Jump to content

Probleme instalatia audio (upgrade, defectiuni, etc.)


teh
 Share

Postare recomandată

Mersi Dan48 pentru precizari. Eu am tot sperat sa se reactiveze. Vreo 3 zile intregi asa.Si eu nu merg 20 minute cu masina pe zi..ci vreo 6 ore. Si nu s-a mai reactivat. De aceea l-am schimbat. Deja innebuneam in masina fara muzica sau alt sunet...Normal, daca ii intrerupi alimentarea apare prima data SAFE, apoi dupa cateva secunde cifra 1000, apoi se poate introduce codul. Dar problema e ca nu mai apre 1000. Doar SAFE si atat. Deci crede-ma ca nu isi ia singur codul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La tine as zice ca a avut un defect cas-ul de nu mai ia codul, ca e vorba de o memorie inscrisa cu niste date precise ce trebuie sa faca cind e pornit,un eprom sau eeprom,care poate sa fie afectata.Eu am zis in general ce se intimpla cu RCD-ul,in conditii normale de functionare si nu la aparitia unor defecte...de acest gen.M-am referit la faze ca astea in care mai ramii fara o siguranta,sau o decuplare de baterie. Nu a fost nevoie sa ii dau jos memoria,ca nu m-a suparat...inca...dar daca se va intimpla o sa ii copii continutul memoriei,sa mai fac un bine pe forum.Eu zic ca e pacat sa il schimbi pentru o memorie defecta,mai ales daca e varianta cu MP3.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Clar ca este ceva busit in el. Nu e varianta cu mp3 dar oricum am regretat ca mi l-am dat jos . Ca era asa fain bordul... Oricum sunt super multumit de cd-ul pe care il am acuma. un Blaupunkt (sun fan) care are butoanele luminate tot rosu si ecranul albastru. Si se aude bestial si se integreaza perfect in bord.Doar ca nu e 2DIN si am sertarul ala acolo. Unde mai pui ca are si USB. Si e mai comod asa. Si oricum nu stiu cine ar putea repara un RCD 200...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca il mai ai putem sa incercam sa il readucem la viata.Se poate pune alta memorie si inscrie cu continutul altei memorii de rcd si...gata.Insa nu mai are faciltatea de a recunoaste codul singur,asta nereprezentind asa o mare problema,desigur.Eu am incercat sa ii pun la al meu o interfata usb,dar nu prea am reusit ca nu are intrari rca analog,si pe semnal digital nu poti injecta nimic in el ca are numai muting de telefon si bluetooth

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare! Nu stiu daca e bine unde postez, dar am si eu o intrebare... Am un VW Polo Variant SDI din 2001. De curand am umblat pe la baterie si de atunci casetofonul imi face figuri, mai precis nu mai are sonor... Imi imaginez ca e ceva legat de codul ala al lui pe care din nefericire nu-l mai gasesc. Am cartea aia de la masina, dar acolo nu gasesc nimic. Cum as putea afla codu ala? Sau cum pot sa-l fac sa functioneze iar? (In momentul in care il pornesc (casetofonu'), merge cateva secunde dupa care nu mai aud nimic) A... Si inca ceva am avut usa dreapta data jos... Are vreo legatura, din moment ce are cateva secunde in care merge normal? Multumesc anticipat

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

Pai daca ai dat jos bateria, atunci cand pornesti casetofonul ar trebui sa apara ori "SAFE" ori "1000".

Daca zici ca porneste, dupa acele cateva secunde, ce iti apare pe display?

Daca iti apare denumirea postului de radio sau frecventa, inseamna ca nu e de la cod...Parerea mea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca e cumva RCD 200,nu cumva sa legati boxe in paralel,adica una la firele celeilalte,ca se duce canalul respectiv.Trebuie sa ii completezi mufa boxe cu papuci pentru cele 2 canale care lipsesc.Pe mufa e un clips galben care se trage si se introduc in el papuci,se cableaza pina la usi,se monteaza difuzoarele,apoi se porneste cd-ul si abia atunci va aparea si comanda de fader,pina atunci aveti doar balans pe buton.Daca nu exista comanda balans-fader,trebuie decuplat de la curent cd-ul si pus din nou.Pentru tweetere spate recomand confectionarea unor masti identice cu cele din stilpii fata si plasarea tweeterelor pe stilpii spate.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu as avea o intrebare....De unde o sa obtineti atitea sute de wati?!?Ca eu nu am auzit inca de boxe de 120 W?!?!? pe portierele masinii,mai ales ca diametrul ar trebui sa fie...cit fata de portiera.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

moaaaaaaama boxe de 120W ? :)) =))=))=))

dan48 sper ca glumesti nu ? =))

