Jump to content

Scurgere ulei intre cutie si motor (Touareg 7L)


Baddboy
 Share

Recommended Posts

Buna ziua, este vorba de un touareg 3.0 tdi cod motor bks, an 2005, 169.000 km reali. La ultima revizie am observat ca intre cutia de viteze si motor este murdar de ulei ( doar transpirat, nu balta). Unul dintre mecanici a spus ca este posibil sa fie de la simeringul de palier, un simering de 50 de lei, dar pentru a fi schimbat trebuie data cutia jos. A mai intalnit cineva problema asta? Multumesc

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

@Baddboy si eu am aceeasi problema, intradevar mecanicul ti-a zis bine.

Link to comment
Share on other sites

tot la vw touareg sau alta masina? Acum teoria la mine ar fi ca ar putea sa se prelinga de la o conducta de la turbina care trece chiar pe deasupra cutiei!

Link to comment
Share on other sites

Chiar nu are nimeni habar? Sau macar stie cineva daca este chiar atat de dificila procedura de demontare a cutiei de viteze automate?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Salut,

ai rezolvat problema?

Este posibil ca uleiul sa vin si din cutie. Se intampla frecvent din cauza cablajului care iasa din cutie. Daca nu este suficient de bine izolat, uleiul incepe sa se scurga in afara.

Link to comment
Share on other sites

era de la tubulatura turbinei care trece fix pe deasupra cutiei de viteze se pare

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

In aceeasi zona am si eu scurgeri de ulei dar dupa o constatare amanuntita s-a dovedit ca pierderea este pe la simerungul palierului ca va trebui schimbat.

Intrebare, daca tot dau cutia jos pt a inlocui simeringul, ar fi bine sa mai schimb ceva pe acolo? Masina are 111.000 Km.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

De ieri dimineata masina mea e pe elevator pt schimbarea simeringului de palier. Operatiunea este o nenorcire crunta daca motorul ramane pe masina. Separarea cutiei Tiptronic de motor este o munca demna de un ocnas. Asta din cauza ca prin golul ramas dupa demontarea electromotorului (care se demonteaza in 2 ore+), trebuie desfacute 6 suruburi care fixeaza convertizorul de pseudo volant. Inlocuirea simeringului dureaza 10 min cu unelte potrivite. Celor cu cutii automate nu le recomand decat demontarea intregului ansamblu motor-cutie si separarea pe banc sau pe podea. Acum 5 ore a inceput remontarea. Dumnezeu stie daca maine va fi gata.

Link to comment
Share on other sites

Pe vremea cand credeam si eu ca e de la simeringul de palier, mi s a recomandat sa demontez tot ansamblul. Daca tot ai umblat acolo era bine sa schimbi toate intinzatoarele de distributie.


Convertizorul din cate stiu eu intra direct in cutia de viteze, deci ar fi trebuit sa traga de cutie inspre spatele masinii si ar fi iesit, nu cred ca trebuiau desfacute suruburile care tin convertizorul de flex plate.

Link to comment
Share on other sites

Trebuiau desfacute pt ca drive plate-ul e fixat cu suruburi de o flansa pe arbore. Nu se pot extrage impreuna.

Convertizorul sta in clopot si nu se prinde cu nimic de cutie. Am fost surprins ca toata transmisia atarna de 6 suruburi de 10mm. Asta e legatura intre motor si cutie.

Am intrebat mai sus ce ar fi bine de schimbat dar nu a fost nimeni pe faza.

Link to comment
Share on other sites

pai asta ziceam, nu ar fi putut scoate convertizorul(care ramane fixat pe flexplate si vilbrochen) dupa ce trageau cutia inspre spatele masinii sa o elibereze?

Link to comment
Share on other sites

Ba da, dar pierdeam mult ulei de cutie care e schimbat de curand. In afara de asta, pt a ajunge la simering tot trebuia desfacut convertizorul si drive plate-ul.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!