Jump to content

Jante Golf 6

jupanu
 Share

Postare recomandată

• 7 months later...

Am si eu nevoie de un sfat.. usor usor vreau sa caut si eu niste jante pe 16 oem, sa le achizitionez prin primavara. Dar pana atunci vreau sa-mi fac o idee de preturi, sa vad intre timp ce oferte apar si sa ma hotarasc asupra unui model. Pe 17 nu vreau sa trec, chiar daca am deja suspensie sport si stiu ca ar arata foarte bine, prefer confortul intrucat fac ceva km si majoritatea prin tara si in mare parte pe acelasi drum care are si partile lui bune dar si partile lui in care transmit doar "lucruri bune" autoritatilor.. in fine asta e alta poveste, poate pe viitor dupa ce termin si masterul. In plus, am investit deja in anvelope noi pe 16.

Eu am in cap 2 variante: Mugello si Atlanta (cele care au si un argintiu inchis si zone deschise, polishate, cred ca asa se numesc, sa ma corectati daca gresesc).

Ce spuneti? Sa caut din astea 2? Sa caut la noi in tara sau pe ebay.de?

Un exemplu am gasit aici dar nu stiu ce sa zic de pret: http://www.pieseauto.ro/jante-aliaj-16/vw/passat-b7/jante-originale-vw-golf-6-passat-jetta16-inch-1420021950.html

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Fiind 2 modele destule de frecvente, in special Mugello cel mai bine le iei din Ro.

Link către comentariu

Aha.. tocmai mi-a zis si un prieten ca imi poate aduce din DE un set jante+anvelope pana in 400 eur (doar ca am vazut jantele la min 350 eur asta inseamna 50 pt avelope, mi se pare ciudat?). Din ce am vazut pe ebay sunt mai scumpe acolo ca la noi dar poate sunt mai ok.. avand in vedere drumurile. I-am zis ca as fi de acord doar sa fie anvelope de iarna ca de vara am deja..

Oricum dupa ce am cautat pe net indeajuns poze cred ca pe Mugello merg. Mi se pare ca dau foarte bine... sau mi s-a pus mie pata  :D

post-37789-0-05301400-1415560101_thumb.jpost-37789-0-98008400-1415560104_thumb.j 

Link către comentariu

Foarte posibil sunt anvelope de sacrificiu care nu mai sunt bune de ceva.

La noi se vand mai ieftin pt ca e puterea de cumparare mai mica si pt ca de obicei sunt unii cu dezmembrari/ rulaj ce coboara preturile.

Link către comentariu

Ok, deci mai bine nu pun accent pe anvelopele alea. Voi cauta si la noi si sa vad ce imi gaseste si ala. Sper sa gasesc ceva bun pana in primavara.

Multumesc de info.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Aveti idee de unde pot lua capacele centrale custom - atat la dimensiuni, cat si ca design?

Multumesc!

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Ma tot macina gandu sa imi achizitionez in primavara jante de aliaj pentru masina , m-am hotarat sa imi iau pe 17" dar aud tot mai des si deja nu prea mai stiu ce sa cred cu privire la faptul ca 1.2 este un motor prea mic pentru niste jante de 17 si ca "il omoara de tot " ceva de genu. Majoritatea am vazut ca au 1.4 tsi si nu s-a plans nimeni , insa ce spune-ti de 1.2 tsi ? Cu siguranta consumul v-a creste de chestia asta sunt constient , dar sa il ingenucheze nu stiu ce sa zic . Deci vreau si eu niste pareri cu privire la acest lucru . 

Link către comentariu

Eu am pe Octavia 3, jante originale pe 17 de Golf 5 GTI (pe care vreau sa le vand acum, daca esti interesat, da-mi un PM) si nu se sufoca motorul. 

Consumul iti creste putin, insa nu e ceva de speriat. De exemplu, eu in afara, cu jante pe 15 aveam consum de 5.2%, iar acum am cam 6.2% - 6.4%. 