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca imi mai si explici in ce consta ceea ce spui tu ca e vreo gluma de a mea,o sa pricep bucuros.Intre timp pune un Db-metru in masina echipata cu boxe de 120 w(de mai sus) si cu 2 sw de 350 w si spuneti-mi citi decibeli obtineti,si mai vb dupa. :Driver:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

iarta-ma daca cultura mea in domeniul muzicii e scazuta, dar o boxa puternica nu inseamna neaparat decibeli multi :) (vezi jackhammer)

Modificat de monkishor
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@monkisor.... te rog lumineaza-ne si pe noi si explica-ne mai detaliat ce inseamna o boxa puternica...ca din cate observ pentru tine nu "inseamna multi decibeli"....ci sa fie cat mai frumoasa mai cromata,mai ramforsata,mai stralucitoare si sa scrie si o firma de firma pe ea.Daca "cultura ta" in domeniul muzicii este scazuta asta nu inseamna ca trebuie sa ii ironizezi pe ceilalti :ceuameni: Produsele care le gasim in comert nu zic ca nu sunt bune dar hai sa fim realisti un difuzor de 17cm nici in ruptul capului nu are cum sa aiba 120W....deseori producatorul scrie puterea auditiva a difuzorului care de multe ori este si ea supraevaluata dar nu trec si puterea efectiva rezultata in urma masuratorilor efectuate, ca nu si-ar mai vinde marfa....cum ar fi sa gasesti pe raft difuzor Alpine 15W 200 ron :biggrin:

Modificat de Spu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/BRAX/Graphic_6/

100W RMS din 16.5. eu nu ma refeream la alpine cand am facut remarca.

http://www.woofersetc.com/p3569/Graphic-Pr...End-MidBass.htm

120 W RMS din 16.5. asa ca te rog frumos spu nu ma lua la misto daca nu stii

si ca sa iti explic, DA pt mine o boxa inseamna in primul rand cum se aude. nu stiu de unde ai tras concluzia cu frumusetea si cromul. nu arunca cuvinte fara sa fii in cunostinta de cauza ca nu cred ca te-am acuzat de nimic fara sa ma bazez pe ceva concret. ce cred eu ca tu nu stii este ca eu nu dau doi bani pe boxe alpine sau jibiel. (cu toate ca subwooferul meu este jbl - asa a fost sa fie) pt mine firme de boxe bune sunt d'alde brax, focal etc etc.

dar revenind la subiect, mai vrei exemple de 120W RMS din 16.5?

PS: cele doua premii (locul 1 la SQ la finala nationala EMMA 2007 si locul 3 la dbdrag la tuning days 2009) cred ca mi-au adus ceva cunostinte in domeniu daca tot e vorba de experienta, cu toate ca niciodata nu te poti considera invatat in acest domeniu. tot timpul e loc de mai bine cand vine vorba de muzica.

Modificat de monkishor
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Buna ziua.

Sa va lamuresc legat de: 120 W RMS dintr-o boxa de 16.5. Aici va vorbesc din experienta mea, si nu prea e una de neluat in seama (am si eu vreo 3 premii I la SQ in ultimele 12 luni).

In primul rand, aceasta putere nu inseamna neaparat decibeli multi. Ideea e ca puterea aceasta RMS reprezinta puterea consumata de bobina boxei atunci cand aceasta canta la nivel maxim, inainte de a scoate conul difuzorului din cursa. Dimensiunea unui difuzor nu ii limiteaza neaparat puterea bobinei. Eu, la masina mea am avut inainte mid-bass de 100 W RMS putere masurata pe bobina, iar acuma am mid-bass ( ATENTIE : aici vorbim doar de mid-bass, fara tweeter ) de 120 W RMS puterea bobinei. Si iata difuzoarele pe care le am eu pe masina : http://audiolab.ro/difuzoare-auto/-brax-matrix-6-1-pp-.html . Bobina unui difuzor este "motorul" lui, iar pentru difuzoarele high-end bobina se alege si in functie de greutatea conului, astfel, in cazul in care conul este mai "greut", se pune o bobina mai mare, iar in cazul in care conul este mai usor, se poate pune o bobina mai mica. Toate acestea se fac pentru a face difuzoru cat mai rapid.

