Jump to content

Probleme si rezolvari Octavia 3

barqqsanu
 Share

Postare recomandată

E normal. La fel se intampla si la mine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am observat in ultima vreme ca imi agata cutia de viteze.. Nu inteleg dece ca de cand am masina schimb vitezele frumos cu ambreiajul apasat la maxim, merg decent.. Mai are cineva problema asta?

Link către comentariu

In cazul meu de agatat cutia nu agata, in schimb dupa ce fac manevre cu spatele de ex. atunci cand parchez, in momentul cand vreau sa scot din marsarier in 80 % din cazuri iese foarte greu, aproape la ''japca''.

Link către comentariu

Cand zici la service e normal ca e noua masina. Inseamna ca e defectiune la 2.000.000 km ca intra usor. Nu au logica chestiile astea cu uzarea.. O masina noua trebuie sa zbarnaie, nu sa aiba astfel de probleme. Si eu am problema cu mansalierul cum zici tu.. Asta e ce sa fac, mai rabd pana imi iau Rolls Royce

Link către comentariu

Problema: stergatorul spate nu mai arunca apa pe luneta. A inceput prin a arunca foarte putina si apoi nu a mai aruncat deloc.

Rezolvare: se desface capacelul de plastic de la baza stergatorului prin tragere usoara in sus. Dupa aceea se desface duza care arunca apa...tot prin tragere usoara in sus. Duza aceea se infunda cu noroi. Trebuie bagata intr-un vas ca apa calda si tinuta 30-40 min. Va iesi mare parte din noroi. Dupa aceea se baga un ac subtire pe ambele duze pt desfundare. Se baga iarasi in apa calda 10 min. Apoi cu o seringa normala se baga apa cu presiune prin ea si se face proba.

Apoi se monteaza la loc.

La mine functioneaza ca noua acum.

Link către comentariu

Întrebarea e cum a ajuns mizerie în duză. Mai ai sita de la gura de umplere a vasului spălător?

Link către comentariu

Am sita, da. Nici eu nu-mi explic...si folosesc doar lichid de calitate...de 25 lei 5 l :). Ma gandesc sa nu fie de la spalatorie...cand baga aia jetul cu presiune sa bage jegul in duze.

Link către comentariu

Nu, exclus de la spalatorie. Daca ai sita acolo teoretic nu trebuie sa ajunga particule solide in lichid. Mai ramane o singura varianta-lichidul e atat de prost incat face depozite solide, in special cele de iarna. Cunosc caz in care un prieten a schimbat 3 randuri de duze spalator parbriz din cauza lichidului (Jetix - facea depozite si nu se mai invartea elicea aia in duze care face perdeaua de lichid).

Link către comentariu

Din 2009 am folosit aproape exclusiv (cel putin 95%) Jet-X "adaptat" sezonului. Fara porobleme pana acum (desi Cristi a reusit sa-mi strecoare un "morcovel" :P).

Link către comentariu

Dintre posesori de octavia benzinare cu transmisie manuala in 6 trepte exista cineva cu zgomote dubioase din zona cutiei atynci cand accelerezi si este subturat motorul? Chiar as vrea sa ma gasesc cu cineva pt o comparatie. Codul cutiei mele este NBJ

Link către comentariu

Salut. Cand am 10-15 la ora si bag a 2-a ca asa e normal sa faci cand rotile sunt in miscare.. Se aude un zgomot ca lanțul căzut la bicicleta. Dupa ce creste turatia dispare.. Nu stiu daca e normal sau nu insa la viteza aia nu bag in viteza 1 ca stric cutia.. Normal e sa bagi a 2-a.daca ma insel sa comenteze cineva.. Insa eu asa stiu

Modificat de son1k
Link către comentariu

In principiu treptele de viteza nu se schimba la o "anumita" viteza deoarece rapoartele cutiilor de viteza difera(de la benzina la diesel , de la o putere la alta si de la un tip de tractiune la altul). In momentul cand schimbi urmaresti ca trepta urmatoare(superioara in cazul de fata) sa nu subtureze motorul. Tot in principiu(pt ca difera de la o masina la alta in functie de cuplu) la benzina nu ar trebui sa cada sub 1500-1750 rot/min.

