimbata

- Suruburi fuzeta + alte de la punte/bascula  + bucsa bascula schimbata. - total 600 ron aprox manopera si piese. ( am schimbat si bucsa si bieleta de pe cealalta parte )

Pentru cei 600 ron mentionati mai sus am 2 facturi :

400 ron pt partea afectata(include si geometrie)

200 ron pt partea cealalta neafectata ( nu vroiam sa schimb doar pe o parte)

Dupa ce am schimbat toate de mai sus , masina merge perfect , geometria este perfecta si macar sunt impacat la suflet ca am facut treaba cu piese de calitate.

Acum ramane doar tablaraia de rezolvat  ...... iar intrebarea mea este urmatoarea :

Mai am sanse sa recuperez macar factura de 400 ron pentru partea rotii afectata ? cum procedez ?

Multumesc.

Link către comentariu

Daca nu ai pus service-ul sa faca fotografii , o nota tehnica si o cerere de reconstatare e mai greu, dar daca avariile sunt evidente de la prima constatare iar asiguratorul ARE BUNAVOINTA ti se deconteaza factura . Altfel , singura sansa este instanta !

PS : Astra nu prea are "bunavointa" !

Link către comentariu

Am o fisa de intrare in service care face referire la autorizatia de reparatie nr xxxx si data  si 2 poze. Sper ca sunt de ajuns ca altfel clar judecata:)

Link către comentariu

• 1 month later...

Din pacate ma alatur voua cu aceeasi problema ... masina lovita dreapta spate de un nene pe drum national care nu a oprit la "STOP" ...

Masina am reparat-o pe banii mei intrucat aprobarea de reparatie de la Astra a venit dupa aproape 3 luni dupa insistente si multe drumuri la sediul lor intrucat angajatii Astra nu sunt in stare sa foloseasca mail-ul sau telefonul pentru a tine legatura cu "clientii" lor.

Reparatia masinii in regie proprie m-a costat mai putin de jumatate din suma care era aprobata pentru reparatie in service si cu toate acestea Astra, dupa mai bine de 1 luna, nu a virat banii in contul meu !!!

Mentionez ca suma ceruta este cea fixata Astra pentru reparatie in regie proprie, suma pe care am acceptat-o pentru ca imi acopera in mare parte cheltuielile de reparatie si din dorinta de rezolva mai repede problema.

Ce solutie credeti ca am, in afara de actiune in instanta ?

Link către comentariu

reclamatie la CSA. ai factura pt reparatia in regie proprie?

Link către comentariu

@Muale - intreb din curiozitate si datorita faptului ca sunt intr-o situatie asemanatoare

Pentru cu mai conteaza factura daca reparatia s-a facut in regie proprie?

Link către comentariu

Eu cand am facut plangere impotriva Carpatica ( au evaluat la suma f mica dauna) CSA a cerut factura sa dovedesc faptul ca am depasit devizul. Sau daca nu am reparat-o, sa aduc o constatare de la altcineva.

Din ce am inteles, Astra ofera o suma fixa (dar livra f repede).

Sent from Sexy Nexy 4 using Tapatalk

Link către comentariu

@Muale: am facut reclamatie la CSA dar nu am primit nimic de la ei, inca.

La mine problemea nu este suma ci faptul ca Astra nu a virat banii in contul meu in conditiile in care am acceptat suma data de ei pentru reparatie in regie proprie.

Din cate stiu eu la reparatia in regie proprie nu e nevoie de facturi. Am factura doar le reperele cumparate noi, nu si la cele luate de la dezmembrari.

Link către comentariu

Vor raspunde dar nu imediat. eu am stat vreo 2 saptamani pana sa primesc.

in regie proprie nu este necesara factura . Ei ofera o suma pe care tu o accepti; o iei si te descurci. Nu merge sa reclami nimic dupa ce ai acceptat banii.

Link către comentariu

Eu nu am reclamat suma acordata ci faptul ca nu au platit in termenul legal si nici nu am fost informat depre motivul neplatii.

Link către comentariu

In al 13-lea ceas s-a rezolvat ... dupa reclamatie la CSA si alte 3 reclamatii direct la Astra am primit banii petru reparatie. Pacat ca ne incapatanam sa nu devenim si noi o tara civilizata cu relatii civilizate intre oameni si mult, mult bun simt !