Deci DA, exista si se poate sa fie mid-bass de 16,5 de 120 W RMS !!!

Legat de ce zicea colegu "Nemo_08" este o prostie pentru ca : puterea reala a unui amplificator incorporat intr-un player este de 4 x 13 W RMS !!! Nu glumesc. Cu greu se poate ajunge la distorsiune maxima sa aiba 4 x 15 w RMS . Asa ca, degeaba pui 4 boxe de putere mare pe un player, pentru ca niciodata nu va suna cum trebuie si aproape mereu vei avea distorsiuni, aproape la orice nivel. Si asta se intampla pentru ca domeniul car-audio nu este la fel de bine reglementat de catre stat ca si partea de home-audio. Decat sa pui 2 seturi de difuzoare, poti in loc sa dai banii pe al 2-lea set, sa pui frumos un amplificator pentur setul din fata si sa folosesti acelasi amplificator pentru subwoofer. Atentie : aici vorbim de amplificator pe 4 canale. Nu mai da sfaturi atata timp cat nu te pricepi !!!

Colegu "dan 48" , te astept pe la Casa Poporului intr-o seara, da-mi tu PM cand ai timp sa auzi boxe de 120 W RMS in usi , iar legat de DB-metru, daca tot ai pomenit de el, ar trebui sa stii ca poti obtine rezultate la Db-Drag mai bune chiar si cu difuzoare de putere mai mica, amplificate cu MULTA putere si cu incinte construite adecvat, decat cu difuzoare de putere mai mare amplificate insuficient sau montate gresit !!!

"Spu" : Puterea trecuta pe cutie este puterea RMS a bobinei , nicidecum ce ai spus tu acolo. ATENTIE : puterea unei bobine reprezinta CONSUMUL de curent pe care il are atunci cand lucreaza !!! Inainte sa te gandesti la crom si alte alea , ar trebui sa vezi cat costa acele difuzoare si sa te gandesti daca cel care da suma X pe un set de mid-bass ar putea sa gandeasca la puteri ireale scrise pe cutie. Apropos , pe cutia difuzoarelor pe care ti le-a aratat monkishor, NU SCRIE PUTEREA !!! Cand vrei dovezi, anunta-ma, iti fac poza instant, doar am cutia langa mine! Si ca tot ziceai de ramforsata, daca e asa de slab difuzorul respectiv, de ce crezi ca ar fi ramforsat cu metal? Ca sa fie mai greu, sa aterne in usi mai greu? Raspunde-ti singur la intrebare...

Iar din 2007, cred ca BOG SAN si-a pus muzica pe masina. Am o banuiala , nu au trecut decat vreo 2 ani !!!

Cine contesta ce am spus eu mai sus, il rog sa dea click pe link-ul din semnatura mea, este prezentarea masinii mele!!!

Am spus-o si ma repet !!! NU MAI DATI SFATURI DACA NU VA PRICEPETI IN DOMENIUL "X" !

Modificat de animalutz
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Draga @monkisor.....@animalutz...cateva premii la nishte editii de tuning nu compenzeaza nici lipsa de carte si nici cunostintele in bazele electonicii sau electrotehnicii...binenteles ca atunci cand am afirmat ceva m-am bazat atat pe cunostintele teoretice cat si practice acumulate intr-o facultate nu intr-un show de tuning...revenind la problema.....chestia este putin mai complicata .....RMS - ROOT MEAN SQUARE ,dar mai pe romaneste reprezinta puterea APROXIMATIVA pe care o poate suporta difuzorul. In ultimii ani toate firmele producatoare au cam luat-o razna in sensul ca trec puteri cat mai mari pentru pacalirea clientilor , pana si producatorii de amplificatoare au inceput sa scrie pe aparatura date aiuristice cu acelasi scop , exceptie facand bineinteles producatorii de top ....ati sarit degeaba fiindca daca ati fi fost mai atenti ati fi vazut ca eu m-am referit numai la produsele gasite in comert, la magazinele obisnuite si nu la cele super profesionale sau abia inventate care costa mii de euro...