Link către comentariu

Cam ala e zgomotul , de fapt unul dintre ele. In sarcina la viraj usor stanga auzi un uruit? Cel mai bine se aude cu treapta 3/ 4 accelerand de la 1300 rpm usor si in timpul accelerarii viraj usor st/dr si apare zgomotul doar la viraj st. Deasenebi cand este bine incalzita masina ( uleiul peste 88 grade) masina se deplaseaza la punctul mort si treci peste ceva santuri in drum, zdrangane ceva in cutie, mie mi s a spus ca furcile ar face. Se pare ca pr acel "lant sarit" exista notificare de la fabrica cum ca nu exista rezolvare, zgomot tehnologic, se cauta solutii. Ma roade pt ca sunt sigur ca va pica fix dupa expirarea garantiei.

Ps: la 42000 nu mai merg comenzile de pe usa soferului pt geamurile fata

Link către comentariu

Si eu am auzit acel zgomot de lant cazut sau mai bine zis se aude ca si cum ai schimba vitezele la bicicleta si cade lantul. Dar acel urut nu l-am auzit

Link către comentariu

Si la mine se aude acel zgomot ca de lant ...

Plusez si eu cu o intrebare : cand apasati si luati piciorul de pe ambreiaj se aude un pocnit si la voi  in zona cutiei? La mine odata ce am incalzit motorul , cand apas ambreiajul se aude un clanc, cand iau piciorul se aude , singurele modalitate sa nu se auda este sa patinez ambreiajul dar nu prea imi place. Nu a facut de noua asa.

La generatiile mai vechi de masini ( golf 3,4, fabia 1, polo1 ) in manualele de reparatii spunea ca este de vina fie volant, fie rulmentul de presiune fie cilindrul ce impinge furca cu rulmentul de presiune.

@Alexandru P la mine se aude un uruit cam in aceleasi conditii ca la tine dar este de la caseta de directie, asa face ea.

Modificat de gabip
Link către comentariu

Daca este cineva din București propun sa ne întâlnim la un suc si o tigara si sa ne uitam la masini.. Cine este pentru sa ridice mana sus! Astept mesaje pe privat.. Vorbim la un telefon ceva.

Link către comentariu

Eu sunt din ilfov. Uruitul de la motorul casetei este altceva , il aud si pe ala. incep sa ma "bucur" ca nu am luat eu o defecta. Daca este cineva interesat sa ne intalnim sa comparam sharetele astept un messj cu nr telefon etc

Link către comentariu

Sa fiți maxim 5 ca sa încăpeți toți intr-o mașină si sa va ascultați pe rand zgomotele, poate va duceți si toți de mana la dealer sa faceți reclamatii impreuna.

Link către comentariu

Cineva vrea sa ne vedem pentru a asculta si compara genul de remix de la o masina la alta ma poate suna: 0727 131 557.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Buuun, dupa nenumarate intrari si iesiri in- si din- garaj, un anumit membru al familiei mele (nu zic cine :)) ) a reusit sa "imperecheze" oglinda stanga cu stalpul usii de garaj. A lipsit cam un centimetru si mariajul ar fi afectat si oglinda propriu-zisa.

Din pacate nu am facut o poza, dar, rezultatul este: capacul oglinzii (cel de culoarea masinii) a iesit afara (acolo probabil sunt ceva cleme rupte), din plasticul transparent in care este semnalizarea lipseste o bucatica, iar rama de plastic neagra sta cam ciudat, nu mai vine peste zona patratelului in care se vede dinauntru semnalizarea. Si totusi semnalizarea, plierea, reglajul si probabil si incalzirea oglinzii functioneaza.

Rugamintea ar fi daca are cineva acces la un desen cu elementele care compun oglinda, sa vad ce se poate schimba, si cam cum s-ar desface plasticul transparent de la semnalizator. Am o juma' de idee, de pe superskoda, din tutorialul de schimbare a becurilor de la CH/LH.

M-as apuca deseara sa vad ce si cum. Multumesc anticipat!

Modificat de AdiG
Link către comentariu

Gasesti schema pe www.partslink24.com dar e contra cost.

Sau pe ceva pagini rusesti, dar e ilegal.

Tu alegi.

Modificat de hiro
Link către comentariu

Sau o duci la casco pt constatare si o repari in service autorizat. Nush de unde mi-a venit ideea asta...

Link către comentariu

Da, era cealalta jumatate de idee a mea... :) nu stiu cum stam cu pretul, dar cred ca e genul de reparatie pentru care costul e mai mic decat franciza. In prima faza as vrea sa desfac si sa incerc sa la pun la loc corect.

Link către comentariu

• Marian a închis acest topic
  • vdragos unlocked şi locked this topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!