Am avut la un moment dat jante pe 18 pe ea, iar atunci se simtea ca se misca mai greu. De asta am revenit la 17. 

Daca vrei sa-ti iei, ia-ti fara frica! 

Link către comentariu

Eu zic sa pui maxim pe 16, vei avea de pierdut la demaraje, si la consum.

Link către comentariu

Consumul dupa cum am spus sunt constient ca o creasca , dar chestia cum spui si tu ca voi avea de pierdut la demaraje ma cam ingrijoreaza.

Link către comentariu

Poti sa pui fara probleme jante pe 17 fara sa pierzi la demaraj sau sa creasca consumul. Totul tine de buget si de alegerea unui setup corect. Greutatea  este singurul parametru care te afecteaza, diametrul total al rotii fiind acelasi

Ce ai nevoie:

Jante/cauciucuri  cu latime mica(pt 17 ar fi un 7j cu 205) si greutate cat mai mica. Din pacate jantele usoare si aici ma refer la maxim 8kg(modele de la: OZ,BBS,TeamDynamics, Sparco, DragWheels...) costa.

Modificat de saibot
Link către comentariu

Esta aici o arie intreaga dedicata jantelor.

Chiar trebiue sa "murdarim" tot forumul?

Link către comentariu

@saibot eu ma gandeam la niste jante oem pentru vw ...nu la oz si etc , dau un aspect mai sport masini si chiar nu este la 105 cp.

@forceturbo Scuze nu am observat , rog un moderator sa mute topicul acolo.

Link către comentariu

• 1 month later...

Va Salut,
Caut de aproximativ o luna un set de jante pentru al meu golf 6. As dori si ceva recomandari daca aveti?

Dar ce parere ati avea despre Sparco RTT 6.5x16 5/112 et46? (Culoare negru mat)

Caut doar pe 16' pentru ca am un set de cauciucuri dunlop cumparate de 6 luni.

post-107039-0-36564000-1421676658_thumb.

Modificat de Andrei1992
Link către comentariu

Pe 16" in special pt vara as recomanda numai oem. De la 17" in sus merita discutia de aftermarket.

Link către comentariu

Eu pana la urma am gasit mugello si le-am luat, sa le incalt acuma? Sau las anvelopele separate de jante pana in primavara?

Link către comentariu

the_ego - ceva argumente pro/contra oem/aftermarket? altfel nu vad utilitatea comentariului.

ca si aftermaket m.ar interesa ceva pareri pentru ce am aratat eu (Sparco RTT 6.5x16 5/112 et46)  sau sa.mi recomandati altceva.

Link către comentariu

Jantele AM arata destul de meschin pe16'' si par mai mici decat cele OEM, daca vrei oz  mergi macar pe un 17"/

Modificat de TDR
Link către comentariu

Si eu am pus ochii pe RTT-urile astea negru mat, insa si mie mi se par destul de mici.

Caut un OEM pe 16", si eu cred ca dau bine...

@Andrei1992: Daca ti le iei, poate pui si tu pozele cu masina incaltata asa incat sa vedem cum se potrivesc! 

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Pana la urma am luat ceva OEM pe 16', adica trebuie sa.mi ajunga cam pe 10-11 feb.post-107039-14226451829904_thumb.jpgpost-107039-14226451936581_thumb.jpg

Modificat de Andrei1992
Link către comentariu

• 3 weeks later...

potrivesc jantele de pe golf 5 la golf 6 ? sunt ok ? ma refer la cele oe

Modificat de dan26
Link către comentariu

• 2 weeks later...

mai pot sa gasesc pe undeva jante pe 16 OEM Atlanta Bioline noi?

pe net sunt cateva anunturi, dar nu ma satisfac (au zgarieturi, ciupituri etc)

Link către comentariu

La dealer pe cod de piesa dar este vreo 2000 de lei una...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!