ASA CA NU TE MAI IEI DUPA CE SCRIE PE DIFUZOR - asculta-l si vezi cum se comporta in practica

p.s. :argue: :) Ca un test....am o pereche de difuzoare care nu le prea gasesc intrebuintare (pe masina nu am unde sa le pun ca au 13 cm) sunt JVC,luate din comert, si scrie ceva de genul JVC 190WRMS...repet au 13cm.... si am sa le pun pe un amplificator de 200W la servici sa vad de curiozitate cam pana unde rezista cand modific volumul :P

Modificat de Spu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu a negat nimeni draga spu ca genul de difuzoare ca cele de zici tu nu au um sa aiba 190 W rms. eu doar am spus ca e posibil ca un difuzor sa aiba 120, nu ca toate chinezariile si balariile din comert pe care scrie 1200 W au 1200 W....

cred ca toti vrem sa exprimam acelasi lucru, doar ca tu ai inteles gresit ce am vrut eu cu animalutz sa exemplificam. sunt 100% de acord cu tine ca pe boxe gen JVC, JBL sau alte balarii pe care scrie 200 W nu au atat, insa asta nu inseamna ca nu exista boxe care pot obtine aceasta putere din 16.5 cm.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In sfarsit....pe aceiasi lungime de unda...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cred ca ar fi de folos sa fac o remarca si aceea ar fi ca sint electronist....din pacate. Faceti si voi un studiu privind urechea umana si watt,si descoperiti cam citi wati inghite un timpan inainte de a singera din urechi...imi cer scuze ca sint cam off-topic.Printre alte bobine si conuri,eu cred ca ar trebui studiata intii presiunea exercitata de membrana unui difuzor de 16.5 asupra masei de aer,si dupa aia ,propagarea undei electromagnetice.Oricum,multumesc pt. informatiile si represaliile asupra lui SPU.Ca daca ar cinta bobina singura...

Modificat de dan 48
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Colegu "Spu", vezi ca sunt la Electrotehnica (Inginerie Electrica) in Politehnica, asa ca nu-mi vorbi de cunostinte! In al 2-lea rand, ca sa iei premiile alea, trebuie sa lucrezi ceva la masina. Se fac jurizari adevarate, nu cum probabil crezi tu. Experinta si cunostintele iti vin din munca si incercari si mai ales, BANI bagati. Asa ca, tot ce am spus este in cunostinta de cauza. Ideea cu puterea RMS este ca aceasta unitate de masura reprezinta valoarea curentului care poate sa treaca prin bobina fara sa o supra-incalzeasca.

Si sa-ti mai spun ceva legat de "teorie"! In practica, teoria este 10% din realitate intrucat conditiile de functionare sunt diferite de la montaj la montaj, de la amplificator la amplificator.

JBL, JVC si alte marci "neintelese" dau puteri dinastea imense pentru ca nu domeniul car-audio nu este reglementat de nimeni aproape. ;)

Bine macar ca am ajuns pe aceeasi lungime de unda !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...
cred ca ar fi de folos sa fac o remarca si aceea ar fi ca sint electronist....din pacate. Faceti si voi un studiu privind urechea umana si watt,si descoperiti cam citi wati inghite un timpan inainte de a singera din urechi...imi cer scuze ca sint cam off-topic.Printre alte bobine si conuri,eu cred ca ar trebui studiata intii presiunea exercitata de membrana unui difuzor de 16.5 asupra masei de aer,si dupa aia ,propagarea undei electromagnetice.Oricum,multumesc pt. informatiile si represaliile asupra lui SPU.Ca daca ar cinta bobina singura...

Hai sa ne intelegem romaneste: In primul rand, urechea umana nu are nici o legatura cu watt-ul. Watt-ul este unitatea de masura a puterii consumate de un anume dispozitiv electric sau electronic. Si un radiator de caldura are 2000 Watt dar nu iti sparge timpanele :P. Un studiu ar trebui facut la cati decibeli rezista urechea umana si nu la cati watti mai oamenilor.