Link către comentariu

• 1 month later...

Am patit-o si eu din nefericire...

inainte de Craciun m-a lovit un "ASTRA"

.....suma virata de ei 2.781 lei este undeva la 35% din valoarea pagubei.

Le-am virat banii inapoi, le-am dus op-ul la receptie inregeistrat (foarte suparati, ca cine m-a invatat sa fac asa ceva), facut cerere de reevaluare.

Daca stie cineva concret: daca-mi repar masina la PBN pe bune, nu cu umflaturi, imi da ASTRA banii in 10 zile cum zic ei? Am vreo sansa sa-mi repar masina la PBN fara sa vin cu bani de acasa? (chiar daca-mi sta masina in service pana la achitare nu ma dernajeaza 10 zile - doua saptamani)

Informatii ASTRA obtinute in cazul de fata, poate intereseaza pe cineva:
1. Reconstatare se acorda pe mail, direct catre unitatea reparatoare, nefiind nevoie sa va prezentati iar la sediu

2. Reconstatarea se solicita de catre service daca este cazul, se analizeaza si se acorda un raspuns.

3. Lista de service-uri agreata este (decontare directa):

- CAR KFART – sector 4

- RRR AUTO SHOP sector 4

- AUTO LOGEX – sector 2

- AUTO COBALCESCU –sector 6

4. Daca va prezentati la unul dintre aceste service-uri, nu veti fi implicat financiar, reparatia fiind decontata direct catre service

5. Termenul legal este de 10 zile de la depunerea actelor de reparatii si prezentarea masinii reparate

6. Aceasta este suma stabilita, evaluata de ASTRA, suma pe care nu trebuie sa o justificati sau sa o justificam, este doar oferta noastra pe care puteti sa o acceptati sau nu. (2871 lei suma acordata conf dosarului)

7. Suma (2871 lei suma acordata conf dosarului) reprezinta despagubirea pentru paguba care face obiectul dosarului si a fost calculata pe baza preturilor pieselor de schimb si al materialelor, practicate de unitatile de specialitate din Romania si a unui tarif orar de manopera mediu, corespunzator categoriei vehiculului dumneavoastra, aplicat numarului de ore de manopera rezultat din normativul de reparatie al producatorului vehiculului.

8. Masina se poate repara in orice unitate de specialitate aleasa de dvs, si in situatia in care, costurile efective, suportate de dvs cu reparatia avariilor rezultate strict din evenimentul avizat, costuri evidentiate in documente fiscale de reparatie, sunt justificat mai mari decat suma platita de societatea noastra, sunteti indreptatit sa primiti diferenta de despagubire,

9. In acest sens, trebuie sa va  prezenta la sediul Departamentului de Daune Bucuresti, din bld. Metalurgiei, Nr.77, cu autovehiculul reparat si cu documentele fiscale emise de unitatea reparatoare.

10. Raspuns ASTRA:

Nu se poate da accept de plata pentru Porsche, dar daca doriti sa efectuati reparatia la Porsche, achitati reparatia urmand sa depuneti documentele de reparatii la sediul  ASTRA.

Modificat de Valentin R.
Link către comentariu

• 1 month later...

Acum s-a dovedit ca Astra juca extrem de necinstit cu asiguratii cine ii trage de urechi pe prea-bine-platiii de la CSA? De ce nu evalueaza nimeni cu cat au fost furati asiguratii care au apelat la polita? Cum ar fi sa fie dati in judecata de toti acesti amarati care au fost inselati cu stiinta tuturor celor care ar fi trebuit sa supravegheze la respectarea legii?

Link către comentariu

• 2 weeks later...
firestorm1312

Ieftin platesti, ieftin esti asigurat ( nu e valabila in totalitate). Am CASCO la Astra si continui sa il platesc. Ce spuneti am curaj?

Link către comentariu

Rambo paleste de ciuda!    :winter:  :winter:  :winter:

Link către comentariu

firestorm1312

Ma tot intreb un lucru : De ce in urma scandalului "Astra", Rusanul are probleme cu DNA-ul? Cred ca e o coincidenta.

Link către comentariu

Nu. E legat de ceva de Carpatica!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!