Si in al doilea rand o unda electromagnetica nu are cum sa exercite vreo presiune asupra urechii umane. O presiune poate sa exercite o membrana asupra masei de aer, intr-adevar, dar cea care se propaga pana la ureche nu este unda electromagnetica ci este unda sonora. Asa ca nu mai expune lucruri care nu sunt adevarate pe aici...astea sunt chestii de baza pe care vad ca tu nu le stii.

Modificat de catalist
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

asadar inseamna ca astia care scriu pe amplificatoare ca scot 100 watt is prosti si nu fac diferenta intre un calorifer si un amplificator ori nu stiu sa faca conversia de la watt la decibel,odata ce ati spus ca watt-ul se refera doar la un consum de energie... Pe de alta parte,mai exista si raportul semnal\zgomot care este masurat in decibeli si cistigul in tensiune al unui amplificator,pe linga alte unitati de referinta.De unde provine unda sonora?...hm,probabil ca unda electromagnetica o fi vreo inchipuire de a mea.As mai avea o intrebare: cind dai cu o piatra in lac,alea ce fel de unde sint??? APOASE ? Imi cer scuze fata de moderatorii acestui topic care probabil s-au plictisit de mine. :))

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

moama!!!!!! 100w pe usa?! incredibil! imposibil! inseamna ca io care am in jur de 450w pe o singura usa inseamna ca am usa de transporter sa incapa wati?

ba baieti, calmati-va ca se poate si mult mai mult! sint proprietar de vw polo 9n3, am cate 2 midbasi de 16,5 pe usi (excitati la 2 ohmi de un amp ok, nu perfect dar ok) midrange 90w si tw de 150w si woofer..... who cares cati wati... pnm...vreti masuratori in db? am termlab! vreti dovezi? nu am apucat sa fac poze la clampmetre si multimetre (true rms, peak hold)legate pe fire ca mi se pare de prost gust. si eu cred ca 25 de premii din care 20 de locu 1 in sq si spl ar demonstra o mini experienta in domeniu.... hai bafta ! pt initiatorul topicului daca vrei ceva ok da-mi un pm si discutam, cunosc perfect masina si n-are rost sa incepi cu experimente , sq spl ce vrei tu se rezolva

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut baieti!Masina mea este "stock"la capitolul audio(CD player cu MP3 si difuzoare numai pe fata).Avind in vedere ca ascult CD-uri MP3 care nu le poti compara cu cele necomprimate ma declar satisfacut de calitate.In ce priveste puterea recunosc ca nu prea ma intereseaza volumul.As dori sa imi pun si in spate difuzoare.Dupa ce am vazut si ascultat la alte masini am ajuns la concluzia sa renunt la instalarea lor in portierele spate si sa le montez pe etajera de la haion mai ales pt o rezonanta mai buna la frecventele joase.Caut difuzoare cu impendanta de 4ohm wattaj minim 100 si o frecventa 30-20.000hz.Aveti ceva idei pe unde sa caut pt un pret mai "onorabil"?Multumesc anticipat!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut baieti!Masina mea este "stock"la capitolul audio(CD player cu MP3 si difuzoare numai pe fata).Avind in vedere ca ascult CD-uri MP3 care nu le poti compara cu cele necomprimate ma declar satisfacut de calitate.In ce priveste puterea recunosc ca nu prea ma intereseaza volumul.As dori sa imi pun si in spate difuzoare.Dupa ce am vazut si ascultat la alte masini am ajuns la concluzia sa renunt la instalarea lor in portierele spate si sa le montez pe etajera de la haion mai ales pt o rezonanta mai buna la frecventele joase.Caut difuzoare cu impendanta de 4ohm wattaj minim 100 si o frecventa 30-20.000hz.Aveti ceva idei pe unde sa caut pt un pret mai "onorabil"?Multumesc anticipat!

mai bine uiti la ideea asta si gandestete la un set de componente pt fata si sa le amplifici si daca simti apoi nevoia de subjoase pui un woofer. Parerea mea n-are rost sa pui pe placa difuzoare ca iese tiganie

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daca vrei putere si bass mare cauta JBL. daca vrei claritate cauta Hertz. si daca tii neaparat si la subwoofer poti sa iti cauti unul activ, cum e JBL BassPro II care are si intrari de semnal low cum avem noi la rcd 200. daca vrei subwoofer cu amplificator ai nevoie de un convertor de semnal high-low. succes

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!